Οι άνθρωποι στην υποδοχή, είναι εξαιρετικοί. Η κοπέλα ευγενέστατη. Άψογοι σε όλα τους. Άρα με το καλημέρα ξεκινάς καλά.
Χώρος. Καθαρός, φωτεινός, περιποιημένος. Ωραία διακόσμηση. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα ακριβό μαγαζί. Αποπνέει επίσης μια θετική αύρα.
Tip 1. To παρκάρισμα απ έξω μεσημεριανή ώρα είναι εύκολο.
Tip 2. Είναι εξαιρετική επιλογή για φαγητό με συναδέλφους και φίλους από τη δουλειά, ειδικά αν είστε σε κοντινή εμβέλεια.
Τιμές vs γεύσεις. Αρκετές επιλογές μεσογειακής- ελληνικής κουζίνας, μεγάλες και περιποιημένες μερίδες, σε καλές τιμές. Δε θα ξεπαραδιαστείτε.
Στα επιμέρους τώρα
Δοκιμάστε κεμπάπ και χοιρινά φιλετάκια μαριναρισμένα. Αμφότερα ζουμερά και σωστά ψημένα. Οι μερίδες μεγάλες, που μπορείς να πάρεις κάτι φεύγοντας, ειδικά αν παραγγείλεις αρκετά. Η μαρινάδα του χοιρινού έχει σκόρδο, εμένα πολύ μου άρεσε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αρέσει σε όλους. Οι μερίδες έρχονται με ένα σκασμό πατάτες τηγανητές. Μην παραγγείλετε και έξτρα.
Από σαλάτες, η ρόκα- παρμεζάνα με κουκουνάρι είναι πολύ καλή και σε ποσότητα υπερ αρκετή για δύο άτομα. Αν δε με ενοχλούσε το έντερο μου θα έτρωγα και την υπόλοιπη!
Ταλαγάνι ψητό σχάρας. Σερβίρεται πάνω σε μία πίτα από καλαμπόκι, και ψητή ντομάτα. Συνοδεύεται από γλυκιά μαρμελάδα φράουλα. Μην το παραλείψετε. Εσείς θα χάσετε.
Τζατζίκι. Παραδοσιακό, με αρκετό σκόρδο. Μεγάλη μερίδα. Ταίριαζε με τα υπόλοιπα πιάτα. Σε επόμενη επίσκεψη θα πάρω κάτι άλλο. Έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον υπόλοιπο κατάλογο.
Μαζί με μπύρα, αναψυκτικό και κουβέρ στην αρχή, πληρώσαμε γύρω στα 50 ευρώ. Οι άνθρωποι θα μας κερνούσαν και γλυκό, αλλά επειδή πονούσα φύγαμε γρηγορότερα. Να τα λέμε και αυτά.
Συνολική αποτίμηση.
Στα θετικά σε όλους τους τομείς. Είναι από τα μαγαζιά που θα ξανά πήγαινα ευχαρίστως.
Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 και μετά από τυχαία αναζήτηση στο Ίντερνετ για γευστικές προστάσεις στο Περιστέρι, επισκεφθήκαμε 4 άτομα τη Σωτέζα. Στην αρχή μας κίνησε το ενδιαφέρον τόσο το όνομα όσο και οι κριτικές που διαβάσαμε στο ίντερνετ, καθώς και οι φωτογραφίες του μαγαζιού στο Instagram.Φτάνοντας έξω από το μαγαζί και χωρίς να δυσκολευτούμε να βρούμε χώρο για πάρκινγκ (παρκάραμε κυριολεκτικά έξω από το μαγαζί), η εξωτερική εικόνα του μαγαζιού σε προϊδεάζει για το ζεστό, οικογενειακό και φιλικό κλίμα που θα βρεις εντός του. Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό μαγαζί, σε ζεστό χώρο με μεγάλα τραπέζια και άνετα παρατεταγμένα. Στην υποδοχή μια ευγενική κοπέλα μας οδήγησε στο τραπέζι μας και έφερε άμεσα τον κατάλογο, ψωμί και νερό. Το μενού είναι σχετικά πλούσιο σε επιλογές τόσο σε ορεκτικά όσο και σε κυρίως πιάτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος, συμπεριλαμβανομένης και της τουαλέτας, ήταν πολύ καθαρός και περιποιημένος.Στα ορεκτικά επιλέξαμε ταλαγάνι στη σχάρα, το οποίο ήρθε ζεστό και καλοψημένο πάνω σε ψημένη πίτα συνοδευόμενο από μια φέτα ντομάτας. Στη συνέχεια ακολούθησε το τυροπιτάρι, το οποίο ήταν αρκετά μεγάλο, με μπόλικη γέμιση φέτας και με συνοδεία μελιού σε ξεχωριστό βαζάκι, ώστε να προσθέτει ο καθένας όσο και εφόσον θέλει. Τα ορεκτικά έκλεισαν με την έλευση της φωλιάς αυγών. Πρόκειται για πατάτες ψιλοκομμένες σε λεπτές λωρίδες, σε στρογγυλό σχήμα ώστε να παραπέμπει σε φωλιά, με αυγά τηγανητά και ταλαγάνι ψημένο, περικυκλωμένη γύρω γύρω από ρόκα και τοματίνια. Ένα πλούσιο σε γεύση και μέγεθος πιάτο, το οποίο προσωπικά θα επέλεγα και ως κυρίως πιάτο.Στα κυρίως πιάτα τις εντυπώσεις έκλεψε η αγνότητα των υλικών, η «μαμαδίστικη» γεύση καθώς και η ποσότητα σε κάθε πιάτο. Η παραγγελία είχε μοσχαρίσιο συκώτι, 2 μερίδες χοιρινά μπριζολάκια και μπριζόλα tomahawk, όλα με συνοδεία μπόλικης τηγανητής πατάτας. Βέβαια υπήρχε η επιλογή αντί της τηγανητής πατάτας να συνοδευτούν με ρύζι ή ψητά λαχανικά. Τα κρέατα ήταν άψογα ψημένα, ζουμερά, γευστικά και μας έκανε εντύπωση που μας ρώτησαν αν θέλαμε να μας τα φέρουν κομμένα εξ αρχής.Όλα τα παραπάνω, μαζί με ένα λίτρο λευκό κρασί κόστισαν 90 ευρώ. Μας ενθουσίασε τόσο η γεύση όσο και η ποσότητα, με αποτέλεσμα το ποσό μας φάνηκε αρκετά καλό και ικανοποιητικό για αυτά που απολαύσαμε. Να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός συνοδεύεται από λικέρ μαστίχα τριαντάφυλλο και από ένα πιάτο με γλυκά, το οποίο είχε 4 μικρές μερίδες σπιτικού κορμού σοκολάτας και 4 μικρές μερίδες σπιτικού εκμέκ.Συμπερασματικά, έχουμε αποφασίσει ήδη να επισκεφθούμε εκ νέου τη Σωτέζα, προκειμένου να δοκιμάσουμε και τις υπόλοιπες γευστικές επιλογές του καταλόγου της και ελπίζουμε να μας δικαιώσει όπως και την πρώτη φορά.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Σωτέζα.
Αξίζει την επίσκεψη? Κατηγορηματικά ναι.
Και εξηγώ γιατί.
Οι άνθρωποι στην υποδοχή, είναι εξαιρετικοί. Η κοπέλα ευγενέστατη. Άψογοι σε όλα τους. Άρα με το καλημέρα ξεκινάς καλά.
Χώρος. Καθαρός, φωτεινός, περιποιημένος. Ωραία διακόσμηση. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα ακριβό μαγαζί. Αποπνέει επίσης μια θετική αύρα.
Tip 1. To παρκάρισμα απ έξω μεσημεριανή ώρα είναι εύκολο.
Tip 2. Είναι εξαιρετική επιλογή για φαγητό με συναδέλφους και φίλους από τη δουλειά, ειδικά αν είστε σε κοντινή εμβέλεια.
Τιμές vs γεύσεις. Αρκετές επιλογές μεσογειακής- ελληνικής κουζίνας, μεγάλες και περιποιημένες μερίδες, σε καλές τιμές. Δε θα ξεπαραδιαστείτε.
Στα επιμέρους τώρα
Δοκιμάστε κεμπάπ και χοιρινά φιλετάκια μαριναρισμένα. Αμφότερα ζουμερά και σωστά ψημένα. Οι μερίδες μεγάλες, που μπορείς να πάρεις κάτι φεύγοντας, ειδικά αν παραγγείλεις αρκετά. Η μαρινάδα του χοιρινού έχει σκόρδο, εμένα πολύ μου άρεσε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αρέσει σε όλους. Οι μερίδες έρχονται με ένα σκασμό πατάτες τηγανητές. Μην παραγγείλετε και έξτρα.
Από σαλάτες, η ρόκα- παρμεζάνα με κουκουνάρι είναι πολύ καλή και σε ποσότητα υπερ αρκετή για δύο άτομα. Αν δε με ενοχλούσε το έντερο μου θα έτρωγα και την υπόλοιπη!
Ταλαγάνι ψητό σχάρας. Σερβίρεται πάνω σε μία πίτα από καλαμπόκι, και ψητή ντομάτα. Συνοδεύεται από γλυκιά μαρμελάδα φράουλα. Μην το παραλείψετε. Εσείς θα χάσετε.
Τζατζίκι. Παραδοσιακό, με αρκετό σκόρδο. Μεγάλη μερίδα. Ταίριαζε με τα υπόλοιπα πιάτα. Σε επόμενη επίσκεψη θα πάρω κάτι άλλο. Έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον υπόλοιπο κατάλογο.
Μαζί με μπύρα, αναψυκτικό και κουβέρ στην αρχή, πληρώσαμε γύρω στα 50 ευρώ. Οι άνθρωποι θα μας κερνούσαν και γλυκό, αλλά επειδή πονούσα φύγαμε γρηγορότερα. Να τα λέμε και αυτά.
Συνολική αποτίμηση.
Στα θετικά σε όλους τους τομείς. Είναι από τα μαγαζιά που θα ξανά πήγαινα ευχαρίστως.
Να πάτε.
Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 και μετά από τυχαία αναζήτηση στο Ίντερνετ για γευστικές προστάσεις στο Περιστέρι, επισκεφθήκαμε 4 άτομα τη Σωτέζα. Στην αρχή μας κίνησε το ενδιαφέρον τόσο το όνομα όσο και οι κριτικές που διαβάσαμε στο ίντερνετ, καθώς και οι φωτογραφίες του μαγαζιού στο Instagram.Φτάνοντας έξω από το μαγαζί και χωρίς να δυσκολευτούμε να βρούμε χώρο για πάρκινγκ (παρκάραμε κυριολεκτικά έξω από το μαγαζί), η εξωτερική εικόνα του μαγαζιού σε προϊδεάζει για το ζεστό, οικογενειακό και φιλικό κλίμα που θα βρεις εντός του. Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό μαγαζί, σε ζεστό χώρο με μεγάλα τραπέζια και άνετα παρατεταγμένα. Στην υποδοχή μια ευγενική κοπέλα μας οδήγησε στο τραπέζι μας και έφερε άμεσα τον κατάλογο, ψωμί και νερό. Το μενού είναι σχετικά πλούσιο σε επιλογές τόσο σε ορεκτικά όσο και σε κυρίως πιάτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος, συμπεριλαμβανομένης και της τουαλέτας, ήταν πολύ καθαρός και περιποιημένος.Στα ορεκτικά επιλέξαμε ταλαγάνι στη σχάρα, το οποίο ήρθε ζεστό και καλοψημένο πάνω σε ψημένη πίτα συνοδευόμενο από μια φέτα ντομάτας. Στη συνέχεια ακολούθησε το τυροπιτάρι, το οποίο ήταν αρκετά μεγάλο, με μπόλικη γέμιση φέτας και με συνοδεία μελιού σε ξεχωριστό βαζάκι, ώστε να προσθέτει ο καθένας όσο και εφόσον θέλει. Τα ορεκτικά έκλεισαν με την έλευση της φωλιάς αυγών. Πρόκειται για πατάτες ψιλοκομμένες σε λεπτές λωρίδες, σε στρογγυλό σχήμα ώστε να παραπέμπει σε φωλιά, με αυγά τηγανητά και ταλαγάνι ψημένο, περικυκλωμένη γύρω γύρω από ρόκα και τοματίνια. Ένα πλούσιο σε γεύση και μέγεθος πιάτο, το οποίο προσωπικά θα επέλεγα και ως κυρίως πιάτο.Στα κυρίως πιάτα τις εντυπώσεις έκλεψε η αγνότητα των υλικών, η «μαμαδίστικη» γεύση καθώς και η ποσότητα σε κάθε πιάτο. Η παραγγελία είχε μοσχαρίσιο συκώτι, 2 μερίδες χοιρινά μπριζολάκια και μπριζόλα tomahawk, όλα με συνοδεία μπόλικης τηγανητής πατάτας. Βέβαια υπήρχε η επιλογή αντί της τηγανητής πατάτας να συνοδευτούν με ρύζι ή ψητά λαχανικά. Τα κρέατα ήταν άψογα ψημένα, ζουμερά, γευστικά και μας έκανε εντύπωση που μας ρώτησαν αν θέλαμε να μας τα φέρουν κομμένα εξ αρχής.Όλα τα παραπάνω, μαζί με ένα λίτρο λευκό κρασί κόστισαν 90 ευρώ. Μας ενθουσίασε τόσο η γεύση όσο και η ποσότητα, με αποτέλεσμα το ποσό μας φάνηκε αρκετά καλό και ικανοποιητικό για αυτά που απολαύσαμε. Να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός συνοδεύεται από λικέρ μαστίχα τριαντάφυλλο και από ένα πιάτο με γλυκά, το οποίο είχε 4 μικρές μερίδες σπιτικού κορμού σοκολάτας και 4 μικρές μερίδες σπιτικού εκμέκ.Συμπερασματικά, έχουμε αποφασίσει ήδη να επισκεφθούμε εκ νέου τη Σωτέζα, προκειμένου να δοκιμάσουμε και τις υπόλοιπες γευστικές επιλογές του καταλόγου της και ελπίζουμε να μας δικαιώσει όπως και την πρώτη φορά.