Από την πρώτη μας επίσκεψη στους ΨΑΡΑΔΕΣ, ίσα που είχαν ανοίξει τότε, παίζει να έχουν περάσει και δέκα χρόνια, έχουμε ‘ομως πολλούς λόγους να συνεχίσουμε να τους επισκεπτόμαστε. Το Παλαιό Φάληρο με τη Νέα Σμύρνη είναι μεσοτοιχία, και το παρκάρισμα σε κάποιον από τους κάθετους δρόμους της Ζησιμοπούλου, όπου βρίσκονται οι ΨΑΡΑΔΕΣ, είναι μικρό πρόβλημα (4 στα 10).
Από κοντά το μαγαζί σε κερδίζει με την εμφάνισή του. Ξύλο και γυαλί σε αρμονικούς συνδυασμούς, μπόλικα καλόγουστα διακοσμητικά επίσης από γυαλί ή και τσίγκο, όσο περισσότερα φυτά παίρνει ο χώρος, σε μια προσπάθεια ίσως να δημιουργηθεί φράγμα προς τη φασαρία του κεντρικού δρόμου, που εμένα προσωπικά δεν με πολυενοχλεί, πρωτότυπα φωτιστικά, άνετα τραπέζια, κλασσικές ταβερνοκαρέκλες (αν είστε μεγάλη παρέα, παρακαλέστε να σας κρατήσουν κάποιον από τους καναπέδες στις δύο άκρες), γενικά δε πολύ καθαρός χώρος.
Με το που θα πάρουμε θέση, καταφθάνει ο βοηθός με ένα μπουκάλι κρύο νερό, το πανεράκι με ψωμί και μαχαιροπήρουνα και τους καταλόγους. Εμβριθής μελέτη μετά από τόσα χρόνια δεν είναι απαραίτητη, συνήθως περιοριζόμαστε, τρόπος του λέγειν βέβαια, σε ψαρομεζέδες, μολονότι υπάρχει πάντα και καλό φρέσκο ψάρι, που ποτέ δεν μας απογοήτευσε.
Στην αρχή παίρνουμε συνήθως την πρωτότυπη σαλάτα με πατάτα και χέλι (13,50 €) με σκούρα πατάτα Περού, ρομανέσκο, σόγια, καρότο, καλαμπόκι και χέλι, παρέα με πικάντικο σεβίτσε τσιπούρας (15,50 €) με τέλεια κομμένο το ψάρι, χαλαπένιος και leche de tigre.
Κατόπιν συνεχίζουμε τις περισσότερες φορές με παέγια (μερίδα για δύο plus άτομα, 33 €) με μύδια, γαρίδες, καλαμάρι και χταπόδι, την τελευταία φορά όμως είπαμε να δοκιμάσουμε διάφορους άλλους μεζέδες – και πολύ καλά κάναμε. Έχουμε και λέμε: καλοτηγανισμένες κροκέτες μπακαλιάρου (8 €) ακουμπισμένες σε στρώμα ελαφρής σκορδαλιάς, πικάντικα μύδια (12 €) σε ζωμό με μπόλικο λεμόνι, ούζο και χαλαπένιος, και τέλος μίνι λαχανοντολμάδες με λαυράκι (15,50 €), εξαιρετικά αυγοκομμένοι. Από την εντυπωσιακή συλλογή αποσταγμάτων που διαθέτουν οι ΨΑΡΑΔΕΣ επιλέξαμε όπως πάντα το Δίμηνο μπλε από τη Μυτιλήνη, ελαφρύ και ό, τι χρειάζεται για να συνοδεύσεις ένα γεύμα με θαλασσινά.
Στο τέλος προσγειώθηκε στο τραπέζι μας μια πιατέλα με μους λεμόνι, μπεζέ γκρατινέ και σιρόπι φραμπουάζ, εξαιρετικός συνδυασμός για να αλλάξεις γεύση. Ο λογαριασμός all inclusive στα 75 ευρώ, σίγουρα όχι φθηνός, ούτε όμως και πολύ ακριβός θα έλεγα. Να πάτε!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Από την πρώτη μας επίσκεψη στους ΨΑΡΑΔΕΣ, ίσα που είχαν ανοίξει τότε, παίζει να έχουν περάσει και δέκα χρόνια, έχουμε ‘ομως πολλούς λόγους να συνεχίσουμε να τους επισκεπτόμαστε. Το Παλαιό Φάληρο με τη Νέα Σμύρνη είναι μεσοτοιχία, και το παρκάρισμα σε κάποιον από τους κάθετους δρόμους της Ζησιμοπούλου, όπου βρίσκονται οι ΨΑΡΑΔΕΣ, είναι μικρό πρόβλημα (4 στα 10).
Από κοντά το μαγαζί σε κερδίζει με την εμφάνισή του. Ξύλο και γυαλί σε αρμονικούς συνδυασμούς, μπόλικα καλόγουστα διακοσμητικά επίσης από γυαλί ή και τσίγκο, όσο περισσότερα φυτά παίρνει ο χώρος, σε μια προσπάθεια ίσως να δημιουργηθεί φράγμα προς τη φασαρία του κεντρικού δρόμου, που εμένα προσωπικά δεν με πολυενοχλεί, πρωτότυπα φωτιστικά, άνετα τραπέζια, κλασσικές ταβερνοκαρέκλες (αν είστε μεγάλη παρέα, παρακαλέστε να σας κρατήσουν κάποιον από τους καναπέδες στις δύο άκρες), γενικά δε πολύ καθαρός χώρος.
Με το που θα πάρουμε θέση, καταφθάνει ο βοηθός με ένα μπουκάλι κρύο νερό, το πανεράκι με ψωμί και μαχαιροπήρουνα και τους καταλόγους. Εμβριθής μελέτη μετά από τόσα χρόνια δεν είναι απαραίτητη, συνήθως περιοριζόμαστε, τρόπος του λέγειν βέβαια, σε ψαρομεζέδες, μολονότι υπάρχει πάντα και καλό φρέσκο ψάρι, που ποτέ δεν μας απογοήτευσε.
Στην αρχή παίρνουμε συνήθως την πρωτότυπη σαλάτα με πατάτα και χέλι (13,50 €) με σκούρα πατάτα Περού, ρομανέσκο, σόγια, καρότο, καλαμπόκι και χέλι, παρέα με πικάντικο σεβίτσε τσιπούρας (15,50 €) με τέλεια κομμένο το ψάρι, χαλαπένιος και leche de tigre.
Κατόπιν συνεχίζουμε τις περισσότερες φορές με παέγια (μερίδα για δύο plus άτομα, 33 €) με μύδια, γαρίδες, καλαμάρι και χταπόδι, την τελευταία φορά όμως είπαμε να δοκιμάσουμε διάφορους άλλους μεζέδες – και πολύ καλά κάναμε. Έχουμε και λέμε: καλοτηγανισμένες κροκέτες μπακαλιάρου (8 €) ακουμπισμένες σε στρώμα ελαφρής σκορδαλιάς, πικάντικα μύδια (12 €) σε ζωμό με μπόλικο λεμόνι, ούζο και χαλαπένιος, και τέλος μίνι λαχανοντολμάδες με λαυράκι (15,50 €), εξαιρετικά αυγοκομμένοι. Από την εντυπωσιακή συλλογή αποσταγμάτων που διαθέτουν οι ΨΑΡΑΔΕΣ επιλέξαμε όπως πάντα το Δίμηνο μπλε από τη Μυτιλήνη, ελαφρύ και ό, τι χρειάζεται για να συνοδεύσεις ένα γεύμα με θαλασσινά.
Στο τέλος προσγειώθηκε στο τραπέζι μας μια πιατέλα με μους λεμόνι, μπεζέ γκρατινέ και σιρόπι φραμπουάζ, εξαιρετικός συνδυασμός για να αλλάξεις γεύση. Ο λογαριασμός all inclusive στα 75 ευρώ, σίγουρα όχι φθηνός, ούτε όμως και πολύ ακριβός θα έλεγα. Να πάτε!