Καλκάνι, πλατύψαρο που ζει σε λασπώδεις και αμμώδεις βυθούς, ετυμολογικά έχει τούρκικη προέλευση (καλκάν).
Πιθανόν για αυτό δεν είχα ξανακούσει για αυτό το ψάρι.
Αντίθετα, το εστιατόριο Καλκάνι το γνώριζα και το είχα σταμπάρει προ πανδημίας, αλλά με πρόλαβαν τα γεγονότα!
Και να, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου μία Κυριακή, νωρίς το απόγευμα.
(Σημειώνω ότι το Καλκάνι τις Κυριακές δέχεται πελάτες έως τις 17,30).
Ο καιρός καλός ακόμη, επέτρεπε τη μετακίνηση με μοτοσυκλέτα, οπότε δε βιώσαμε δυσκολία στο parking.
Το Καλκάνι βρίσκεται επί της Μιχαλακοπούλου 68 και απλώνει τραπέζια στην σκεπαστή αυλή και στον εσωτερικό του χώρο.
Το περιβάλλον λιτό, απλό, χωρίς φιοριτούρες, όπως ακριβώς οι γεύσεις που σερβίρει.
Καθίσαμε στον εξωτερικό χώρο μιας και η θερμοκρασία το επέτρεπε.
Ο θόρυβος από την κίνηση της Μιχαλακοπούλου δεν ήταν ενοχλητικός, ίσως επειδή ήταν Κυριακή, χαλαρή ημέρα.
Θερμό και ευγενικό καλωσόρισμα, άμεσο στρώσιμο τραπεζιού και ταυτόχρονα με τις πρώτες κουβέντες γνωριμίας, μας δόθηκε και το menu.
Στο Καλκάνι βρίσκεις θαλασσινά μόνο.
Και τα σχετικά συνοδευτικά της ελληνικής κουζίνας όπως σαλάτες, αλοιφές και ορεκτικά.
Μελετήσαμε τον κατάλογο, ζητήσαμε κάποιες διευκρινίσεις και παραγγείλαμε :
Σαλάτα βραστών λαχανικών (διατίθεται σε μεγέθη, μικρό-μεσαίο-μεγάλο, ανάλογα με τις ανάγκες της παρέας).
Ολόφρεσκα χόρτα, κολοκυθάκια και μπρόκολο, βρασμένα τόσο ώστε να «κρατάνε», νοστιμότατα, λουσμένα με ελαιόλαδο και λεμονάκι.
Καπνιστό μπακαλιάρο μαγειρεμένος με ένα άγνωστό μου μπαχαρικό (το οποίο και δε συγκράτησα-είπαμε άγνωστο!) έδινε ένα νόστιμο και αρκετά πικάντικο αποτέλεσμα. Ιδανικό για ουζάκι και λοιπά οινοπνεύματα.
Καραβίδες με φέτα. Ικανοποιητική μερίδα, σωστά ψημένες και αρτυμένες. Ζουμερές και νόστιμες.
Καλκάνι με κριθαρότο. Χυλωμένο τέλεια και σε απόλυτη αρμονία με τα κομμάτια φιλέτου από καλκάνι.
Λογαριασμός στα euro 39,00 (με τα ποτά)
Κέρασμα χαλβάς χειροποίητος.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Καλκάνι, πλατύψαρο που ζει σε λασπώδεις και αμμώδεις βυθούς, ετυμολογικά έχει τούρκικη προέλευση (καλκάν).
Πιθανόν για αυτό δεν είχα ξανακούσει για αυτό το ψάρι.
Αντίθετα, το εστιατόριο Καλκάνι το γνώριζα και το είχα σταμπάρει προ πανδημίας, αλλά με πρόλαβαν τα γεγονότα!
Και να, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου μία Κυριακή, νωρίς το απόγευμα.
(Σημειώνω ότι το Καλκάνι τις Κυριακές δέχεται πελάτες έως τις 17,30).
Ο καιρός καλός ακόμη, επέτρεπε τη μετακίνηση με μοτοσυκλέτα, οπότε δε βιώσαμε δυσκολία στο parking.
Το Καλκάνι βρίσκεται επί της Μιχαλακοπούλου 68 και απλώνει τραπέζια στην σκεπαστή αυλή και στον εσωτερικό του χώρο.
Το περιβάλλον λιτό, απλό, χωρίς φιοριτούρες, όπως ακριβώς οι γεύσεις που σερβίρει.
Καθίσαμε στον εξωτερικό χώρο μιας και η θερμοκρασία το επέτρεπε.
Ο θόρυβος από την κίνηση της Μιχαλακοπούλου δεν ήταν ενοχλητικός, ίσως επειδή ήταν Κυριακή, χαλαρή ημέρα.
Θερμό και ευγενικό καλωσόρισμα, άμεσο στρώσιμο τραπεζιού και ταυτόχρονα με τις πρώτες κουβέντες γνωριμίας, μας δόθηκε και το menu.
Στο Καλκάνι βρίσκεις θαλασσινά μόνο.
Και τα σχετικά συνοδευτικά της ελληνικής κουζίνας όπως σαλάτες, αλοιφές και ορεκτικά.
Μελετήσαμε τον κατάλογο, ζητήσαμε κάποιες διευκρινίσεις και παραγγείλαμε :
Σαλάτα βραστών λαχανικών (διατίθεται σε μεγέθη, μικρό-μεσαίο-μεγάλο, ανάλογα με τις ανάγκες της παρέας).
Ολόφρεσκα χόρτα, κολοκυθάκια και μπρόκολο, βρασμένα τόσο ώστε να «κρατάνε», νοστιμότατα, λουσμένα με ελαιόλαδο και λεμονάκι.
Καπνιστό μπακαλιάρο μαγειρεμένος με ένα άγνωστό μου μπαχαρικό (το οποίο και δε συγκράτησα-είπαμε άγνωστο!) έδινε ένα νόστιμο και αρκετά πικάντικο αποτέλεσμα. Ιδανικό για ουζάκι και λοιπά οινοπνεύματα.
Καραβίδες με φέτα. Ικανοποιητική μερίδα, σωστά ψημένες και αρτυμένες. Ζουμερές και νόστιμες.
Καλκάνι με κριθαρότο. Χυλωμένο τέλεια και σε απόλυτη αρμονία με τα κομμάτια φιλέτου από καλκάνι.
Λογαριασμός στα euro 39,00 (με τα ποτά)
Κέρασμα χαλβάς χειροποίητος.
Εάν βρεθείτε στην περιοχή, δοκιμάστε το!