Δεύτερη επίσκεψη στο ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ, μετά από οκτώ παρακαλώ χρόνια, με πολύ θετικές αναμνήσεις ως προς το επίπεδο της κουζίνας και την εξυπηρέτηση και σχετικά μέτριες εντυπώσεις από το περιβάλλον. Το καλό είναι πως τα θετικά σημεία παρέμειναν, ενώ για τα υπόλοιπα η βελτίωση είναι οφθαλμοφανής. Άνοιξε ολόκληρη η πρόσοψη του όπως και να το κάνουμε στενού χώρου, αξιοποιήθηκε στο μέτρο του επιτρεπτού και το πολύ στενό πεζοδρόμιο – σ’ έναν από τους πιο απόμερους δρόμους του Ψυρρή – ανακαινίστηκε ο εσωτερικός χώρος και έγινε πολύ πιο φιλόξενος. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι διατηρήθηκαν οι χαμηλές τιμές για πολύ μεγάλες μερίδες πάρα πολύ καλού φαγητού.
Ο χώρος μικρός, βαμμένος σε παλ χρώματα, με καμιά δεκαριά τραπέζια το πολύ και την κουζίνα στο βάθος. Τραπεζοκαθίσματα όχι πια τα παλιά φθηνά πλαστικά, αλλά κλασικής ελληνικής ταβέρνας, διακόσμηση πολύ πιο χαρούμενη, με το ρακοκάζανο που θυμόμουν να δεσπόζει από ψηλά. Οι δύο αξιαγάπητες δίδυμες, αν δεν κάνω λάθος, ιδιοκτήτριες έβαλαν τα δυνατά τους και χαίρομαι που η συνταγή φαίνεται να βγαίνει.
Από κουζίνα το ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ πάει καλά, πάρα πολύ καλά. Ο κατάλογος, σωστός σε μέγεθος και ποικιλία για το είδος του μαγαζιού, κρύβει κάποιες εκπλήξεις, βασισμένες μάλλον σε εμπνεύσεις καλής μαγείρισσας θα έλεγα. Μας άρεσαν πολύ οι «νηστίσιμοι» λαχανοντολμάδες (9 €), που τους θυμόμουν από την προηγούμενη επίσκεψη, με γέμιση από ρύζι, λαχανικά και σταφίδες και οι μπελαλίδικοι στην παρασκευή τους κρεμμυδοκεφτέδες (9,50 €), που φτιάχνονται με κρεμμύδια, κιμά και λιανισμένο λουκάνικο. Απλοί στη νοστιμιά τους οι κοκκινιστοί γίγαντες (6,50 €), πραγματική αποκάλυψη οι πιπεριές Φλωρίνης (8 €) γεμιστές με πλιγούρι και πολτό μελιτζάνας και όλα τα μυρωδικά της ελληνικής κουζίνας. Όλα τα πιάτα βαθμολογούνται με άριστα 10, το κόκκινο χύμα κρασί, ελαφρά κρύο, όπως το συνηθίζουμε στην Ελλάδα, αξιοπρεπέστατο. Οι μερίδες πολύ μεγάλες, αν δεν ήταν όλα τόσο νόστιμα, μάλλον δεν θα καταφέρναμε να τα τελειώσουμε όλα.
Στο ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ θα ξαναπάω, ελπίζω όχι στα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε, βέβαιος ότι θα το βρω γεμάτο κόσμο, γιατί το αξίζει. Νερό σε ποτήρι που σου γεμίζουν συνεχώς από κανάτα, ψωμί από το φούρνο που δεν χρεώνεται, κέρασμα για το τέλος σπιτικός χαλβάς θεσπέσιος και ο λογαριασμός (45 ευρώ, αν θυμάμαι καλά) απολύτως εντάξει. Τίμιες προσπάθειες σαν το ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ αξίζουν την υποστήριξή μας.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Δεύτερη επίσκεψη στο ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ, μετά από οκτώ παρακαλώ χρόνια, με πολύ θετικές αναμνήσεις ως προς το επίπεδο της κουζίνας και την εξυπηρέτηση και σχετικά μέτριες εντυπώσεις από το περιβάλλον. Το καλό είναι πως τα θετικά σημεία παρέμειναν, ενώ για τα υπόλοιπα η βελτίωση είναι οφθαλμοφανής. Άνοιξε ολόκληρη η πρόσοψη του όπως και να το κάνουμε στενού χώρου, αξιοποιήθηκε στο μέτρο του επιτρεπτού και το πολύ στενό πεζοδρόμιο – σ’ έναν από τους πιο απόμερους δρόμους του Ψυρρή – ανακαινίστηκε ο εσωτερικός χώρος και έγινε πολύ πιο φιλόξενος. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι διατηρήθηκαν οι χαμηλές τιμές για πολύ μεγάλες μερίδες πάρα πολύ καλού φαγητού.
Ο χώρος μικρός, βαμμένος σε παλ χρώματα, με καμιά δεκαριά τραπέζια το πολύ και την κουζίνα στο βάθος. Τραπεζοκαθίσματα όχι πια τα παλιά φθηνά πλαστικά, αλλά κλασικής ελληνικής ταβέρνας, διακόσμηση πολύ πιο χαρούμενη, με το ρακοκάζανο που θυμόμουν να δεσπόζει από ψηλά. Οι δύο αξιαγάπητες δίδυμες, αν δεν κάνω λάθος, ιδιοκτήτριες έβαλαν τα δυνατά τους και χαίρομαι που η συνταγή φαίνεται να βγαίνει.
Από κουζίνα το ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ πάει καλά, πάρα πολύ καλά. Ο κατάλογος, σωστός σε μέγεθος και ποικιλία για το είδος του μαγαζιού, κρύβει κάποιες εκπλήξεις, βασισμένες μάλλον σε εμπνεύσεις καλής μαγείρισσας θα έλεγα. Μας άρεσαν πολύ οι «νηστίσιμοι» λαχανοντολμάδες (9 €), που τους θυμόμουν από την προηγούμενη επίσκεψη, με γέμιση από ρύζι, λαχανικά και σταφίδες και οι μπελαλίδικοι στην παρασκευή τους κρεμμυδοκεφτέδες (9,50 €), που φτιάχνονται με κρεμμύδια, κιμά και λιανισμένο λουκάνικο. Απλοί στη νοστιμιά τους οι κοκκινιστοί γίγαντες (6,50 €), πραγματική αποκάλυψη οι πιπεριές Φλωρίνης (8 €) γεμιστές με πλιγούρι και πολτό μελιτζάνας και όλα τα μυρωδικά της ελληνικής κουζίνας. Όλα τα πιάτα βαθμολογούνται με άριστα 10, το κόκκινο χύμα κρασί, ελαφρά κρύο, όπως το συνηθίζουμε στην Ελλάδα, αξιοπρεπέστατο. Οι μερίδες πολύ μεγάλες, αν δεν ήταν όλα τόσο νόστιμα, μάλλον δεν θα καταφέρναμε να τα τελειώσουμε όλα.
Στο ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ θα ξαναπάω, ελπίζω όχι στα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε, βέβαιος ότι θα το βρω γεμάτο κόσμο, γιατί το αξίζει. Νερό σε ποτήρι που σου γεμίζουν συνεχώς από κανάτα, ψωμί από το φούρνο που δεν χρεώνεται, κέρασμα για το τέλος σπιτικός χαλβάς θεσπέσιος και ο λογαριασμός (45 ευρώ, αν θυμάμαι καλά) απολύτως εντάξει. Τίμιες προσπάθειες σαν το ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ αξίζουν την υποστήριξή μας.