Το Σεραμικο είναι αδερφάκι του Σεμπρικο, το οποίο ουκ ολίγες φορές είχα τιμήσει στη συμπρωτεύουσα.
Οπότε μόλις έμαθα ότι άνοιξε είχε μπει στη wishlist!
Η ευκαιρία δόθηκε την Κυριακή των Βαΐων, έτσι καταλαβαίνετε ότι η κατεύθυνση μας πήγε προς θαλασσινά! Που λόγω της ημέρας είχε αρκετές επιλογές και στο μενού ημερας.
Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, σε βιομηχανικό στυλ , φωτεινός και με αίσθηση καθαριότητας! Νομίζω ότι πρέπει για να χαλαρώσεις πίνοντας το κρασάκι σου και τρώγοντας!
Η εξυπηρέτηση πολύ σωστή, χρόνοι όπως πρέπει, χαμογελαστή η κοπέλα αν και είχε αρκετό κόσμο, δεν είχαμε κανένα παράπονο!
Ξεκινήσαμε το φαγητό μας με ταρταρ γαρίδας, τυλιγμένο σε κολοκυθάκι με μελάνι σουπιάς. Απόλυτα ισορροπημένο άψογο πιάτο. Η μόνη μου ένσταση ότι έπρεπε να είναι λίγο μεγαλύτερη η μερίδα.
Συνεχίσαμε με πατάτες ψητές με στακοβουτυρο, τίμιο πιάτο συνοδευτικό!
Αγκινάρες με πουρέ καρότου τηγανιτές, σωστά ψημένες αρκετά νόστιμες αν σας αρέσει το συγκεκριμένο λαχανικο.
Έπειτα ήρθε στο τραπέζι μας Μάντι γεμιστό με μανιτάρια και vegan μαγιονέζα τρουφας. Νόστιμο μεν αλλά τηγανιτο δε, εικόνα που δε θυμιζε το κλασικό Μάντι. Πάντως ήταν πολύ γευστικές μπουκιτσες ζύμης.
Κλείσαμε με ψητό καλαμάρι με πέστο βασιλικού! Πολύ σωστά ψημένο καθόλου σκληρό! Ο συνδυασμός καλαμάρι βασιλικός είναι δοκιμασμένος και προτεινεται.
Το γλυκό που επιλέξαμε στο τέλος ήταν namelaka λευκής σοκολάτας σοκολάτας με αγριοκερασο και τσιπς σοκολατας! Ιδανικό κλείσιμο.
Σε γενικές γραμμές μας άρεσε αρκετά το φαγητό οι πρώτες ύλες είναι άψογες. Και θεωρώ ότι το value for money σε αρκετά υψηλό επίπεδο.
Δώσαμε με αναψυκτικά λιγοτερο από 30€ το άτομο και θα επιστρέψουμε σίγουρα για να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα πιάτα τους!!
Σε μια τυχαία δημοσίευση στο διαδίκτυο, εμφανίστηκε ένας νέος χώρος εστίασης, το Σεράμικο. Η ονομασία του οφείλεται στην περιοχή που εδρεύει (Κεραμεικός), ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 17/7/23. Ελάχιστες ημέρες λειτουργίας αλλά με τόση ιστορία πίσω του. Θα μας ρωτήσετε … πως συμβαίνει αυτό;
Το Σεράμικο είναι το ολοκαίνουριο αδελφάκι του Σέμπρικο, καταστήματος με 13 έτη ιστορίας στην Θεσσαλονίκη. Και όταν λέμε αδελφάκι, το εννοούμε κυριολεκτικά μιας και η ιδιοκτήτρια του είναι αδελφή αυτού που έχει στην κατοχή του το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης. Για αυτόν τον λόγο, η ομάδα του Σέμπρικο κατέβηκε ως την πρωτεύουσα για 10 ολόκληρες μέρες. Για να βοηθήσει στο στήσιμο του Σεράμικο!
Προγραμματίσαμε την επίσκεψή μας, ημέρα Δευτέρα με μικρή πληρότητα στο κατάστημα, νωρίς το βράδυ 20.45.
Ευτυχώς για εμάς, είχαμε προνοήσει να οδηγήσουμε με σκούτερ, ώστε να παρκάρουμε άμεσα και να μην προβληματιστούμε, όπως σε άλλη πρόσφατη επίσκεψή μας. Μάλλον αγχωθήκαμε άδικα.
Ας μιλήσουμε για το Σεράμικο λοιπόν. Πολυπληθές προσωπικό με άμεσες αντιδράσεις, ευγένεια και χαμόγελο. Το ίδιο χαμόγελο και ενδιαφέρον έδειξε και η ιδιοκτήτριά του, ώστε να ενημερωθεί για τις εντυπώσεις μας και για καταγραφή feedback για μελλοντική βελτίωση. Παράπονο δεν είχαμε.
Βιομηχανικός χώρος, με ανοικτή κουζίνα που δεν μπορεί να κρύψει πιθανές ατέλειες και διαφωνίες μεταξύ του προσωπικού. Ρίσκο που αξίζει όμως. Μαρμάρινα τραπέζια, ξύλινες καρέκλες και ανεκτές αποστάσεις μεταξύ τους. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει παρέες από 2 έως και άνω των 8 ατόμων. Εσωτερικός και εξωτερικός χώρος πάνω στο πεζοδρόμιο (χωρίς να ενοχλεί) με ανεμιστήρες για τις πολύ ζεστές καλοκαιρινές βραδιές σαν και τη δική μας.
Το Σεράμικο, κατά δήλωση και της ιδιοκτήτριάς του, προσανατολίζεται προς την εστιατορική κατηγορία, με σκοπό να ξεφύγει από την κυριαρχία των καφενείων – μεζεδοπωλείων της περιοχής. Πιο κοντά στο στυλ με τις Σεϋχέλλες δηλαδή.
Ο κατάλογος είναι φουλ ελληνικός! Λίγες σαλάτες, αρκετά ορεκτικά, ζυμαρικά – ριζότο και ψάρι – κρέας οι κατηγορίες. Και όχι μόνο! Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν και στην κατηγορία τυριά (από Χαλκιδική μέχρι και Κρήτη) και αλλαντικά που μπορείτε να συνδυάσετε με αποστάγματα, μπύρες και κρασιά. Ειδικά στα κρασιά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα κόκκινα και ακόμη μεγαλύτερη στα λευκά! Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή είναι η στόχευση τους!
Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα – Επιλεγμένα Ελληνικά Κρασιά – Μικροζυθοποιίες !!!
Εμείς επιλέξαμε τα εξής:
– Ψωμί ανά άτομο στο 1.5 ευρώ. Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με αυτό, μιας και “πέσαμε με τα μούτρα” στα υπόλοιπα.
– Κρέμα φάβας με μαρμελάδα κρεμμύδι και καπαρόμηλο, στα 7 ευρώ. Νόστιμη, καλής ποσότητας, όχι ιδιαιτέρως πυκνή. Αρκετά γλυκιά η μαρμελάδα κρεμμύδι, όμως σε εμάς άρεσε.
– Χειροποίητο πιτάκι με παστουρμά, γιαούρτι και γλυκό κυδώνι, στα 9 ευρώ. Signature πιάτο από τη Θεσσαλονίκη, πολύ γευστικό και πλούσιο σε γέμιση με παστουρμά που ξεχείλιζε και αγκαλιαζόταν από το λιωμένο τυρί. Τραγανή κρούστα, ίσως χρειαζόταν ένα από τα δύο συνοδευτικά υλικά για μια ξεκάθαρη στόχευση. Όπως και να έχει, μας άρεσε πολύ!
– Μοσχαρίσιο συκώτι σωτέ με σκορδοβούτυρο και πουρέ πατάτας, στα 11 ευρώ. Νόστιμος πουρές με χοντρά κομμάτια πατάτας στη βάση του πιάτου, ζουμερά μανιτάρια και καλή ποσότητα από συκώτι, δίχως ίχνος από ίνα. Υπήρξε μια διαφωνία μεταξύ μας ως προς το ψήσιμο, ένας από τους δύο θα το ήθελε λιγότερο ψημένο.
– Ταλιάτα μαύρου χοίρου με πουρέ πατάτας,
στα 15 ευρώ. Εντοπίσαμε μικροδιαφορές στον πουρέ σε σχέση με αυτόν που συνόδευε το συκώτι. Πιο σφιχτός και λιγότερο αρωματικός. Όσο για το κρεας; Στο πρώτο κομμάτι δοκιμής φοβηθήκαμε. Τα υπόλοιπα, πιο λεπτοκομμένα, ήταν ζουμερά και περιβάλλονταν από ωραία κρούστα μπαχαρικών.
ℹ Σημειώστε εδώ πως σε κάθε πιάτο αναγράφεται αν συγκαταλέγεται στην vegan ή gluten free κατηγορία.
– Νερό βρύσης που ανανεωνόταν.
– 500 μλημίξηρο ροζέ merlot κρασί κτήμα Μίγα εκ Τυρνάβου, στα 7 ευρώ. Πολύ αρωματικό.
🍧 Δεν ήταν δυνατόν να μην δοκιμάσουμε κάποιο από τα γλυκά τους. Υπήρξαν 3 στον αριθμό και επιλέξαμε:
– Ναμελάκα καραμελωμένης λευκής σοκολάτας με κράκερ σοκολάτας και αγριοκέρασο, στα 6.5 ευρώ. Δροσερή επιλογή χωρίς να λιγώνει, συνδυαζόταν με τα κράκερ σοκολάτας που έμοιαζαν σαν μικρά chips, ερχόταν σε αντίθεση με την όξινη νότα από το αγριοκέρασο και έπαιρνε έξτρα δροσιά από τον δυόσμο!
Συνολικό κόστος, στα 58.5 ευρώ.
Συμπερασματικά, ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Για αυτό θα επισκεφθούμε ξανά το Σεράμικο. Φαίνεται πως έχουν επενδύσει αρκετά στο προσωπικό τους, τονίζουν έντονα το ελληνικό στοιχείο και εν καιρώ θα αποκτήσουν το κοινό τους!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Το Σεραμικο είναι αδερφάκι του Σεμπρικο, το οποίο ουκ ολίγες φορές είχα τιμήσει στη συμπρωτεύουσα.
Οπότε μόλις έμαθα ότι άνοιξε είχε μπει στη wishlist!
Η ευκαιρία δόθηκε την Κυριακή των Βαΐων, έτσι καταλαβαίνετε ότι η κατεύθυνση μας πήγε προς θαλασσινά! Που λόγω της ημέρας είχε αρκετές επιλογές και στο μενού ημερας.
Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, σε βιομηχανικό στυλ , φωτεινός και με αίσθηση καθαριότητας! Νομίζω ότι πρέπει για να χαλαρώσεις πίνοντας το κρασάκι σου και τρώγοντας!
Η εξυπηρέτηση πολύ σωστή, χρόνοι όπως πρέπει, χαμογελαστή η κοπέλα αν και είχε αρκετό κόσμο, δεν είχαμε κανένα παράπονο!
Ξεκινήσαμε το φαγητό μας με ταρταρ γαρίδας, τυλιγμένο σε κολοκυθάκι με μελάνι σουπιάς. Απόλυτα ισορροπημένο άψογο πιάτο. Η μόνη μου ένσταση ότι έπρεπε να είναι λίγο μεγαλύτερη η μερίδα.
Συνεχίσαμε με πατάτες ψητές με στακοβουτυρο, τίμιο πιάτο συνοδευτικό!
Αγκινάρες με πουρέ καρότου τηγανιτές, σωστά ψημένες αρκετά νόστιμες αν σας αρέσει το συγκεκριμένο λαχανικο.
Έπειτα ήρθε στο τραπέζι μας Μάντι γεμιστό με μανιτάρια και vegan μαγιονέζα τρουφας. Νόστιμο μεν αλλά τηγανιτο δε, εικόνα που δε θυμιζε το κλασικό Μάντι. Πάντως ήταν πολύ γευστικές μπουκιτσες ζύμης.
Κλείσαμε με ψητό καλαμάρι με πέστο βασιλικού! Πολύ σωστά ψημένο καθόλου σκληρό! Ο συνδυασμός καλαμάρι βασιλικός είναι δοκιμασμένος και προτεινεται.
Το γλυκό που επιλέξαμε στο τέλος ήταν namelaka λευκής σοκολάτας σοκολάτας με αγριοκερασο και τσιπς σοκολατας! Ιδανικό κλείσιμο.
Σε γενικές γραμμές μας άρεσε αρκετά το φαγητό οι πρώτες ύλες είναι άψογες. Και θεωρώ ότι το value for money σε αρκετά υψηλό επίπεδο.
Δώσαμε με αναψυκτικά λιγοτερο από 30€ το άτομο και θα επιστρέψουμε σίγουρα για να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα πιάτα τους!!
Σε μια τυχαία δημοσίευση στο διαδίκτυο, εμφανίστηκε ένας νέος χώρος εστίασης, το Σεράμικο. Η ονομασία του οφείλεται στην περιοχή που εδρεύει (Κεραμεικός), ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 17/7/23. Ελάχιστες ημέρες λειτουργίας αλλά με τόση ιστορία πίσω του. Θα μας ρωτήσετε … πως συμβαίνει αυτό;
Το Σεράμικο είναι το ολοκαίνουριο αδελφάκι του Σέμπρικο, καταστήματος με 13 έτη ιστορίας στην Θεσσαλονίκη. Και όταν λέμε αδελφάκι, το εννοούμε κυριολεκτικά μιας και η ιδιοκτήτρια του είναι αδελφή αυτού που έχει στην κατοχή του το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης. Για αυτόν τον λόγο, η ομάδα του Σέμπρικο κατέβηκε ως την πρωτεύουσα για 10 ολόκληρες μέρες. Για να βοηθήσει στο στήσιμο του Σεράμικο!
Προγραμματίσαμε την επίσκεψή μας, ημέρα Δευτέρα με μικρή πληρότητα στο κατάστημα, νωρίς το βράδυ 20.45.
Ευτυχώς για εμάς, είχαμε προνοήσει να οδηγήσουμε με σκούτερ, ώστε να παρκάρουμε άμεσα και να μην προβληματιστούμε, όπως σε άλλη πρόσφατη επίσκεψή μας. Μάλλον αγχωθήκαμε άδικα.
Ας μιλήσουμε για το Σεράμικο λοιπόν. Πολυπληθές προσωπικό με άμεσες αντιδράσεις, ευγένεια και χαμόγελο. Το ίδιο χαμόγελο και ενδιαφέρον έδειξε και η ιδιοκτήτριά του, ώστε να ενημερωθεί για τις εντυπώσεις μας και για καταγραφή feedback για μελλοντική βελτίωση. Παράπονο δεν είχαμε.
Βιομηχανικός χώρος, με ανοικτή κουζίνα που δεν μπορεί να κρύψει πιθανές ατέλειες και διαφωνίες μεταξύ του προσωπικού. Ρίσκο που αξίζει όμως. Μαρμάρινα τραπέζια, ξύλινες καρέκλες και ανεκτές αποστάσεις μεταξύ τους. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει παρέες από 2 έως και άνω των 8 ατόμων. Εσωτερικός και εξωτερικός χώρος πάνω στο πεζοδρόμιο (χωρίς να ενοχλεί) με ανεμιστήρες για τις πολύ ζεστές καλοκαιρινές βραδιές σαν και τη δική μας.
Το Σεράμικο, κατά δήλωση και της ιδιοκτήτριάς του, προσανατολίζεται προς την εστιατορική κατηγορία, με σκοπό να ξεφύγει από την κυριαρχία των καφενείων – μεζεδοπωλείων της περιοχής. Πιο κοντά στο στυλ με τις Σεϋχέλλες δηλαδή.
Ο κατάλογος είναι φουλ ελληνικός! Λίγες σαλάτες, αρκετά ορεκτικά, ζυμαρικά – ριζότο και ψάρι – κρέας οι κατηγορίες. Και όχι μόνο! Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν και στην κατηγορία τυριά (από Χαλκιδική μέχρι και Κρήτη) και αλλαντικά που μπορείτε να συνδυάσετε με αποστάγματα, μπύρες και κρασιά. Ειδικά στα κρασιά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα κόκκινα και ακόμη μεγαλύτερη στα λευκά! Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή είναι η στόχευση τους!
Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα – Επιλεγμένα Ελληνικά Κρασιά – Μικροζυθοποιίες !!!
Εμείς επιλέξαμε τα εξής:
– Ψωμί ανά άτομο στο 1.5 ευρώ. Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με αυτό, μιας και “πέσαμε με τα μούτρα” στα υπόλοιπα.
– Κρέμα φάβας με μαρμελάδα κρεμμύδι και καπαρόμηλο, στα 7 ευρώ. Νόστιμη, καλής ποσότητας, όχι ιδιαιτέρως πυκνή. Αρκετά γλυκιά η μαρμελάδα κρεμμύδι, όμως σε εμάς άρεσε.
– Χειροποίητο πιτάκι με παστουρμά, γιαούρτι και γλυκό κυδώνι, στα 9 ευρώ. Signature πιάτο από τη Θεσσαλονίκη, πολύ γευστικό και πλούσιο σε γέμιση με παστουρμά που ξεχείλιζε και αγκαλιαζόταν από το λιωμένο τυρί. Τραγανή κρούστα, ίσως χρειαζόταν ένα από τα δύο συνοδευτικά υλικά για μια ξεκάθαρη στόχευση. Όπως και να έχει, μας άρεσε πολύ!
– Μοσχαρίσιο συκώτι σωτέ με σκορδοβούτυρο και πουρέ πατάτας, στα 11 ευρώ. Νόστιμος πουρές με χοντρά κομμάτια πατάτας στη βάση του πιάτου, ζουμερά μανιτάρια και καλή ποσότητα από συκώτι, δίχως ίχνος από ίνα. Υπήρξε μια διαφωνία μεταξύ μας ως προς το ψήσιμο, ένας από τους δύο θα το ήθελε λιγότερο ψημένο.
– Ταλιάτα μαύρου χοίρου με πουρέ πατάτας,
στα 15 ευρώ. Εντοπίσαμε μικροδιαφορές στον πουρέ σε σχέση με αυτόν που συνόδευε το συκώτι. Πιο σφιχτός και λιγότερο αρωματικός. Όσο για το κρεας; Στο πρώτο κομμάτι δοκιμής φοβηθήκαμε. Τα υπόλοιπα, πιο λεπτοκομμένα, ήταν ζουμερά και περιβάλλονταν από ωραία κρούστα μπαχαρικών.
ℹ Σημειώστε εδώ πως σε κάθε πιάτο αναγράφεται αν συγκαταλέγεται στην vegan ή gluten free κατηγορία.
– Νερό βρύσης που ανανεωνόταν.
– 500 μλ ημίξηρο ροζέ merlot κρασί κτήμα Μίγα εκ Τυρνάβου, στα 7 ευρώ. Πολύ αρωματικό.
🍧 Δεν ήταν δυνατόν να μην δοκιμάσουμε κάποιο από τα γλυκά τους. Υπήρξαν 3 στον αριθμό και επιλέξαμε:
– Ναμελάκα καραμελωμένης λευκής σοκολάτας με κράκερ σοκολάτας και αγριοκέρασο, στα 6.5 ευρώ. Δροσερή επιλογή χωρίς να λιγώνει, συνδυαζόταν με τα κράκερ σοκολάτας που έμοιαζαν σαν μικρά chips, ερχόταν σε αντίθεση με την όξινη νότα από το αγριοκέρασο και έπαιρνε έξτρα δροσιά από τον δυόσμο!
Συνολικό κόστος, στα 58.5 ευρώ.
Συμπερασματικά, ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Για αυτό θα επισκεφθούμε ξανά το Σεράμικο. Φαίνεται πως έχουν επενδύσει αρκετά στο προσωπικό τους, τονίζουν έντονα το ελληνικό στοιχείο και εν καιρώ θα αποκτήσουν το κοινό τους!
Highlight: Χειροποίητο πιτάκι με παστουρμά!