Η απλότητα, η αγάπη για τη θάλασσα και η καθαρότητα της ψυχής συναντιούνται για να πιούν τα τσιπουράκια τους στο Ελληνικό. Εκεί στην πλατεία Αλυσίδας, στη γωνία απέναντι από τη σχολή χορού, θα δεις ένα μαγαζί που δε θα σου γεμίσει το μάτι. Το βράδυ όμως μεταμορφώνεται, σαν να κάνει διπλή ζωή και εκεί που δε σου γεμίζει το μάτι, το βράδυ στο κλείνει.
Δεν πας για να φας θαλασσινά. Πας γιατί είσαι καλεσμένος. Δε θα δεις κατάλογο. Ο Σταμάτης θα σε περιποιηθεί γιατί σε περίμενε. Γιατί όλη μέρα είναι στην κουζίνα και αραδιάζει όλη του την τέχνη για να σου προσφέρει πιάτα που μυρίζουν θάλασσα. Πιάτα που θα τα βρεις σε μια άλλη εκδοχή, περίεργα. Φτιαγμένα με αγάπη, καταρχήν για την ίδια την τέχνη, και αγάπη για την πρώτη ύλη, που πολλές φορές την έχει φέρει ο ίδιος από το βυθό της Λέσβου. Θα δοκιμάσεις ψάρια κυρίως της εποχής. Θα δοκιμάσεις αλίπαστα, κριθαρότο, όστρακα, και ό,τι έχει διάθεση να μαγειρέψει ο σεφ.
-Γαύρος και σαρδέλα σε ψητή εκτέλεση ή σε σούσι.
-Κυδώνια και καλόγνωμες για όσους τολμούν.
-Μύδια αχνιστά άλλο επίπεδο
-Χταπόδι τουρσί, δε θα αφήσεις ούτε βεντούζα
-Κολιό καπνιστό παστό, άλλη κλάση.
-Σαφρίδι καπνιστό. Ένα απλό φτηνό ψάρι μπορεί να μετουσιωθεί σε έδεσμα.
-Κολοκυθοκεφτέδες με κίμινο, για να μην ξεχνάς με ποιους συνορεύεις απέναντι.
Θα δοκιμάσεις ένα σκασμό από τσίπουρα και ούζα, και θα φύγεις ευχαριστημένος και ευτυχισμένος. Θα πληρώσεις ελάχιστα που θα νιώθεις ότι στην πρόσκληση που σου έκανε του πηγές φτηνό δώρο.
Για την εξυπηρέτηση δε θα μιλήσω. Ο λόγος; Μιλάμε για φιλοξενία. Μιλάμε για την επιτομή της ευγένειας και της παιδείας να εφαρμόζονται σε ένα απλό ουζερί στην πλατεία Αλυσίδας.Και τελικά θα κλείσω όπως άνοιξα… την καλύτερη θέα την έχουν τα υπόγεια. Γιατί εκεί ξεδιπλώνεται η ψυχή, και την ακολουθεί η όρεξη.
Με πολλή όρεξη….
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Την καλύτερη θέα την έχουν τα υπόγεια…
Η απλότητα, η αγάπη για τη θάλασσα και η καθαρότητα της ψυχής συναντιούνται για να πιούν τα τσιπουράκια τους στο Ελληνικό. Εκεί στην πλατεία Αλυσίδας, στη γωνία απέναντι από τη σχολή χορού, θα δεις ένα μαγαζί που δε θα σου γεμίσει το μάτι. Το βράδυ όμως μεταμορφώνεται, σαν να κάνει διπλή ζωή και εκεί που δε σου γεμίζει το μάτι, το βράδυ στο κλείνει.
Δεν πας για να φας θαλασσινά. Πας γιατί είσαι καλεσμένος. Δε θα δεις κατάλογο. Ο Σταμάτης θα σε περιποιηθεί γιατί σε περίμενε. Γιατί όλη μέρα είναι στην κουζίνα και αραδιάζει όλη του την τέχνη για να σου προσφέρει πιάτα που μυρίζουν θάλασσα. Πιάτα που θα τα βρεις σε μια άλλη εκδοχή, περίεργα. Φτιαγμένα με αγάπη, καταρχήν για την ίδια την τέχνη, και αγάπη για την πρώτη ύλη, που πολλές φορές την έχει φέρει ο ίδιος από το βυθό της Λέσβου. Θα δοκιμάσεις ψάρια κυρίως της εποχής. Θα δοκιμάσεις αλίπαστα, κριθαρότο, όστρακα, και ό,τι έχει διάθεση να μαγειρέψει ο σεφ.
-Γαύρος και σαρδέλα σε ψητή εκτέλεση ή σε σούσι.
-Κυδώνια και καλόγνωμες για όσους τολμούν.
-Μύδια αχνιστά άλλο επίπεδο
-Χταπόδι τουρσί, δε θα αφήσεις ούτε βεντούζα
-Κολιό καπνιστό παστό, άλλη κλάση.
-Σαφρίδι καπνιστό. Ένα απλό φτηνό ψάρι μπορεί να μετουσιωθεί σε έδεσμα.
-Κολοκυθοκεφτέδες με κίμινο, για να μην ξεχνάς με ποιους συνορεύεις απέναντι.
Θα δοκιμάσεις ένα σκασμό από τσίπουρα και ούζα, και θα φύγεις ευχαριστημένος και ευτυχισμένος. Θα πληρώσεις ελάχιστα που θα νιώθεις ότι στην πρόσκληση που σου έκανε του πηγές φτηνό δώρο.
Για την εξυπηρέτηση δε θα μιλήσω. Ο λόγος; Μιλάμε για φιλοξενία. Μιλάμε για την επιτομή της ευγένειας και της παιδείας να εφαρμόζονται σε ένα απλό ουζερί στην πλατεία Αλυσίδας.Και τελικά θα κλείσω όπως άνοιξα… την καλύτερη θέα την έχουν τα υπόγεια. Γιατί εκεί ξεδιπλώνεται η ψυχή, και την ακολουθεί η όρεξη.
Με πολλή όρεξη….