Σημαίνει «παμφάγο». Εντάξει, δεν είναι και άσχετο το όνομα για εστιατόριο. Βρίσκεται στην πλατεία αγίας ειρήνης, κατεβαίνοντας από το Σύνταγμα την Καραγιώργη Σερβίας που γίνεται Περικλέους και μετά Αθηναίδος και εν τέλει Αγίας Ειρήνης. Θα το εντοπίσετε στο αριστερό σας χέρι. Νομίζω ότι τελικά θα ήταν πιο εύκολο να πω δίπλα στο Hoocut για να προσανατολιστείτε όλοι. Το εστιατόριο ανήκει στον Όμιλο Καστελόριζο αν αυτό λέει κάτι για κάποιους. Σύμφωνα με ότι είχα ακούσει και πάρει το μάτι μου αλλά και με παλιότερη ευχάριστη επίσκεψη στο ιταλικό Ramino Resto στην Γλυφάδα, ότι καταπιάνονται είναι επιτυχημένο. Αν και το φοβόμουν λίγο λόγω της κεντρικής του θέσης, τελικά όλη η παρέα έμεινε ιδιαιτέρως ευχαριστημένη.
Κράτηση για 4 άτομα, για το βράδυ της Παρασκευής 03/06. Προηγήθηκε σύντομη βόλτα με τα πόδια στους γύρω δρόμους να χαζέψουμε λίγο την κίνηση και να «ρουφήξουμε» την ενέργεια του κέντρου της Αθήνας. Πολύς κόσμος, πολλοί τουρίστες, πολλά μικρά boutique ξενοδοχεία, πολλά κέντρα εστίασης για όλα τα γούστα. Η Αθήνα δείχνει να προσανατολίζεται να γίνει, αν δεν είναι ήδη, σοβαρός προορισμός διασκέδασης και ψυχαγωγίας με σημαντικό όπλο της την γαστρονομία και την εστίαση.
Η κουζίνα του omnivore ορίζεται ως fusion multiethnic, μη σας τρομάξει ο όρος και αφήσετε αδιάβαστη τη κριτική μου όμως. Έχει διάφορες επιρροές από πολλές διεθνείς κουζίνες τις οποίες παντρεύει με το δικό του τρόπο. Στα πολύ αναλυτικά μενουδάκια του που θα βρείτε στο όμορφο αισθητικά site του μαζί με τις τιμές, θα βρείτε γνώριμα πιάτα ή ιδέες με ιταλικές, ισπανικές, ελληνικές ή και ασιατικές αναφορές.
Το κέρασμα του σεφ στην αρχή ήταν μια κρέμα μελιτζάνας νόστιμη πολύ με μικρά στικς ψωμιού. Εμείς δοκιμάσαμε από τον κατάλογο των 9 ορεκτικών, τα dumplings πάπιας (15,5 €) και τα άγρια μανιτάρια (14,5 €) και τα δύο πολύ νόστιμα ορεκτικά με το δεύτερο να είναι ίσως, μπορεί και να κάνω λάθος, περισσότερο αλμυρό από ότι θα περίμενε να γευτεί κάποιος τρώγοντας μια «τηγανιά μανιταριών» πιο γκουρμέ όμως, αλλά μπορεί να είναι έτσι και η πρόταση του σεφ. Εγώ θα το παράγγελνα ξανά. Από τις 6 σαλάτες, δοκιμάσαμε την vegetarian (10,5 €), που είχε κους κους με ψητή κολοκύθα, μπρόκολο και κρέμα από ταχίνι. Όχι αδιάφορη αλλά δεν ξετρελάθηκα, παρόλα αυτά ελαφριά.
Τον κατάλογο συμπληρώνουν 5 επιλογές ζυμαρικών με πολύ ενδιαφέρον, 3 πίτσες και 7 πιάτα κρέας ή ψάρι. Εμείς επιλέξαμε τις ταλιατέλες με μοσχαράκι ραγού (16 €), τα ραβιόλι θαλασσινών (18,5 €), για μένα το φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά (16 €) και το φιλέτο μόσχου με πέστο τρούφας και μία μπάρα από πατάτα περού (25 €). Αν και δεν δοκίμασα τα πιάτα των υπολοίπων, όλοι μείναμε ικανοποιημένοι από την ποσότητα, το καλό μαγείρεμα, την νοστιμιά και την πολύ προσεγμένη παρουσίαση των πιάτων. Το φιλέτο σολομού που έφαγα ήταν ελαφρά ψημένο με την πέτσα (που δεν την τρώω), χορταστικό αλλά ελαφρύ και μια σάλτσα οστράκων όπως την αναφέρει το μενού, που ήταν πολύ νόστιμη και ολοκλήρωνε το πιάτο.
Σε γενικές γραμμές, θα πρόσθετα ότι όλες οι γεύσεις των πιάτων που επιλέξαμε ήταν εξαιρετικά νόστιμες χωρίς να σε βαραίνουν, με άρτια παρουσίαση σε πανέμορφα μοντέρνα σκεύη που όσο να ναι προσθέτουν στην γευστική εμπειρία. Οι ποσότητες επίσης ήταν ικανοποιητικές. Ήταν μια εμπειρία ας πούμε comfort food που μπορεί να απολαύσει ο καθένας.
Τέλος, το σέρβις που παίζει σημαντικό ρόλο, ήταν γρήγορο, ανεπιτήδευτο και φιλικό και η ανταπόκριση της κουζίνας άμεση. Όλα λειτουργούσαν ρολόι παιδιά, όπως περιμένεις να λειτουργούν σε όλα τα εστιατόρια.
Αν και καθίσαμε στον εξωτερικό χώρο, μη το φοβηθείτε ιδιαίτερα λόγω του θορύβου του δρόμου διότι ναι, περνούν μηχανάκια και αυτοκίνητα και ο κόσμος βολτάρει, αλλά εν μέσω της ζωντάνιας του σημείου που βρίσκεται το μαγαζί, ξεχνιέσαι και εν τέλει περνάς καλά. Εσωτερικά το μαγαζί δείχνει ότι έχει πέσει πολλή δουλειά – και χρήμα βέβαια – αλλά και προσοχή σε όλα του, στο μπαρ, το δάπεδο, στα επιμέρους διακοσμητικά, μπείτε να δείτε φωτό στο site του.
Τιμολογιακά δεν θα έλεγα ότι είναι ένα φθηνό οικονομικό εστιατόριο αλλά δεν μπορείς να το πεις και απλησίαστο, μπορείς να κάνεις κάποιες επιλογές για να ρίξεις το κουβέρ ανά άτομο… εμείς πληρώσαμε 153 € σύνολο 4 άτομα συμπεριλαμβανόμενης μίας φιάλης ροζέ κρασί στα 33 € και δύο εμφιαλωμένα νερά. Χωρίς τα ποτά, υπολογίστε γύρω στα 30 € το άτομο. Συνολικά, αποδείχτηκε μία πολύ αξιοπρεπής επιλογή που αν περνάς απλά απ’ έξω δεν μπορείς να φανταστείς το επίπεδο της κουζίνας του και θα ήθελα να ξαναπάω να δοκιμάσω και κάποιες από τις άλλες του γευστικές προτάσεις που μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Το συστήνω νομίζω ανεπιφύλακτα είτε για έξοδο μιας παρέας συναδέλφων, για ένα ζευγάρι, με ένα φίλο ή φίλη σας, για μια ιδιαίτερη περίσταση. Νομίζω ότι δύσκολα θα απογοητεύσει κάποιον.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Omnivore
Σημαίνει «παμφάγο». Εντάξει, δεν είναι και άσχετο το όνομα για εστιατόριο. Βρίσκεται στην πλατεία αγίας ειρήνης, κατεβαίνοντας από το Σύνταγμα την Καραγιώργη Σερβίας που γίνεται Περικλέους και μετά Αθηναίδος και εν τέλει Αγίας Ειρήνης. Θα το εντοπίσετε στο αριστερό σας χέρι. Νομίζω ότι τελικά θα ήταν πιο εύκολο να πω δίπλα στο Hoocut για να προσανατολιστείτε όλοι. Το εστιατόριο ανήκει στον Όμιλο Καστελόριζο αν αυτό λέει κάτι για κάποιους. Σύμφωνα με ότι είχα ακούσει και πάρει το μάτι μου αλλά και με παλιότερη ευχάριστη επίσκεψη στο ιταλικό Ramino Resto στην Γλυφάδα, ότι καταπιάνονται είναι επιτυχημένο. Αν και το φοβόμουν λίγο λόγω της κεντρικής του θέσης, τελικά όλη η παρέα έμεινε ιδιαιτέρως ευχαριστημένη.
Κράτηση για 4 άτομα, για το βράδυ της Παρασκευής 03/06. Προηγήθηκε σύντομη βόλτα με τα πόδια στους γύρω δρόμους να χαζέψουμε λίγο την κίνηση και να «ρουφήξουμε» την ενέργεια του κέντρου της Αθήνας. Πολύς κόσμος, πολλοί τουρίστες, πολλά μικρά boutique ξενοδοχεία, πολλά κέντρα εστίασης για όλα τα γούστα. Η Αθήνα δείχνει να προσανατολίζεται να γίνει, αν δεν είναι ήδη, σοβαρός προορισμός διασκέδασης και ψυχαγωγίας με σημαντικό όπλο της την γαστρονομία και την εστίαση.
Η κουζίνα του omnivore ορίζεται ως fusion multiethnic, μη σας τρομάξει ο όρος και αφήσετε αδιάβαστη τη κριτική μου όμως. Έχει διάφορες επιρροές από πολλές διεθνείς κουζίνες τις οποίες παντρεύει με το δικό του τρόπο. Στα πολύ αναλυτικά μενουδάκια του που θα βρείτε στο όμορφο αισθητικά site του μαζί με τις τιμές, θα βρείτε γνώριμα πιάτα ή ιδέες με ιταλικές, ισπανικές, ελληνικές ή και ασιατικές αναφορές.
Το κέρασμα του σεφ στην αρχή ήταν μια κρέμα μελιτζάνας νόστιμη πολύ με μικρά στικς ψωμιού. Εμείς δοκιμάσαμε από τον κατάλογο των 9 ορεκτικών, τα dumplings πάπιας (15,5 €) και τα άγρια μανιτάρια (14,5 €) και τα δύο πολύ νόστιμα ορεκτικά με το δεύτερο να είναι ίσως, μπορεί και να κάνω λάθος, περισσότερο αλμυρό από ότι θα περίμενε να γευτεί κάποιος τρώγοντας μια «τηγανιά μανιταριών» πιο γκουρμέ όμως, αλλά μπορεί να είναι έτσι και η πρόταση του σεφ. Εγώ θα το παράγγελνα ξανά. Από τις 6 σαλάτες, δοκιμάσαμε την vegetarian (10,5 €), που είχε κους κους με ψητή κολοκύθα, μπρόκολο και κρέμα από ταχίνι. Όχι αδιάφορη αλλά δεν ξετρελάθηκα, παρόλα αυτά ελαφριά.
Τον κατάλογο συμπληρώνουν 5 επιλογές ζυμαρικών με πολύ ενδιαφέρον, 3 πίτσες και 7 πιάτα κρέας ή ψάρι. Εμείς επιλέξαμε τις ταλιατέλες με μοσχαράκι ραγού (16 €), τα ραβιόλι θαλασσινών (18,5 €), για μένα το φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά (16 €) και το φιλέτο μόσχου με πέστο τρούφας και μία μπάρα από πατάτα περού (25 €). Αν και δεν δοκίμασα τα πιάτα των υπολοίπων, όλοι μείναμε ικανοποιημένοι από την ποσότητα, το καλό μαγείρεμα, την νοστιμιά και την πολύ προσεγμένη παρουσίαση των πιάτων. Το φιλέτο σολομού που έφαγα ήταν ελαφρά ψημένο με την πέτσα (που δεν την τρώω), χορταστικό αλλά ελαφρύ και μια σάλτσα οστράκων όπως την αναφέρει το μενού, που ήταν πολύ νόστιμη και ολοκλήρωνε το πιάτο.
Σε γενικές γραμμές, θα πρόσθετα ότι όλες οι γεύσεις των πιάτων που επιλέξαμε ήταν εξαιρετικά νόστιμες χωρίς να σε βαραίνουν, με άρτια παρουσίαση σε πανέμορφα μοντέρνα σκεύη που όσο να ναι προσθέτουν στην γευστική εμπειρία. Οι ποσότητες επίσης ήταν ικανοποιητικές. Ήταν μια εμπειρία ας πούμε comfort food που μπορεί να απολαύσει ο καθένας.
Τέλος, το σέρβις που παίζει σημαντικό ρόλο, ήταν γρήγορο, ανεπιτήδευτο και φιλικό και η ανταπόκριση της κουζίνας άμεση. Όλα λειτουργούσαν ρολόι παιδιά, όπως περιμένεις να λειτουργούν σε όλα τα εστιατόρια.
Αν και καθίσαμε στον εξωτερικό χώρο, μη το φοβηθείτε ιδιαίτερα λόγω του θορύβου του δρόμου διότι ναι, περνούν μηχανάκια και αυτοκίνητα και ο κόσμος βολτάρει, αλλά εν μέσω της ζωντάνιας του σημείου που βρίσκεται το μαγαζί, ξεχνιέσαι και εν τέλει περνάς καλά. Εσωτερικά το μαγαζί δείχνει ότι έχει πέσει πολλή δουλειά – και χρήμα βέβαια – αλλά και προσοχή σε όλα του, στο μπαρ, το δάπεδο, στα επιμέρους διακοσμητικά, μπείτε να δείτε φωτό στο site του.
Τιμολογιακά δεν θα έλεγα ότι είναι ένα φθηνό οικονομικό εστιατόριο αλλά δεν μπορείς να το πεις και απλησίαστο, μπορείς να κάνεις κάποιες επιλογές για να ρίξεις το κουβέρ ανά άτομο… εμείς πληρώσαμε 153 € σύνολο 4 άτομα συμπεριλαμβανόμενης μίας φιάλης ροζέ κρασί στα 33 € και δύο εμφιαλωμένα νερά. Χωρίς τα ποτά, υπολογίστε γύρω στα 30 € το άτομο. Συνολικά, αποδείχτηκε μία πολύ αξιοπρεπής επιλογή που αν περνάς απλά απ’ έξω δεν μπορείς να φανταστείς το επίπεδο της κουζίνας του και θα ήθελα να ξαναπάω να δοκιμάσω και κάποιες από τις άλλες του γευστικές προτάσεις που μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Το συστήνω νομίζω ανεπιφύλακτα είτε για έξοδο μιας παρέας συναδέλφων, για ένα ζευγάρι, με ένα φίλο ή φίλη σας, για μια ιδιαίτερη περίσταση. Νομίζω ότι δύσκολα θα απογοητεύσει κάποιον.
Ευχαριστώ για την ανάγνωση!