Πηγαίνοντας για πρώτη φορά, με την σύζυγο και ένα φιλικό ζευγάρι, το Σαββατοκύριακο πριν την 28η Οκτωβρίου ’21 έμεινα έκπληκτος από το απίστευτο φαγητό που δοκίμασα!
Ευχαριστώ τους φίλους μας που -ευτυχώς- μας έπεισαν να το δοκιμάσουμε μιας και δεν είναι σε κοντινή απόσταση από μας.
Η “εντολή” προς τον σερβιτόρο ήταν απλή: Φέρε μας ό,τι εσύ νομίζεις ώστε να να μας ευχαριστήσεις. Ε λοιπόν, τα κατάφερε Α-Ψ-Ο-Γ-Α.
Δεν θα περιγράψω τα πιάτα που δοκίμασα γιατί θα τα αδικήσω ενώ ακόμη και στο τέλος, ο λογαριασμός ήταν πολύ λογικός!
Προτείνω να το επισκεφθεί κάποιος για να ευχαριστηθεί, όπως κι εγώ, την εξυπηρέτηση και τις γεύσεις σε λογικές τιμές.
Εγώ πάντως θα ξαναπάω και θα το συστήνω σε όσους μπορώ.
Θεωρώ τον κύκλο το αρτιότερο των σχημάτων, κάτι που έχω δηλώσει επανειλημμένα.
Αγαπώ την αίσθηση του αέναου που μου δίνει αφού το, υποτιθέμενο, τέλος του είναι ,ταυτόχρονα, μία νέα αρχή.
Ξεφεύγοντας από τα όρια της “στατικής” Ευκλείδειου γεωμετρίας ο κύκλος πλέον εκτείνεται νοερά, σε όλες τις γενικά παραδεκτές διαστάσεις της σύγχρονης φυσικής.
Αν μία γενική παραδοχή (ίσως έχει αποδειχθεί κιόλας) εξακολουθεί να υφίσταται μέσα στους αιώνες είναι αυτή η οποία ορίζει ότι κάθε κύκλος έχει ένα, και μόνον, κέντρο.
Το δικό μου, σταθερό κι αδιατάρακτο κέντρο λοιπόν, σε όλους τους ομόκεντρους κύκλους της ζωής μου αποτελεί, τα τελευταία 40 χρόνια (Θεέ μου τώρα που βλέπω το νούμερο σοκάρομαι ακόμη κι εγώ), ο Oroscopo!
Δεν έχει υπάρξει σημαντική στιγμή της ζωής μου, ευχάριστη ή δυσάρεστη, που να μην είναι συνυφασμένη με αυτόν. Γενέθλια, γιορτές, επιτυχίες, ζόρια, αποχαιρετισμοί, ξανασμιξίματα, ξεκινήματα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οριστικά τελειώματα.
Κι όμως… κάθε φορά που βρίσκομαι καθισμένη στα τραπέζια του η αίσθηση που επικρατεί είναι αυτή της ισορροπίας, γαλήνης, σιγουριάς, χαμόγελου, γλυκιάς νοσταλγίας και, πάνω από όλα, προσμονής…
Γιατί ο Oroscopo δε μένει στάσιμος. Εξελίσσεται. Κρύβει κάθε φορά έναν άσσο στο μανίκι του. Όσον αφορά στο φαγητό του πάντα, γιατί κάποια πράγματα μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο και αναλύω…
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ
Τα καινούργια πιάτα που θα βρείτε :
· Φωλιές υπέροχου και τραγανού, αλάδωτου φύλλου, με γέμιση ζωντανών, μυρωδάτων χόρτων και φέτας, οι οποίες σκεπάζονται με τραγανά κομματάκια κανταΐφι στην κορυφή τους.
· Μπαστουνάκια από φύλλο με γέμιση τυριών και μια γλυκιά, αλλά όχι λιγωτική, λεπτόρρευστη σάλτσα τα οποία συνοδεύονται από ψητά λαχανικά. .
· Μία ευμεγέθης μπάλα της πιο γαλατένιας, φρέσκιας, ελαφριάς mozzarella που παρέα της κάνουν ολόγλυκα ψητά ντοματίνια διάφορων χρωμάτων και μια καταπράσινη φρέσκια σαλάτα.
· Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα τυριών. Ζουμερό, νόστιμο, καθησυχαστικό. Dots από πουρέ γλυκοπατάτας, καρότου, σελινόριζας είναι το τέλειο συνοδευτικό.
· Τραγανά φιλέτα από λαυράκι σωτέ. Με τσιγαριαστά χόρτα on the side. Τύφλα να έχουν οι ψαροταβέρνες.
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ
Ότι τρώμε πάντα:
· Τα ψωμάκια με τα δύο ντιπ της αρχής. Θα θελήσετε να τα φάτε όλα κι ίσως ζητήσετε επανάληψη αλλά σας συνιστώ θερμά να κρατηθείτε.
· Η κερασμένη σούπα που θα ανοίξει το γεύμα σας. Σταθερά από πράσο/πατάτα αλλά έχω δοκιμάσει και την επική από καρότο/ πορτοκάλι .
· Όλες τις σαλάτες. Αγαπημένη η ροδιού με πράσινα λαχανικά, αχλάδι, παστέλι αλλά και η δική τους εκδοχή της Caesars.
· Τα αχλαδάκια τυριών, τραγανά έξω, υπέροχα κρεμώδη μέσα, που σερβίρονται με χειροποίητες μαρμελάδες δύο ειδών.
· Όλα μα όλα ανεξαιρέτως τα ζυμαρικά τους. Από την υπέροχη , all time classic, carbonara , την πουτανέσκα, τις home made παπαρδέλες με κεφτεδάκια, μέχρι τα ραβιόλια τόσο με καπνιστό σολομό και sauce σαμπάνιας, μέχρι αυτά με τρούφα και μανιτάρια. Θα κάνω ξεχωριστή μνεία στη σπαγγετάδα scampi που είδα να επανεμφανίζεται κι αποτελεί την πλέον νόστιμη γαριδομακαρονάδα της ζωής μου.
· Τις pizzas, με σοφή ισορροπία μεταξύ υλικών και ζύμης που δε σε μπουχτίζουν.
· Τα μπιφτέκια του. Δεν έχω βρει πουθενά καλύτερα. Μια συνταγή 30 χρόνων δεν κάνει λάθος πιστέψτε με.
· Το συκώτι τους που είναι τρυφερό, χωρίς ίνες, κατάλληλα ψημένο και με άρωμα φρέσκων βοτάνων.
· Η ταλιάτα τους. Ψημένη όπως τη ζητήσετε. Βαθιά νοστιμιά κι εξαίρετης ποιότητας κρέας. Τολμήστε να την αρτύσετε με τη σάλτσα chimichurri που έρχεται σε μπολάκι.
· Τα γλυκά τους. Κι αυτά κερασμένα. Υπέρτατο για την αφεντιά μου το tiramisu τους που είναι το πιο νόστιμο, ελαφρύ, γευστικό που έχω φάει. Αποκάλυψη η τούρτα λεμόνι της προτελευταίας φοράς.
THE ULTIMATE EXPERIENCE
Αν μπορούσα να απονείμω αστέρια στην εξυπηρέτηση θα έδινα όλα όσα μου επιτρεπόντουσαν και πολλά παραπάνω. Είτε σας γνωρίζουν είτε όχι είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Η απροσποίητη εξυπηρέτηση, η φυσική ευγένεια, η παροιμιώδης γαλαντομία τους, η διάθεση να σας κάνουν να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα, θα σας κάνουν να καταλάβετε ότι δε σας αντιμετωπίζουν σαν πελάτες αλλά σαν φιλοξενούμενους. Θα είναι πάντα δίπλα σας, χωρίς να γίνονται φορτικοί, θα ακούσουν τις παρατηρήσεις σας και θα τις λάβουν υπόψη ενώ προτιμούν να ακούσουν τι δε σας άρεσε και όχι το αντίθετο.
Στον Oroscopo δε θα πάτε για να μάθετε τι σας επιφυλάσσει το μέλλον (αν και είμαι σίγουρη ότι θα σχεδιάσετε την επόμενη επίσκεψη). Θα πάτε για να ζήσετε το παρόν κι ίσως κατορθώσετε να απαντήσετε στο ερώτημα
Να είναι καλοτάξιδο το eatingout.gr!
Δικαιωματικά, η πρώτη κριτική ανήκει σε ένα πολύ αγαπημένο εστιατόριο, το Oroscopo…
Η επίσκεψη στο εστιατόριο έγινε από παρέα τεσσάρων ατόμων στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, μεσημέρι Σαββάτου.
Ας αρχίσω από τον χώρο: Πολύ προσεγμένος και καλόγουστος, με άνετα τραπεζοκαθίσματα. Και αυτό που μας «καίει» όλους την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού: Σωστές αποστάσεις, άνεση ανάμεσα στα τραπέζια και φυσικά, αντισηπτικά πάνω σε κάθε τραπέζι και πολύ συχνός καθαρισμός από τους ευγενέστατους σερβιτόρους!
Ας περάσουμε στο φαγητό όμως!
Πρώτα απ’ όλα μας προσφέρθηκε ως καλωσόρισμα μια πολύ εύγευστη σούπα με κύρια συστατικά πατάτα, κρεμμύδι, σέλινο. Στο τραπέζι μας εννοείται πως ήδη είχαν φτάσει φρεσκοψημένα ψωμάκια με δύο πολύ νόστιμα ντιπ: ένα με γεύση παντζαριού και το δεύτερο πατέ ελιάς, και τα δύο σε άριστο γευστικό συνδυασμό με τα ζεστά ψωμάκια. Φυσικά, στο τραπέζι είχε έρθει και νεράκι από τη βρύση, φιλτραρισμένο και παγωμένο σε γυάλινα μπουκάλια του εστιατορίου.
Από ορεκτικά, δοκιμάσαμε:
– Μοσχαρίσια κεφτεδάκια, γεμιστά με μοτσαρέλα, σερβιρισμένα με σως, βασιλικού και φουρνιστή ντομάτα σε τραγανό ψωμί. Ήταν απαίτηση ενός από τους φίλους της παρέας, ο οποίος λατρεύει τα κεφτεδάκια και ενθουσιάστηκε, όπως και οι υπόλοιποι άλλωστε, με τη γεύση τους.
– «Αχλάδια» ελληνικών παραδοσιακών τυριών με ελληνικές χειροποίητες μαρμελάδες. Πρόκειται για φρεσκοφτιαγμένες τυροκροκέτες από ελληνικά τυριά σε σχήμα αχλαδιού. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι, καθώς τα δαγκώνει κάποιος, νιώθει να πλημμυρίζει από διαφορετικές γεύσεις τυριών, ο δε συνδυασμός με τις μαρμελάδες είναι εξαιρετικά πετυχημένος.
– Ψητά μανιτάρια πλευρώτους, σερβιρισμένα με νιφάδες παρμεζάνας, φρέσκα βότανα, βαλσάμικο ξύδι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Κι αυτά πολύ σωστά ψημένα, ζουμερά και πάρα πολύ νόστιμα.
– Πήραμε και την πεντανόστιμη σαλάτα «Oroscopo», με μαρούλι, ρόκα, παρμεζάνα, κοτόπουλο στο γκριλ και σως μουστάρδας. Περιττό να αναφέρω ότι την τελειώσαμε εν ριπή οφθαλμού και υπήρξε σκέψη και για δεύτερη, το αποφύγαμε όμως, με δεδομένη την παραγγελία των κυρίως πιάτων.
Τα κυρίως πιάτα μας ήταν:
– Φρέσκα «κόκκινα» ραβιόλια θαλασσινών, με σως σαμπάνιας, γέμιση γαρίδας και καπνιστού σολομού. Ο φίλος που τα παρήγγειλε και είναι λάτρης των ζυμαρικών με θαλασσινά, ενθουσιάστηκε, επισημαίνοντας ότι η γεύση τους ήταν απλά τέλεια!
– Σπαγγέτι καρμπονάρα, με καπνιστό μπέικον, άπαχη κρέμα γάλακτος, αβγό και παρμεζάνα. Πραγματικά, άριστη η εκτέλεση της καρμπονάρας, σύμφωνα με τη φίλη που την παρήγγειλε!
– Μπιφτέκι χωριάτικο στο γκριλ, με μαριναρισμένες ντομάτες και πατάτες τηγανιτές. Άρεσε πάρα πολύ και στο φίλο που τα παρήγγειλε και στους υπόλοιπους που τα δοκιμάσαμε. Εξάλλου είναι από τα πιάτα – «ναυαρχίδες» του εστιατορίου, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο μενού και γνωρίζω πελάτες που το επισκέπτονται, για να δοκιμάσουν αυτό το πιάτο.
– Ταλιάτα μοσχαριού στο γκριλ, με τραγανές baby πατάτες, λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα βοτάνων. Αυτή ήταν η δική μου επιλογή και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από το ψήσιμο (είχα ζητήσει medium rare), όσο και από τη γεύση! Το ίδιο συνέβη και με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας που δοκίμασαν.
Για επιδόρπιο μας προσφέρθηκαν ως κέρασμα εξαιρετικά νόστιμα προφιτερόλ σε ατομικά μπολάκια, ο ιδανικός γλυκός συνδυασμός, ενώ μετά το λογαριασμό υπήρξε κέρασμα σορμπέ λεμόνι, για να αλλάξει η γεύση μας.
Συνοψίζοντας, σε ό,τι αφορά στη γεύση, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι! Όσα πιάτα δοκιμάσαμε ήταν άριστα εκτελεσμένα, επιβεβαιώνοντας τη σταθερά θετική πορεία του εστιατορίου τα τελευταία χρόνια. Οι πελάτες ήταν σαφώς λιγότεροι από ό,τι είχαμε συνηθίσει παλιότερα, βλέπετε έλειπαν οι τουρίστες, όμως η ποιότητα του φαγητού παραμένει πολύ υψηλή.
Κι αν η υψηλή ποιότητα του φαγητού είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του εστιατορίου, η άψογη εξυπηρέτηση παραμένει το «σήμα κατατεθέν»!
Δεν είναι μόνο το καλωσόρισμα και τα κεράσματα που προσφέρονται, είναι κυρίως η απροσποίητη ευγένεια, η ταχύτητα εξυπηρέτησης, η διάθεση να φύγει ο πελάτης απόλυτα ικανοποιημένος, η αίσθηση ότι υπάρχει νοιάξιμο για σένα που πηγαίνεις στο εστιατόριο… Ένα μεγάλο «μπράβο» αξίζει στον Δημήτρη, στον Ζαφείρη και τους συνεργάτες τους στο Oroscopo!
Να δούμε και το value for money… Για όσα εξαιρετικά δοκιμάσαμε, πληρώσαμε, μαζί με κάποια αναψυκτικά, 21-22 ευρώ το άτομο. Εκτιμώ ότι η τιμή είναι πολύ καλή, ειδικά σε σχέση με την ποιότητα του φαγητού και την προσφερόμενη εξυπηρέτηση.
Συμπέρασμα: Προτείνω ανεπιφύλακτα στους καινούργιους φίλους του eatingout.gr να επισκεφθούν το Oroscopo! Είναι μια από τις πιο αξιόπιστες προτάσεις για καλό φαγητό, για μεσογειακή κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας!
ΥΓ. Εύχομαι και ελπίζω να ξεπεραστεί το συντομότερο η πανδημία, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες… Και πέρα από την αυτονόητη ευχή να έχουμε υγεία όλοι μας, να επισημάνω ότι και ο κλάδος της εστίασης είναι από τους σκληρότερα πληττόμενους και ακόμα περισσότερο τα εστιατόρια που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές… Μακάρι να πάνε όλα καλά και η Αθήνα, η Ελλάδα γενικότερα, να ξαναγεμίσει από τουρίστες που θα απολαμβάνουν καλό ελληνικό φαγητό ως μέρος του ελληνικού τρόπου ζωής!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Πηγαίνοντας για πρώτη φορά, με την σύζυγο και ένα φιλικό ζευγάρι, το Σαββατοκύριακο πριν την 28η Οκτωβρίου ’21 έμεινα έκπληκτος από το απίστευτο φαγητό που δοκίμασα!
Ευχαριστώ τους φίλους μας που -ευτυχώς- μας έπεισαν να το δοκιμάσουμε μιας και δεν είναι σε κοντινή απόσταση από μας.
Η “εντολή” προς τον σερβιτόρο ήταν απλή: Φέρε μας ό,τι εσύ νομίζεις ώστε να να μας ευχαριστήσεις. Ε λοιπόν, τα κατάφερε Α-Ψ-Ο-Γ-Α.
Δεν θα περιγράψω τα πιάτα που δοκίμασα γιατί θα τα αδικήσω ενώ ακόμη και στο τέλος, ο λογαριασμός ήταν πολύ λογικός!
Προτείνω να το επισκεφθεί κάποιος για να ευχαριστηθεί, όπως κι εγώ, την εξυπηρέτηση και τις γεύσεις σε λογικές τιμές.
Εγώ πάντως θα ξαναπάω και θα το συστήνω σε όσους μπορώ.
Θεωρώ τον κύκλο το αρτιότερο των σχημάτων, κάτι που έχω δηλώσει επανειλημμένα.
Αγαπώ την αίσθηση του αέναου που μου δίνει αφού το, υποτιθέμενο, τέλος του είναι ,ταυτόχρονα, μία νέα αρχή.
Ξεφεύγοντας από τα όρια της “στατικής” Ευκλείδειου γεωμετρίας ο κύκλος πλέον εκτείνεται νοερά, σε όλες τις γενικά παραδεκτές διαστάσεις της σύγχρονης φυσικής.
Αν μία γενική παραδοχή (ίσως έχει αποδειχθεί κιόλας) εξακολουθεί να υφίσταται μέσα στους αιώνες είναι αυτή η οποία ορίζει ότι κάθε κύκλος έχει ένα, και μόνον, κέντρο.
Το δικό μου, σταθερό κι αδιατάρακτο κέντρο λοιπόν, σε όλους τους ομόκεντρους κύκλους της ζωής μου αποτελεί, τα τελευταία 40 χρόνια (Θεέ μου τώρα που βλέπω το νούμερο σοκάρομαι ακόμη κι εγώ), ο Oroscopo!
Δεν έχει υπάρξει σημαντική στιγμή της ζωής μου, ευχάριστη ή δυσάρεστη, που να μην είναι συνυφασμένη με αυτόν. Γενέθλια, γιορτές, επιτυχίες, ζόρια, αποχαιρετισμοί, ξανασμιξίματα, ξεκινήματα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οριστικά τελειώματα.
Κι όμως… κάθε φορά που βρίσκομαι καθισμένη στα τραπέζια του η αίσθηση που επικρατεί είναι αυτή της ισορροπίας, γαλήνης, σιγουριάς, χαμόγελου, γλυκιάς νοσταλγίας και, πάνω από όλα, προσμονής…
Γιατί ο Oroscopo δε μένει στάσιμος. Εξελίσσεται. Κρύβει κάθε φορά έναν άσσο στο μανίκι του. Όσον αφορά στο φαγητό του πάντα, γιατί κάποια πράγματα μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο και αναλύω…
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ
Τα καινούργια πιάτα που θα βρείτε :
· Φωλιές υπέροχου και τραγανού, αλάδωτου φύλλου, με γέμιση ζωντανών, μυρωδάτων χόρτων και φέτας, οι οποίες σκεπάζονται με τραγανά κομματάκια κανταΐφι στην κορυφή τους.
· Μπαστουνάκια από φύλλο με γέμιση τυριών και μια γλυκιά, αλλά όχι λιγωτική, λεπτόρρευστη σάλτσα τα οποία συνοδεύονται από ψητά λαχανικά. .
· Μία ευμεγέθης μπάλα της πιο γαλατένιας, φρέσκιας, ελαφριάς mozzarella που παρέα της κάνουν ολόγλυκα ψητά ντοματίνια διάφορων χρωμάτων και μια καταπράσινη φρέσκια σαλάτα.
· Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα τυριών. Ζουμερό, νόστιμο, καθησυχαστικό. Dots από πουρέ γλυκοπατάτας, καρότου, σελινόριζας είναι το τέλειο συνοδευτικό.
· Τραγανά φιλέτα από λαυράκι σωτέ. Με τσιγαριαστά χόρτα on the side. Τύφλα να έχουν οι ψαροταβέρνες.
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ
Ότι τρώμε πάντα:
· Τα ψωμάκια με τα δύο ντιπ της αρχής. Θα θελήσετε να τα φάτε όλα κι ίσως ζητήσετε επανάληψη αλλά σας συνιστώ θερμά να κρατηθείτε.
· Η κερασμένη σούπα που θα ανοίξει το γεύμα σας. Σταθερά από πράσο/πατάτα αλλά έχω δοκιμάσει και την επική από καρότο/ πορτοκάλι .
· Όλες τις σαλάτες. Αγαπημένη η ροδιού με πράσινα λαχανικά, αχλάδι, παστέλι αλλά και η δική τους εκδοχή της Caesars.
· Τα αχλαδάκια τυριών, τραγανά έξω, υπέροχα κρεμώδη μέσα, που σερβίρονται με χειροποίητες μαρμελάδες δύο ειδών.
· Όλα μα όλα ανεξαιρέτως τα ζυμαρικά τους. Από την υπέροχη , all time classic, carbonara , την πουτανέσκα, τις home made παπαρδέλες με κεφτεδάκια, μέχρι τα ραβιόλια τόσο με καπνιστό σολομό και sauce σαμπάνιας, μέχρι αυτά με τρούφα και μανιτάρια. Θα κάνω ξεχωριστή μνεία στη σπαγγετάδα scampi που είδα να επανεμφανίζεται κι αποτελεί την πλέον νόστιμη γαριδομακαρονάδα της ζωής μου.
· Τις pizzas, με σοφή ισορροπία μεταξύ υλικών και ζύμης που δε σε μπουχτίζουν.
· Τα μπιφτέκια του. Δεν έχω βρει πουθενά καλύτερα. Μια συνταγή 30 χρόνων δεν κάνει λάθος πιστέψτε με.
· Το συκώτι τους που είναι τρυφερό, χωρίς ίνες, κατάλληλα ψημένο και με άρωμα φρέσκων βοτάνων.
· Η ταλιάτα τους. Ψημένη όπως τη ζητήσετε. Βαθιά νοστιμιά κι εξαίρετης ποιότητας κρέας. Τολμήστε να την αρτύσετε με τη σάλτσα chimichurri που έρχεται σε μπολάκι.
· Τα γλυκά τους. Κι αυτά κερασμένα. Υπέρτατο για την αφεντιά μου το tiramisu τους που είναι το πιο νόστιμο, ελαφρύ, γευστικό που έχω φάει. Αποκάλυψη η τούρτα λεμόνι της προτελευταίας φοράς.
THE ULTIMATE EXPERIENCE
Αν μπορούσα να απονείμω αστέρια στην εξυπηρέτηση θα έδινα όλα όσα μου επιτρεπόντουσαν και πολλά παραπάνω. Είτε σας γνωρίζουν είτε όχι είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Η απροσποίητη εξυπηρέτηση, η φυσική ευγένεια, η παροιμιώδης γαλαντομία τους, η διάθεση να σας κάνουν να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα, θα σας κάνουν να καταλάβετε ότι δε σας αντιμετωπίζουν σαν πελάτες αλλά σαν φιλοξενούμενους. Θα είναι πάντα δίπλα σας, χωρίς να γίνονται φορτικοί, θα ακούσουν τις παρατηρήσεις σας και θα τις λάβουν υπόψη ενώ προτιμούν να ακούσουν τι δε σας άρεσε και όχι το αντίθετο.
Στον Oroscopo δε θα πάτε για να μάθετε τι σας επιφυλάσσει το μέλλον (αν και είμαι σίγουρη ότι θα σχεδιάσετε την επόμενη επίσκεψη). Θα πάτε για να ζήσετε το παρόν κι ίσως κατορθώσετε να απαντήσετε στο ερώτημα
“ Η γεύση της μνήμης ή,
η μνήμη της γεύσης?”
Καλή μας αρχή λοιπόν!
Να είναι καλοτάξιδο το eatingout.gr!
Δικαιωματικά, η πρώτη κριτική ανήκει σε ένα πολύ αγαπημένο εστιατόριο, το Oroscopo…
Η επίσκεψη στο εστιατόριο έγινε από παρέα τεσσάρων ατόμων στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, μεσημέρι Σαββάτου.
Ας αρχίσω από τον χώρο: Πολύ προσεγμένος και καλόγουστος, με άνετα τραπεζοκαθίσματα. Και αυτό που μας «καίει» όλους την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού: Σωστές αποστάσεις, άνεση ανάμεσα στα τραπέζια και φυσικά, αντισηπτικά πάνω σε κάθε τραπέζι και πολύ συχνός καθαρισμός από τους ευγενέστατους σερβιτόρους!
Ας περάσουμε στο φαγητό όμως!
Πρώτα απ’ όλα μας προσφέρθηκε ως καλωσόρισμα μια πολύ εύγευστη σούπα με κύρια συστατικά πατάτα, κρεμμύδι, σέλινο. Στο τραπέζι μας εννοείται πως ήδη είχαν φτάσει φρεσκοψημένα ψωμάκια με δύο πολύ νόστιμα ντιπ: ένα με γεύση παντζαριού και το δεύτερο πατέ ελιάς, και τα δύο σε άριστο γευστικό συνδυασμό με τα ζεστά ψωμάκια. Φυσικά, στο τραπέζι είχε έρθει και νεράκι από τη βρύση, φιλτραρισμένο και παγωμένο σε γυάλινα μπουκάλια του εστιατορίου.
Από ορεκτικά, δοκιμάσαμε:
– Μοσχαρίσια κεφτεδάκια, γεμιστά με μοτσαρέλα, σερβιρισμένα με σως, βασιλικού και φουρνιστή ντομάτα σε τραγανό ψωμί. Ήταν απαίτηση ενός από τους φίλους της παρέας, ο οποίος λατρεύει τα κεφτεδάκια και ενθουσιάστηκε, όπως και οι υπόλοιποι άλλωστε, με τη γεύση τους.
– «Αχλάδια» ελληνικών παραδοσιακών τυριών με ελληνικές χειροποίητες μαρμελάδες. Πρόκειται για φρεσκοφτιαγμένες τυροκροκέτες από ελληνικά τυριά σε σχήμα αχλαδιού. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι, καθώς τα δαγκώνει κάποιος, νιώθει να πλημμυρίζει από διαφορετικές γεύσεις τυριών, ο δε συνδυασμός με τις μαρμελάδες είναι εξαιρετικά πετυχημένος.
– Ψητά μανιτάρια πλευρώτους, σερβιρισμένα με νιφάδες παρμεζάνας, φρέσκα βότανα, βαλσάμικο ξύδι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Κι αυτά πολύ σωστά ψημένα, ζουμερά και πάρα πολύ νόστιμα.
– Πήραμε και την πεντανόστιμη σαλάτα «Oroscopo», με μαρούλι, ρόκα, παρμεζάνα, κοτόπουλο στο γκριλ και σως μουστάρδας. Περιττό να αναφέρω ότι την τελειώσαμε εν ριπή οφθαλμού και υπήρξε σκέψη και για δεύτερη, το αποφύγαμε όμως, με δεδομένη την παραγγελία των κυρίως πιάτων.
Τα κυρίως πιάτα μας ήταν:
– Φρέσκα «κόκκινα» ραβιόλια θαλασσινών, με σως σαμπάνιας, γέμιση γαρίδας και καπνιστού σολομού. Ο φίλος που τα παρήγγειλε και είναι λάτρης των ζυμαρικών με θαλασσινά, ενθουσιάστηκε, επισημαίνοντας ότι η γεύση τους ήταν απλά τέλεια!
– Σπαγγέτι καρμπονάρα, με καπνιστό μπέικον, άπαχη κρέμα γάλακτος, αβγό και παρμεζάνα. Πραγματικά, άριστη η εκτέλεση της καρμπονάρας, σύμφωνα με τη φίλη που την παρήγγειλε!
– Μπιφτέκι χωριάτικο στο γκριλ, με μαριναρισμένες ντομάτες και πατάτες τηγανιτές. Άρεσε πάρα πολύ και στο φίλο που τα παρήγγειλε και στους υπόλοιπους που τα δοκιμάσαμε. Εξάλλου είναι από τα πιάτα – «ναυαρχίδες» του εστιατορίου, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο μενού και γνωρίζω πελάτες που το επισκέπτονται, για να δοκιμάσουν αυτό το πιάτο.
– Ταλιάτα μοσχαριού στο γκριλ, με τραγανές baby πατάτες, λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα βοτάνων. Αυτή ήταν η δική μου επιλογή και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από το ψήσιμο (είχα ζητήσει medium rare), όσο και από τη γεύση! Το ίδιο συνέβη και με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας που δοκίμασαν.
Για επιδόρπιο μας προσφέρθηκαν ως κέρασμα εξαιρετικά νόστιμα προφιτερόλ σε ατομικά μπολάκια, ο ιδανικός γλυκός συνδυασμός, ενώ μετά το λογαριασμό υπήρξε κέρασμα σορμπέ λεμόνι, για να αλλάξει η γεύση μας.
Συνοψίζοντας, σε ό,τι αφορά στη γεύση, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι! Όσα πιάτα δοκιμάσαμε ήταν άριστα εκτελεσμένα, επιβεβαιώνοντας τη σταθερά θετική πορεία του εστιατορίου τα τελευταία χρόνια. Οι πελάτες ήταν σαφώς λιγότεροι από ό,τι είχαμε συνηθίσει παλιότερα, βλέπετε έλειπαν οι τουρίστες, όμως η ποιότητα του φαγητού παραμένει πολύ υψηλή.
Κι αν η υψηλή ποιότητα του φαγητού είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του εστιατορίου, η άψογη εξυπηρέτηση παραμένει το «σήμα κατατεθέν»!
Δεν είναι μόνο το καλωσόρισμα και τα κεράσματα που προσφέρονται, είναι κυρίως η απροσποίητη ευγένεια, η ταχύτητα εξυπηρέτησης, η διάθεση να φύγει ο πελάτης απόλυτα ικανοποιημένος, η αίσθηση ότι υπάρχει νοιάξιμο για σένα που πηγαίνεις στο εστιατόριο… Ένα μεγάλο «μπράβο» αξίζει στον Δημήτρη, στον Ζαφείρη και τους συνεργάτες τους στο Oroscopo!
Να δούμε και το value for money… Για όσα εξαιρετικά δοκιμάσαμε, πληρώσαμε, μαζί με κάποια αναψυκτικά, 21-22 ευρώ το άτομο. Εκτιμώ ότι η τιμή είναι πολύ καλή, ειδικά σε σχέση με την ποιότητα του φαγητού και την προσφερόμενη εξυπηρέτηση.
Συμπέρασμα: Προτείνω ανεπιφύλακτα στους καινούργιους φίλους του eatingout.gr να επισκεφθούν το Oroscopo! Είναι μια από τις πιο αξιόπιστες προτάσεις για καλό φαγητό, για μεσογειακή κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας!
ΥΓ. Εύχομαι και ελπίζω να ξεπεραστεί το συντομότερο η πανδημία, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες… Και πέρα από την αυτονόητη ευχή να έχουμε υγεία όλοι μας, να επισημάνω ότι και ο κλάδος της εστίασης είναι από τους σκληρότερα πληττόμενους και ακόμα περισσότερο τα εστιατόρια που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές… Μακάρι να πάνε όλα καλά και η Αθήνα, η Ελλάδα γενικότερα, να ξαναγεμίσει από τουρίστες που θα απολαμβάνουν καλό ελληνικό φαγητό ως μέρος του ελληνικού τρόπου ζωής!