Στις ολιγοήμερες διακοπές μου σπάνια θα γευματίσω εντός του δωματίου μου. Ένας λόγος παραπάνω είναι και η ενασχόληση μου με το παρόν σάιτ. Έχω κολλήσει το μικρόβιο βλέπετε!
Η ταβέρνα του Βάφη είναι πολύ γνωστή στις γύρω περιοχές,κοντινές στα Μάταλα. Με ιστορία από το 1993, προσελκύει ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες. Στην ιστοσελίδα τους μπορείτε να διαβάσετε την ιστορική αναδρομή τους. Ξεκίνησαν δειλά, δειλά με 8 τραπέζια πάνω στην πλατεία του χωριού Σίβας. Με τα χρόνια επεκτάθηκαν. Δεν είναι τυχαίο που και στις 2 φετινές επισκέψεις μου, χρειάστηκε η τηλεφωνική κράτηση. Σημειώστε πως έχουν δικής τους παραγωγή ελαιόλαδου, ρακής αλλά και άλλων προϊόντων.
Ο Βάφης δεν θα σε εντυπωσιάσει με περίεργες συνταγές. Θα σε κερδίσει όμως με την καλή εξυπηρέτηση του. Παιδιά που τρέχουν συνεχώς, αρκετά επικοινωνιακά, προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Καμιά φορά τους “προδίδει” η κουζίνα, μιας και ίσως υπάρχουν καθυστερήσεις με τόσες πολλές παραγγελίες. Στο τέλος θα σας κεράσουν ρακή, φρουτάκια και γλυκό. Αν είστε γερό ποτήρι, ίσως σας προσφέρουν και δεύτερο καραφάκι.
Όσον αφορά τον χώρο, εξωτερικά δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Η κλασικότατη ταβέρνα σε ό, τι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα. Εσωτερικά έχει ενδιαφέρον, καθώς είναι πετρόχτιστο. Για τον χειμώνα είναι μια πολύ καλή επιλογή, όταν το επιτρέψει ο κορωνοϊός. Ατραξιόν της περιοχής πάντως είναι ο σκυλάκος, ο Μπουμπουλιός. Όταν πεινάσει, θα τον βρείτε να βολτάρει έξω από το μαγαζί! Αφού πρώτα έχει παίξει λίγο πιο πάνω με τα παιδιά στην πλατεία!
Σε ό,τι αφορά τώρα το κύριο ζητούμενο, το φαγητό, θα ικανοποιηθείτε με την ποιότητα της κουζίνας. Αν ψάχνετε για δημιουργική κουζίνα, λυπάμαι χάσατε. Προσφέρουν κάποια παραδοσιακά πιάτα, χωρίς φιοριτούρες. Οι μερίδες τους είναι αρκετά τίμιες.
Αν είστε λάτρεις των χοχλιών, σίγουρα θα δοκιμάσετε μια μερίδα. Έχω την εντύπωση ότι κοστίζουν 4 ευρώ. Τα τηγανιτά κολοκυθάκια (3.5 ευρώ) σε μεγάλες λωρίδες έχουν τραγανή κρούστα και γλυκιά γεύση. Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί. Τα ντολμαδάκια τους δεν λείπουν ποτέ από το τραπέζι και είναι χρήσιμα ώστε να υπάρχει ποικιλία γεύσεων στο τραπέζι. Ικανοποιητική μερίδα και γευστικά. Οι δε κολοκυθοανθοί, με ρύζι τόσο όσο, είναι ακόμη καλύτεροι γευστικά και συνιστώνται ανεπιφύλακτα. Αν τα προλάβετε φυσικά, αφού παρασκευάζουν 12-14 μερίδες την ημέρα.
Εγώ, προσωπικά,πάντα θα παραγγείλω ντακάκια (5 ευρώ). Τέσσερα στον αριθμό, με τριμμένη ντομάτα και τυρί τόσο όσο. Αυτή τη φορά θα τα ήθελα λιγότερο σκληρά. Τα χόρτα (3.5-4 ευρώ), όπως πρέπει να είναι σε κάθε ταβέρνα. Δεν γίνονται λιώμα στο στόμα.
Τώρα θα γελάσετε με την επιλογή του χοιρινού σνίτσελ α λα κρεμ (8.5 ευρώ) αλλά μετά από 9ωρο ταξίδι κρίθηκε επιβεβλημένο. Μεγάλη ποσότητα και χορταστική. Καλοψημμένο. Συνοδευόταν από τηγανιτές πατάτες. Το ίδιο ακριβώς μπορώ να ισχυριστώ και για το σνίτσελ κοτόπουλου!
Ξεχάστηκα και δεν ανέφερα τις ζουμερές, τυροκροκέτες με πολύ τραγανή κρούστα και χρυσαφένιο άρωμα. 10 τεμάχια που … τρώγονται μετά μανίας!
Λόγω νηστείας, δοκιμάστηκαν και οι σουπιές (9.5 ευρώ). Φτιαγμένες στην κατσαρόλα, με το μελάνι τους. Καλομαγειρεμένες αν και χωρίς ιδιαίτερη ένταση. Μεγάλη ποσότητα που συνοδευόταν από τηγανιτές πατάτες. Το μοσχαράκι στιφάδο που δοκίμασα ήταν μπουκιά και συχώριο. Ζουμερό, με γλυκό κρεμμύδι. Γεμάτο αρώματα. Να είχα μια μερίδα τώρα να την τσάκιζα!
Η ομελέτα με απάκι ως ορεκτικό είναι μια χαρά, προτιμώ όμως κάτι πιο μαγειρευτό. Βέβαια με τη ρακή ταιριάζουν όλα, γιατί όχι και η ομελέτα! Μια χαρά χορταστική ήταν, αν είχε και ένα αλμυρό τυράκι, θα ήταν ακόμη καλύτερα.
Κάντε υπομονή! 2 πιάτα έμειναν!
Μακαρόνια με κατσίκα, στα 8 ευρώ. Δεν έχω δοκιμάσει για να πω την αλήθεια, μπορώ μετά βεβαιότητας όμως να πω ότι είναι από αυτά που παραγγέλνουν συχνά στο κατάστημα. Αν και το σπαγγέτι φαίνεται λεπτό, το κρέας της κατσίκας φαίνεται αρκετά μπαμπάτσικο. Το κουνέλι στη σχάρα πάλι, πιθανότατα δεν θα το βρείτε στον κατάλογο. Ήταν ειδική παραγγελία, έμειναν μόνο τα κόκκαλα. Εκ πεποιθήσεως δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, για τους λάτρεις όμως …
Μετά από τόσα πιάτα, καταλαβαίνετε πως το μαγαζί το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Ο Βάφης αποτελεί σημείο αναφοράς κάθε χρόνο στις διακοπές μου. Τρώω καλά χωρίς ποτέ να έχω πρόβλημα από φούσκωμα ή κακοφτιαγμένο φαγητό. Με έπιασε μια νοσταλγία τώρα που ανέφερα όλα τα παραπάνω. Ας είναι! Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα’ναι!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Στις ολιγοήμερες διακοπές μου σπάνια θα γευματίσω εντός του δωματίου μου. Ένας λόγος παραπάνω είναι και η ενασχόληση μου με το παρόν σάιτ. Έχω κολλήσει το μικρόβιο βλέπετε!
Η ταβέρνα του Βάφη είναι πολύ γνωστή στις γύρω περιοχές,κοντινές στα Μάταλα. Με ιστορία από το 1993, προσελκύει ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες. Στην ιστοσελίδα τους μπορείτε να διαβάσετε την ιστορική αναδρομή τους. Ξεκίνησαν δειλά, δειλά με 8 τραπέζια πάνω στην πλατεία του χωριού Σίβας. Με τα χρόνια επεκτάθηκαν. Δεν είναι τυχαίο που και στις 2 φετινές επισκέψεις μου, χρειάστηκε η τηλεφωνική κράτηση. Σημειώστε πως έχουν δικής τους παραγωγή ελαιόλαδου, ρακής αλλά και άλλων προϊόντων.
Ο Βάφης δεν θα σε εντυπωσιάσει με περίεργες συνταγές. Θα σε κερδίσει όμως με την καλή εξυπηρέτηση του. Παιδιά που τρέχουν συνεχώς, αρκετά επικοινωνιακά, προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Καμιά φορά τους “προδίδει” η κουζίνα, μιας και ίσως υπάρχουν καθυστερήσεις με τόσες πολλές παραγγελίες. Στο τέλος θα σας κεράσουν ρακή, φρουτάκια και γλυκό. Αν είστε γερό ποτήρι, ίσως σας προσφέρουν και δεύτερο καραφάκι.
Όσον αφορά τον χώρο, εξωτερικά δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Η κλασικότατη ταβέρνα σε ό, τι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα. Εσωτερικά έχει ενδιαφέρον, καθώς είναι πετρόχτιστο. Για τον χειμώνα είναι μια πολύ καλή επιλογή, όταν το επιτρέψει ο κορωνοϊός. Ατραξιόν της περιοχής πάντως είναι ο σκυλάκος, ο Μπουμπουλιός. Όταν πεινάσει, θα τον βρείτε να βολτάρει έξω από το μαγαζί! Αφού πρώτα έχει παίξει λίγο πιο πάνω με τα παιδιά στην πλατεία!
Σε ό,τι αφορά τώρα το κύριο ζητούμενο, το φαγητό, θα ικανοποιηθείτε με την ποιότητα της κουζίνας. Αν ψάχνετε για δημιουργική κουζίνα, λυπάμαι χάσατε. Προσφέρουν κάποια παραδοσιακά πιάτα, χωρίς φιοριτούρες. Οι μερίδες τους είναι αρκετά τίμιες.
Αν είστε λάτρεις των χοχλιών, σίγουρα θα δοκιμάσετε μια μερίδα. Έχω την εντύπωση ότι κοστίζουν 4 ευρώ. Τα τηγανιτά κολοκυθάκια (3.5 ευρώ) σε μεγάλες λωρίδες έχουν τραγανή κρούστα και γλυκιά γεύση. Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί. Τα ντολμαδάκια τους δεν λείπουν ποτέ από το τραπέζι και είναι χρήσιμα ώστε να υπάρχει ποικιλία γεύσεων στο τραπέζι. Ικανοποιητική μερίδα και γευστικά. Οι δε κολοκυθοανθοί, με ρύζι τόσο όσο, είναι ακόμη καλύτεροι γευστικά και συνιστώνται ανεπιφύλακτα. Αν τα προλάβετε φυσικά, αφού παρασκευάζουν 12-14 μερίδες την ημέρα.
Εγώ, προσωπικά,πάντα θα παραγγείλω ντακάκια (5 ευρώ). Τέσσερα στον αριθμό, με τριμμένη ντομάτα και τυρί τόσο όσο. Αυτή τη φορά θα τα ήθελα λιγότερο σκληρά. Τα χόρτα (3.5-4 ευρώ), όπως πρέπει να είναι σε κάθε ταβέρνα. Δεν γίνονται λιώμα στο στόμα.
Τώρα θα γελάσετε με την επιλογή του χοιρινού σνίτσελ α λα κρεμ (8.5 ευρώ) αλλά μετά από 9ωρο ταξίδι κρίθηκε επιβεβλημένο. Μεγάλη ποσότητα και χορταστική. Καλοψημμένο. Συνοδευόταν από τηγανιτές πατάτες. Το ίδιο ακριβώς μπορώ να ισχυριστώ και για το σνίτσελ κοτόπουλου!
Ξεχάστηκα και δεν ανέφερα τις ζουμερές, τυροκροκέτες με πολύ τραγανή κρούστα και χρυσαφένιο άρωμα. 10 τεμάχια που … τρώγονται μετά μανίας!
Λόγω νηστείας, δοκιμάστηκαν και οι σουπιές (9.5 ευρώ). Φτιαγμένες στην κατσαρόλα, με το μελάνι τους. Καλομαγειρεμένες αν και χωρίς ιδιαίτερη ένταση. Μεγάλη ποσότητα που συνοδευόταν από τηγανιτές πατάτες. Το μοσχαράκι στιφάδο που δοκίμασα ήταν μπουκιά και συχώριο. Ζουμερό, με γλυκό κρεμμύδι. Γεμάτο αρώματα. Να είχα μια μερίδα τώρα να την τσάκιζα!
Η ομελέτα με απάκι ως ορεκτικό είναι μια χαρά, προτιμώ όμως κάτι πιο μαγειρευτό. Βέβαια με τη ρακή ταιριάζουν όλα, γιατί όχι και η ομελέτα! Μια χαρά χορταστική ήταν, αν είχε και ένα αλμυρό τυράκι, θα ήταν ακόμη καλύτερα.
Κάντε υπομονή! 2 πιάτα έμειναν!
Μακαρόνια με κατσίκα, στα 8 ευρώ. Δεν έχω δοκιμάσει για να πω την αλήθεια, μπορώ μετά βεβαιότητας όμως να πω ότι είναι από αυτά που παραγγέλνουν συχνά στο κατάστημα. Αν και το σπαγγέτι φαίνεται λεπτό, το κρέας της κατσίκας φαίνεται αρκετά μπαμπάτσικο. Το κουνέλι στη σχάρα πάλι, πιθανότατα δεν θα το βρείτε στον κατάλογο. Ήταν ειδική παραγγελία, έμειναν μόνο τα κόκκαλα. Εκ πεποιθήσεως δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, για τους λάτρεις όμως …
Μετά από τόσα πιάτα, καταλαβαίνετε πως το μαγαζί το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Ο Βάφης αποτελεί σημείο αναφοράς κάθε χρόνο στις διακοπές μου. Τρώω καλά χωρίς ποτέ να έχω πρόβλημα από φούσκωμα ή κακοφτιαγμένο φαγητό. Με έπιασε μια νοσταλγία τώρα που ανέφερα όλα τα παραπάνω. Ας είναι! Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα’ναι!