– Γαϊδούρα! Αναφώνησε η φιλενάδα όταν διάβασε την κριτική για το μαγαζί στο Κυριάκι.
– Ώστε μόνο στους νομούς Αρκαδίας και Βοιωτίας συχνάζεις? Την Κορινθία την ξέχασες?
Τώρα μεταξύ μας, ότι και να πει, δίκιο έχει! Διότι όντως εδώ και 14 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουμε κάποιες μέρες στο σπίτι της στο Κοκκώνι (ή Κοκκκώνννιιι όπως το προφέρουμε γελώντας).
Το πρώτο πρώτο μαγαζί λοιπόν στο οποίο είχαμε φάει, στην παρθενική μου επίσκεψη, ήταν ο Ρόζος (το επίθετο του ιδιοκτήτη). Εγώ έτσι τον ήξερα και μόλις πριν κανένα μήνα έμαθα ότι η επίσημη ονομασία του είναι Γιαλός.
Βρίσκεται πάνω στον παραλιακό δρόμο, βγάζει και τραπεζάκια πάνω στο κύμα, τα οποία σας συστήνω να αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες διότι κάνει πολλή ζέστη. Αντίθετα προτιμήστε τη δροσερή σκιασμένη βεράντα του. Απογευματάκι, βραδάκι καθίστε όπου σας πάει καλύτερα. Πρόβλημα παρκαρίσματος δεν υφίσταται εφόσον διαθέτει μια πελώρια αλάνα για αυτόν τον σκοπό.
Διακόσμηση? Ποια διακόσμηση? Απλά τραπέζια, καρέκλες με απόσταση, καθαρά τραπεζομάντιλα και σερβίτσια, απολυμαντικό σε κάθε τραπέζι, παγωμένες μπύρες και γρήγορη εξυπηρέτηση από νέα κορίτσια που τρέχουν φορώντας τις μάσκες τους. Για μένα αυτό είναι αρκετό. Μετά από μπανάκι με τη θάλασσα στα πόδια μου κι αγαπημένους φίλους στο πλάι μου, φτάνει και περισσεύει.
Το φαγητό του επίσης απλό αλλά νόστιμο. Η αλήθεια είναι ότι πέρασε μία περίοδο κάμψης, από ότι πληροφορήθηκα, εξηγώντας έτσι την απροθυμία εκ μέρους των φίλων για φαγητό εκεί. Η νέα γενιά ανέλαβε τα ηνία, τα προβλήματα φαίνεται να ξεπεράστηκαν και στην τελευταία μας επίσκεψη δεν υπήρξε κανένα παράπονο.
· Ωραιότατη χωριάτικη και ζωντανά χόρτα (βλίτα για την ακρίβεια). Ξέρω ότι φροντίζουν να προμηθεύονται τις πρώτες ύλες από την περιοχή.
· Μαστιχωτό σαγανάκι από ντόπιο κεφαλοτύρι.
· Τζατζίκι σπιτικό και τίμιο.
· Πατατούλες φρέσκιες και ελαφροτηγανισμένες.
· Γαύρος μαρινάτος. Το ετοιμάζουν μόνοι τους κι αυτό είναι εμφανές. Όχι πολύ αλμυρός, ξιδάτος, τέλειος μεζές.
· Χταποδάκι νόστιμο με άρωμα κάρβουνου, ελάχιστα σκληρό, αλλά όχι απαγορευτικό.
· Καλαμαράκια τηγανιτά πολύ νόστιμα αν και θα έπρεπε να έχουν μείνει 1 λεπτό λιγότερο στο τηγάνι. Να δώσω εύσημα για το καθαρό λάδι.
· Γαρίδες ψητές. Κατεψυγμένες μεν αλλά καλής ποιότητας και πετυχημένες ψήσιμο.
· Σαρδέλες ψητές ολόφρεσκες. Το ότι δεν είχε αφαιρεθεί το κοκαλάκι της μέσης δε με εμπόδισε να τις απολαύσω.
· Γαριδομακαρονάδα τεράστια που έχει πολύ σουξέ. Αξιοπρεπέστατη.
· Για τους αμετανόητους κρεατοφάγους θα προτείνω τα μπιφτέκια και τα κεφτεδάκια. Κρεατένια, ζουμερά, αρωματικά.
Τιμές οικονομικές. Θα φάτε πολύ καλά και δε θα ξεπεράσετε τα 18 ευρώ το άτομο. Εκτός κι αν πιείτε 4 άτομα 15 μπύρες σαν κι εμάς, οπότε να υπολογίσετε κάτι παραπάνω lol. Κερασματάκι στο τέλος με γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού, φρούτα, ή ότι έχουν σκεφτεί κι ετοιμάσει.
Πολύ παλιό μαγαζί στην περιοχή άρα δημοφιλές και από τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες. Κλείστε τραπέζι καλού κακού και περιμένω εντυπώσεις…
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
– Γαϊδούρα! Αναφώνησε η φιλενάδα όταν διάβασε την κριτική για το μαγαζί στο Κυριάκι.
– Ώστε μόνο στους νομούς Αρκαδίας και Βοιωτίας συχνάζεις? Την Κορινθία την ξέχασες?
Τώρα μεταξύ μας, ότι και να πει, δίκιο έχει! Διότι όντως εδώ και 14 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουμε κάποιες μέρες στο σπίτι της στο Κοκκώνι (ή Κοκκκώνννιιι όπως το προφέρουμε γελώντας).
Το πρώτο πρώτο μαγαζί λοιπόν στο οποίο είχαμε φάει, στην παρθενική μου επίσκεψη, ήταν ο Ρόζος (το επίθετο του ιδιοκτήτη). Εγώ έτσι τον ήξερα και μόλις πριν κανένα μήνα έμαθα ότι η επίσημη ονομασία του είναι Γιαλός.
Βρίσκεται πάνω στον παραλιακό δρόμο, βγάζει και τραπεζάκια πάνω στο κύμα, τα οποία σας συστήνω να αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες διότι κάνει πολλή ζέστη. Αντίθετα προτιμήστε τη δροσερή σκιασμένη βεράντα του. Απογευματάκι, βραδάκι καθίστε όπου σας πάει καλύτερα. Πρόβλημα παρκαρίσματος δεν υφίσταται εφόσον διαθέτει μια πελώρια αλάνα για αυτόν τον σκοπό.
Διακόσμηση? Ποια διακόσμηση? Απλά τραπέζια, καρέκλες με απόσταση, καθαρά τραπεζομάντιλα και σερβίτσια, απολυμαντικό σε κάθε τραπέζι, παγωμένες μπύρες και γρήγορη εξυπηρέτηση από νέα κορίτσια που τρέχουν φορώντας τις μάσκες τους. Για μένα αυτό είναι αρκετό. Μετά από μπανάκι με τη θάλασσα στα πόδια μου κι αγαπημένους φίλους στο πλάι μου, φτάνει και περισσεύει.
Το φαγητό του επίσης απλό αλλά νόστιμο. Η αλήθεια είναι ότι πέρασε μία περίοδο κάμψης, από ότι πληροφορήθηκα, εξηγώντας έτσι την απροθυμία εκ μέρους των φίλων για φαγητό εκεί. Η νέα γενιά ανέλαβε τα ηνία, τα προβλήματα φαίνεται να ξεπεράστηκαν και στην τελευταία μας επίσκεψη δεν υπήρξε κανένα παράπονο.
· Ωραιότατη χωριάτικη και ζωντανά χόρτα (βλίτα για την ακρίβεια). Ξέρω ότι φροντίζουν να προμηθεύονται τις πρώτες ύλες από την περιοχή.
· Μαστιχωτό σαγανάκι από ντόπιο κεφαλοτύρι.
· Τζατζίκι σπιτικό και τίμιο.
· Πατατούλες φρέσκιες και ελαφροτηγανισμένες.
· Γαύρος μαρινάτος. Το ετοιμάζουν μόνοι τους κι αυτό είναι εμφανές. Όχι πολύ αλμυρός, ξιδάτος, τέλειος μεζές.
· Χταποδάκι νόστιμο με άρωμα κάρβουνου, ελάχιστα σκληρό, αλλά όχι απαγορευτικό.
· Καλαμαράκια τηγανιτά πολύ νόστιμα αν και θα έπρεπε να έχουν μείνει 1 λεπτό λιγότερο στο τηγάνι. Να δώσω εύσημα για το καθαρό λάδι.
· Γαρίδες ψητές. Κατεψυγμένες μεν αλλά καλής ποιότητας και πετυχημένες ψήσιμο.
· Σαρδέλες ψητές ολόφρεσκες. Το ότι δεν είχε αφαιρεθεί το κοκαλάκι της μέσης δε με εμπόδισε να τις απολαύσω.
· Γαριδομακαρονάδα τεράστια που έχει πολύ σουξέ. Αξιοπρεπέστατη.
· Για τους αμετανόητους κρεατοφάγους θα προτείνω τα μπιφτέκια και τα κεφτεδάκια. Κρεατένια, ζουμερά, αρωματικά.
Τιμές οικονομικές. Θα φάτε πολύ καλά και δε θα ξεπεράσετε τα 18 ευρώ το άτομο. Εκτός κι αν πιείτε 4 άτομα 15 μπύρες σαν κι εμάς, οπότε να υπολογίσετε κάτι παραπάνω lol. Κερασματάκι στο τέλος με γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού, φρούτα, ή ότι έχουν σκεφτεί κι ετοιμάσει.
Πολύ παλιό μαγαζί στην περιοχή άρα δημοφιλές και από τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες. Κλείστε τραπέζι καλού κακού και περιμένω εντυπώσεις…