Η έκπληξη είναι ένα έντονο συναίσθημα που μας καταλαμβάνει, όταν αντιλαμβανόμαστε κάτι εντελώς απροσδόκητο και ανέλπιστο, μπορεί δε, να είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη.
Έζησα την ευχάριστη πλευρά της επισκεπτόμενος τρις ένα συμπαθητικότατο χώρο με σπιτικά καλούδια, που ακούει στο όνομα ‘’Ήρθε κι έδεσε’’.
Πολλές φορές έχω περάσει από το σημείο, μιας και βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί σε όλες τις παραλίες του Παγασητικού, σε αυτές από την πλευρά του Αιγαίου αλλά και σε όλες τις ομορφιές του Πηλίου. Άσε που ακριβώς απέναντι μένει πολύ καλός φίλος, άσε που χρόνια με τα παιδιά μικρότερα, πηγαίναμε για μπάνιο στη Μπούφα με τη στροφή ακριβώς απέναντι και πολλά άλλα άσε.
Κάτι με κρατούσε και δεν το είχα επισκεφτεί. Κακώς!!!
Αυτό το όμορφο κτήριο, μέσα στην πρασινάδα με τα περιποιημένα δέντρα, τα πολλά λουλούδια, τα καρό τραπεζομάντηλα και την αυλή που αποπνέει φρεσκάδα ζεστασιά και καθαριότητα και σε μεταφέρει νοερά σε άλλες δεκαετίες, κρύβει πολλές νοστιμιές και χάρες.
Οικογενειακή επιχείρηση, με μάγειρα τη μαμά της οικογένειας και προσωπικό που σε κάνει να νοιώθεις σαν το σπίτι σου, σε ενημερώνει για το τι θα διαλέξεις, σε σταματάει όταν ξεφύγεις, είναι παντού δίπλα σου σε ότι χρειαστείς και φυσικά πάντα με το χαμόγελο.
Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα τον θόρυβο μιας και ο δρόμος είναι δίπλα στην αυλή. Το test έδειξε ότι σε μέρα με αρκετή κίνηση, δεν ενοχλήθηκε κανένας από την παρέα.
Η κάρτα του μενού μικρή, περιποιημένη και όμορφα γραμμένη. Ανανεώνεται καθημερινά και διαθέτει κάποια εξαιρετικά ορεκτικά, κάποια κρέατα και κάποια μαγειρευτά που αλλάζουν day by day.
Στις σαλάτες ξεχωρίζει τη δροσερή ντακοσαλάτα πλούσια σε κρίταμο, με ζουμερή κηπίσια ντομάτα, ακανόνιστα κομμάτια παξιμάδι (θα το προτιμούσα χαρουπένιο), καλής ποιότητας τριμμένη φέτα και ελιές. Αρκετά μεγάλη σε ποσότητα δεν χρειάζεται δεύτερη. Πολύ καλή και η χωριάτικη, σπιτική με τα όλα της.
Μην παραλείψετε, ότι και αν έχετε στο νου σας να παραγγείλετε, τους ρεβυθοκεφτέδες με τη ταχινινένια sauce. Δεν υπάρχει ‘’δεν μ’ αρέσει το ταχίνι’’, θα φας και θα ζητάς κάθε μέρα ταχίνι. Εδώ όλοι χρησιμοποιήσαμε χέρι. Πιάνεις, βουτάς, δαγκώνεις, εκστασιάζεσαι!!! Γεύση ουράνια, σωστά μπαχαρωμένη με μια βελούδινης υφής sauce.
Η έκσταση θα κοπεί αν δεν συνεχίσεις με το ταλαγάνι. Καλά θα πεις, ‘’έχω φάει ταλαγάνι δεν λες κάτι καινούριο’’. Λέω, διότι συνοδεύεται από μια μαρμελάδα ελιάς που την αλλάζει αυτόματα επίπεδο, τη στιγμή που θα την αλείψεις πάνω στο μαστιχωτό και σωστά ψημένο τυρί.
Αν δεν σε καλύπτουν τα παραπάνω, δοκίμασε κολοκυθοκεφτέδες κλασικούς με sauce γιαουρτιού, χωρίς ίχνος λαδίλας, πλούσιοι σε τρυφερό κολοκύθι και μυρωδικά και τυρομπαλάκια που ψήνονται στον φούρνο, με μιξαριστή γραβιέρα και φέτα και λίγο σουσάμι για την αλητεία.
Από μαγειρευτά ξεχώρισα το μοσχαράκι κοκκινιστό, ένα καθαρό και σπιτικό γιουβετσάκι στο πήλινο, πλούσιο σε ντομάτα, σωστά χυλωμένο, με εξαιρετικό κομμάτι κρέατος, τα σουτζουκάκια που τα μπαχάρια τους ξύπνησαν μνήμες ανατολής, με σωστά βρασμένο ρύζι και χεράτη ντοματένια γεύση και το σπετσοφάι με πεντανόστιμο ζουμάκι για μακροβούτια.
Στα κρέατα του, νόστιμα τα αρνίσια παϊδάκια, τα προτιμώ μικρότερα, σωστά ψημένο και ελαφρά μαριναρισμένο το κοτόπουλο σχάρας, τεράστια μερίδα τρώνε άνετα 3 άτομα, εξαιρετικό το σκουρόχρωμο λουκάνικο της περιοχής, κρεατένιο και χωρίς τα θεσσαλικά extras εντός.
Δεν θα φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τα χοιρινά παϊδάκια με τη sauce bbq. Αμερικανιά αλλά αξίζει τα μέγιστα, γιατί είναι εξαιρετικά μαριναρισμένa και όλο αυτό βγαίνει στη όχι γλυκιά λόγω της bbq, γεύση. Μαζί με την παραγγελία τους θα ζητήσεις και αρωματικά μαντηλάκια διότι τρώγονται μόνο με το χέρι. Η μερίδα είναι πολύ μεγάλη και όχι έτοιμη, ουσιαστικά αποτελεί τη στηθοπλευρά του χοιρινού, κάτι σαν ελληνικά spare ribs, φτιαγμένα με μαεστρία σε ελληνικό σπίτι. Αν ξέρεις, τα ζητάς και κορτεζίνες.
Στο τέλος κερασμένα χειροποίητα γλυκά. Έφαγα νόστιμη σοκολατόπιτα και ωραίο ρεβανί.
Ο λογαριασμός είναι για γέλια, διότι απλά με αυτά που έχεις φάει περιμένεις πολλά περισσότερα.
Το resume των επισκέψεων στο ‘’Ήρθε κι έδεσε’’ λέει ότι, πάντα θα πρέπει να δίνεις ευκαιρίες και μετά να κρίνεις. Μια αρκετά καλή πρόταση που δεν χρειάζεται πολύ σκέψη και προβληματισμός αν θα το επισκεφτείς. Πήγαινε με κλειστά μάτια.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Η έκπληξη είναι ένα έντονο συναίσθημα που μας καταλαμβάνει, όταν αντιλαμβανόμαστε κάτι εντελώς απροσδόκητο και ανέλπιστο, μπορεί δε, να είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη.
Έζησα την ευχάριστη πλευρά της επισκεπτόμενος τρις ένα συμπαθητικότατο χώρο με σπιτικά καλούδια, που ακούει στο όνομα ‘’Ήρθε κι έδεσε’’.
Πολλές φορές έχω περάσει από το σημείο, μιας και βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί σε όλες τις παραλίες του Παγασητικού, σε αυτές από την πλευρά του Αιγαίου αλλά και σε όλες τις ομορφιές του Πηλίου. Άσε που ακριβώς απέναντι μένει πολύ καλός φίλος, άσε που χρόνια με τα παιδιά μικρότερα, πηγαίναμε για μπάνιο στη Μπούφα με τη στροφή ακριβώς απέναντι και πολλά άλλα άσε.
Κάτι με κρατούσε και δεν το είχα επισκεφτεί. Κακώς!!!
Αυτό το όμορφο κτήριο, μέσα στην πρασινάδα με τα περιποιημένα δέντρα, τα πολλά λουλούδια, τα καρό τραπεζομάντηλα και την αυλή που αποπνέει φρεσκάδα ζεστασιά και καθαριότητα και σε μεταφέρει νοερά σε άλλες δεκαετίες, κρύβει πολλές νοστιμιές και χάρες.
Οικογενειακή επιχείρηση, με μάγειρα τη μαμά της οικογένειας και προσωπικό που σε κάνει να νοιώθεις σαν το σπίτι σου, σε ενημερώνει για το τι θα διαλέξεις, σε σταματάει όταν ξεφύγεις, είναι παντού δίπλα σου σε ότι χρειαστείς και φυσικά πάντα με το χαμόγελο.
Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα τον θόρυβο μιας και ο δρόμος είναι δίπλα στην αυλή. Το test έδειξε ότι σε μέρα με αρκετή κίνηση, δεν ενοχλήθηκε κανένας από την παρέα.
Η κάρτα του μενού μικρή, περιποιημένη και όμορφα γραμμένη. Ανανεώνεται καθημερινά και διαθέτει κάποια εξαιρετικά ορεκτικά, κάποια κρέατα και κάποια μαγειρευτά που αλλάζουν day by day.
Στις σαλάτες ξεχωρίζει τη δροσερή ντακοσαλάτα πλούσια σε κρίταμο, με ζουμερή κηπίσια ντομάτα, ακανόνιστα κομμάτια παξιμάδι (θα το προτιμούσα χαρουπένιο), καλής ποιότητας τριμμένη φέτα και ελιές. Αρκετά μεγάλη σε ποσότητα δεν χρειάζεται δεύτερη. Πολύ καλή και η χωριάτικη, σπιτική με τα όλα της.
Μην παραλείψετε, ότι και αν έχετε στο νου σας να παραγγείλετε, τους ρεβυθοκεφτέδες με τη ταχινινένια sauce. Δεν υπάρχει ‘’δεν μ’ αρέσει το ταχίνι’’, θα φας και θα ζητάς κάθε μέρα ταχίνι. Εδώ όλοι χρησιμοποιήσαμε χέρι. Πιάνεις, βουτάς, δαγκώνεις, εκστασιάζεσαι!!! Γεύση ουράνια, σωστά μπαχαρωμένη με μια βελούδινης υφής sauce.
Η έκσταση θα κοπεί αν δεν συνεχίσεις με το ταλαγάνι. Καλά θα πεις, ‘’έχω φάει ταλαγάνι δεν λες κάτι καινούριο’’. Λέω, διότι συνοδεύεται από μια μαρμελάδα ελιάς που την αλλάζει αυτόματα επίπεδο, τη στιγμή που θα την αλείψεις πάνω στο μαστιχωτό και σωστά ψημένο τυρί.
Αν δεν σε καλύπτουν τα παραπάνω, δοκίμασε κολοκυθοκεφτέδες κλασικούς με sauce γιαουρτιού, χωρίς ίχνος λαδίλας, πλούσιοι σε τρυφερό κολοκύθι και μυρωδικά και τυρομπαλάκια που ψήνονται στον φούρνο, με μιξαριστή γραβιέρα και φέτα και λίγο σουσάμι για την αλητεία.
Από μαγειρευτά ξεχώρισα το μοσχαράκι κοκκινιστό, ένα καθαρό και σπιτικό γιουβετσάκι στο πήλινο, πλούσιο σε ντομάτα, σωστά χυλωμένο, με εξαιρετικό κομμάτι κρέατος, τα σουτζουκάκια που τα μπαχάρια τους ξύπνησαν μνήμες ανατολής, με σωστά βρασμένο ρύζι και χεράτη ντοματένια γεύση και το σπετσοφάι με πεντανόστιμο ζουμάκι για μακροβούτια.
Στα κρέατα του, νόστιμα τα αρνίσια παϊδάκια, τα προτιμώ μικρότερα, σωστά ψημένο και ελαφρά μαριναρισμένο το κοτόπουλο σχάρας, τεράστια μερίδα τρώνε άνετα 3 άτομα, εξαιρετικό το σκουρόχρωμο λουκάνικο της περιοχής, κρεατένιο και χωρίς τα θεσσαλικά extras εντός.
Δεν θα φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τα χοιρινά παϊδάκια με τη sauce bbq. Αμερικανιά αλλά αξίζει τα μέγιστα, γιατί είναι εξαιρετικά μαριναρισμένa και όλο αυτό βγαίνει στη όχι γλυκιά λόγω της bbq, γεύση. Μαζί με την παραγγελία τους θα ζητήσεις και αρωματικά μαντηλάκια διότι τρώγονται μόνο με το χέρι. Η μερίδα είναι πολύ μεγάλη και όχι έτοιμη, ουσιαστικά αποτελεί τη στηθοπλευρά του χοιρινού, κάτι σαν ελληνικά spare ribs, φτιαγμένα με μαεστρία σε ελληνικό σπίτι. Αν ξέρεις, τα ζητάς και κορτεζίνες.
Στο τέλος κερασμένα χειροποίητα γλυκά. Έφαγα νόστιμη σοκολατόπιτα και ωραίο ρεβανί.
Ο λογαριασμός είναι για γέλια, διότι απλά με αυτά που έχεις φάει περιμένεις πολλά περισσότερα.
Το resume των επισκέψεων στο ‘’Ήρθε κι έδεσε’’ λέει ότι, πάντα θα πρέπει να δίνεις ευκαιρίες και μετά να κρίνεις. Μια αρκετά καλή πρόταση που δεν χρειάζεται πολύ σκέψη και προβληματισμός αν θα το επισκεφτείς. Πήγαινε με κλειστά μάτια.