Ταξίδι της συζύγου στη Σαντορίνη αεροπορικώς και αφού τη μεταφέρω ως το αεροδρόμιο, κανονίζω έξοδο με φίλο και συμπαίκτη από την ομάδα ώστε να τα πούμε μετά από καιρό, εκτός γηπέδου. Καταλήξαμε στον Ηριδανό που εδρεύει στην Καισαριανή, βολικό σημείο για εκείνον μιας και κατοικεί εκεί.
Ο Ηριδανός λοιπόν, δεν μετράει πολλά χρόνια λειτουργίας, πρόχειρα μπορώ να θυμηθώ μια επίσκεψη το 2016 στον ίδιο χώρο που τότε φιλοξενούσε τη Βουρλιωτίνα και είχαμε δειπνήσει με άλλους καλοφαγάδες. Αργότερα, λειτούργησε και ως ιταλικό εστιατόριο. Στο παρόν τώρα, ήταν η δεύτερη επίσκεψή μου, η πρώτη ήταν τον 9/22 με την αρραβωνιαστικιά μου, νυν σύζυγο.
Στην πρώτη επίσκεψη είχαμε φάει αξιοπρεπώς και θυμόμουν τα πολύ νόστιμα μπιφτεκάκια κεμπάπ! 2 εβδομάδες αργότερα που αξιώθηκα να γράψω την κριτική, φεύγω με καλύτερες εντυπώσεις σε σχέση με την πρώτη φορά!
Το παρκάρισμα στην δεν είναι πολύ εύκολο, βρίσκεται δίπλα από κεντρικό δρόμο. Αφού τα καταφέρετε όμως, θα δείτε έναν χαλαρό εξωτερικό χώρο για τις μέρες με καλοκαιρία ενώ εσωτερικά υπάρχουν 3 χώροι, όχι πολύ μεγάλοι αλλά μοιάζουν ξεχωριστοί. Είμαι 99% σίγουρος ότι πρόκειται για παλιό σπίτι που το μετέτρεψαν σε χώρο εστίασης. Σίγουρα όμορφος, με vintage στοιχεία, παράλληλα όμως πολιτισμένος και χαλαρός. Πραγματικά απόλαυσα τη βραδιά μου. Ο πιο μεγάλος χώρος που γίνεται εύκολα αντιληπτός αν περάσεις έξω από το μαγαζί, είναι ο πιο κεφάτος. Πραγματοποιούν live βραδιές και σίγουρα θα κάνω μια επίσκεψη γιατί παρατηρώ και στο Instagram τους τρελό κέφι!
Η εξυπηρέτηση, ευχάριστη και άνετη, σε επαγγελματικά επίπεδα. Λίγο πιο γρήγορη από το αναμενόμενο σε θέμα ταχύτητας πιάτων.
Αφού παραγγείλαμε (κλασικά) κόκκινο ημίγλυκο κρασίΝεμέας στα 6 ευρώ τα 500 μλ και ήρθε ο άρτος (0.5 ευρώ ανά άτομο), περάσαμε στα πιο σημαντικά!
– Ντάκος με παξιμάδι χαρουπιού, φρέσκια ντομάτα, κάπαρη και φέτα, στα 5.5 ευρώ. Από τους καλούς του είδους, σε όμορφο σκεύος. Δροσερός και πλούσιος σε υλικά, ακόμη και στο τυρί.
– Τυροκαυτερή με κόκκινη πιπεριά, στα 3.5 ευρώ. Αψάδα τόση όση χρειάζεται, καλό συνοδευτικό και πολύ καλό value for money. Αισθητά τα κομμάτια τυριού εντός της, την είχαμε δοκιμάσει και στην πρώτη επίσκεψη.
– Κροκέτες τυριών. Ναι, οι κλασικές του είδους αλλά όχι οι κλασικές στη γεύση. Αποκάλυψη! Τσουπωτές, τραγανές εξωτερικά και υπέροχα λιωμένες εσωτερικά. Συνοδεύονταν από τσάτνεϊ ντομάτας (αν θυμάμαι καλά). Δεν θυμάμαι να αναγράφονται στον βασικό κατάλογο, από την απόδειξη συμπεραίνω ότι κόστιζαν 5.1 ευρώ.
🎯 Επειδή μας άρεσε πολύ το ημίγλυκο, παραγγείλαμε άλλα 250 μλ, στα 3.5 ευρώ.
– Μπιφτεκάκια κεμπάπ, στα 6.8 ευρώ. Ναι, πάλι μας άρεσαν πολύ. Τόσο ζουμερά, όσο πουθενά! Πραγματικά, η μια μερίδα δεν φτάνει. Ικανοποιητική μερίδα με 5 μεσαιομικρά τεμάχια και ντομάτα – κρεμμύδι ως συνοδευτικό.
– Συκωτάκι μοσχαρίσιο στο τηγάνι, στα 7.1 ευρώ. Πάρα πολύ καλό, χωρίς να εντοπίσουμε ίνες. Δεν δίνει την αίσθηση ότι τηγανίστηκε, αφρός! Μπορεί να μην είναι δημιουργικό πιάτο, σίγουρα όμως είναι πολύ νόστιμο.
– Μοσχαράκι σε πήλινο, στα 11.8 ευρώ. Πιάτο ημέρας που στην περιγραφή φάνταζε σούπερ, στην πράξη ήταν αδιάφορο. Επειδή στο http://www.eatingout.grλέμε αλήθειες, παραγγείλαμε 6 πιάτα για 2 άτομα. Ίσως είχαμε χορτάσει, το κρέας ήταν τρυφερό αλλά η προσθήκη πατάτας εντός του πήλινου ήταν άστοχη, σα να είχε πανιάσει.
Συνολικό κόστος στα 50 ευρώ, χοντρικά.
Αν διαβάσατε ολόκληρη την κριτική μου θα συμπεράνατε ότι το προτείνω για επίσκεψη. Έχει αποκτήσει το δικό του κοινό, μαγειρεύει καλά και το value for money είναι σε εξαιρετικά επίπεδα. Ήδη σκέφτομαι να το επισκεφθώ με μεγάλη παρέα!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Ταξίδι της συζύγου στη Σαντορίνη αεροπορικώς και αφού τη μεταφέρω ως το αεροδρόμιο, κανονίζω έξοδο με φίλο και συμπαίκτη από την ομάδα ώστε να τα πούμε μετά από καιρό, εκτός γηπέδου. Καταλήξαμε στον Ηριδανό που εδρεύει στην Καισαριανή, βολικό σημείο για εκείνον μιας και κατοικεί εκεί.
Ο Ηριδανός λοιπόν, δεν μετράει πολλά χρόνια λειτουργίας, πρόχειρα μπορώ να θυμηθώ μια επίσκεψη το 2016 στον ίδιο χώρο που τότε φιλοξενούσε τη Βουρλιωτίνα και είχαμε δειπνήσει με άλλους καλοφαγάδες. Αργότερα, λειτούργησε και ως ιταλικό εστιατόριο. Στο παρόν τώρα, ήταν η δεύτερη επίσκεψή μου, η πρώτη ήταν τον 9/22 με την αρραβωνιαστικιά μου, νυν σύζυγο.
Στην πρώτη επίσκεψη είχαμε φάει αξιοπρεπώς και θυμόμουν τα πολύ νόστιμα μπιφτεκάκια κεμπάπ! 2 εβδομάδες αργότερα που αξιώθηκα να γράψω την κριτική, φεύγω με καλύτερες εντυπώσεις σε σχέση με την πρώτη φορά!
Το παρκάρισμα στην δεν είναι πολύ εύκολο, βρίσκεται δίπλα από κεντρικό δρόμο. Αφού τα καταφέρετε όμως, θα δείτε έναν χαλαρό εξωτερικό χώρο για τις μέρες με καλοκαιρία ενώ εσωτερικά υπάρχουν 3 χώροι, όχι πολύ μεγάλοι αλλά μοιάζουν ξεχωριστοί. Είμαι 99% σίγουρος ότι πρόκειται για παλιό σπίτι που το μετέτρεψαν σε χώρο εστίασης. Σίγουρα όμορφος, με vintage στοιχεία, παράλληλα όμως πολιτισμένος και χαλαρός. Πραγματικά απόλαυσα τη βραδιά μου. Ο πιο μεγάλος χώρος που γίνεται εύκολα αντιληπτός αν περάσεις έξω από το μαγαζί, είναι ο πιο κεφάτος. Πραγματοποιούν live βραδιές και σίγουρα θα κάνω μια επίσκεψη γιατί παρατηρώ και στο Instagram τους τρελό κέφι!
Η εξυπηρέτηση, ευχάριστη και άνετη, σε επαγγελματικά επίπεδα. Λίγο πιο γρήγορη από το αναμενόμενο σε θέμα ταχύτητας πιάτων.
Αφού παραγγείλαμε (κλασικά) κόκκινο ημίγλυκο κρασί Νεμέας στα 6 ευρώ τα 500 μλ και ήρθε ο άρτος (0.5 ευρώ ανά άτομο), περάσαμε στα πιο σημαντικά!
– Ντάκος με παξιμάδι χαρουπιού, φρέσκια ντομάτα, κάπαρη και φέτα, στα 5.5 ευρώ. Από τους καλούς του είδους, σε όμορφο σκεύος. Δροσερός και πλούσιος σε υλικά, ακόμη και στο τυρί.
– Τυροκαυτερή με κόκκινη πιπεριά, στα 3.5 ευρώ. Αψάδα τόση όση χρειάζεται, καλό συνοδευτικό και πολύ καλό value for money. Αισθητά τα κομμάτια τυριού εντός της, την είχαμε δοκιμάσει και στην πρώτη επίσκεψη.
– Κροκέτες τυριών. Ναι, οι κλασικές του είδους αλλά όχι οι κλασικές στη γεύση. Αποκάλυψη! Τσουπωτές, τραγανές εξωτερικά και υπέροχα λιωμένες εσωτερικά. Συνοδεύονταν από τσάτνεϊ ντομάτας (αν θυμάμαι καλά). Δεν θυμάμαι να αναγράφονται στον βασικό κατάλογο, από την απόδειξη συμπεραίνω ότι κόστιζαν 5.1 ευρώ.
🎯 Επειδή μας άρεσε πολύ το ημίγλυκο, παραγγείλαμε άλλα 250 μλ, στα 3.5 ευρώ.
– Μπιφτεκάκια κεμπάπ, στα 6.8 ευρώ. Ναι, πάλι μας άρεσαν πολύ. Τόσο ζουμερά, όσο πουθενά! Πραγματικά, η μια μερίδα δεν φτάνει. Ικανοποιητική μερίδα με 5 μεσαιομικρά τεμάχια και ντομάτα – κρεμμύδι ως συνοδευτικό.
– Συκωτάκι μοσχαρίσιο στο τηγάνι, στα 7.1 ευρώ. Πάρα πολύ καλό, χωρίς να εντοπίσουμε ίνες. Δεν δίνει την αίσθηση ότι τηγανίστηκε, αφρός! Μπορεί να μην είναι δημιουργικό πιάτο, σίγουρα όμως είναι πολύ νόστιμο.
– Μοσχαράκι σε πήλινο, στα 11.8 ευρώ. Πιάτο ημέρας που στην περιγραφή φάνταζε σούπερ, στην πράξη ήταν αδιάφορο. Επειδή στο http://www.eatingout.gr λέμε αλήθειες, παραγγείλαμε 6 πιάτα για 2 άτομα. Ίσως είχαμε χορτάσει, το κρέας ήταν τρυφερό αλλά η προσθήκη πατάτας εντός του πήλινου ήταν άστοχη, σα να είχε πανιάσει.
Συνολικό κόστος στα 50 ευρώ, χοντρικά.
Αν διαβάσατε ολόκληρη την κριτική μου θα συμπεράνατε ότι το προτείνω για επίσκεψη. Έχει αποκτήσει το δικό του κοινό, μαγειρεύει καλά και το value for money είναι σε εξαιρετικά επίπεδα. Ήδη σκέφτομαι να το επισκεφθώ με μεγάλη παρέα!