Συνδυασμός που σκοτώνει o ήλιος και η θάλασσα. Μέρη που σου έμειναν χαραγμένα, και συνδυάζουν τα παραπάνω; Θα ξαναπάς σίγουρα.
Αν δε, προσθέσεις και το καλό φαγητό και πάντα την καλή παρέα, τότε το προγραμματίζεις και το σχεδιάζεις. Πως αλλιώς θα ξαναπηγαίναμε στη Μελανή;
Παρθένα, ελεύθερη, ανοργάνωτη παραλία, με φόντο το απέραντο γαλάζιο του αγαπημένου Αιγαίου, χωρίς μικροπωλητές, με ελεύθερα τα παιδιά χωρίς φόβο, χαλάρωση και ηρεμία στα μέγιστα.
Και μετά, λίγα μέτρα πιο πίσω, καλό φαγητό και παγωμένες lager, στο μοναδικό μέρος που μπορείς να φας, στο εναλλακτικό ‘’Sol y Mar’’.
Το τιμήσαμε και πέρυσι, το περιμέναμε και φέτος.
Όμορφο εστιατόριο μέσα στην δροσιά από τα πλατάνια, με ιδιοκτήτες που Χειμώνα Καλοκαίρι μένουν στην περιοχή, έχουν το δικό τους μποστάνι και χαίρονται να εξυπηρετούν τους πεινασμένους και διψασμένους λουόμενους της Μελανής.
Τι άλλο θες μετά από ένα ολοήμερο μπάνιο; Καλό φαγητό και ηρεμία.
Το καλό φαγητό το βρήκαμε και φέτος. Σε συνδυασμό με καλό ποτό. Το οποίο μεταφράζεται αρχικά σε τσίπουρο –παντού χρειάζεται ένα τσίπουρο όταν είσαι Μαγνησία- και στη συνέχεια με παγωμένη μπύρα. Οι μεζέδες του τσίπουρου, χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό ήταν ιδιαίτερα γευστικοί. Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού όλα τα λαχανικά ήταν του κήπου των ιδιοκτήτων. Πατατοσαλάτα με λωρίδες από δίχρωμες πιπεριές, άνηθο και λίγο πιπέρι και παστό με φρεσκότατη αγγουροντομάτα και ελιές.
Η συνέχεια, είχε χωριάτικη με όλα τα καλούδια μέσα, πλούσια σε λαδόξιδο και φυσικά, φρέσκο ψωμί για βούτες.
Γεμιστά ντομάτα και πιπεριά, ωραία μαγειρεμένα, χωρίς το ρύζι να έχει βαλτώσει αλλά ούτε και να είναι έξτρα σπυρωτό. Εδώ θεωρώ η μερίδα ήταν μικρή, μιας και αποτελούνταν από 2 μέτρια σε μέγεθος κομμάτια με συνοδεία ελάχιστες πατάτες.
Υπερπαραγωγή οι γίγαντες, μας είχαν ‘’μείνει’’ από πέρυσι, τους πήραμε και φέτος. Άψογα μαγειρεμένοι, με αρκετό ζουμί για βούτες αλλά και έξτρα για τη γεύση κομμένες πιπεριές και μπόλικο κρεμμύδι.
Τα κολοκυθάκια πολύ καλά τηγανισμένα, χωρίς ίχνος λαδίλας, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, άψογα καλυμμένα από τόσο-όσο κουρκούτι και με συνοδεία σπιρτόζικου τζατζικιού.
Το λεμονάτο κοτόπουλο, πλούσια μερίδα ξεχείλιζε αρώματα και σπιτική νοστιμιά.
Όλα τα ψητά του (μπιφτέκια, χοιρινή, πανσέτα) ήταν μαεστρικά εκτελεσμένα, ζουμερά, πλούσια σε χεράτες, χρυσαφένιες πατάτες. Όλα, με εξαίρεση το λουκάνικο που, παρότι γευστικό, άντεχε ακόμα λίγο καψάλισμα.
Οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές και εκπλήσσουν. Βαριά 13 ευρώ το άτομο, με τα ποτά στην τιμή. Κάποιοι άλλοι στη θέση τους, μιας και είναι το μοναδικό εστιατόριο-ταβέρνα στην περιοχή, θα πουλούσαν όσο ήθελαν. Στο ‘’Sol y Mar’’ κρατάνε χαμηλά τον πήχη, σέβονται τον πελάτη, αυτός άλλωστε και ο λόγος που συνέχεια πηγαίνει κόσμος.
Άφησα τελευταία την εξυπηρέτηση. Ο ιδιοκτήτης άψογος σε όλα του. Από το τηλέφωνο που τον πήραμε, μέχρι και την ώρα που φύγαμε. Εξαιρετικός όπως και πέρυσι.
Ένσταση τεράστια, είχαμε όλη η παρέα με τη σερβιτόρα. Από το μεσημέρι που πήγαμε και ήπιαμε μπύρες, μέχρι το απόγευμα που καθίσαμε για φαγητό. Κάτι έφταιγε και σίγουρα όχι η συμπεριφορά μας. Αποκορύφωμα η ‘’παιδική’’ δικαιολογία, για τον λόγο που καθυστέρησαν να έρθουν στο τραπέζι μας 2 μερίδες μπιφτέκια. Δεν πρόσεξα, αν το ύφος και το στυλ που είχε στο δικό μας τραπέζι το είχε και στα άλλα, αλλά μας εξέπληξε αρνητικά.
Anyway. Πταίσμα.
Ήλιος, Θάλασσα, Μελανή και Sol y Mar, φανταστική κατάσταση.
Το κάναμε πέρυσι, το κάναμε και φέτος, εννοείται θα ξανάρθουμε σίγουρα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Συνδυασμός που σκοτώνει o ήλιος και η θάλασσα. Μέρη που σου έμειναν χαραγμένα, και συνδυάζουν τα παραπάνω; Θα ξαναπάς σίγουρα.
Αν δε, προσθέσεις και το καλό φαγητό και πάντα την καλή παρέα, τότε το προγραμματίζεις και το σχεδιάζεις. Πως αλλιώς θα ξαναπηγαίναμε στη Μελανή;
Παρθένα, ελεύθερη, ανοργάνωτη παραλία, με φόντο το απέραντο γαλάζιο του αγαπημένου Αιγαίου, χωρίς μικροπωλητές, με ελεύθερα τα παιδιά χωρίς φόβο, χαλάρωση και ηρεμία στα μέγιστα.
Και μετά, λίγα μέτρα πιο πίσω, καλό φαγητό και παγωμένες lager, στο μοναδικό μέρος που μπορείς να φας, στο εναλλακτικό ‘’Sol y Mar’’.
Το τιμήσαμε και πέρυσι, το περιμέναμε και φέτος.
Όμορφο εστιατόριο μέσα στην δροσιά από τα πλατάνια, με ιδιοκτήτες που Χειμώνα Καλοκαίρι μένουν στην περιοχή, έχουν το δικό τους μποστάνι και χαίρονται να εξυπηρετούν τους πεινασμένους και διψασμένους λουόμενους της Μελανής.
Τι άλλο θες μετά από ένα ολοήμερο μπάνιο; Καλό φαγητό και ηρεμία.
Το καλό φαγητό το βρήκαμε και φέτος. Σε συνδυασμό με καλό ποτό. Το οποίο μεταφράζεται αρχικά σε τσίπουρο –παντού χρειάζεται ένα τσίπουρο όταν είσαι Μαγνησία- και στη συνέχεια με παγωμένη μπύρα. Οι μεζέδες του τσίπουρου, χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό ήταν ιδιαίτερα γευστικοί. Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού όλα τα λαχανικά ήταν του κήπου των ιδιοκτήτων. Πατατοσαλάτα με λωρίδες από δίχρωμες πιπεριές, άνηθο και λίγο πιπέρι και παστό με φρεσκότατη αγγουροντομάτα και ελιές.
Η συνέχεια, είχε χωριάτικη με όλα τα καλούδια μέσα, πλούσια σε λαδόξιδο και φυσικά, φρέσκο ψωμί για βούτες.
Γεμιστά ντομάτα και πιπεριά, ωραία μαγειρεμένα, χωρίς το ρύζι να έχει βαλτώσει αλλά ούτε και να είναι έξτρα σπυρωτό. Εδώ θεωρώ η μερίδα ήταν μικρή, μιας και αποτελούνταν από 2 μέτρια σε μέγεθος κομμάτια με συνοδεία ελάχιστες πατάτες.
Υπερπαραγωγή οι γίγαντες, μας είχαν ‘’μείνει’’ από πέρυσι, τους πήραμε και φέτος. Άψογα μαγειρεμένοι, με αρκετό ζουμί για βούτες αλλά και έξτρα για τη γεύση κομμένες πιπεριές και μπόλικο κρεμμύδι.
Τα κολοκυθάκια πολύ καλά τηγανισμένα, χωρίς ίχνος λαδίλας, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, άψογα καλυμμένα από τόσο-όσο κουρκούτι και με συνοδεία σπιρτόζικου τζατζικιού.
Το λεμονάτο κοτόπουλο, πλούσια μερίδα ξεχείλιζε αρώματα και σπιτική νοστιμιά.
Όλα τα ψητά του (μπιφτέκια, χοιρινή, πανσέτα) ήταν μαεστρικά εκτελεσμένα, ζουμερά, πλούσια σε χεράτες, χρυσαφένιες πατάτες. Όλα, με εξαίρεση το λουκάνικο που, παρότι γευστικό, άντεχε ακόμα λίγο καψάλισμα.
Οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές και εκπλήσσουν. Βαριά 13 ευρώ το άτομο, με τα ποτά στην τιμή. Κάποιοι άλλοι στη θέση τους, μιας και είναι το μοναδικό εστιατόριο-ταβέρνα στην περιοχή, θα πουλούσαν όσο ήθελαν. Στο ‘’Sol y Mar’’ κρατάνε χαμηλά τον πήχη, σέβονται τον πελάτη, αυτός άλλωστε και ο λόγος που συνέχεια πηγαίνει κόσμος.
Άφησα τελευταία την εξυπηρέτηση. Ο ιδιοκτήτης άψογος σε όλα του. Από το τηλέφωνο που τον πήραμε, μέχρι και την ώρα που φύγαμε. Εξαιρετικός όπως και πέρυσι.
Ένσταση τεράστια, είχαμε όλη η παρέα με τη σερβιτόρα. Από το μεσημέρι που πήγαμε και ήπιαμε μπύρες, μέχρι το απόγευμα που καθίσαμε για φαγητό. Κάτι έφταιγε και σίγουρα όχι η συμπεριφορά μας. Αποκορύφωμα η ‘’παιδική’’ δικαιολογία, για τον λόγο που καθυστέρησαν να έρθουν στο τραπέζι μας 2 μερίδες μπιφτέκια. Δεν πρόσεξα, αν το ύφος και το στυλ που είχε στο δικό μας τραπέζι το είχε και στα άλλα, αλλά μας εξέπληξε αρνητικά.
Anyway. Πταίσμα.
Ήλιος, Θάλασσα, Μελανή και Sol y Mar, φανταστική κατάσταση.
Το κάναμε πέρυσι, το κάναμε και φέτος, εννοείται θα ξανάρθουμε σίγουρα.