Η τουριστική μου διαδρομή στην Ελλάδα είχε φτάσει έως και την πανέμορφη Χαλκιδική.
Η κρίση και ο covid19 έβαλαν φρένο σε αυτές τις εξορμήσεις, οπότε τώρα ήρθε η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα….με πρώτη στάση την Καβάλα.
650 χιλιόμετρα ως την Καβάλα μονορούφι, φτάσαμε νωρίς μεσημέρι Σαββάτου.
Η πόλη πανέμορφη, με την πρώτη ματιά σε αποζημιώνει για το μακρινό ταξίδι.
Τελικά ό,τι αγκαλιάζει η θάλασσα είναι ωραίο, εξ ου η Καβάλα είναι λαμπερή, γεμάτη χρώματα και έντονη ζωή.
Και το κάστρο της υπέροχο.
Πρώτο βράδυ μας «κυκλοφόρησε» ο αγαπημένος μου ανιψιός που ζει και εργάζεται εδώ.
Είχε να κυκλοφορήσει για φαγητό στην Καβάλα κάποιο διάστημα και χρειάστηκε να ψάξει -τελευταία στιγμή λόγω εργασιακού φόρτου- για να βρει τί είχε μείνει ανοικτό στο τέλος του Νοεμβρίου.
Από τη σύντομη περιπλάνησή μου στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας, διαπίστωσα πράγματι πως αρκετά μαγαζιά έχουν κατεβάσει ρολά έως την επόμενη σεζόν.
Πάμε λοιπόν στο «Παραλιακόν» που βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της Καβαλιώτικης παραλιακής.
Περιβάλλον ανάξιο περιγραφής, τυπικά αδιάφορο, επαρχιακό με λίγα τραπέζια μέσα και άλλα τόσα έξω.
Ο εξωτερικός χώρος προστατεύεται με τα γνωστά πλαστικά –εκείνο το βράδυ ήταν κατεβασμένα και χωρίς να υπάρχει σόμπα αναμμένη- εκτεθειμένοι στην υγρασία (εμείς οι καλομαθημένοι Αθηναίοι με τα μπουφάν).
Οφείλω βέβαια να πω πως οι Καβαλιώτες μάλλον δε μασάνε και κυκλοφορούσαν οι περισσότεροι με κοντομάνικο!
Εξυπηρέτηση άμεση.
Νερό εμφιαλωμένο, και ψωμάκι αμέσως στο τραπέζι.
Η παραγγελία μας:
Σαρμαδάκια με ντιπ γιαουρτιού. Πως τα καταφέρνουν και τυλίγουν τόση νοστιμιά σε τόσο μικρές μπουκίτσες ….
Μπράβο τους!
Πατάτες τηγανητές πασπαλισμένες με τυρί. Έρχονται σε μορφή τσιπς, το τυρί σε αφθονία πασπαλισμένο στην κορυφή τους.
Εξαιρετικό τηγάνι, κανένα ίχνος λαδίλας, τραγανιστό αποτέλεσμα.
Χόρτα ζοχοί. Γενναιότατη μερίδα, γευστικότατα και σωστά βρασμένα.
Σε αυτό το μαγαζί το must order είναι τα μοσχαρίσια στηθόπλευρα, όμως είχαν τελειώσει!!
Από ότι μας είπε ο σερβιτόρος –όταν τα ζητήσαμε- νωρίς το απόγευμα έγινε μία μπραφ! και η σπεσιαλιτέ εξαντλήθηκε!
Αντί στηθόπλευρων παραγγείλαμε κοντοσούβλι που σερβίρεται σε τεράστιο σερβίτσιο.
Πως αλλιώς θα χωρέσει η «σούβλα» στην οποία έχει περαστεί το κοντοσούβλι, μαζί με τις πατάτες τηγανητές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες ?
Ο σερβιτόρος με ειδικό γάντι (για πρακτικούς λόγους αλλά και εντυπωσιασμού) βγάζει το κρέας από τη σούβλα για να διευκολύνει την απόλαυσή μας.
Πολύ καλό ψήσιμο, ζουμερό και γευστικότατο κρέας, πιάτο υπερπαραγωγή.
Σουτζουκάκια που σερβίρονται επίσης με γιαούρτι και πατάτες.
Διευκρινίζω ότι τα σουτζουκάκια στην Καβάλα είναι αυτό που στην Αθήνα λέμε κεμπάπ.
Επίσης μεγάλο πιάτο, 3 κεμπάπ (με mixed κρέας μοσχάρι και αρνί).
Η αλήθεια είναι πως δε με ξετρέλαναν -φταίει όμως ότι δεν αγαπώ τις πολύ λιπαρές γεύσεις ούτε το αρνί ιδιαίτερα (το οποίο πιθανότατα υπερίσχυε σε αυτή τη μίξη).
Καβαλιώτικο λευκό κρασί με φρουτώδεις νότες.
Εξαιρετικό και χωρίς παρενέργειες
Δεν έχω ιδέα για το κόστος του δείπνου γιατί ο μικρός μας την έσκασε και πλήρωσε πίσω από την πλάτη μας!!
Το φυσάμε και δεν το κρυώνουμε…
Όμως από ότι είδα στον κατάλογο οι τιμές είναι λογικές -αν λάβεις υπόψη σου ότι έχεις θέα θάλασσα.
Κέρασμα #not
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Η τουριστική μου διαδρομή στην Ελλάδα είχε φτάσει έως και την πανέμορφη Χαλκιδική.
Η κρίση και ο covid19 έβαλαν φρένο σε αυτές τις εξορμήσεις, οπότε τώρα ήρθε η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα….με πρώτη στάση την Καβάλα.
650 χιλιόμετρα ως την Καβάλα μονορούφι, φτάσαμε νωρίς μεσημέρι Σαββάτου.
Η πόλη πανέμορφη, με την πρώτη ματιά σε αποζημιώνει για το μακρινό ταξίδι.
Τελικά ό,τι αγκαλιάζει η θάλασσα είναι ωραίο, εξ ου η Καβάλα είναι λαμπερή, γεμάτη χρώματα και έντονη ζωή.
Και το κάστρο της υπέροχο.
Πρώτο βράδυ μας «κυκλοφόρησε» ο αγαπημένος μου ανιψιός που ζει και εργάζεται εδώ.
Είχε να κυκλοφορήσει για φαγητό στην Καβάλα κάποιο διάστημα και χρειάστηκε να ψάξει -τελευταία στιγμή λόγω εργασιακού φόρτου- για να βρει τί είχε μείνει ανοικτό στο τέλος του Νοεμβρίου.
Από τη σύντομη περιπλάνησή μου στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας, διαπίστωσα πράγματι πως αρκετά μαγαζιά έχουν κατεβάσει ρολά έως την επόμενη σεζόν.
Πάμε λοιπόν στο «Παραλιακόν» που βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της Καβαλιώτικης παραλιακής.
Περιβάλλον ανάξιο περιγραφής, τυπικά αδιάφορο, επαρχιακό με λίγα τραπέζια μέσα και άλλα τόσα έξω.
Ο εξωτερικός χώρος προστατεύεται με τα γνωστά πλαστικά –εκείνο το βράδυ ήταν κατεβασμένα και χωρίς να υπάρχει σόμπα αναμμένη- εκτεθειμένοι στην υγρασία (εμείς οι καλομαθημένοι Αθηναίοι με τα μπουφάν).
Οφείλω βέβαια να πω πως οι Καβαλιώτες μάλλον δε μασάνε και κυκλοφορούσαν οι περισσότεροι με κοντομάνικο!
Εξυπηρέτηση άμεση.
Νερό εμφιαλωμένο, και ψωμάκι αμέσως στο τραπέζι.
Η παραγγελία μας:
Σαρμαδάκια με ντιπ γιαουρτιού. Πως τα καταφέρνουν και τυλίγουν τόση νοστιμιά σε τόσο μικρές μπουκίτσες ….
Μπράβο τους!
Πατάτες τηγανητές πασπαλισμένες με τυρί. Έρχονται σε μορφή τσιπς, το τυρί σε αφθονία πασπαλισμένο στην κορυφή τους.
Εξαιρετικό τηγάνι, κανένα ίχνος λαδίλας, τραγανιστό αποτέλεσμα.
Χόρτα ζοχοί. Γενναιότατη μερίδα, γευστικότατα και σωστά βρασμένα.
Σε αυτό το μαγαζί το must order είναι τα μοσχαρίσια στηθόπλευρα, όμως είχαν τελειώσει!!
Από ότι μας είπε ο σερβιτόρος –όταν τα ζητήσαμε- νωρίς το απόγευμα έγινε μία μπραφ! και η σπεσιαλιτέ εξαντλήθηκε!
Αντί στηθόπλευρων παραγγείλαμε κοντοσούβλι που σερβίρεται σε τεράστιο σερβίτσιο.
Πως αλλιώς θα χωρέσει η «σούβλα» στην οποία έχει περαστεί το κοντοσούβλι, μαζί με τις πατάτες τηγανητές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες ?
Ο σερβιτόρος με ειδικό γάντι (για πρακτικούς λόγους αλλά και εντυπωσιασμού) βγάζει το κρέας από τη σούβλα για να διευκολύνει την απόλαυσή μας.
Πολύ καλό ψήσιμο, ζουμερό και γευστικότατο κρέας, πιάτο υπερπαραγωγή.
Σουτζουκάκια που σερβίρονται επίσης με γιαούρτι και πατάτες.
Διευκρινίζω ότι τα σουτζουκάκια στην Καβάλα είναι αυτό που στην Αθήνα λέμε κεμπάπ.
Επίσης μεγάλο πιάτο, 3 κεμπάπ (με mixed κρέας μοσχάρι και αρνί).
Η αλήθεια είναι πως δε με ξετρέλαναν -φταίει όμως ότι δεν αγαπώ τις πολύ λιπαρές γεύσεις ούτε το αρνί ιδιαίτερα (το οποίο πιθανότατα υπερίσχυε σε αυτή τη μίξη).
Καβαλιώτικο λευκό κρασί με φρουτώδεις νότες.
Εξαιρετικό και χωρίς παρενέργειες
Δεν έχω ιδέα για το κόστος του δείπνου γιατί ο μικρός μας την έσκασε και πλήρωσε πίσω από την πλάτη μας!!
Το φυσάμε και δεν το κρυώνουμε…
Όμως από ότι είδα στον κατάλογο οι τιμές είναι λογικές -αν λάβεις υπόψη σου ότι έχεις θέα θάλασσα.
Κέρασμα #not