Καταρχάς ας προσανατολιστούμε: Φτάνοντας από την Απείρανθο στη Μουτσούνα παίρνετε το δρόμο για Λυγαρίδια, Ψιλή Άμμο, Πάνερμο. Σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο θα συναντήσετε στα δεξιά σας το OSTRIA INN, ίσως το ωραιότερο ξενοδοχείο σ’ αυτή την πλευρά του νησιού, στην μπροστινή μεριά του οποίου, κυριολεκτικά πάνω στο δρόμο, ο οποίος ευτυχώς δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση και φασαρία, βρίσκεται ο γαστρονομικός προορισμός σας: ένα εξίσου ωραίο εστιατόριο, το OSTRIA INN RESTAURANT.
Από αισθητική άποψη, ο χώρος θα σας αρέσει με την πρώτη ματιά. Πέτρα, ξύλο και πολύ πράσινο δημιουργούν ένα όμορφο περιβάλλον. Ξύλινα, όχι απλώς άνετα, αλλά ανετότατα τραπέζια σε αραιά διάταξη, πολυθρόνες, όχι καθίσματα, που σπανιότατα συναντάς σε χώρους εστίασης, τα πάντα πεντακάθαρα, τι άλλο να ζητήσεις; Το προσωπικό χαμογελαστό και ευγενικό εκτελεί τα καθήκοντά του υποδειγματικά, ακουμπώντας αρχικά στο τραπέζι τρεις καταλόγους: φαγητά, ποτά, κοκτέιλ. Ο κατάλογος των φαγητών οπτικά υστερεί κάπως, υποθέτω λόγω εποχής, όμως είναι σαφής ως προς το περιεχόμενο: «Πρώτα» με 9 επιλογές, «Κυρίως» (10 επιλογές) και «Γλυκά» (2 επιλογές). Μου αρέσουν αυτοί οι κατάλογοι, λίγα και καλά.
Ξεκινήσαμε με ένα σεβίτσε από λαβράκι (18 €). Το ψάρι, κομμένο σε κύβους, ακουμπούσε σε ελαφρώς όξινη μαρινάτα και λαδάκι και συνοδευόταν από ακτινίδιο, αβοκάντο, κουμκουάτ και πράσινο τσίλι. Πραγματικά πολύ νόστιμο πιάτο χωρίς ψεγάδι. Παρέλειψα να αναφέρω ότι μαζί με το πανεράκι με φρυγανισμένο ψωμί ήρθε στην αρχή και ένα μπολ τυροκαυτερής, εμφανώς χειροποίητη, απλώς διόλου καυτερή – δεν πειράζει.
Στη συνέχεια δοκιμάσαμε μια μελιτζάνα ψητή (14 €), με χούμους, μανιτάρια πλευρώτους, φιστίκια Αιγίνης και πίκλες τσίλι, περιχυμένη με σάλτσα από λεμόνι και ταχίνι. Δύσκολο πιάτο – κατά τη γνώμη μου κακώς εντάσσεται στα «Κυρίως» – ειδικά με το σεβίτσε ως ανταγωνιστή, όμως από την τρίτη μπουκιά και μετά αρχίσαμε να ξεχωρίζουμε τις γεύσεις και μας άρεσε επίσης.
Τρίτο στη σειρά ένα ψητό καλαμάρι σχάρας (18 €). Έντεχνα χαραγμένο και καλοψημένο, ακουμπούσε σε ταραμά και συνοδευόταν – προσοχή! – από μαυρομάτικα φασόλια με λεμόνι και βασιλικό. Εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα, το πιάτο αυτό μας ενθουσίασε.
Last not least ένα κριθαρώτο με γαρίδες γάμπαρη (27 €), με ντομάτα και τσίλι. Απλό πιάτο – μεγάλη μερίδα – που ευωδίαζε θάλασσα, ιδανικό κλείσιμο του γεύματός μας, που συνοδεύσαμε με απαστερίωτη φρουτώδη σαντορινιά μπίρα „Blue Monkey“. Ως επίλογο μάς προσέφεραν παγωτό καϊμάκι περιχυμένο με μέλι – ένα ποίημα.
Επιγραμματικά θα έλεγα ότι αυτό που μας εξιτάρισε ήταν η φρεσκάδα των υλικών και η άψογη εκτέλεση των συνταγών. Εννοείται ότι στο OSTRIA INN RESTAURANT θα ξανάρθουμε σε πρώτη ευκαιρία. Τα σχεδόν 100 ευρώ του λογαριασμού θεωρώ ότι ανταποκρίνονται πλήρως στην ποιότητα του φαγητού, του σέρβις και του περιβάλλοντος.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Καταρχάς ας προσανατολιστούμε: Φτάνοντας από την Απείρανθο στη Μουτσούνα παίρνετε το δρόμο για Λυγαρίδια, Ψιλή Άμμο, Πάνερμο. Σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο θα συναντήσετε στα δεξιά σας το OSTRIA INN, ίσως το ωραιότερο ξενοδοχείο σ’ αυτή την πλευρά του νησιού, στην μπροστινή μεριά του οποίου, κυριολεκτικά πάνω στο δρόμο, ο οποίος ευτυχώς δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση και φασαρία, βρίσκεται ο γαστρονομικός προορισμός σας: ένα εξίσου ωραίο εστιατόριο, το OSTRIA INN RESTAURANT.
Από αισθητική άποψη, ο χώρος θα σας αρέσει με την πρώτη ματιά. Πέτρα, ξύλο και πολύ πράσινο δημιουργούν ένα όμορφο περιβάλλον. Ξύλινα, όχι απλώς άνετα, αλλά ανετότατα τραπέζια σε αραιά διάταξη, πολυθρόνες, όχι καθίσματα, που σπανιότατα συναντάς σε χώρους εστίασης, τα πάντα πεντακάθαρα, τι άλλο να ζητήσεις; Το προσωπικό χαμογελαστό και ευγενικό εκτελεί τα καθήκοντά του υποδειγματικά, ακουμπώντας αρχικά στο τραπέζι τρεις καταλόγους: φαγητά, ποτά, κοκτέιλ. Ο κατάλογος των φαγητών οπτικά υστερεί κάπως, υποθέτω λόγω εποχής, όμως είναι σαφής ως προς το περιεχόμενο: «Πρώτα» με 9 επιλογές, «Κυρίως» (10 επιλογές) και «Γλυκά» (2 επιλογές). Μου αρέσουν αυτοί οι κατάλογοι, λίγα και καλά.
Ξεκινήσαμε με ένα σεβίτσε από λαβράκι (18 €). Το ψάρι, κομμένο σε κύβους, ακουμπούσε σε ελαφρώς όξινη μαρινάτα και λαδάκι και συνοδευόταν από ακτινίδιο, αβοκάντο, κουμκουάτ και πράσινο τσίλι. Πραγματικά πολύ νόστιμο πιάτο χωρίς ψεγάδι. Παρέλειψα να αναφέρω ότι μαζί με το πανεράκι με φρυγανισμένο ψωμί ήρθε στην αρχή και ένα μπολ τυροκαυτερής, εμφανώς χειροποίητη, απλώς διόλου καυτερή – δεν πειράζει.
Στη συνέχεια δοκιμάσαμε μια μελιτζάνα ψητή (14 €), με χούμους, μανιτάρια πλευρώτους, φιστίκια Αιγίνης και πίκλες τσίλι, περιχυμένη με σάλτσα από λεμόνι και ταχίνι. Δύσκολο πιάτο – κατά τη γνώμη μου κακώς εντάσσεται στα «Κυρίως» – ειδικά με το σεβίτσε ως ανταγωνιστή, όμως από την τρίτη μπουκιά και μετά αρχίσαμε να ξεχωρίζουμε τις γεύσεις και μας άρεσε επίσης.
Τρίτο στη σειρά ένα ψητό καλαμάρι σχάρας (18 €). Έντεχνα χαραγμένο και καλοψημένο, ακουμπούσε σε ταραμά και συνοδευόταν – προσοχή! – από μαυρομάτικα φασόλια με λεμόνι και βασιλικό. Εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα, το πιάτο αυτό μας ενθουσίασε.
Last not least ένα κριθαρώτο με γαρίδες γάμπαρη (27 €), με ντομάτα και τσίλι. Απλό πιάτο – μεγάλη μερίδα – που ευωδίαζε θάλασσα, ιδανικό κλείσιμο του γεύματός μας, που συνοδεύσαμε με απαστερίωτη φρουτώδη σαντορινιά μπίρα „Blue Monkey“. Ως επίλογο μάς προσέφεραν παγωτό καϊμάκι περιχυμένο με μέλι – ένα ποίημα.
Επιγραμματικά θα έλεγα ότι αυτό που μας εξιτάρισε ήταν η φρεσκάδα των υλικών και η άψογη εκτέλεση των συνταγών. Εννοείται ότι στο OSTRIA INN RESTAURANT θα ξανάρθουμε σε πρώτη ευκαιρία. Τα σχεδόν 100 ευρώ του λογαριασμού θεωρώ ότι ανταποκρίνονται πλήρως στην ποιότητα του φαγητού, του σέρβις και του περιβάλλοντος.