Κυριακή μεσημέρι με καύσωνα. Το μαγαζί που φημίζεται για τα κρέατα του, είναι γεμάτο.
1ος σερβιτόρος.
– Καλησπέρα. Έχουμε κάνει κράτηση για 5 άτομα.
– Μάλιστα, και συνεχίζει την πορεία του.
2ος σερβιτόρος.
– Καλησπέρα. Έχουμε κάνει κράτηση για 5 άτομα.
– Μάλιστα, και συνεχίζει την πορεία του.
3ος σερβιτόρος.
– Καλησπέρα. Έχουμε κάνει κράτηση για 5 άτομα.
– Μάλιστα, και συνεχίζει την πορεία του.
Ο 4ος που πέρασε, μας έβαλε τελικά στο τραπέζι μας.
Όταν έχεις νεύρα μπορείς να ευχαριστηθείς το φαγητό; Αν είναι καλό, ΝΑΙ.
Και ο ‘’Καλοφαγάς’’ έχει και ψήνει, εξαιρετικής ποιότητας κρέατα. Άλλωστε το μαγαζί έχει ιστορία αρκετών χρόνων στο ποιοτικό κρέας.
Ο χώρος είναι ο κλασσικός χώρος ταβέρνας παλαιάς κοπής, όπως αυτές που μας πήγαιναν κάθε Σάββατο, Κυριακή και σχόλη οι γονείς μας. Η ανακαίνιση που έχει γίνει αναδεικνύει τον εξωτερικό χώρο και συνάμα κρατάει το παλιό παραδοσιακό στυλ. Σε αυτό βοηθάνε το ξύλο και το κλασσικό πλακάκι που κυριαρχεί στον χώρο, τα καρό τραπεζομάντηλα και η δροσιά των δέντρων του δρόμου που συνδράμουν και αυτά στη δροσιά του μαγαζιού.
Το ψωμί, νόστιμο, τραγανό, ψημένο άρτια και βουτηγμένο όσο χρειάζεται στη λαδορίγανη για την απαραίτητη προετοιμασία του στομαχιού για τα κρέατα. Συνδυάστηκε πολύ όμορφα με την τυροκαυτερή η οποία ήρθε σε ωραίο σκεύος και αρκετή σε ποσότητα. Θα την ήθελα λίγο παραπάνω spicy, αυτό άλλωστε προσδιορίζει και το 2ο συνθετικό του ονόματός της.
Οι χειροποίητοι κολοκυθοκεφτέδες γευστικοί, αν και λίγο αρπαγμένοι, κλασικός και άψογος ο συνδυασμός τους με το τζατζίκι στο κέντρο του πιάτου.
Η ‘’καλοκαιρινή’’ σαλάτα δεν έβγαζε τη δροσιά του ονόματος της. Ίσως λόγω της υπερβολικής ποσότητας του βαλσαμικού και των αποξηραμένων σύκων. Την κράτησαν σε ένα επίπεδο, οι φλοίδες γραβιέρας και ο ηλιόσπορος.
Το κοντοσούβλι του αν και βρίσκεται στα ορεκτικά, μπορεί κάλλιστα να καλύψει κάποιον που δεν θα αρκεστεί μόνο σε σαλάτα και κυρίως. Εξαιρετικά ψημένο, με ελάχιστο λιπάκι, μόνο για τη γεύση και –για πρώτη φορά το βρίσκω σε μαγαζί της Αθήνας- σε μικρά κομμάτια ψημένο. Αυτή ήταν ανέκαθεν και η φιλοσοφία του. Μικρή σούβλα, μικρά κομμάτια, αρχικά χοιρινού –στην πορεία οτιδήποτε κρέατος- που όταν ψηνόταν το έβγαζες με τη λαδόκολλα για να μην καείς και το σέρβιρες στον πελάτη.
Από κρέατα δοκιμάσαμε το rib eye και τη σταβλίσια, από ελληνικό μοσχάρι 28 ημερών ωρίμανσης. Άρτια, ζουμερά, γευστικά, στο ψήσιμο που ζητήσαμε και, επιτέλους καθαρά στο πιάτο και όχι πιάτο γεμάτο με συνοδευτικά.
Κέρασμα στο τέλος αν και γράφεται στον κατάλογο μάλλον ξεχάστηκε και δεν ήρθε.
Δεν πέρασε κανείς να μας ρωτήσει αν μας άρεσε το φαγητό, γεγονός που γινόταν στα περισσότερα τραπέζια.
Οι τιμές ποικίλουν. Στα κρέατα του είναι κανονικές, στα ορεκτικά και στις σαλάτες είναι κάτι τις τσιμπημένες. Τέλος, το burritos στα ορεκτικά θεωρώ είναι αχρείαστο και δεν συνάδει με το ύφος του μαγαζιού.
Συνοψίζοντας, στον ‘’Καλοφαγά’’ θα πας για τα κρέατα, σε αυτά ειδικεύονται, αυτά θα σου προσφέρουν στην καλύτερη εκδοχή τους, μείνε σε αυτά και θα φύγεις δικαιωμένος για την επιλογή σου.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Κυριακή μεσημέρι με καύσωνα. Το μαγαζί που φημίζεται για τα κρέατα του, είναι γεμάτο.
1ος σερβιτόρος.
– Καλησπέρα. Έχουμε κάνει κράτηση για 5 άτομα.
– Μάλιστα, και συνεχίζει την πορεία του.
2ος σερβιτόρος.
– Καλησπέρα. Έχουμε κάνει κράτηση για 5 άτομα.
– Μάλιστα, και συνεχίζει την πορεία του.
3ος σερβιτόρος.
– Καλησπέρα. Έχουμε κάνει κράτηση για 5 άτομα.
– Μάλιστα, και συνεχίζει την πορεία του.
Ο 4ος που πέρασε, μας έβαλε τελικά στο τραπέζι μας.
Όταν έχεις νεύρα μπορείς να ευχαριστηθείς το φαγητό; Αν είναι καλό, ΝΑΙ.
Και ο ‘’Καλοφαγάς’’ έχει και ψήνει, εξαιρετικής ποιότητας κρέατα. Άλλωστε το μαγαζί έχει ιστορία αρκετών χρόνων στο ποιοτικό κρέας.
Ο χώρος είναι ο κλασσικός χώρος ταβέρνας παλαιάς κοπής, όπως αυτές που μας πήγαιναν κάθε Σάββατο, Κυριακή και σχόλη οι γονείς μας. Η ανακαίνιση που έχει γίνει αναδεικνύει τον εξωτερικό χώρο και συνάμα κρατάει το παλιό παραδοσιακό στυλ. Σε αυτό βοηθάνε το ξύλο και το κλασσικό πλακάκι που κυριαρχεί στον χώρο, τα καρό τραπεζομάντηλα και η δροσιά των δέντρων του δρόμου που συνδράμουν και αυτά στη δροσιά του μαγαζιού.
Το ψωμί, νόστιμο, τραγανό, ψημένο άρτια και βουτηγμένο όσο χρειάζεται στη λαδορίγανη για την απαραίτητη προετοιμασία του στομαχιού για τα κρέατα. Συνδυάστηκε πολύ όμορφα με την τυροκαυτερή η οποία ήρθε σε ωραίο σκεύος και αρκετή σε ποσότητα. Θα την ήθελα λίγο παραπάνω spicy, αυτό άλλωστε προσδιορίζει και το 2ο συνθετικό του ονόματός της.
Οι χειροποίητοι κολοκυθοκεφτέδες γευστικοί, αν και λίγο αρπαγμένοι, κλασικός και άψογος ο συνδυασμός τους με το τζατζίκι στο κέντρο του πιάτου.
Η ‘’καλοκαιρινή’’ σαλάτα δεν έβγαζε τη δροσιά του ονόματος της. Ίσως λόγω της υπερβολικής ποσότητας του βαλσαμικού και των αποξηραμένων σύκων. Την κράτησαν σε ένα επίπεδο, οι φλοίδες γραβιέρας και ο ηλιόσπορος.
Το κοντοσούβλι του αν και βρίσκεται στα ορεκτικά, μπορεί κάλλιστα να καλύψει κάποιον που δεν θα αρκεστεί μόνο σε σαλάτα και κυρίως. Εξαιρετικά ψημένο, με ελάχιστο λιπάκι, μόνο για τη γεύση και –για πρώτη φορά το βρίσκω σε μαγαζί της Αθήνας- σε μικρά κομμάτια ψημένο. Αυτή ήταν ανέκαθεν και η φιλοσοφία του. Μικρή σούβλα, μικρά κομμάτια, αρχικά χοιρινού –στην πορεία οτιδήποτε κρέατος- που όταν ψηνόταν το έβγαζες με τη λαδόκολλα για να μην καείς και το σέρβιρες στον πελάτη.
Από κρέατα δοκιμάσαμε το rib eye και τη σταβλίσια, από ελληνικό μοσχάρι 28 ημερών ωρίμανσης. Άρτια, ζουμερά, γευστικά, στο ψήσιμο που ζητήσαμε και, επιτέλους καθαρά στο πιάτο και όχι πιάτο γεμάτο με συνοδευτικά.
Κέρασμα στο τέλος αν και γράφεται στον κατάλογο μάλλον ξεχάστηκε και δεν ήρθε.
Δεν πέρασε κανείς να μας ρωτήσει αν μας άρεσε το φαγητό, γεγονός που γινόταν στα περισσότερα τραπέζια.
Οι τιμές ποικίλουν. Στα κρέατα του είναι κανονικές, στα ορεκτικά και στις σαλάτες είναι κάτι τις τσιμπημένες. Τέλος, το burritos στα ορεκτικά θεωρώ είναι αχρείαστο και δεν συνάδει με το ύφος του μαγαζιού.
Συνοψίζοντας, στον ‘’Καλοφαγά’’ θα πας για τα κρέατα, σε αυτά ειδικεύονται, αυτά θα σου προσφέρουν στην καλύτερη εκδοχή τους, μείνε σε αυτά και θα φύγεις δικαιωμένος για την επιλογή σου.