Η πρώτη επίσκεψη στο Izakaya είναι απο αυτές που θα ήθελα να θυμάμαι. Απο την αρχή που κάναμε την κράτηση, οι υπεύθυνοι ήταν πολύ ευγενικοί, και αυτό συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε με την παρέα μου ήταν πολύ ωραία, αν και σε κάποια μάλλον θα μείνω στην περιγραφή.
Στην αρχή δοκιμάσαμε ένα ορεκτικό που ήταν λαυράκι με σως τυλιγμένο στο παραδοσιακό φύκι, το οποίο ήταν απλά εξαιρετικό. Μας ήρθε στο τραπέζι ένας τετράγωνος παραλληλόγραμμος δίσκος με λευκές πετρούλες για να συγκρατεί τα ορεκτικά όρθια. Το χαζεύαμε αρκετή ώρα μέχρι να το γευτούμε.
Στη συνέχεια πήραμε δύο μικρά sticks κοτόπουλο με επίσης αριστοτεχνικό ψήσιμο και ωραία σως απο πάνω, που εγώ γενικά δε συνηθίζω το κρεατικό σε ιαπωνέζικο. Απο rolls δοκιμάσαμε τα spider rolls, που αν και μας προβλημάτισε η ονομασία, μας έδωσε κατευθύνσεις και μας ξεκαθάρισε πολλά πράγματα η κοπέλα στην εξυπηρέτηση. Η απόφαση να τα δοκιμάσουμε αποδείχτηκε ορθή, γιατί ήταν πολύ γευστικά και πλούσια σε γεύση.
Για κυρίως δοκιμάσαμε πάπια με ρύζι ιαπωνέζικο, συνοδευόμενο απο αυγό και καλαμπόκι, που τελικά δεν καταφέραμε να το φάμε μέχρι τέλους. Η πάπια αρκετή σε ποσότητα, ωραία μαγειρεμένη και το ρύζι γευστικό. Το δεύτερο πιάτο ήταν beef udon, που είναι μοσχάρι με noodles ιαπωνέζικα, διαφορετικά απο εκείνα της κινέζικης κουζίνας. Συνοδευόταν και αυτό με αυγό, αναδεικνύοντας το πιάτο.
Στο τέλος μας κέρασαν απο ένα σφηνάκι, ενώ ο λογαριασμός ανήλθε στα 90 ευρώ. Η αλήθεια είναι οτι ξέραμε οτι θα κινηθούμε σε αυτές τις τιμές, οπότε δε μας ενόχλησε. Αξίζει πραγματικά τα λεφτά του, απο όλες τις απόψεις, και δοθείσης της ευκαιρίας θα ξανα πάω. Έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με τα κοκτέιλ που δεν παραγγείλαμε γιατί είχαμε φουσκώσει.
Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στο χώρο, ο οποίος αν και σκοτεινός είναι πολύ προσεγμένος, και ο φωτισμός είναι σε φούξια αποχρώσεις και λουλούδια. Στη μέση βρίσκεται το μπαρ και μπαίνοντας απέναντι θα δείτε την κουζίνα. Πραγματικά, κατά την άποψη μου, αν σας αρέσει η Ιαπωνέζικη κουζίνα, αξίζει να το επισκεφτείτε.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Η πρώτη επίσκεψη στο Izakaya είναι απο αυτές που θα ήθελα να θυμάμαι. Απο την αρχή που κάναμε την κράτηση, οι υπεύθυνοι ήταν πολύ ευγενικοί, και αυτό συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε με την παρέα μου ήταν πολύ ωραία, αν και σε κάποια μάλλον θα μείνω στην περιγραφή.
Στην αρχή δοκιμάσαμε ένα ορεκτικό που ήταν λαυράκι με σως τυλιγμένο στο παραδοσιακό φύκι, το οποίο ήταν απλά εξαιρετικό. Μας ήρθε στο τραπέζι ένας τετράγωνος παραλληλόγραμμος δίσκος με λευκές πετρούλες για να συγκρατεί τα ορεκτικά όρθια. Το χαζεύαμε αρκετή ώρα μέχρι να το γευτούμε.
Στη συνέχεια πήραμε δύο μικρά sticks κοτόπουλο με επίσης αριστοτεχνικό ψήσιμο και ωραία σως απο πάνω, που εγώ γενικά δε συνηθίζω το κρεατικό σε ιαπωνέζικο. Απο rolls δοκιμάσαμε τα spider rolls, που αν και μας προβλημάτισε η ονομασία, μας έδωσε κατευθύνσεις και μας ξεκαθάρισε πολλά πράγματα η κοπέλα στην εξυπηρέτηση. Η απόφαση να τα δοκιμάσουμε αποδείχτηκε ορθή, γιατί ήταν πολύ γευστικά και πλούσια σε γεύση.
Για κυρίως δοκιμάσαμε πάπια με ρύζι ιαπωνέζικο, συνοδευόμενο απο αυγό και καλαμπόκι, που τελικά δεν καταφέραμε να το φάμε μέχρι τέλους. Η πάπια αρκετή σε ποσότητα, ωραία μαγειρεμένη και το ρύζι γευστικό. Το δεύτερο πιάτο ήταν beef udon, που είναι μοσχάρι με noodles ιαπωνέζικα, διαφορετικά απο εκείνα της κινέζικης κουζίνας. Συνοδευόταν και αυτό με αυγό, αναδεικνύοντας το πιάτο.
Στο τέλος μας κέρασαν απο ένα σφηνάκι, ενώ ο λογαριασμός ανήλθε στα 90 ευρώ. Η αλήθεια είναι οτι ξέραμε οτι θα κινηθούμε σε αυτές τις τιμές, οπότε δε μας ενόχλησε. Αξίζει πραγματικά τα λεφτά του, απο όλες τις απόψεις, και δοθείσης της ευκαιρίας θα ξανα πάω. Έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με τα κοκτέιλ που δεν παραγγείλαμε γιατί είχαμε φουσκώσει.
Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στο χώρο, ο οποίος αν και σκοτεινός είναι πολύ προσεγμένος, και ο φωτισμός είναι σε φούξια αποχρώσεις και λουλούδια. Στη μέση βρίσκεται το μπαρ και μπαίνοντας απέναντι θα δείτε την κουζίνα. Πραγματικά, κατά την άποψη μου, αν σας αρέσει η Ιαπωνέζικη κουζίνα, αξίζει να το επισκεφτείτε.