Σ’ ένα μαγαζί του οποίου είμαι ευχαριστημένος πελάτης πάνω από 25 χρόνια θεωρώ ότι οφείλω μια ανανεωμένη κριτική για το Eating out, ας πούμε σαν αντιπολιτευτική φωνή για την ΚΥΡΑ ΖΩΗ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και είναι το αγαπημένο μαγαζί της φίλης tzia για το ίδιο χρονικό διάστημα. Η επίσκεψη στην ΤΡΑΤΑ είναι ο συνήθης επίλογος των συχνών κυριακάτικων περιπάτων που κάνουμε στον Υμηττό. Αυτό που χαρακτηρίζει την ΤΡΑΤΑ είναι η συνέχεια και η συνέπεια, τυπικά γνωρίσματα μιας καθώς πρέπει κλασικής ελληνικής ψαροταβέρνας. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και ουσιαστικά τίποτε δεν έχει αλλάξει, δυστυχώς όχι και οι σχετικά υψηλές τιμές για καλό πρώτο ψάρι. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η ΤΡΑΤΑ βρίσκεται σε μία από τις πίσω γωνίες της κεντρικής πλατείας της Καισαριανής, η οποία ως γνωστόν περιβάλλεται από ταβέρνες και τσιπουράδικα. Θα τη βρείτε εύκολα, όμως θα δυσκολευτείτε να παρκάρετε, μολονότι διαθέτει ένα μικρό ιδιόκτητο πάρκινγκ (6,5 στα 10). Ο εσωτερικός, χειμωνιάτικος χώρος είναι αρκετά στριμωγμένος, οπότε φροντίστε για κράτηση, αν ο καιρός δεν επιτρέπει να καθίσετε έξω, είτε σε κάποιο τραπέζι μπροστά από την είσοδο είτε, ακόμα καλύτερα, στο στεγασμένο χώρο απέναντι, που περιβάλλεται από ζαρντινιέρες με ψηλά φυτά και εξασφαλίζει ησυχία. Το προσωπικό μοιάζει επίσης να μην έχει αλλάξει εδώ και χρόνια. Σωστοί επαγγελματίες, γρήγοροι και αλάνθαστοι στις κινήσεις τους. Ψωμί φρυγανισμένο και νερό σε μεταλλική κανάτα έρχονται μαζί με τον κατάλογο, που θα έπρεπε όμως κάποια στιγμή να ανανεωθεί, έστω κι αν τακτικοί θαμώνες σαν εμάς δεν τον χρειάζονται. Να έχετε υπόψη ότι μαζί με ό,τι ορεκτικό επιλέξετε θα έρθει μπόνους μια κανονική μερίδα φάβα, με κόκκινο πιπέρι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι, για να τη φέρετε στα μέτρα σας. Η παραγγελία μας έχει πια τυποποιηθεί. Μισή ψαρόσουπα, αν έχει ψύχρα, σωστά χυλωμένη και καθόλου μικρή μερίδα, για το ξεκίνημα και μια μικρή φρέσκια σαλάτα, που έχει απ’ όλα και δεν είναι επίσης καθόλου μικρή. Διαφορετικά μένουμε στα θαλασσινά, δηλαδή μύδια αχνιστά, καλαμαράκια ή καλαμάρι ψητό, χταπόδι ψητό (από τα πιο σωστά που κυκλοφορούν σε ψαροταβέρνες) ή καραβιδόψυχα. Και βέβαια θα επισκεφθούμε τον πάγκο με τα φρέσκα ψάρια και θα διαλέξουμε ό,τι μας γυαλίσει. Υπάρχουν πάντα τα κλασσικά μπαρμπούνια (και μεγάλου μεγέθους για ψητά), τσιπούρες, σαργοί και μπακαλιάροι, αλλά ενίοτε και πιο σπάνια ψάρια, όπως μεγάλες γλώσσες ή στείρες, που είναι πεντανόστιμες. Στη χθεσινή επίσκεψη πήραμε από ένα μπακαλιάρο, παρέα βέβαια με την απαραίτητη σκορδαλιά, αρκετά light. Το χύμα λευκό είναι αξιοπρεπές, αφού σηκωθούν τα πιάτα σερβίρεται χειροποίητος χαλβάς, για να αλλάξει η γεύση. Ανάλογα λοιπόν με το πώς θα κινηθείτε, ο λογαριασμός για δύο άτομα θα κυμανθεί από 40 έως 80 ευρώ. Δεν είναι για κάθε βδομάδα, όμως η ΤΡΑΤΑ είναι τίμιο και σωστό μαγαζί με σταθερή ποιότητα, δεν πρόκειται ποτέ να σας απογοητεύσει. Φωτογραφικό υλικό αυτή τη φορά δεν υπάρχει, απλά κι ωραία ξεχαστήκαμε, ζητώ συγνώμη.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Σ’ ένα μαγαζί του οποίου είμαι ευχαριστημένος πελάτης πάνω από 25 χρόνια θεωρώ ότι οφείλω μια ανανεωμένη κριτική για το Eating out, ας πούμε σαν αντιπολιτευτική φωνή για την ΚΥΡΑ ΖΩΗ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και είναι το αγαπημένο μαγαζί της φίλης tzia για το ίδιο χρονικό διάστημα. Η επίσκεψη στην ΤΡΑΤΑ είναι ο συνήθης επίλογος των συχνών κυριακάτικων περιπάτων που κάνουμε στον Υμηττό.
Αυτό που χαρακτηρίζει την ΤΡΑΤΑ είναι η συνέχεια και η συνέπεια, τυπικά γνωρίσματα μιας καθώς πρέπει κλασικής ελληνικής ψαροταβέρνας. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και ουσιαστικά τίποτε δεν έχει αλλάξει, δυστυχώς όχι και οι σχετικά υψηλές τιμές για καλό πρώτο ψάρι. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Η ΤΡΑΤΑ βρίσκεται σε μία από τις πίσω γωνίες της κεντρικής πλατείας της Καισαριανής, η οποία ως γνωστόν περιβάλλεται από ταβέρνες και τσιπουράδικα. Θα τη βρείτε εύκολα, όμως θα δυσκολευτείτε να παρκάρετε, μολονότι διαθέτει ένα μικρό ιδιόκτητο πάρκινγκ (6,5 στα 10). Ο εσωτερικός, χειμωνιάτικος χώρος είναι αρκετά στριμωγμένος, οπότε φροντίστε για κράτηση, αν ο καιρός δεν επιτρέπει να καθίσετε έξω, είτε σε κάποιο τραπέζι μπροστά από την είσοδο είτε, ακόμα καλύτερα, στο στεγασμένο χώρο απέναντι, που περιβάλλεται από ζαρντινιέρες με ψηλά φυτά και εξασφαλίζει ησυχία.
Το προσωπικό μοιάζει επίσης να μην έχει αλλάξει εδώ και χρόνια. Σωστοί επαγγελματίες, γρήγοροι και αλάνθαστοι στις κινήσεις τους. Ψωμί φρυγανισμένο και νερό σε μεταλλική κανάτα έρχονται μαζί με τον κατάλογο, που θα έπρεπε όμως κάποια στιγμή να ανανεωθεί, έστω κι αν τακτικοί θαμώνες σαν εμάς δεν τον χρειάζονται. Να έχετε υπόψη ότι μαζί με ό,τι ορεκτικό επιλέξετε θα έρθει μπόνους μια κανονική μερίδα φάβα, με κόκκινο πιπέρι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι, για να τη φέρετε στα μέτρα σας.
Η παραγγελία μας έχει πια τυποποιηθεί. Μισή ψαρόσουπα, αν έχει ψύχρα, σωστά χυλωμένη και καθόλου μικρή μερίδα, για το ξεκίνημα και μια μικρή φρέσκια σαλάτα, που έχει απ’ όλα και δεν είναι επίσης καθόλου μικρή. Διαφορετικά μένουμε στα θαλασσινά, δηλαδή μύδια αχνιστά, καλαμαράκια ή καλαμάρι ψητό, χταπόδι ψητό (από τα πιο σωστά που κυκλοφορούν σε ψαροταβέρνες) ή καραβιδόψυχα. Και βέβαια θα επισκεφθούμε τον πάγκο με τα φρέσκα ψάρια και θα διαλέξουμε ό,τι μας γυαλίσει. Υπάρχουν πάντα τα κλασσικά μπαρμπούνια (και μεγάλου μεγέθους για ψητά), τσιπούρες, σαργοί και μπακαλιάροι, αλλά ενίοτε και πιο σπάνια ψάρια, όπως μεγάλες γλώσσες ή στείρες, που είναι πεντανόστιμες. Στη χθεσινή επίσκεψη πήραμε από ένα μπακαλιάρο, παρέα βέβαια με την απαραίτητη σκορδαλιά, αρκετά light. Το χύμα λευκό είναι αξιοπρεπές, αφού σηκωθούν τα πιάτα σερβίρεται χειροποίητος χαλβάς, για να αλλάξει η γεύση.
Ανάλογα λοιπόν με το πώς θα κινηθείτε, ο λογαριασμός για δύο άτομα θα κυμανθεί από 40 έως 80 ευρώ. Δεν είναι για κάθε βδομάδα, όμως η ΤΡΑΤΑ είναι τίμιο και σωστό μαγαζί με σταθερή ποιότητα, δεν πρόκειται ποτέ να σας απογοητεύσει.
Φωτογραφικό υλικό αυτή τη φορά δεν υπάρχει, απλά κι ωραία ξεχαστήκαμε, ζητώ συγνώμη.