Δεν άργησε η αγάπη μια μέρα. Η κριτική άργησε και σίγουρα όχι μια μέρα, αλλά μήνες…
Μεγάλο απωθημένο ήταν το μαγαζί του Giovanni από το Masterchef στα Πετράλωνα, το Sole Giaguaro.
Μη σου πω από τότε που άκουσα ότι άνοιξε. Παρακολουθώντας τον στην τηλεόραση, εκτός από περίεργη να δοκιμάσω τις δημιουργίες του, ήμουν κάτι παραπάνω από σίγουρη ότι θα κουμπώσουν όμορφα στις γευστικές μου προτιμήσεις. Αποφάσισα λοιπόν -τελείως δημοκρατικά- στην επέτειο γάμου να κάνουμε την πολυπόθητη επίσκεψη. Τραπεζάκι για δύο, χαλαρή διάθεση και πολλή όρεξη για νόστιμο ιταλικό φαγητό.
Ο χώρος και η ατμόσφαιρα both χαλαρωτικά. Κυρίαρχα τα φυτά, το ξύλο και το μαύρο χρώμα. Προσεγμένες λεπτομέρειες στα σερβίτσια. Μη με πιέζεις άλλο για περιγραφή, μη σου λέω. Πίστεψέ με, δεν είναι ο τομέας μου.Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενέστατη, υποδειγματική και ιδιαίτερα επεξηγηματική.
Πάμε στην ουσία. Παραγγείλαμε:
● Το καλάθι τους με προζυμένιο ψωμί, φοκάτσια Puglia style και σκορδόψωμο, ταράλι, αρωματικό λάδι, χειροποίητο αρωματισμένο βούτυρο (6€).
● Σαλάτα με parma ham, μαριναρισμένο πεπόνι, ρόκα και τσιπς παρμεζάνας (16€).
● Πολέντα και σέλα αρνιού, σαλάτα από διάφορες πίκλες, αφρός γιαουρτιού, σάλτσα δενδρολίβανου (17€).
● Χειροποίητα cappelletti γεμιστά με gremolata και mascarpone, οσομπούκο, κρέμα σαφράν και παρμεζάνα (19€).
● Μοσχαρίσιο κιλότο ταλιάτα, σωτέ λαχανικά, kimchi hollandaise (28€).
● Ωωω να choux – Τιραμισού έκπληξη (11€).
● Σοκολατένιο λουλούδι, καραμέλα miso, καραμελωμένη λακτόζη, κρεμέ πικρή σοκολάτα, παγωτό φυστίκι (13€).
● Ένα υπέροχο ποτό. Δε θυμάμαι ούτε ποιο ήταν ούτε την τιμή του. Θυμάμαι πολύ καλά όμως πως περιέγραψα στον σομελιέ τα ποτά και τις γεύσεις που προτιμώ και στη συνέχεια απλά τον εμπιστεύτηκα. Έπεσε διάνα!
● Αναψυκτικά
Παρακάτω χρήσιμα Q&As
– Δυσκολευτήκατε στην κράτηση;
Καθόλου, έγινε τηλεφωνικά χωρίς κάποιο πρόβλημα.
– Βρήκατε εύκολα parking;
Ναι, αλλά ήμαστε με μηχανή. Με αυτοκίνητο θα δυσκολευτείτε αρκετά, Πετράλωνα γαρ.
– Πώς σας φάνηκε το φαγητό;
Ως γενική εντύπωση όμορφο εμφανισιακά και πολύ καλό γευστικά.
– Ήταν όλα τα πιάτα σε υψηλό επίπεδο;
Τεχνικά ναι, γευστικά όχι. Σε γεύση ξεχώρισαν τα cappelletti και το τιραμισού.
– Σας έμεινε αξέχαστο κάποιο πιάτο που μόνο για αυτό θα επισκεπτόσασταν ξανά το εστιατόριο;
Ω ναι! Ωωω να choux! Αυτό το πιάτο ήταν απροκάλυπτα ΩΝΣΓ!!!! Πραγματικά, αν ήμουν ο δημιουργός του, θα δυσκολευόμουν πολύ να μη βάλω ολόκληρη τη φράση στον κατάλογο και μάλιστα στα ελληνικά 😊. Είναι πιάτο που ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να παραγγείλεις. Είναι πιάτο που αμφιβάλλω αν έχεις γευτεί σε εστιατόρια της Ιταλίας. Είναι πιάτο που σου παίρνει το μυαλό. Όταν έρχεται το άτιμο, αρκετά ταπεινό και πολύ κατώτερο εμφανισιακά από εκείνα που έχουν ήδη προσγειωθεί στο τραπέζι σου, αναρωτιέσαι. Μήπως δεν έπρεπε να το παραγγείλω; Υπερβολή κάναμε πάλι; Αφού πήραμε ένα γλυκό, τι τα θέλαμε δύο; Όλα αυτά μέχρι να έρθει σε επαφή το περιεχόμενο του πιάτου με τους γευστικούς σου κάλυκες. Τότε αλλάζουν οι απορίες. Από ποιον πλανήτη ήρθε αυτό το γλυκό; Μήπως πρέπει να συγκρατηθώ, γιατί αν βογκήξω κι άλλο, θα με παρεξηγήσουν οι υπόλοιποι επισκέπτες του εστιατορίου; Γιατί δεν άφησα περισσότερο χώρο στο στομάχι; Γιατί δεν παρήγγειλα μόνο δέκα τιραμισού και νερό; Τι εννοείς δε ζεις μόνο με γλυκά;
– Ήταν ακριβό;
Για εμάς ναι. Δεν μπορώ να μην εκθειάσω την ποιότητα των πρώτων υλών και το υψηλό τεχνικό επίπεδο, ωστόσο δεν είναι ένα μαγαζί που θα μπορούσαμε να είμαστε θαμώνες. Θα πήγαινα πολύ συχνά για καφέ και τιραμισού. Αυτό το αντέχω οικονομικά.
– Προτείνεται;
Ναι, ακόμα και τα περισσότερα πιάτα να μην τρώγονταν, θα το πρότεινα αποκλειστικά για το τιραμισού. Είναι ένα καλό μαγαζί με δημιουργικό σεφ, άριστο προσωπικό, καλές πρώτες ύλες που αξίζει να πας. Έστω μια φορά σε κάποια ειδική περίσταση, αν δεν το αντέχεις οικονομικά.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Δεν άργησε η αγάπη μια μέρα. Η κριτική άργησε και σίγουρα όχι μια μέρα, αλλά μήνες…
Μεγάλο απωθημένο ήταν το μαγαζί του Giovanni από το Masterchef στα Πετράλωνα, το Sole Giaguaro.
Μη σου πω από τότε που άκουσα ότι άνοιξε. Παρακολουθώντας τον στην τηλεόραση, εκτός από περίεργη να δοκιμάσω τις δημιουργίες του, ήμουν κάτι παραπάνω από σίγουρη ότι θα κουμπώσουν όμορφα στις γευστικές μου προτιμήσεις. Αποφάσισα λοιπόν -τελείως δημοκρατικά- στην επέτειο γάμου να κάνουμε την πολυπόθητη επίσκεψη. Τραπεζάκι για δύο, χαλαρή διάθεση και πολλή όρεξη για νόστιμο ιταλικό φαγητό.
Ο χώρος και η ατμόσφαιρα both χαλαρωτικά. Κυρίαρχα τα φυτά, το ξύλο και το μαύρο χρώμα. Προσεγμένες λεπτομέρειες στα σερβίτσια. Μη με πιέζεις άλλο για περιγραφή, μη σου λέω. Πίστεψέ με, δεν είναι ο τομέας μου.Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενέστατη, υποδειγματική και ιδιαίτερα επεξηγηματική.
Πάμε στην ουσία. Παραγγείλαμε:
● Το καλάθι τους με προζυμένιο ψωμί, φοκάτσια Puglia style και σκορδόψωμο, ταράλι, αρωματικό λάδι, χειροποίητο αρωματισμένο βούτυρο (6€).
● Σαλάτα με parma ham, μαριναρισμένο πεπόνι, ρόκα και τσιπς παρμεζάνας (16€).
● Πολέντα και σέλα αρνιού, σαλάτα από διάφορες πίκλες, αφρός γιαουρτιού, σάλτσα δενδρολίβανου (17€).
● Χειροποίητα cappelletti γεμιστά με gremolata και mascarpone, οσομπούκο, κρέμα σαφράν και παρμεζάνα (19€).
● Μοσχαρίσιο κιλότο ταλιάτα, σωτέ λαχανικά, kimchi hollandaise (28€).
● Ωωω να choux – Τιραμισού έκπληξη (11€).
● Σοκολατένιο λουλούδι, καραμέλα miso, καραμελωμένη λακτόζη, κρεμέ πικρή σοκολάτα, παγωτό φυστίκι (13€).
● Ένα υπέροχο ποτό. Δε θυμάμαι ούτε ποιο ήταν ούτε την τιμή του. Θυμάμαι πολύ καλά όμως πως περιέγραψα στον σομελιέ τα ποτά και τις γεύσεις που προτιμώ και στη συνέχεια απλά τον εμπιστεύτηκα. Έπεσε διάνα!
● Αναψυκτικά
Παρακάτω χρήσιμα Q&As
– Δυσκολευτήκατε στην κράτηση;
Καθόλου, έγινε τηλεφωνικά χωρίς κάποιο πρόβλημα.
– Βρήκατε εύκολα parking;
Ναι, αλλά ήμαστε με μηχανή. Με αυτοκίνητο θα δυσκολευτείτε αρκετά, Πετράλωνα γαρ.
– Πώς σας φάνηκε το φαγητό;
Ως γενική εντύπωση όμορφο εμφανισιακά και πολύ καλό γευστικά.
– Ήταν όλα τα πιάτα σε υψηλό επίπεδο;
Τεχνικά ναι, γευστικά όχι. Σε γεύση ξεχώρισαν τα cappelletti και το τιραμισού.
– Σας έμεινε αξέχαστο κάποιο πιάτο που μόνο για αυτό θα επισκεπτόσασταν ξανά το εστιατόριο;
Ω ναι! Ωωω να choux! Αυτό το πιάτο ήταν απροκάλυπτα ΩΝΣΓ!!!! Πραγματικά, αν ήμουν ο δημιουργός του, θα δυσκολευόμουν πολύ να μη βάλω ολόκληρη τη φράση στον κατάλογο και μάλιστα στα ελληνικά 😊. Είναι πιάτο που ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να παραγγείλεις. Είναι πιάτο που αμφιβάλλω αν έχεις γευτεί σε εστιατόρια της Ιταλίας. Είναι πιάτο που σου παίρνει το μυαλό. Όταν έρχεται το άτιμο, αρκετά ταπεινό και πολύ κατώτερο εμφανισιακά από εκείνα που έχουν ήδη προσγειωθεί στο τραπέζι σου, αναρωτιέσαι. Μήπως δεν έπρεπε να το παραγγείλω; Υπερβολή κάναμε πάλι; Αφού πήραμε ένα γλυκό, τι τα θέλαμε δύο; Όλα αυτά μέχρι να έρθει σε επαφή το περιεχόμενο του πιάτου με τους γευστικούς σου κάλυκες. Τότε αλλάζουν οι απορίες. Από ποιον πλανήτη ήρθε αυτό το γλυκό; Μήπως πρέπει να συγκρατηθώ, γιατί αν βογκήξω κι άλλο, θα με παρεξηγήσουν οι υπόλοιποι επισκέπτες του εστιατορίου; Γιατί δεν άφησα περισσότερο χώρο στο στομάχι; Γιατί δεν παρήγγειλα μόνο δέκα τιραμισού και νερό; Τι εννοείς δε ζεις μόνο με γλυκά;
– Ήταν ακριβό;
Για εμάς ναι. Δεν μπορώ να μην εκθειάσω την ποιότητα των πρώτων υλών και το υψηλό τεχνικό επίπεδο, ωστόσο δεν είναι ένα μαγαζί που θα μπορούσαμε να είμαστε θαμώνες. Θα πήγαινα πολύ συχνά για καφέ και τιραμισού. Αυτό το αντέχω οικονομικά.
– Προτείνεται;
Ναι, ακόμα και τα περισσότερα πιάτα να μην τρώγονταν, θα το πρότεινα αποκλειστικά για το τιραμισού. Είναι ένα καλό μαγαζί με δημιουργικό σεφ, άριστο προσωπικό, καλές πρώτες ύλες που αξίζει να πας. Έστω μια φορά σε κάποια ειδική περίσταση, αν δεν το αντέχεις οικονομικά.