Το PS: LUNCHEON είναι γνήσιο, και όχι νόθο, παιδί του lockdown που βιώνουμε – με διαλείμματα – από τον Μάρτιο του 2020, μια επιχειρηματική ιδέα που δεν ήρθε με τη μορφή delivery να υποκαταστήσει τον παραδοσιακό τρόπο εστίασης, αλλά δημιουργήθηκε τρόπον τινά εκ του μηδενός, με πατέρα τον εφευρετικό masterchefικό Σωτήρη Κοντιζά. Το PS: LUNCHEON στην οδό Παραμυθιάς στον Κεραμεικό, στο κτίριο δίπλα από το πάλαι ποτέ FUNKY GOURMET, συστεγάζεται με το PROVELEGGIOS, το δεύτερο εστιατόριο που έστησε – σε άτυχη χρονική συγκυρία – ο κύριος Κοντιζάς, τον οποίο η γαστρονομική Αθήνα γνώρισε, πριν αναλάβει η τηλεόραση να τον κάνει πασίγνωστο, από το αλλιώτικο NOLAN.
Το PS: LUNCHEON αναλαμβάνει να σας στείλει στο σπίτι φαγητό ειδικά σχεδιασμένο και συσκευασμένο για τους χαλεπούς καιρούς που περνάμε. Ας είναι καλά η Wolt. Χθες ο μεταφορέας της χτύπησε την πόρτα μας στη Νέα Σμύρνη ακριβώς 45 λεπτά μετά την παραγγελία, και ζήτησε μάλιστα συγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση (4 λεπτά!). Τα τέσσερα πιάτα που είχαμε παραγγείλει παραδόθηκαν σε δύο χάρτινες – και όχι πλαστικές – τσάντες, τοποθετημένα σωστά, έτσι ώστε να μην έρθουν τούμπα κατά τη μεταφορά. Οι μερίδες σε σωστό μέγεθος, δε χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα είναι περισσότερο από δύο μπουκιές για τον καθένα.
Ο κατάλογος του PS: LUNCHEON δεν αρνείται τις ιαπωνικές καταβολές του, έχει όμως και ελληνικές, ευρωπαϊκές πινελιές. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι ταυτόχρονα και μινιμαλιστικός και πλουραλιστικός. Στην κύρια ομάδα (SAVORY) θα βρείτε «μόνο» 11 πιάτα, τα οποία έχω την αίσθηση ότι ανανεώνονται και εμπλουτίζονται από τη δημιουργική ομάδα του NOLAN. Εκτός από αυτά υπάρχουν δύο γλυκάκια και μπόλικα ποτά (μια δική τους Indian Pale Ale μπίρα, 9 εμφιαλωμένα κρασιά, αλλά και 5 κοκτέϊλ με τον πάγο σε χωριστή πλαστική θήκη). Το κλου της ιστορίας, για το οποίο επιφυλάσσομαι να προσθέσω τις εντυπώσεις μου εν ευθέτω χρόνω, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δοκιμάσω, είναι η ομάδα “DO IT YOURSELF KIT” με τέσσερις επιλογές: σούπα ράμεν, τάκος και δύο είδη πίτσας. Εδώ σας έρχονται τα υλικά στη σακούλα, γραπτές οδηγίες, αλλά και ένας κωδικός όπου μέσω του κινητού σας θα δείτε τον σεφ να σας καθοδηγεί – υποθέτω με τη γνωστή εκνευριστική ακρίβεια που τον χαρακτηρίζει – να ετοιμάσετε το γεύμα μόνοι σας à la minute. Φανταστική ιδέα!
Αυτά που δοκιμάσαμε χθες ήταν τα εξής:
Μπρόκολο με κάστανα και πιπεράτη ρόκα (9€) με σος από μελιτζάνα, ταχίνι και καβουρντισμένο κόλιαντρο. Άριστα βρασμένο το μπρόκολο, πολύ ταιριαστή η σος πάνω στην πιπεράτη ρόκα, αδύνατο σημείο του πιάτου τα κάστανα, που δεν τα άκουγες.
Σαλάτα με soba και λαχανικά (8€), δηλαδή τα γνωστά soba noodles με φλοίδες από αγγούρι, φασολάκια και ρόκα, με vinaigrette αυγού και σόγιας. Εξαιρετικά τα noodles, αποκάλυψη όμως τα φασολάκια, έμεινα με την απορία πού τα ξετρύπωσαν αυτή την εποχή.
Ρύζι με καραμελωμένη πανσέτα (11€): ένα ρύζι όνειρο, ξιδάτο και μαγειρεμένο βέβαια στον ατμό, με φρέσκα κρεμμυδάκια, τζίντζερ και σόγια, η πανσέτα περιορίζεται στο δεύτερο ρόλο, είναι όμως καλοψημένη και πολύ σωστά – δηλαδή λεπτά – κομμένη.
Κεφτεδάκια με udon noodles, σάλτσα San Marzano και μυζήθρα Κεφαλονιάς (10€), η ελληνική πινελιά που λέγαμε. Ένα νέο πιάτο, που ίσως θέλει λίγη δουλειά ακόμα. Τα king size noodles έρχονται σε αντίθεση με τα πραγματικά μικρά κεφτεδάκια, αυτά που εμείς οι Σαλονικιοί ονομάζουμε – με το συμπάθιο – «εβραίικα», δηλαδή τσιγκούνικα, μικρούλικα. Νοστιμότατο πιάτο, μαμαδίστικη γεύση.
Συνοψίζω: Ένα πολύ καλό δείπνο με ωραίες και πρωτότυπες γεύσεις σε λογικές τιμές. Τολμώ να προβλέψω ότι η πανδημία κάποια στιγμή θα πάει στον αγύριστο, το κόνσεπτ του PS: LUNCHEON όμως θα μείνει. Δοκιμάστε το!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Το PS: LUNCHEON είναι γνήσιο, και όχι νόθο, παιδί του lockdown που βιώνουμε – με διαλείμματα – από τον Μάρτιο του 2020, μια επιχειρηματική ιδέα που δεν ήρθε με τη μορφή delivery να υποκαταστήσει τον παραδοσιακό τρόπο εστίασης, αλλά δημιουργήθηκε τρόπον τινά εκ του μηδενός, με πατέρα τον εφευρετικό masterchefικό Σωτήρη Κοντιζά. Το PS: LUNCHEON στην οδό Παραμυθιάς στον Κεραμεικό, στο κτίριο δίπλα από το πάλαι ποτέ FUNKY GOURMET, συστεγάζεται με το PROVELEGGIOS, το δεύτερο εστιατόριο που έστησε – σε άτυχη χρονική συγκυρία – ο κύριος Κοντιζάς, τον οποίο η γαστρονομική Αθήνα γνώρισε, πριν αναλάβει η τηλεόραση να τον κάνει πασίγνωστο, από το αλλιώτικο NOLAN.
Το PS: LUNCHEON αναλαμβάνει να σας στείλει στο σπίτι φαγητό ειδικά σχεδιασμένο και συσκευασμένο για τους χαλεπούς καιρούς που περνάμε. Ας είναι καλά η Wolt. Χθες ο μεταφορέας της χτύπησε την πόρτα μας στη Νέα Σμύρνη ακριβώς 45 λεπτά μετά την παραγγελία, και ζήτησε μάλιστα συγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση (4 λεπτά!). Τα τέσσερα πιάτα που είχαμε παραγγείλει παραδόθηκαν σε δύο χάρτινες – και όχι πλαστικές – τσάντες, τοποθετημένα σωστά, έτσι ώστε να μην έρθουν τούμπα κατά τη μεταφορά. Οι μερίδες σε σωστό μέγεθος, δε χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα είναι περισσότερο από δύο μπουκιές για τον καθένα.
Ο κατάλογος του PS: LUNCHEON δεν αρνείται τις ιαπωνικές καταβολές του, έχει όμως και ελληνικές, ευρωπαϊκές πινελιές. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι ταυτόχρονα και μινιμαλιστικός και πλουραλιστικός. Στην κύρια ομάδα (SAVORY) θα βρείτε «μόνο» 11 πιάτα, τα οποία έχω την αίσθηση ότι ανανεώνονται και εμπλουτίζονται από τη δημιουργική ομάδα του NOLAN. Εκτός από αυτά υπάρχουν δύο γλυκάκια και μπόλικα ποτά (μια δική τους Indian Pale Ale μπίρα, 9 εμφιαλωμένα κρασιά, αλλά και 5 κοκτέϊλ με τον πάγο σε χωριστή πλαστική θήκη). Το κλου της ιστορίας, για το οποίο επιφυλάσσομαι να προσθέσω τις εντυπώσεις μου εν ευθέτω χρόνω, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δοκιμάσω, είναι η ομάδα “DO IT YOURSELF KIT” με τέσσερις επιλογές: σούπα ράμεν, τάκος και δύο είδη πίτσας. Εδώ σας έρχονται τα υλικά στη σακούλα, γραπτές οδηγίες, αλλά και ένας κωδικός όπου μέσω του κινητού σας θα δείτε τον σεφ να σας καθοδηγεί – υποθέτω με τη γνωστή εκνευριστική ακρίβεια που τον χαρακτηρίζει – να ετοιμάσετε το γεύμα μόνοι σας à la minute. Φανταστική ιδέα!
Αυτά που δοκιμάσαμε χθες ήταν τα εξής:
Μπρόκολο με κάστανα και πιπεράτη ρόκα (9€) με σος από μελιτζάνα, ταχίνι και καβουρντισμένο κόλιαντρο. Άριστα βρασμένο το μπρόκολο, πολύ ταιριαστή η σος πάνω στην πιπεράτη ρόκα, αδύνατο σημείο του πιάτου τα κάστανα, που δεν τα άκουγες.
Σαλάτα με soba και λαχανικά (8€), δηλαδή τα γνωστά soba noodles με φλοίδες από αγγούρι, φασολάκια και ρόκα, με vinaigrette αυγού και σόγιας. Εξαιρετικά τα noodles, αποκάλυψη όμως τα φασολάκια, έμεινα με την απορία πού τα ξετρύπωσαν αυτή την εποχή.
Ρύζι με καραμελωμένη πανσέτα (11€): ένα ρύζι όνειρο, ξιδάτο και μαγειρεμένο βέβαια στον ατμό, με φρέσκα κρεμμυδάκια, τζίντζερ και σόγια, η πανσέτα περιορίζεται στο δεύτερο ρόλο, είναι όμως καλοψημένη και πολύ σωστά – δηλαδή λεπτά – κομμένη.
Κεφτεδάκια με udon noodles, σάλτσα San Marzano και μυζήθρα Κεφαλονιάς (10€), η ελληνική πινελιά που λέγαμε. Ένα νέο πιάτο, που ίσως θέλει λίγη δουλειά ακόμα. Τα king size noodles έρχονται σε αντίθεση με τα πραγματικά μικρά κεφτεδάκια, αυτά που εμείς οι Σαλονικιοί ονομάζουμε – με το συμπάθιο – «εβραίικα», δηλαδή τσιγκούνικα, μικρούλικα. Νοστιμότατο πιάτο, μαμαδίστικη γεύση.
Συνοψίζω: Ένα πολύ καλό δείπνο με ωραίες και πρωτότυπες γεύσεις σε λογικές τιμές. Τολμώ να προβλέψω ότι η πανδημία κάποια στιγμή θα πάει στον αγύριστο, το κόνσεπτ του PS: LUNCHEON όμως θα μείνει. Δοκιμάστε το!