Ο μανδραγόρας είναι ένα φυτό γνωστό από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες!
Από εκεί οι ιδιοκτήτες του ομώνυμου εστιατορίου στην Καλλιθέα εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το μαγαζί τους.
Το οποίο βρίσκεται σε έναν κατά μία έννοια ιστορικό χώρο στην εστιατορική Αθήνα!
Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος, αλλά η αίσθηση που μου άφησε εμένα είναι “γκουρμέ” μεζεδοπωλείο. Ο κατάλογος του έχει αρκετά πιάτα βασισμένα σε ελληνικά προϊόντα!
Μια γενική παρατήρηση που ίσχυσε και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η στροφή αντίστοιχων χώρων εστίασης στα ζυμαρικά. Γεγονός που μπορεί αρκετά να εξηγηθεί από τη ραγδαία άνοδο των τιμών όλων των υλικών, οπότε τα ζυμαρικά είναι ένας εύκολος-οικονομικός τρόπος να “χορτάσει” μια παρέα.
Δύο σημειώσεις που πρέπει να κρατήσετε αν θέλετε να επισκεφθείτε τον Μανδραγόρα (που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα). Πρώτον το παρκάρισμα στην περιοχή είναι σχετικά δύσκολο. Δεύτερον, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κράτηση, καθώς ο χώρος δεν είναι αρκετά μεγάλος και γεμίζει πάντα!
Εμείς 6 άτομα βράδυ καθημερινής καταφθάσαμε και παραγγείλαμε αρκετά πιάτα από τον κατάλογο και σε γενικές γραμμές ήταν όλα αρκετά ικανοποιητικά!!
Αναλυτικά:
–Σαλάτα μανδραγόρας, με πρασινάδες, ψητό μήλο, παστέλι, σταφίδες, ψητό μανούρι και βινεγκρέτ μελιού (8.70€) , το μόνο πιάτο που δε φαγώθηκε και όχι γιατί δεν μας άρεσε, αντίθετα όλα τα υλικά έδεναν αρμονικά μεταξύ τους, αλλά τα υπόλοιπα έκλεψαν την παράσταση!
–Καβουρμάς μοσχαρίσιος, με ντομάτα, φέτα και αυγό πληθωρικό και γευστικό πιάτο! 7.30€
–Τραγανές γαρίδες (5τμχ), όπως ακριβώς παρουσιάζονται εξαιρετικό πανάρισμα και το ντιπάκι της γλυκοξινης έδινε το twist που χρειαζόταν.
–Σαγανάκι με φέτα, γραβιέρα, ντομάτα, πιπεριά και μπούκοβο, χειμερινό πιάτο που “τραβάει” αλκοόλ 6€.
–Λουκάνικο αγριογούρουνου με καραμελωμένο κρεμμύδι, ζουμερό και καλοψημένο 7.40€.
–Μπιφτέκι μοσχαρίσιο, το ζητήσαμε με πατάτες τηγανιτές, νόστιμο το μπιφτέκι, τραγανές οι πατατούλες 9€.
–Κοτόπουλο με κάρυ, επίσης με πατάτες τηγανιτές, δύο ευμεγέθη κομμάτια, μαριναρισμένα και καλοψημένα 8.80€.
–Κανελόνια με κιμά τυρί και κρέμα, πλούσιο πιάτο, αρκετά γευστικό! Δοκιμάστε το.
Κλείσαμε το δείπνο μας με πανακότα με σιρόπι φράουλας, μην την παραλείψετε! Ήταν το μοναδικό πιάτο που πήραμε παραπάνω από μία μερίδες, για την ακρίβεια 4! (4€)
Στην αρχή ήρθε ψημένο ψωμάκι με λαδάκι. Ήπιαμε κρασί, μπύρες και αναψυκτικά!
Δώσαμε με tip περίπου 20€ το άτομο!
Ποσό αρκετά τίμιο για όσα φάγαμε και ήπιαμε!
Τελευταία ημέρα λειτουργίας στην εστίαση αλλά και στον αθλητισμό, και οι δουλειές έτρεχαν. Φωτογράφιση με την ομάδα βόλεϊ στην Καλλιθέα και καπάκι στον Μανδραγόρα που τον είχα σταμπάρει πάρα πολύ καιρό.
Ήμουν σίγουρος πως, από προηγούμενες κριτικές και φωτογραφίες που είχα δει, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλό. Και δικαιώθηκα.
Στον χώρο που στεγαζόταν το Μαγέρικο της Νάγιας αλλά και ο Ανθός Γεύσεων, εδώ και κάποια χρόνια, θα βρεις τον Μανδραγόρα. Σημείο όχι πολύ όμορφο, ούτε πολύ εύκολο ως προς το παρκάρισμα. Ειδικά τις ώρες καταστημάτων, η κίνηση πάνω στην (παλαιά) Θησέως, είναι πολλές φορές ανυπόφορη.
Τι με τράβηξε στον Μανδραγόρα ώστε να κάνω την επίσκεψη;
Σίγουρα το μενού που αλλάζει και δε γίνεται βαρετό κι επαναλήψιμο. Παίζει με τα υλικά, ανά διαστήματα αλλάζει τα πιάτα. Δεν φοβάται να “τσαλακωθεί”. Παρακολουθώ πολλές φορές τα ποστ του και μου ανοίγουν την όρεξη.
Ο χώρος είναι μικρός, τήρησαν όμως όλα τα μέτρα ασφαλείας (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.), ενώ υπήρξαν τραπέζια και στον εξωτερικό χώρο. Προτιμήστε για πολλούς λόγους να καθίσετε μέσα, ειδικά τις νύχτες.
Στον εσωτερικό χώρο θα γευματίσετε σε ξύλινα τραπέζια, με σουπλά μεν αλλά με όμορφα σερβίτσια δε (συσκευασμένα μαχαιροπίρουνα). Οι τζαμαρίες “φωτίζουν” τον χώρο, ενώ και η τουαλέτα τους (μία αν δεν κάνω λάθος) ήταν πολύ καθαρή.
Έχουν όμορφες και έξυπνες ιδέες στη διακόσμηση του χώρου, ξεχωρίζω τον κορμό δέντρου που έχει γίνει βιβλιοθήκη! Φιλοσοφική και αλληγορική πινελιά.
Έχουν ζεστή και φιλόξενη διάθεση, ενώ θα σας συντροφεύσουν έντεχνα ελληνικά τραγούδια.
Για την εξυπηρέτηση έχω μόνο καλά λόγια να πω. Ευγένεια, γνώστες των πιάτων τους, επαγγελματίες. Μας τοποθέτησαν σε άνετο τραπέζι, άλλαξαν τα πιάτα όταν χρειάστηκε ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν το κέρασμα 2 γλυκών στο τέλος!
Ο κατάλογος τους είναι επαρκέστατος, χωρίς να κουράζει, ενώ προσφέρουν και (ουκ ολίγα) πιάτα ημέρας.
Στη δική μας επίσκεψη δοκιμάσαμε τα εξής :
– Μανιταροκεφτέδες με ντιπ truffle mayo sauce, στα 5 ευρώ. Σερβίρονται σε ξύλινη τάβλα, 5 τεμάχια. Αρωματικοί, ένιωθες το μανιτάρι, αρκετά μαλακοί ως προς την υφή. Το ντιπάκι επίσης αρκετά γευστικό.
– Σαγανάκι 4 τυριά (ένταμ, μυζήθρα, ημίσκληρο, γραβιέρα), στα 5 ευρώ. Και αυτό μας παρουσιάστηκε σε ξύλινη (στρογγυλή αυτή τη φορά) τάβλα. Πολύ πλούσια γεύση, ελαφρώς μπουχτιστική. Παρουσιάστηκε μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο κομμάτι κυκλικού σχήματος. Ευτυχώς είχαμε την σάλτσα από τα …
– Γουόν τον, στα 5 ευρώ. Εναλλακτική ονομασία σύμφωνα με τον φίλο Μάγγαρο … Τσουβαλάκια … Όσοι δε γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, θα σας πω ότι είναι (κινέζικα) πουγκάκια, γεμιστά με κοτόπουλο και λαχανικά. Τραγανό φύλλο, λίγο σφιχτή γέμιση. Δεν με ενθουσίασε αλλά δε με χάλασε κιόλας. 5 τεμάχια στον αριθμό. Πολύ νόστιμη η γλυκοκαυτερή σως που τα συνόδευε.
– Κεφτεδάκια, στα 6 ευρώ. Παρουσιάστηκαν 5 τεμάχια από φρέσκο, μοσχαρίσιο κιμά. Όντως φρέσκα, τσουπωτά. Ποιοτικά υλικά, όμως η κόκκινη σάλτσα δεν με ενθουσίασε, τη βρήκα πολύ επίπεδη, ούτε η πράσινη πιπεριά πρόσθεσε κάτι.
– Νιόκι 4 τυριά, στα 7.6 ευρώ. Πολύ καλή μερίδα σε σάλτσα κρέμας που αποτελείται από ένταμ, γραβιέρα, παρμεζάνα και ροκφόρ. Η επιλογή μας ήταν άστοχη, καθώς πάθαμε overdose από το σαγανάκι τυριών. Υπερίσχυε το ροκφόρ που μόνο αγαπημένο μου δεν το λες. Χειμωνιάτικο πιάτο, αν σας αρέσει όμως αυτό το στυλ, μοιραστείτε το.
– Σιγοψημένα χοιρινά παϊδάκια (spare ribs) Με honey BBQ sauce και φρέσκες τηγανιτές πατάτες, στα 14 ευρώ. Νόστιμο κρέας, λιώμα, αν και θα ήθελα λίγο περισσότερη ποσότητα σε αυτό που δοκίμασα. Γλυκιά σάλτσα και συνοδευτικές πατάτες όπως πρέπει να είναι. Θα ήθελα να δοκιμάσω πάλι, γιατί ίσως αδικώ λίγο το πιάτο.
– Ημίγλυκο κρασί, 500ml, στα 5.2 ευρώ. Ευχάριστο.
Κέρασμα 2 γλυκών …
– Κορμός σοκολάτας με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης (4 ευρώ η κανονική τιμή του). Παρουσιάζετε περιχυμένο από ζέστη σοκολάτα, ο κορμός φέρνει αρκετά σε τσουρέκι. Πιο πολύ μου άρεσε το παγωτό. Γενικότερα απέσπασε θετικές κριτικές, όχι όμως πως ήταν αξιομνημόνευτο.
– Πανακότα με φρούτα του δάσους (στα 4 ευρώ και αυτό). Αν και δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου γλυκού, μου άρεσε αρκετά, και σίγουρα περισσότερο από το άλλο γλυκό. Φρεσκότατη, γλυκιά όσο πρέπει. Ενώ, συνήθως, τη βρίσκω αρκετά συμπαγή, εδώ παρουσιάστηκε όπως πρέπει να είναι.
Σύνολο στα 51 ευρώ αν θυμάμαι καλά μαζί με το κουβέρ. Νερό σε δική τους κανάτα που ανανεωνόταν τακτικά.
Τελικές εντυπώσεις;
Άκρως θετικές, το συστήνω ανεπιφύλακτα και θα το επισκεφθώ με την πρώτη ευκαιρία. Ως τότε, προτείνω να παραγγείλετε μέσω delivery μιας και λειτουργεί κανονικά.
Φαίνεται ότι αγαπούν αυτό που κάνουν, με απόλυτο σεβασμό προς τον πελάτη. Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι πειραματίζονται και δεν επαναπαύονται.
Θα ξεκινήσω την πρώτη μου κριτική στο brand new site με τις καλύτερες ευχές μου… Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο ώστε να βρούμε και εμείς οι καλοφαγάδες το νέο μας “μέσο” για τα γευστικά ταξίδια μας. Δυστυχώς, οι πολλές υποχρεώσεις του τελευταίου διαστήματος δεν μου έχουν ακόμα επιτρέψει να γράψω μέχρι τώρα κριτική αν και έχω ανακαλύψει αρκετά μαγαζιά άξια σχολιασμού!
Θα ξεκινήσω, όμως, με ένα μαγαζί που δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ όσες φορές (που είναι πολλές) και με όποιους (και είναι πολλοί και διαφορετικών γεύσεων) και αν το έχω επισκεφτεί. Πρόκειται για τον Μανδραγόρα σε ένα στενό πίσω από την Ευαγγελίστρια στην Καλλιθέα. Πρόκειται για το πάλαι ποτέ “Μαγέρικο της Νάγιας” και μετέπειτα “Ανθό”.
Ο χώρος μέσα είναι πολύ προσεγμένος για εστιατόριο της δικής του κατηγορίας, ενώ τα τραπεζάκια που βγάζει στο απέναντι παρκάκι είναι μια όαση για τις καλοκαιρινές μέρες. Επειδή, μάλιστα, ο δρόμος δεν είναι πολυσύχναστος είναι και σχετικά ήσυχα.
Η εξυπηρέτηση είναι ευγενική και υποδειγματική από τα δύο νεαρά παιδιά (αγόρι και κορίτσι) αλλά θα πω λίγο απρόσωπη. Δεν μπορώ να βάλω πέντε αστεράκια, όχι γιατί έχουμε κάποιο παράπονο αλλά…
Στο θέμα του φαγητού, τώρα, που είναι και το ζητούμενο: Ό,τι και αν έχουμε δοκιμάσει σε αυτό το μαγαζί είναι από αξιοπρεπέστατο μέχρι πεντανόστιμο. Το καλό είναι ότι έχει πολλά πιάτα ημέρας και αυτό δίνει το κάτι παραπάνω στον μικρό κατά τα άλλα κατάλογο. Από τα καλύτερα πιάτα που δεν πρέπει να παραλείψεις είναι οι γαρίδες τυλιχτές σε τραγανά noodles πατάτας (από τον βασικό κατάλογο, τις οποίες πάντα θα τιμήσουμε), κάτι πιτάκια με γλυκόξινη σάλτσα σαν τα ινδικά samosas αλλά και: κατσικίσιο τυρί με τραγανό μούσλι και περγαμόντο, φάβα με καπνιστή πέστροφα, στραπατσάδα αν αντέχετε τις έξτρα καυτερές γεύσεις από το σουτζούκι Αδάνων, το χιουνκάρ μπεγεντί, όλες οι σαλάτες του είναι φρέσκιες, δροσερές και νόστιμες, το κοτόπουλο κάρυ είναι μαλακό και γευστικό, ραβιόλια πορτσίνι, ενώ αν πετύχετε από πιάτα ημέρας: οι ρυζοκροκέτες, τα γεμιστά κεφτεδάκια και το κότσι.
Θα συνοδεύσετε το γεύμα σας με ωραίο ημίγλυκο ροζέ κρασί ή κάποια μπύρα από κάποια μικρή ζυθοποιία ή ακόμα και με κάποιο κοκτέιλ για να αισθανθείτε πιο bar restaurant κατάσταση. Όσο για το λογαριασμό, δεν θα ξεφύγει από τα 20 ευρώ το άτομο με τα ποτά όσο και αν φάτε… Να πάτε στον Μανδραγόρα, δεν θα φύγετε απογοητευμένοι!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Ο μανδραγόρας είναι ένα φυτό γνωστό από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες!
Από εκεί οι ιδιοκτήτες του ομώνυμου εστιατορίου στην Καλλιθέα εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το μαγαζί τους.
Το οποίο βρίσκεται σε έναν κατά μία έννοια ιστορικό χώρο στην εστιατορική Αθήνα!
Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος, αλλά η αίσθηση που μου άφησε εμένα είναι “γκουρμέ” μεζεδοπωλείο. Ο κατάλογος του έχει αρκετά πιάτα βασισμένα σε ελληνικά προϊόντα!
Μια γενική παρατήρηση που ίσχυσε και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η στροφή αντίστοιχων χώρων εστίασης στα ζυμαρικά. Γεγονός που μπορεί αρκετά να εξηγηθεί από τη ραγδαία άνοδο των τιμών όλων των υλικών, οπότε τα ζυμαρικά είναι ένας εύκολος-οικονομικός τρόπος να “χορτάσει” μια παρέα.
Δύο σημειώσεις που πρέπει να κρατήσετε αν θέλετε να επισκεφθείτε τον Μανδραγόρα (που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα). Πρώτον το παρκάρισμα στην περιοχή είναι σχετικά δύσκολο. Δεύτερον, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κράτηση, καθώς ο χώρος δεν είναι αρκετά μεγάλος και γεμίζει πάντα!
Εμείς 6 άτομα βράδυ καθημερινής καταφθάσαμε και παραγγείλαμε αρκετά πιάτα από τον κατάλογο και σε γενικές γραμμές ήταν όλα αρκετά ικανοποιητικά!!
Αναλυτικά:
–Σαλάτα μανδραγόρας, με πρασινάδες, ψητό μήλο, παστέλι, σταφίδες, ψητό μανούρι και βινεγκρέτ μελιού (8.70€) , το μόνο πιάτο που δε φαγώθηκε και όχι γιατί δεν μας άρεσε, αντίθετα όλα τα υλικά έδεναν αρμονικά μεταξύ τους, αλλά τα υπόλοιπα έκλεψαν την παράσταση!
–Καβουρμάς μοσχαρίσιος, με ντομάτα, φέτα και αυγό πληθωρικό και γευστικό πιάτο! 7.30€
–Τραγανές γαρίδες (5τμχ), όπως ακριβώς παρουσιάζονται εξαιρετικό πανάρισμα και το ντιπάκι της γλυκοξινης έδινε το twist που χρειαζόταν.
–Σαγανάκι με φέτα, γραβιέρα, ντομάτα, πιπεριά και μπούκοβο, χειμερινό πιάτο που “τραβάει” αλκοόλ 6€.
–Λουκάνικο αγριογούρουνου με καραμελωμένο κρεμμύδι, ζουμερό και καλοψημένο 7.40€.
–Μπιφτέκι μοσχαρίσιο, το ζητήσαμε με πατάτες τηγανιτές, νόστιμο το μπιφτέκι, τραγανές οι πατατούλες 9€.
–Κοτόπουλο με κάρυ, επίσης με πατάτες τηγανιτές, δύο ευμεγέθη κομμάτια, μαριναρισμένα και καλοψημένα 8.80€.
–Κανελόνια με κιμά τυρί και κρέμα, πλούσιο πιάτο, αρκετά γευστικό! Δοκιμάστε το.
Κλείσαμε το δείπνο μας με πανακότα με σιρόπι φράουλας, μην την παραλείψετε! Ήταν το μοναδικό πιάτο που πήραμε παραπάνω από μία μερίδες, για την ακρίβεια 4! (4€)
Στην αρχή ήρθε ψημένο ψωμάκι με λαδάκι. Ήπιαμε κρασί, μπύρες και αναψυκτικά!
Δώσαμε με tip περίπου 20€ το άτομο!
Ποσό αρκετά τίμιο για όσα φάγαμε και ήπιαμε!
Τελευταία ημέρα λειτουργίας στην εστίαση αλλά και στον αθλητισμό, και οι δουλειές έτρεχαν. Φωτογράφιση με την ομάδα βόλεϊ στην Καλλιθέα και καπάκι στον Μανδραγόρα που τον είχα σταμπάρει πάρα πολύ καιρό.
Ήμουν σίγουρος πως, από προηγούμενες κριτικές και φωτογραφίες που είχα δει, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλό. Και δικαιώθηκα.
Στον χώρο που στεγαζόταν το Μαγέρικο της Νάγιας αλλά και ο Ανθός Γεύσεων, εδώ και κάποια χρόνια, θα βρεις τον Μανδραγόρα. Σημείο όχι πολύ όμορφο, ούτε πολύ εύκολο ως προς το παρκάρισμα. Ειδικά τις ώρες καταστημάτων, η κίνηση πάνω στην (παλαιά) Θησέως, είναι πολλές φορές ανυπόφορη.
Τι με τράβηξε στον Μανδραγόρα ώστε να κάνω την επίσκεψη;
Σίγουρα το μενού που αλλάζει και δε γίνεται βαρετό κι επαναλήψιμο. Παίζει με τα υλικά, ανά διαστήματα αλλάζει τα πιάτα. Δεν φοβάται να “τσαλακωθεί”. Παρακολουθώ πολλές φορές τα ποστ του και μου ανοίγουν την όρεξη.
Ο χώρος είναι μικρός, τήρησαν όμως όλα τα μέτρα ασφαλείας (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.), ενώ υπήρξαν τραπέζια και στον εξωτερικό χώρο. Προτιμήστε για πολλούς λόγους να καθίσετε μέσα, ειδικά τις νύχτες.
Στον εσωτερικό χώρο θα γευματίσετε σε ξύλινα τραπέζια, με σουπλά μεν αλλά με όμορφα σερβίτσια δε (συσκευασμένα μαχαιροπίρουνα). Οι τζαμαρίες “φωτίζουν” τον χώρο, ενώ και η τουαλέτα τους (μία αν δεν κάνω λάθος) ήταν πολύ καθαρή.
Έχουν όμορφες και έξυπνες ιδέες στη διακόσμηση του χώρου, ξεχωρίζω τον κορμό δέντρου που έχει γίνει βιβλιοθήκη! Φιλοσοφική και αλληγορική πινελιά.
Έχουν ζεστή και φιλόξενη διάθεση, ενώ θα σας συντροφεύσουν έντεχνα ελληνικά τραγούδια.
Για την εξυπηρέτηση έχω μόνο καλά λόγια να πω. Ευγένεια, γνώστες των πιάτων τους, επαγγελματίες. Μας τοποθέτησαν σε άνετο τραπέζι, άλλαξαν τα πιάτα όταν χρειάστηκε ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν το κέρασμα 2 γλυκών στο τέλος!
Ο κατάλογος τους είναι επαρκέστατος, χωρίς να κουράζει, ενώ προσφέρουν και (ουκ ολίγα) πιάτα ημέρας.
Στη δική μας επίσκεψη δοκιμάσαμε τα εξής :
– Μανιταροκεφτέδες με ντιπ truffle mayo sauce, στα 5 ευρώ. Σερβίρονται σε ξύλινη τάβλα, 5 τεμάχια. Αρωματικοί, ένιωθες το μανιτάρι, αρκετά μαλακοί ως προς την υφή. Το ντιπάκι επίσης αρκετά γευστικό.
– Σαγανάκι 4 τυριά (ένταμ, μυζήθρα, ημίσκληρο, γραβιέρα), στα 5 ευρώ. Και αυτό μας παρουσιάστηκε σε ξύλινη (στρογγυλή αυτή τη φορά) τάβλα. Πολύ πλούσια γεύση, ελαφρώς μπουχτιστική. Παρουσιάστηκε μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο κομμάτι κυκλικού σχήματος. Ευτυχώς είχαμε την σάλτσα από τα …
– Γουόν τον, στα 5 ευρώ. Εναλλακτική ονομασία σύμφωνα με τον φίλο Μάγγαρο … Τσουβαλάκια … Όσοι δε γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, θα σας πω ότι είναι (κινέζικα) πουγκάκια, γεμιστά με κοτόπουλο και λαχανικά. Τραγανό φύλλο, λίγο σφιχτή γέμιση. Δεν με ενθουσίασε αλλά δε με χάλασε κιόλας. 5 τεμάχια στον αριθμό. Πολύ νόστιμη η γλυκοκαυτερή σως που τα συνόδευε.
– Κεφτεδάκια, στα 6 ευρώ. Παρουσιάστηκαν 5 τεμάχια από φρέσκο, μοσχαρίσιο κιμά. Όντως φρέσκα, τσουπωτά. Ποιοτικά υλικά, όμως η κόκκινη σάλτσα δεν με ενθουσίασε, τη βρήκα πολύ επίπεδη, ούτε η πράσινη πιπεριά πρόσθεσε κάτι.
– Νιόκι 4 τυριά, στα 7.6 ευρώ. Πολύ καλή μερίδα σε σάλτσα κρέμας που αποτελείται από ένταμ, γραβιέρα, παρμεζάνα και ροκφόρ. Η επιλογή μας ήταν άστοχη, καθώς πάθαμε overdose από το σαγανάκι τυριών. Υπερίσχυε το ροκφόρ που μόνο αγαπημένο μου δεν το λες. Χειμωνιάτικο πιάτο, αν σας αρέσει όμως αυτό το στυλ, μοιραστείτε το.
– Σιγοψημένα χοιρινά παϊδάκια (spare ribs) Με honey BBQ sauce και φρέσκες τηγανιτές πατάτες, στα 14 ευρώ. Νόστιμο κρέας, λιώμα, αν και θα ήθελα λίγο περισσότερη ποσότητα σε αυτό που δοκίμασα. Γλυκιά σάλτσα και συνοδευτικές πατάτες όπως πρέπει να είναι. Θα ήθελα να δοκιμάσω πάλι, γιατί ίσως αδικώ λίγο το πιάτο.
– Ημίγλυκο κρασί, 500ml, στα 5.2 ευρώ. Ευχάριστο.
Κέρασμα 2 γλυκών …
– Κορμός σοκολάτας με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης (4 ευρώ η κανονική τιμή του). Παρουσιάζετε περιχυμένο από ζέστη σοκολάτα, ο κορμός φέρνει αρκετά σε τσουρέκι. Πιο πολύ μου άρεσε το παγωτό. Γενικότερα απέσπασε θετικές κριτικές, όχι όμως πως ήταν αξιομνημόνευτο.
– Πανακότα με φρούτα του δάσους (στα 4 ευρώ και αυτό). Αν και δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου γλυκού, μου άρεσε αρκετά, και σίγουρα περισσότερο από το άλλο γλυκό. Φρεσκότατη, γλυκιά όσο πρέπει. Ενώ, συνήθως, τη βρίσκω αρκετά συμπαγή, εδώ παρουσιάστηκε όπως πρέπει να είναι.
Σύνολο στα 51 ευρώ αν θυμάμαι καλά μαζί με το κουβέρ. Νερό σε δική τους κανάτα που ανανεωνόταν τακτικά.
Τελικές εντυπώσεις;
Άκρως θετικές, το συστήνω ανεπιφύλακτα και θα το επισκεφθώ με την πρώτη ευκαιρία. Ως τότε, προτείνω να παραγγείλετε μέσω delivery μιας και λειτουργεί κανονικά.
Φαίνεται ότι αγαπούν αυτό που κάνουν, με απόλυτο σεβασμό προς τον πελάτη. Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι πειραματίζονται και δεν επαναπαύονται.
Τους εύχομαι τα καλύτερα!
Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια..
Θα ξεκινήσω την πρώτη μου κριτική στο brand new site με τις καλύτερες ευχές μου… Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο ώστε να βρούμε και εμείς οι καλοφαγάδες το νέο μας “μέσο” για τα γευστικά ταξίδια μας. Δυστυχώς, οι πολλές υποχρεώσεις του τελευταίου διαστήματος δεν μου έχουν ακόμα επιτρέψει να γράψω μέχρι τώρα κριτική αν και έχω ανακαλύψει αρκετά μαγαζιά άξια σχολιασμού!
Θα ξεκινήσω, όμως, με ένα μαγαζί που δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ όσες φορές (που είναι πολλές) και με όποιους (και είναι πολλοί και διαφορετικών γεύσεων) και αν το έχω επισκεφτεί. Πρόκειται για τον Μανδραγόρα σε ένα στενό πίσω από την Ευαγγελίστρια στην Καλλιθέα. Πρόκειται για το πάλαι ποτέ “Μαγέρικο της Νάγιας” και μετέπειτα “Ανθό”.
Ο χώρος μέσα είναι πολύ προσεγμένος για εστιατόριο της δικής του κατηγορίας, ενώ τα τραπεζάκια που βγάζει στο απέναντι παρκάκι είναι μια όαση για τις καλοκαιρινές μέρες. Επειδή, μάλιστα, ο δρόμος δεν είναι πολυσύχναστος είναι και σχετικά ήσυχα.
Η εξυπηρέτηση είναι ευγενική και υποδειγματική από τα δύο νεαρά παιδιά (αγόρι και κορίτσι) αλλά θα πω λίγο απρόσωπη. Δεν μπορώ να βάλω πέντε αστεράκια, όχι γιατί έχουμε κάποιο παράπονο αλλά…
Στο θέμα του φαγητού, τώρα, που είναι και το ζητούμενο: Ό,τι και αν έχουμε δοκιμάσει σε αυτό το μαγαζί είναι από αξιοπρεπέστατο μέχρι πεντανόστιμο. Το καλό είναι ότι έχει πολλά πιάτα ημέρας και αυτό δίνει το κάτι παραπάνω στον μικρό κατά τα άλλα κατάλογο. Από τα καλύτερα πιάτα που δεν πρέπει να παραλείψεις είναι οι γαρίδες τυλιχτές σε τραγανά noodles πατάτας (από τον βασικό κατάλογο, τις οποίες πάντα θα τιμήσουμε), κάτι πιτάκια με γλυκόξινη σάλτσα σαν τα ινδικά samosas αλλά και: κατσικίσιο τυρί με τραγανό μούσλι και περγαμόντο, φάβα με καπνιστή πέστροφα, στραπατσάδα αν αντέχετε τις έξτρα καυτερές γεύσεις από το σουτζούκι Αδάνων, το χιουνκάρ μπεγεντί, όλες οι σαλάτες του είναι φρέσκιες, δροσερές και νόστιμες, το κοτόπουλο κάρυ είναι μαλακό και γευστικό, ραβιόλια πορτσίνι, ενώ αν πετύχετε από πιάτα ημέρας: οι ρυζοκροκέτες, τα γεμιστά κεφτεδάκια και το κότσι.
Θα συνοδεύσετε το γεύμα σας με ωραίο ημίγλυκο ροζέ κρασί ή κάποια μπύρα από κάποια μικρή ζυθοποιία ή ακόμα και με κάποιο κοκτέιλ για να αισθανθείτε πιο bar restaurant κατάσταση. Όσο για το λογαριασμό, δεν θα ξεφύγει από τα 20 ευρώ το άτομο με τα ποτά όσο και αν φάτε… Να πάτε στον Μανδραγόρα, δεν θα φύγετε απογοητευμένοι!
Σας ευχαριστούμε πολύ, ειναι τιμή μας!!