Ονειρεύομαι…..
Την επιστροφή.
Στα πάτρια εδάφη. Έστω ως κομήτης, ένα γρήγορο πέρασμα -κατά προτίμηση θερινό.
Ας μη βαυκαλίζομαι, οι ρίζες είναι εκεί και είναι πολύ βαθιές.
Ωστόσο, όταν λείπεις ολόκληρη ζωή και επιστρέφεις για λίγο, η σύνδεση είναι περισσότερο με τις μνήμες και τις αισθήσεις, παρά με τους ανθρώπους.
Πόσο έντονη είναι όμως η επιθυμία για αυτές τις συναντήσεις!
Που τις έχεις τόσο νοσταλγήσει!
Και ο Τραπατσέλης είναι συνάντηση.
Ιστορικό εστιατόριο (υπάρχει πολύ πριν την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου).
Είναι συνάντηση γιατί :
Στον Τραπατσέλη φάγαμε καταπληκτική αστακομακαρονάδα -αιώνες πριν- όταν “πρωτοκατέβασα” το αγόρι μου στο νησί για να δει τις ομορφιές του.
Στον Τραπατσέλη κανονίζω τις αποβάσεις μου “έκπληξη” στην αγαπημένη μου ξαδέλφη (με μυστικό συνεργό τον Μήτσο της).
Στον Τραπατσέλη γίνονται οι ετήσιες οικογενειακές και λοιπές συναντήσεις.
Στον Τραπατσέλη πάω οπωσδήποτε όποιον φίλο επισκεφθεί το νησί.
Βρίσκεται στον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου -ένα από τα πλέον τουριστικά χωριά του νησιού.
Η μία πλευρά του εξωτερικού χώρου του εστιατορίου εφάπτεται στον κεντρικό δρόμο και η άλλη πλευρά εφάπτεται στο νερό της θάλασσας.
Και είναι τόσο ωραίο να τρως παρέα με την αντανάκλαση του φεγγαριού στο σκοτεινό νερό!
Ο εσωτερικός χώρος πεντακάθαρος (το ίδιο και οι τουαλέτες) καλύπτει τις ανάγκες των ντόπιων το χειμώνα.
Η εξυπηρέτηση είναι μνημειώδης, γρήγορη, οργανωμένη, ευγενική και φιλική.
Καλύπτει όλη την γκάμα γεύσεων (θαλασσινά και κρεατικά), ωστόσο το μάτι μου βλέπει μόνο τα θαλασσινά στο menu (τι σου είναι οι εγκεφαλικές συσχετίσεις….)
Οι περισσότεροι πάνε για το φρέσκο ψάρι.
Εμείς όμως δεν πάμε εκεί για το φρέσκο ψάρι……
Εμείς πάμε για τις γαρίδες σβησμένες σε ούζο (μα τι άλλο βάζουν σε αυτή τη βελούδινη υπέροχη σομόν σάλτσα? την οποία σάλτσα σκουπίζουμε όλοι μας με το ψωμάκι, μη τυχόν και μείνει τίποτε!) Και επειδή ποτέ δε μας φτάνει μία μερίδα, παραγγέλνουμε Χ2.
Για τα αχνιστά ψωμωμένα μύδια, με το υπέροχο ζουμάκι τους, ραντισμένα με μαϊντανό. Δεν αφήνουμε ούτε το ζουμί….είμαστε και εφευρετικοί- χρησιμοποιούμε τα κελύφη για κουτάλια). Συνήθως και αυτό το παραγγέλνουμε Χ2.
Για την υπέροχη σαλάτα βραστών λαχανικών -πανδαισία όλων των ζαρζαβατικών εποχής τα οποία σερβίρονται βρασμένα τόσο-όσο. Συνοδεύονται από set λαδόξυδολέμονο για να πράξεις κατά βούληση!
Για την ψητή σαρδέλα (επιλογή ανάμεσα σε ψητή ή τηγανητή).
Εμείς που όπως καταλάβατε προσέχουμε την υγεία μας και τη γραμμή μας (!) την παραγγέλνουμε ψητή τρομάρα μας…..
Με τη σαρδέλα έχω δύσκολη σχέση…για να της δώσω σημασία πρέπει να προσπαθήσει πολύ! Ε, στον Τραπατσέλη έχουμε σχέση ερωτική!
Για την παντρεμένη φάβα (μην απορείτε, στη Μήλο την παντρεύουμε τη φάβα….η παράδοση θέλει ο γαμπρός να είναι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, η νύφη είναι η φάβα και η τελετή γίνεται μέσα στο τηγάνι). Ο Τραπατσέλης έχει προσθέσει στο πάντρεμα αυτό και ντόπιο πελτέ (ντοματοπολτός ψημένος στον ήλιο).
Για το ψητό χταπόδι και την αυθεντικότητα που έχει αυτή η γεύση!
Ο αθεόφοβος, φέτος που δοκιμάσαμε μέχρι τα ντολμαδάκια και τους κολοκυθοανθούς (τα οποία δεν ανήκουν στο μαγειρικό know how της Μήλου) ακόμη και εκεί ψεγάδι δεν του βρήκαμε.
Στον Τραπατσέλη πίνουμε…όσο αντέχουμε…..
Το πάρα πολύ καλό λευκό χύμα κρασί
Τα ούζα και τσίπουρα που έχει στην κάβα του
Για το τέλος, έρχεται κέρασμα πιατέλα (ή πιατέλες) με καλοκαιρινά φρούτα και limoncino ή μαστίχα λικέρ.
Υπολογίστε περί τα euro 20,00-25,00/άτομο (αναλόγως των επιλογών πάντα).
Προτείνεται ανεπιφύλακτα!
Extra tip : την επόμενη ημέρα να επισκεφτείτε απόμακρη και ερημική παραλία (εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω) μέχρι να “πέσει” η κοιλιά…..
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Ονειρεύομαι…..
Την επιστροφή.
Στα πάτρια εδάφη. Έστω ως κομήτης, ένα γρήγορο πέρασμα -κατά προτίμηση θερινό.
Ας μη βαυκαλίζομαι, οι ρίζες είναι εκεί και είναι πολύ βαθιές.
Ωστόσο, όταν λείπεις ολόκληρη ζωή και επιστρέφεις για λίγο, η σύνδεση είναι περισσότερο με τις μνήμες και τις αισθήσεις, παρά με τους ανθρώπους.
Πόσο έντονη είναι όμως η επιθυμία για αυτές τις συναντήσεις!
Που τις έχεις τόσο νοσταλγήσει!
Και ο Τραπατσέλης είναι συνάντηση.
Ιστορικό εστιατόριο (υπάρχει πολύ πριν την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου).
Είναι συνάντηση γιατί :
Στον Τραπατσέλη φάγαμε καταπληκτική αστακομακαρονάδα -αιώνες πριν- όταν “πρωτοκατέβασα” το αγόρι μου στο νησί για να δει τις ομορφιές του.
Στον Τραπατσέλη κανονίζω τις αποβάσεις μου “έκπληξη” στην αγαπημένη μου ξαδέλφη (με μυστικό συνεργό τον Μήτσο της).
Στον Τραπατσέλη γίνονται οι ετήσιες οικογενειακές και λοιπές συναντήσεις.
Στον Τραπατσέλη πάω οπωσδήποτε όποιον φίλο επισκεφθεί το νησί.
Βρίσκεται στον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου -ένα από τα πλέον τουριστικά χωριά του νησιού.
Η μία πλευρά του εξωτερικού χώρου του εστιατορίου εφάπτεται στον κεντρικό δρόμο και η άλλη πλευρά εφάπτεται στο νερό της θάλασσας.
Και είναι τόσο ωραίο να τρως παρέα με την αντανάκλαση του φεγγαριού στο σκοτεινό νερό!
Ο εσωτερικός χώρος πεντακάθαρος (το ίδιο και οι τουαλέτες) καλύπτει τις ανάγκες των ντόπιων το χειμώνα.
Η εξυπηρέτηση είναι μνημειώδης, γρήγορη, οργανωμένη, ευγενική και φιλική.
Καλύπτει όλη την γκάμα γεύσεων (θαλασσινά και κρεατικά), ωστόσο το μάτι μου βλέπει μόνο τα θαλασσινά στο menu (τι σου είναι οι εγκεφαλικές συσχετίσεις….)
Οι περισσότεροι πάνε για το φρέσκο ψάρι.
Εμείς όμως δεν πάμε εκεί για το φρέσκο ψάρι……
Εμείς πάμε για τις γαρίδες σβησμένες σε ούζο (μα τι άλλο βάζουν σε αυτή τη βελούδινη υπέροχη σομόν σάλτσα? την οποία σάλτσα σκουπίζουμε όλοι μας με το ψωμάκι, μη τυχόν και μείνει τίποτε!) Και επειδή ποτέ δε μας φτάνει μία μερίδα, παραγγέλνουμε Χ2.
Για τα αχνιστά ψωμωμένα μύδια, με το υπέροχο ζουμάκι τους, ραντισμένα με μαϊντανό. Δεν αφήνουμε ούτε το ζουμί….είμαστε και εφευρετικοί- χρησιμοποιούμε τα κελύφη για κουτάλια). Συνήθως και αυτό το παραγγέλνουμε Χ2.
Για την υπέροχη σαλάτα βραστών λαχανικών -πανδαισία όλων των ζαρζαβατικών εποχής τα οποία σερβίρονται βρασμένα τόσο-όσο. Συνοδεύονται από set λαδόξυδολέμονο για να πράξεις κατά βούληση!
Για την ψητή σαρδέλα (επιλογή ανάμεσα σε ψητή ή τηγανητή).
Εμείς που όπως καταλάβατε προσέχουμε την υγεία μας και τη γραμμή μας (!) την παραγγέλνουμε ψητή τρομάρα μας…..
Με τη σαρδέλα έχω δύσκολη σχέση…για να της δώσω σημασία πρέπει να προσπαθήσει πολύ! Ε, στον Τραπατσέλη έχουμε σχέση ερωτική!
Για την παντρεμένη φάβα (μην απορείτε, στη Μήλο την παντρεύουμε τη φάβα….η παράδοση θέλει ο γαμπρός να είναι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, η νύφη είναι η φάβα και η τελετή γίνεται μέσα στο τηγάνι). Ο Τραπατσέλης έχει προσθέσει στο πάντρεμα αυτό και ντόπιο πελτέ (ντοματοπολτός ψημένος στον ήλιο).
Για το ψητό χταπόδι και την αυθεντικότητα που έχει αυτή η γεύση!
Ο αθεόφοβος, φέτος που δοκιμάσαμε μέχρι τα ντολμαδάκια και τους κολοκυθοανθούς (τα οποία δεν ανήκουν στο μαγειρικό know how της Μήλου) ακόμη και εκεί ψεγάδι δεν του βρήκαμε.
Στον Τραπατσέλη πίνουμε…όσο αντέχουμε…..
Το πάρα πολύ καλό λευκό χύμα κρασί
Τα ούζα και τσίπουρα που έχει στην κάβα του
Για το τέλος, έρχεται κέρασμα πιατέλα (ή πιατέλες) με καλοκαιρινά φρούτα και limoncino ή μαστίχα λικέρ.
Υπολογίστε περί τα euro 20,00-25,00/άτομο (αναλόγως των επιλογών πάντα).
Προτείνεται ανεπιφύλακτα!
Extra tip : την επόμενη ημέρα να επισκεφτείτε απόμακρη και ερημική παραλία (εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω) μέχρι να “πέσει” η κοιλιά…..