Δεν υπάρχει περίπτωση να σας πω ψέματα. Το σούσι δεν αποτελεί αγαπημένη επιλογή μου. Πιθανότατα να τρώω 1 φορά στα 3 χρόνια. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει γευστικά, αυτό που μάλλον με χαλάει περισσότερο είναι η προβολή του ως αγαθό της υψηλής κοινωνίας. Ότι δεν είναι για όλους να το πω πιο απλοϊκά.
Με τόσα που έχουν φυτρώσει όμως, όταν βρίσκεις έτοιμο και στο σούπερ μάρκετ, θα μου πείτε ότι κάνω λάθος. Υπάρχουν και οι casual επιλογές, υπάρχουν προσφορές και με κουπόνια σε σάιτ. Δίκιο έχετε.
Η πρόσφατη μετακόμισή μου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, με φέρνει στην ευχάριστη θέση να έχω πολλές επιλογές ως προς την έξοδό μου. Το τρίγωνο Νέα Σμύρνη – Παλαιό Φάληρο – Καλλιθέα μπορώ να το γυρίσω με τα πόδια.
Καλός φίλος, μου τηλεφώνησε να έρθει προς τα μέρη μου για να φάμε Σάββατο βράδυ. Ομολογώ πως όταν άκουσα για το ΚΕΝΚΟ, δεν ενθουσιάστηκα. Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια, σε crash test με τα γειτονικά, επικρατούσε του ανταγωνισμού. Τσέκαρα λίγο το μενού όμως και οι επιλογές ήταν αρκετές ώστε να δοκιμάσω κάτι safe.
Φτάνει το βραδάκι και στις 22.15, σχεδόν όλο το κατάστημα ήταν γεμάτο. Η κράτηση είναι απαραίτητη! Επιθυμούσαμε να δειπνήσουμε στον εξωτερικό χώρο, δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Όχι ότι μας χάλασε, ακόμη και όταν μας τοποθέτησαν δίπλα από την είσοδο. Γενικώς, στο μαγαζί τηρούν τα μέτρα ασφαλείας με αντισηπτικά, ίσως οι αποστάσεις είναι λίγο οριακές. Πολιτισμένη και χαλαρή ατμόσφαιρα ώστε να έχεις μια όμορφη παραμονή στο κατάστημα.
Η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική. Πολύ καλή οργάνωση, ευγενική και αρκετά ενημερωμένη. Έχουν και δικές τους προτάσεις αν δυσκολευτείτε. Αντικατέστησαν άμεσα ένα σκεύος όταν χρειάστηκε, όλα στην εντέλεια. Μας έκανε πολύ θετική εντύπωση η ομοιόμορφη αμφίεση των σερβιτόρων … σε στυλ Ιαπωνίας!
Ο κατάλογος περιέχει σούπες, ορεκτικά, σαλάτες, νούντλς, raw bar (σέβιτσε και ταρτάρ). Σούσι που ξεκινούν από τα 3 ευρώ και μπορούν με τα σπέσιαλ να φτάσουν και τα 15 ευρώ. Υπάρχουν κάποια κυρίως, γενικότερα όμως θα ικανοποιηθείτε πλήρως!
Η παραγγελία μας ήταν η εξης:
– Crispy γαρίδες, στα 11 ευρώ. Εξαιρετικό πανάρισμα από την tempura, οι γαρίδες είχαν διατηρηθεί ζουμερές εσωτερικά. Η σως spicy, σε ανεκτά επίπεδα, οι 5 γαρίδες φάνηκαν λίγες ώστε να “σκουπίσουμε” όλο το πιάτο. Η τέλεια εισαγωγή!
– Bao bun bbq και Bao bun beef, στα 9 και 11 ευρώ αντίστοιχα. Κάθε μερίδα αποτελείται από 2 τεμάχια μετρίου μεγέθους. Δοκίμασα αυτό με το bbq, γλυκό όσο πρέπει, πασπαλισμένο με σουσάμι. Το ψωμάκι μαλακό. Δεν ενθυμούμαι το πικάντικο γιαούρτι που αναγράφεται στα συστατικά, θυμάμαι όμως ότι όλα τα υλικά ήταν συγκεντρωμένα στις πρώτες μπουκιές και στο τέλος γεύτηκα σκέτο το ψωμάκι ατμού.
– Πιατέλα με μάκι από σολωμό και αβοκάντο (Alaska Maki, 4 ευρώ), tempura γαρίδα (Tiger Maki, 5 ευρώ), σουρίμι καβούρι (California Maki, 6.5 ευρω) και με χειροποίητο καπνιστό σολωμό (Smoked salmon beetroot Maki, στα 7 ευρώ). Το τελευταίο ήταν και το αγαπημένο μου λόγω του ότι περιείχε τυρί κρέμα Philadelphia,όχι ότι τα άλλα υστερούσαν φυσικά. Καλοφτιαγμένα, χωρίς να διαλύονται, σίγουρα καλύτερα από άλλα που έχω δοκιμάσει. Κάθε μερίδα περιέχει 8 τεμάχια.
– Νερό στα 2.5 ευρώ το λίτρο. Χρεωθήκαμε για 2,νομίζω πως πήραμε 3.
* Ο ιδιοκτήτης ήταν γνωστός με το φίλο λόγω του βόλεϊ και μας κέρασε πολύ ευγενικά ένα τιτανοτεράστιο προφιτερόλ. Έναν τρομερό πύργο από choux, γεμισμένα με εξαιρετική κρέμα. Από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει με πολύ καλή ισορροπία στη γλυκύτητα. Το παγωτό ανάμεσα στα choux έδενε αρμονικά, το τριμμένο cookie δεν διακρινόταν, δεν με χάλασε όμως.
Σύνολο στα 83.5 ευρώ για 4 άτομα.
Το KENKO το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι πολύ οργανωμένο, με καλές γεύσεις και αρκετά καλή τιμολόγηση για την κατηγορία του. Έμεινα πλήρως ικανοποιημένος και όταν μου προταθεί επίσκεψη ξανά, δεν θα έχω ενδοιασμούς.
Βρε πώς περνάει ο καιρός! Το ΚΕΝΚΟ είχε όλα τα φόντα να ριζώσει και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ιαπωνική κουζίνα στη Νέα Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή και τα κατάφερε μια χαρά, υπολογίζω ότι, όπου να ‘ναι, θα γιορτάσει τα πέμπτα του γενέθλια. Η συνταγή απλή: Ειδικεύεται στο σούσι, όπου η ποικιλία είναι εντυπωσιακή, προσφέροντας παράλληλα κάποιες λίγες σούπες, σαλάτες, ορεκτικά και ελάχιστα κύρια πιάτα, ενώ το κρέας απουσιάζει από τον κατάλογό του εντελώς.
Θα περίμενε κανείς, μετά από τόσα χρόνια, το ΚΕΝΚΟ να δείχνει την ηλικία του, πόσο μάλλον τώρα που γειτόνεψε με το εντυπωσιακό PUEBLO CHIDO. Και όμως όχι! Η έξυπνη και λιτά μοντέρνα διαμόρφωση και διακόσμηση του χώρου, με το ισόγειο να φιλοξενεί στο βάθος την κουζίνα και ένα μικρό μπαρ με στουλ, ενώ ο υπόλοιπος χώρος χωρίζεται σε δύο παράλληλες πτέρυγες, μία αριστερή με καναπέδες κατά μήκος του τοίχου και πολλά μικρά τραπέζια, τα οποία μπορούν να ενωθούν ανάλογα με το μέγεθος της παρέας, και μία – λίγο στενότερη – δεξιά πτέρυγα με πιο ψηλά τραπέζια και καρέκλες, το πατάρι να έχει ακόμα πιο απλό χαρακτήρα ως καθαρός χώρος φαγητού σαω σαλόνι/τραπεζαρία και τέλος, ο σχετικά περιορισμένος και όχι, ιδιαίτερα, βολικός εξωτερικός χώρος, επιβαρυμένος από την κίνηση του δρόμου, με τόσα όσα και όπως πρέπει τραπέζια, δίνει άνεση κινήσεων και μπορεί να φιλοξενήσει κάθε μεγέθους παρέες.
Μεγάλο ατού του ΚΕΝΚΟ παραμένει το προσωπικό του. Αρχίζοντας από την ευγενέστατη και καταρτισμένη μετρ που υποδέχεται με ζεστό χαμόγελο την πελατεία (ως επί το πλείστον ζευγάρια στα 30+) και καθοδηγεί επιδέξια στην επιλογή του μενού, περνώντας στις χαριτωμένες, ασιατικής προέλευσης (με άψογα ελληνικά), σερβιτόρες και καταλήγοντας στους επίσης Ασιάτες σουσοπλάστες – μάγειρες στο βάθος, όλοι είναι άψογοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Το περιβάλλον είναι λοιπόν καθ’ όλα πρόσφορο για να περάσεις καλά, με ωραίο μουσικό χαλί (όχι ασιατικής μουσικής) που επιτρέπει άνετα την κουβέντα.
Ό,τι έχω δοκιμάσει στις πολλές επισκέψεις στο ΚΕΝΚΟ, που απέχει λιγότερο από πέντε λεπτά από το σπίτι μου, με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, τολμώ μάλιστα να ομολογήσω ότι μου έμαθε να τρώω (και) σούσι και να αγαπήσω την ιαπωνική κουζίνα. Στο ΚΕΝΚΟ δε χρειάζεται να περιοριστείτε σε μια σαλάτα και σούσι κατά βούληση, μολονότι υπάρχει τόση ποικιλία που δεν το βαριέσαι ποτέ. Το πιο σημαντικό είναι ότι, αντίθετα με αυτό που συμβαίνει σε τέτοιου είδους μαγαζιά, με τον κατάλογο να είναι σαν μαρμαρωμένος βασιλιάς στη λογική του «λίγα και καλά», το ΚΕΝΚΟ συνεχώς εμπλουτίζει την ποικιλία των προσφερομένων. Bao buns και ceviche π.χ. στην αρχή από όσα θυμάμαι δεν είχε, τα δημοφιλή πιάτα με noodles πληθαίνουν και ταυτόχρονα εμφανίζονται και πιο εξωτικά πιάτα ή παρασκευές. Οι σαλάτες (8 έως 9 ευρώ) παραμένουν πρωτότυπες και φρεσκότατες, προσωπικό φαβορί η special salad (λαχανικά, φρέσκο καβούρι, φύκι και ντρέσινγκ από σουσάμι) και η kenko salad (λαχανικά, αβοκάντο, γαρίδες και ντρέσινγκ φρούτων). Τα σούσι χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τα υλικά και τη συνθετότητα της παρασκευής (από 2,50 μέχρι 14 ευρώ, όπου οφείλω να αναγνωρίσω ότι τα ακριβά σούσι αξίζουν τα λεφτά τους). Πολύ καλή επιλογή οι γιαπωνέζικες μπύρες Asahi και Sapporo, ειδικά η δεύτερη ταιριάζει γευστικά γάντι στα σούσι. Για τους φανατικούς υπάρχει βέβαια και σάκε στο παραδοσιακό καραφάκι.
Η τελευταία φορά που φάγαμε στο ΚΕΝΚΟ ήταν με delivery, αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στη φωτογραφία που συνοδεύει την κριτική. Τα πάντα έφθασαν άψογα συσκευασμένα, παρουσιασμένα σαν σε κανονικό πιάτο. Πήραμε ένα σεβίτσε Leche de Tigre (λαβράκι σε κυβάκια με περουβιανό ντρέσινγκ από εσπεριδοειδή και φρούτο του πάθους, 10 €), μια σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά με μπόλικη πάπια Πεκίνου από πάνω (κάτι σαν ceasar salad made in Japan, με απόλυτα ταιριαστό γλυκοκαυτερούτσικο ντρέσινγκ, 12 €), τα απαραίτητα Ebi tempura rolls (με γαρίδα tempura, 8 €) και μια μερίδα ταπεινά Vegetable noodles με αυγό (μαγειρεμένα με μαεστρία, 6,50 €). Η ποσότητα ήταν υπεραρκετή για να χορτάσουμε.
Υπό κανονικές συνθήκες το ΚΕΝΚΟ τα βράδια είναι πάντα γεμάτο, αν δεν έχετε κάνει κράτηση ίσως χρειαστεί να κάνετε μια βόλτα στην πλατεία μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι. Ο λογαριασμός είναι άμεση συνάρτηση της ποσότητας αλλά και της ποιότητας των φαγητών που θα καταναλώσετε, γύρω στα 20+ ευρώ το άτομο για ένα πραγματικά ωραίο και χορταστικό γεύμα. Η όλη εμπειρία είναι απόλυτα θετική, αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα το ΚΕΝΚΟ αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Δεν υπάρχει περίπτωση να σας πω ψέματα. Το σούσι δεν αποτελεί αγαπημένη επιλογή μου. Πιθανότατα να τρώω 1 φορά στα 3 χρόνια. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει γευστικά, αυτό που μάλλον με χαλάει περισσότερο είναι η προβολή του ως αγαθό της υψηλής κοινωνίας. Ότι δεν είναι για όλους να το πω πιο απλοϊκά.
Με τόσα που έχουν φυτρώσει όμως, όταν βρίσκεις έτοιμο και στο σούπερ μάρκετ, θα μου πείτε ότι κάνω λάθος. Υπάρχουν και οι casual επιλογές, υπάρχουν προσφορές και με κουπόνια σε σάιτ. Δίκιο έχετε.
Η πρόσφατη μετακόμισή μου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, με φέρνει στην ευχάριστη θέση να έχω πολλές επιλογές ως προς την έξοδό μου. Το τρίγωνο Νέα Σμύρνη – Παλαιό Φάληρο – Καλλιθέα μπορώ να το γυρίσω με τα πόδια.
Καλός φίλος, μου τηλεφώνησε να έρθει προς τα μέρη μου για να φάμε Σάββατο βράδυ. Ομολογώ πως όταν άκουσα για το ΚΕΝΚΟ, δεν ενθουσιάστηκα. Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια, σε crash test με τα γειτονικά, επικρατούσε του ανταγωνισμού. Τσέκαρα λίγο το μενού όμως και οι επιλογές ήταν αρκετές ώστε να δοκιμάσω κάτι safe.
Φτάνει το βραδάκι και στις 22.15, σχεδόν όλο το κατάστημα ήταν γεμάτο. Η κράτηση είναι απαραίτητη! Επιθυμούσαμε να δειπνήσουμε στον εξωτερικό χώρο, δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Όχι ότι μας χάλασε, ακόμη και όταν μας τοποθέτησαν δίπλα από την είσοδο. Γενικώς, στο μαγαζί τηρούν τα μέτρα ασφαλείας με αντισηπτικά, ίσως οι αποστάσεις είναι λίγο οριακές. Πολιτισμένη και χαλαρή ατμόσφαιρα ώστε να έχεις μια όμορφη παραμονή στο κατάστημα.
Η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική. Πολύ καλή οργάνωση, ευγενική και αρκετά ενημερωμένη. Έχουν και δικές τους προτάσεις αν δυσκολευτείτε. Αντικατέστησαν άμεσα ένα σκεύος όταν χρειάστηκε, όλα στην εντέλεια. Μας έκανε πολύ θετική εντύπωση η ομοιόμορφη αμφίεση των σερβιτόρων … σε στυλ Ιαπωνίας!
Ο κατάλογος περιέχει σούπες, ορεκτικά, σαλάτες, νούντλς, raw bar (σέβιτσε και ταρτάρ). Σούσι που ξεκινούν από τα 3 ευρώ και μπορούν με τα σπέσιαλ να φτάσουν και τα 15 ευρώ. Υπάρχουν κάποια κυρίως, γενικότερα όμως θα ικανοποιηθείτε πλήρως!
Η παραγγελία μας ήταν η εξης:
– Crispy γαρίδες, στα 11 ευρώ. Εξαιρετικό πανάρισμα από την tempura, οι γαρίδες είχαν διατηρηθεί ζουμερές εσωτερικά. Η σως spicy, σε ανεκτά επίπεδα, οι 5 γαρίδες φάνηκαν λίγες ώστε να “σκουπίσουμε” όλο το πιάτο. Η τέλεια εισαγωγή!
– Bao bun bbq και Bao bun beef, στα 9 και 11 ευρώ αντίστοιχα. Κάθε μερίδα αποτελείται από 2 τεμάχια μετρίου μεγέθους. Δοκίμασα αυτό με το bbq, γλυκό όσο πρέπει, πασπαλισμένο με σουσάμι. Το ψωμάκι μαλακό. Δεν ενθυμούμαι το πικάντικο γιαούρτι που αναγράφεται στα συστατικά, θυμάμαι όμως ότι όλα τα υλικά ήταν συγκεντρωμένα στις πρώτες μπουκιές και στο τέλος γεύτηκα σκέτο το ψωμάκι ατμού.
– Πιατέλα με μάκι από σολωμό και αβοκάντο (Alaska Maki, 4 ευρώ), tempura γαρίδα (Tiger Maki, 5 ευρώ), σουρίμι καβούρι (California Maki, 6.5 ευρω) και με χειροποίητο καπνιστό σολωμό (Smoked salmon beetroot Maki, στα 7 ευρώ). Το τελευταίο ήταν και το αγαπημένο μου λόγω του ότι περιείχε τυρί κρέμα Philadelphia,όχι ότι τα άλλα υστερούσαν φυσικά. Καλοφτιαγμένα, χωρίς να διαλύονται, σίγουρα καλύτερα από άλλα που έχω δοκιμάσει. Κάθε μερίδα περιέχει 8 τεμάχια.
– Νερό στα 2.5 ευρώ το λίτρο. Χρεωθήκαμε για 2,νομίζω πως πήραμε 3.
– Μπουκάλι κρασί Laticce syrah κτήματος Τσακανίκα, στα 25 ευρώ. Ροζέ ημίξηρο, ισορροπημένο, λιγάκι φρουτώδες.
* Ο ιδιοκτήτης ήταν γνωστός με το φίλο λόγω του βόλεϊ και μας κέρασε πολύ ευγενικά ένα τιτανοτεράστιο προφιτερόλ. Έναν τρομερό πύργο από choux, γεμισμένα με εξαιρετική κρέμα. Από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει με πολύ καλή ισορροπία στη γλυκύτητα. Το παγωτό ανάμεσα στα choux έδενε αρμονικά, το τριμμένο cookie δεν διακρινόταν, δεν με χάλασε όμως.
Σύνολο στα 83.5 ευρώ για 4 άτομα.
Το KENKO το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι πολύ οργανωμένο, με καλές γεύσεις και αρκετά καλή τιμολόγηση για την κατηγορία του. Έμεινα πλήρως ικανοποιημένος και όταν μου προταθεί επίσκεψη ξανά, δεν θα έχω ενδοιασμούς.
Βρε πώς περνάει ο καιρός! Το ΚΕΝΚΟ είχε όλα τα φόντα να ριζώσει και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ιαπωνική κουζίνα στη Νέα Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή και τα κατάφερε μια χαρά, υπολογίζω ότι, όπου να ‘ναι, θα γιορτάσει τα πέμπτα του γενέθλια. Η συνταγή απλή: Ειδικεύεται στο σούσι, όπου η ποικιλία είναι εντυπωσιακή, προσφέροντας παράλληλα κάποιες λίγες σούπες, σαλάτες, ορεκτικά και ελάχιστα κύρια πιάτα, ενώ το κρέας απουσιάζει από τον κατάλογό του εντελώς.
Θα περίμενε κανείς, μετά από τόσα χρόνια, το ΚΕΝΚΟ να δείχνει την ηλικία του, πόσο μάλλον τώρα που γειτόνεψε με το εντυπωσιακό PUEBLO CHIDO. Και όμως όχι! Η έξυπνη και λιτά μοντέρνα διαμόρφωση και διακόσμηση του χώρου, με το ισόγειο να φιλοξενεί στο βάθος την κουζίνα και ένα μικρό μπαρ με στουλ, ενώ ο υπόλοιπος χώρος χωρίζεται σε δύο παράλληλες πτέρυγες, μία αριστερή με καναπέδες κατά μήκος του τοίχου και πολλά μικρά τραπέζια, τα οποία μπορούν να ενωθούν ανάλογα με το μέγεθος της παρέας, και μία – λίγο στενότερη – δεξιά πτέρυγα με πιο ψηλά τραπέζια και καρέκλες, το πατάρι να έχει ακόμα πιο απλό χαρακτήρα ως καθαρός χώρος φαγητού σαω σαλόνι/τραπεζαρία και τέλος, ο σχετικά περιορισμένος και όχι, ιδιαίτερα, βολικός εξωτερικός χώρος, επιβαρυμένος από την κίνηση του δρόμου, με τόσα όσα και όπως πρέπει τραπέζια, δίνει άνεση κινήσεων και μπορεί να φιλοξενήσει κάθε μεγέθους παρέες.
Μεγάλο ατού του ΚΕΝΚΟ παραμένει το προσωπικό του. Αρχίζοντας από την ευγενέστατη και καταρτισμένη μετρ που υποδέχεται με ζεστό χαμόγελο την πελατεία (ως επί το πλείστον ζευγάρια στα 30+) και καθοδηγεί επιδέξια στην επιλογή του μενού, περνώντας στις χαριτωμένες, ασιατικής προέλευσης (με άψογα ελληνικά), σερβιτόρες και καταλήγοντας στους επίσης Ασιάτες σουσοπλάστες – μάγειρες στο βάθος, όλοι είναι άψογοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Το περιβάλλον είναι λοιπόν καθ’ όλα πρόσφορο για να περάσεις καλά, με ωραίο μουσικό χαλί (όχι ασιατικής μουσικής) που επιτρέπει άνετα την κουβέντα.
Ό,τι έχω δοκιμάσει στις πολλές επισκέψεις στο ΚΕΝΚΟ, που απέχει λιγότερο από πέντε λεπτά από το σπίτι μου, με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, τολμώ μάλιστα να ομολογήσω ότι μου έμαθε να τρώω (και) σούσι και να αγαπήσω την ιαπωνική κουζίνα. Στο ΚΕΝΚΟ δε χρειάζεται να περιοριστείτε σε μια σαλάτα και σούσι κατά βούληση, μολονότι υπάρχει τόση ποικιλία που δεν το βαριέσαι ποτέ. Το πιο σημαντικό είναι ότι, αντίθετα με αυτό που συμβαίνει σε τέτοιου είδους μαγαζιά, με τον κατάλογο να είναι σαν μαρμαρωμένος βασιλιάς στη λογική του «λίγα και καλά», το ΚΕΝΚΟ συνεχώς εμπλουτίζει την ποικιλία των προσφερομένων. Bao buns και ceviche π.χ. στην αρχή από όσα θυμάμαι δεν είχε, τα δημοφιλή πιάτα με noodles πληθαίνουν και ταυτόχρονα εμφανίζονται και πιο εξωτικά πιάτα ή παρασκευές. Οι σαλάτες (8 έως 9 ευρώ) παραμένουν πρωτότυπες και φρεσκότατες, προσωπικό φαβορί η special salad (λαχανικά, φρέσκο καβούρι, φύκι και ντρέσινγκ από σουσάμι) και η kenko salad (λαχανικά, αβοκάντο, γαρίδες και ντρέσινγκ φρούτων). Τα σούσι χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τα υλικά και τη συνθετότητα της παρασκευής (από 2,50 μέχρι 14 ευρώ, όπου οφείλω να αναγνωρίσω ότι τα ακριβά σούσι αξίζουν τα λεφτά τους). Πολύ καλή επιλογή οι γιαπωνέζικες μπύρες Asahi και Sapporo, ειδικά η δεύτερη ταιριάζει γευστικά γάντι στα σούσι. Για τους φανατικούς υπάρχει βέβαια και σάκε στο παραδοσιακό καραφάκι.
Η τελευταία φορά που φάγαμε στο ΚΕΝΚΟ ήταν με delivery, αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στη φωτογραφία που συνοδεύει την κριτική. Τα πάντα έφθασαν άψογα συσκευασμένα, παρουσιασμένα σαν σε κανονικό πιάτο. Πήραμε ένα σεβίτσε Leche de Tigre (λαβράκι σε κυβάκια με περουβιανό ντρέσινγκ από εσπεριδοειδή και φρούτο του πάθους, 10 €), μια σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά με μπόλικη πάπια Πεκίνου από πάνω (κάτι σαν ceasar salad made in Japan, με απόλυτα ταιριαστό γλυκοκαυτερούτσικο ντρέσινγκ, 12 €), τα απαραίτητα Ebi tempura rolls (με γαρίδα tempura, 8 €) και μια μερίδα ταπεινά Vegetable noodles με αυγό (μαγειρεμένα με μαεστρία, 6,50 €). Η ποσότητα ήταν υπεραρκετή για να χορτάσουμε.
Υπό κανονικές συνθήκες το ΚΕΝΚΟ τα βράδια είναι πάντα γεμάτο, αν δεν έχετε κάνει κράτηση ίσως χρειαστεί να κάνετε μια βόλτα στην πλατεία μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι. Ο λογαριασμός είναι άμεση συνάρτηση της ποσότητας αλλά και της ποιότητας των φαγητών που θα καταναλώσετε, γύρω στα 20+ ευρώ το άτομο για ένα πραγματικά ωραίο και χορταστικό γεύμα. Η όλη εμπειρία είναι απόλυτα θετική, αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα το ΚΕΝΚΟ αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη.