Στην Οδό Χίου έχει τύχει να κάνω επίσκεψη 2 φορές. Η πρώτη ήταν κατά τύχη, μιας και σε άλλο κοντινό μαγαζί πηγαίναμε και σε άλλο βρεθήκαμε. Την δεύτερη φορά πάλι, έγινε πράξη αυτό που λέμε “άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη”!
Σε κρητικό μαγαζί της Αμφιάλης πηγαίναμε, στην Οδό Χίου της περιοχής του Χαϊδαρίου καταλήξαμε. Και δεν μας χάλασε καθόλου!
Τολμώ να πω πως, αναλογικά, για την κατηγορία του … έχουμε success story! Ας το παρουσιάσω με λίγα λόγια.
Πρόκειται για καφενείο – μεζεδοπωλείο πάνω στον κεντρικό δρόμο του Χαϊδαρίου, πιο κοντά προς την Ιερά Οδό παρά προς την λεωφόρο Αθηνών. Και τις 2 φορές έτυχε να δειπνήσουμε στον εξωτερικό χώρο, πάνω στον πεζόδρομο. Αν και βρίσκεται πολύ κοντά στον δρόμο, δεν θα σας αποσπάσουν την προσοχή διερχόμενα οχήματα ή πεζοί. Σημειώστε πως το πάρκινγκ έχει μέτρια δυσκολία.
Η εξυπηρέτηση ευγενική, κινείται στον χώρο ώστε να ελέγχει τους αρκετούς θαμώνες που το επισκέπτονται. Ακόμη και βράδυ καθημερινής έτυχε να αλλάζουν τα τραπέζια 2 φορές από κόσμο. Μόλις φύγαμε εμείς, ήδη το τραπέζι είχε καταληφθεί από νέους επισκέπτες. Για να κλείσω με το κομμάτι της εξυπηρέτησης, πρόκειται για ευγενικούς ανθρώπους που τρέχουν το μαγαζί, χωρίς πολλές πολλές επαφές. Σχετικά διεκπεραιωτικοί.
Γιατί να επισκεφθείς την Οδό Χίου; Την προτείνεις για επίσκεψη General;
Ναι την προτείνω! Ειδικά αν έχεις και παρέα! Δεν θα βγεις ρομαντικό ραντεβού με το ταίρι σου, ούτε θα κάνεις κάποιο επαγγελματικό δείπνο.
Λαμβάνοντας τον τιμοκατάλογο, θα τσεκάρεις τα θαλασσινά και τα κρεατικά του και θα συνδυάσεις και τα 2 μαζί με τα ορεκτικά του. Οι τιμές είναι ο κράχτης ώστε να προσελκύει κόσμο.
Εδώ θα πιείς πραγματικά παγωμένη μπύρα, στα 2.5 έως 3 ευρώ, την 500άρα! Η Μάμος στα 2.5 ευρώ ήταν η επιλογή μου. Αν θες πάλι ποτήρι, στα 330 θα πιείς Άλφα με 2 ευρώ. Το ημίγλυκο κρασί του στα 3 ευρώ/500 μλ είναι αρκετά εύγευστο, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες. Και αν θέλεις τσίπουρο ή ούζο , θα βρεις γνωστές ετικέτες στα 6 με 7 ευρώ (200 ml).
Στην δεύτερη επίσκεψή μας κάναμε μια μεικτή επιλογή και ξεκινήσαμε με ντάκο, στα 3.50 ευρώ. Πλούσια ποσότητα, φρέσκια ντομάτα και αρκετά κομμάτια ελιάς και κάππαρη. Έδιναν έναν πιο αλμυρό τόνο από όσο θα επιθυμούσα.
Συνεχίσαμε με φλογέρες ζαμπόν – τυρί, στα 3.50 ευρώ. Αν θυμάμαι καλά τις είχαμε δοκιμάσει και στην πρώτη επίσκεψη. Έχουν τραγανό φύλλο, χωρίς λαδίλα. Η γέμιση, τόση όση χρειάζεται. Αξιοπρεπής επιλογή για δοκιμή.
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να παραγγείλουμε κάποιο τυράκι. Το μαστέλο στα 3 ευρώ ήταν η τέλεια λύση. Ευμεγέθες στρογγυλό κομμάτι, καλοψημμένο στη σχάρα. Πρέπει να το δοκιμάσετε ζεστό, πριν κρυώσει και γίνει λάστιχο. Ζητήστε δύο μερίδες!
Το καλαμάρι, στα 6 ευρώ ήταν η επόμενη δοκιμή μας. Εξαιρετικό ψήσιμο, ωραίο χρώμα. Άρεσε μεν, θα το προτιμούσε αυτή που το δοκίμασε περισσότερο δε, να είχε κάποιου είδους γέμιση εντός. Σίγουρα δεν ήταν λάστιχο όμως!
Με έκπληξη παρατήρησα στον κατάλογο το καπνιστό σκουμπρί. Στα 3.5 ευρώ! Ήλπιζα μόνο να πλησιάζει στα στάνταρ του Ταξιδεύοντας! Και δικαιώθηκα! Χορταστικό στο μάτι και στη γεύση, θα το δοκίμαζα ξανά. Ίσως το ήθελα με λιγότερο λάδι … χωρίς να με δυσαρεστήσει όμως! Νόστιμη σάρκα.
Στο τέλος, κλείσαμε με κρεατικά. Δύο τεμάχια κεμπάπ στα 3 ευρώ, άρεσαν πολύ στο ένα άτομο της παρέας. Εγώ πάλι, τα βρήκα αξιοπρεπή και ολίγον τι βιομηχανοποιημένα. Αν τα συνδύαζα με κάποια σως ή τυροκαυτερή, πιθανόν να είχαν άλλο boost.
Η χοιρινή μπριζόλα στα 6 ευρώ, ήταν αρκετή μεν, παραψημένη σε κάποια σημεία της δε. Πιθανόν να έτυχε, δεν έπιασε σίγουρα όμως το 100% του προσδοκώμενου αποτελέσματος. Συνοδευόταν από λίγες τηγανιτές πατάτες.
Ο λογαριασμός ανήλθε στα 39 ευρώ για 3 άτομα, πόσο ιδιαίτερα οικονομικό για την εμπειρία που είχαμε. Μια χαλαρή έξοδος για Τρίτη βράδυ στις 20.45!
Αν το προτείνω; Δεν θέλει ρώτημα! Εκτός και εάν έχετε κάτι παρόμοιο στην περιοχή σας! Μην ξοδεύετε και άσκοπα βενζίνη!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Στην Οδό Χίου έχει τύχει να κάνω επίσκεψη 2 φορές. Η πρώτη ήταν κατά τύχη, μιας και σε άλλο κοντινό μαγαζί πηγαίναμε και σε άλλο βρεθήκαμε. Την δεύτερη φορά πάλι, έγινε πράξη αυτό που λέμε “άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη”!
Σε κρητικό μαγαζί της Αμφιάλης πηγαίναμε, στην Οδό Χίου της περιοχής του Χαϊδαρίου καταλήξαμε. Και δεν μας χάλασε καθόλου!
Τολμώ να πω πως, αναλογικά, για την κατηγορία του … έχουμε success story! Ας το παρουσιάσω με λίγα λόγια.
Πρόκειται για καφενείο – μεζεδοπωλείο πάνω στον κεντρικό δρόμο του Χαϊδαρίου, πιο κοντά προς την Ιερά Οδό παρά προς την λεωφόρο Αθηνών. Και τις 2 φορές έτυχε να δειπνήσουμε στον εξωτερικό χώρο, πάνω στον πεζόδρομο. Αν και βρίσκεται πολύ κοντά στον δρόμο, δεν θα σας αποσπάσουν την προσοχή διερχόμενα οχήματα ή πεζοί. Σημειώστε πως το πάρκινγκ έχει μέτρια δυσκολία.
Η εξυπηρέτηση ευγενική, κινείται στον χώρο ώστε να ελέγχει τους αρκετούς θαμώνες που το επισκέπτονται. Ακόμη και βράδυ καθημερινής έτυχε να αλλάζουν τα τραπέζια 2 φορές από κόσμο. Μόλις φύγαμε εμείς, ήδη το τραπέζι είχε καταληφθεί από νέους επισκέπτες. Για να κλείσω με το κομμάτι της εξυπηρέτησης, πρόκειται για ευγενικούς ανθρώπους που τρέχουν το μαγαζί, χωρίς πολλές πολλές επαφές. Σχετικά διεκπεραιωτικοί.
Γιατί να επισκεφθείς την Οδό Χίου; Την προτείνεις για επίσκεψη General;
Ναι την προτείνω! Ειδικά αν έχεις και παρέα! Δεν θα βγεις ρομαντικό ραντεβού με το ταίρι σου, ούτε θα κάνεις κάποιο επαγγελματικό δείπνο.
Λαμβάνοντας τον τιμοκατάλογο, θα τσεκάρεις τα θαλασσινά και τα κρεατικά του και θα συνδυάσεις και τα 2 μαζί με τα ορεκτικά του. Οι τιμές είναι ο κράχτης ώστε να προσελκύει κόσμο.
Εδώ θα πιείς πραγματικά παγωμένη μπύρα, στα 2.5 έως 3 ευρώ, την 500άρα! Η Μάμος στα 2.5 ευρώ ήταν η επιλογή μου. Αν θες πάλι ποτήρι, στα 330 θα πιείς Άλφα με 2 ευρώ. Το ημίγλυκο κρασί του στα 3 ευρώ/500 μλ είναι αρκετά εύγευστο, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες. Και αν θέλεις τσίπουρο ή ούζο , θα βρεις γνωστές ετικέτες στα 6 με 7 ευρώ (200 ml).
Στην δεύτερη επίσκεψή μας κάναμε μια μεικτή επιλογή και ξεκινήσαμε με ντάκο, στα 3.50 ευρώ. Πλούσια ποσότητα, φρέσκια ντομάτα και αρκετά κομμάτια ελιάς και κάππαρη. Έδιναν έναν πιο αλμυρό τόνο από όσο θα επιθυμούσα.
Συνεχίσαμε με φλογέρες ζαμπόν – τυρί, στα 3.50 ευρώ. Αν θυμάμαι καλά τις είχαμε δοκιμάσει και στην πρώτη επίσκεψη. Έχουν τραγανό φύλλο, χωρίς λαδίλα. Η γέμιση, τόση όση χρειάζεται. Αξιοπρεπής επιλογή για δοκιμή.
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να παραγγείλουμε κάποιο τυράκι. Το μαστέλο στα 3 ευρώ ήταν η τέλεια λύση. Ευμεγέθες στρογγυλό κομμάτι, καλοψημμένο στη σχάρα. Πρέπει να το δοκιμάσετε ζεστό, πριν κρυώσει και γίνει λάστιχο. Ζητήστε δύο μερίδες!
Το καλαμάρι, στα 6 ευρώ ήταν η επόμενη δοκιμή μας. Εξαιρετικό ψήσιμο, ωραίο χρώμα. Άρεσε μεν, θα το προτιμούσε αυτή που το δοκίμασε περισσότερο δε, να είχε κάποιου είδους γέμιση εντός. Σίγουρα δεν ήταν λάστιχο όμως!
Με έκπληξη παρατήρησα στον κατάλογο το καπνιστό σκουμπρί. Στα 3.5 ευρώ! Ήλπιζα μόνο να πλησιάζει στα στάνταρ του Ταξιδεύοντας! Και δικαιώθηκα! Χορταστικό στο μάτι και στη γεύση, θα το δοκίμαζα ξανά. Ίσως το ήθελα με λιγότερο λάδι … χωρίς να με δυσαρεστήσει όμως! Νόστιμη σάρκα.
Στο τέλος, κλείσαμε με κρεατικά. Δύο τεμάχια κεμπάπ στα 3 ευρώ, άρεσαν πολύ στο ένα άτομο της παρέας. Εγώ πάλι, τα βρήκα αξιοπρεπή και ολίγον τι βιομηχανοποιημένα. Αν τα συνδύαζα με κάποια σως ή τυροκαυτερή, πιθανόν να είχαν άλλο boost.
Η χοιρινή μπριζόλα στα 6 ευρώ, ήταν αρκετή μεν, παραψημένη σε κάποια σημεία της δε. Πιθανόν να έτυχε, δεν έπιασε σίγουρα όμως το 100% του προσδοκώμενου αποτελέσματος. Συνοδευόταν από λίγες τηγανιτές πατάτες.
Ο λογαριασμός ανήλθε στα 39 ευρώ για 3 άτομα, πόσο ιδιαίτερα οικονομικό για την εμπειρία που είχαμε. Μια χαλαρή έξοδος για Τρίτη βράδυ στις 20.45!
Αν το προτείνω; Δεν θέλει ρώτημα! Εκτός και εάν έχετε κάτι παρόμοιο στην περιοχή σας! Μην ξοδεύετε και άσκοπα βενζίνη!