Site logo

Ο ορισμός της ετερόκλητης ομάδας, άνθρωποι και των δύο φύλων, με διαφορετικές προσλαμβάνουσες, ηλικίες, ανατροφή, σπουδές, εργασιακή, οικογενειακή και προσωπική κατάσταση, τόπο διαμονής, αίσθηση του χιούμορ, τρόπο έκφρασης, γραφής, προτεραιότητες.

Τι μας ένωσε:

Μια φορά κι έναν καιρό, που λέει το παραμύθι, υπήρξε ένα site κριτικής εστιατορίων που για κάποιους από εμάς αποτέλεσε – σχεδόν – πάθος για αρκετά χρόνια και μας οδήγησε στο να γνωριστούμε μεταξύ μας. Αναπτύχθηκαν σχέσεις και φιλίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τυχόν διαφωνίες δεν είχαν, κι εξακολουθούν να έχουν, τη θέση τους. Δυστυχώς όμως το site αυτό κάποια στιγμή έκλεισε τον κύκλο του, πέφτοντας θύμα της ίδιας του της εμπορικότητας. Εμείς όμως, 6 βετεράνοι, μέλη του site εδώ και 3 – 12 χρόνια, έχοντας δημοσιεύσει χιλιάδες κριτικές και έχοντας αποκτήσει χιλιάδες followers, αποφασίσαμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή, ιδρύοντας το “EatingOut“.

Αυτό που μας ώθησε στη δημιουργία του “EatingOut” είναι ότι αγαπάμε το καλό φαγητό, από όποια κουζίνα – ελληνική ή διεθνή, ταπεινή ή gourmet – κι αν προέρχεται. Αγαπάμε τις ταβέρνες, τα εστιατόρια, τα κουτούκια, τα μπαράκια και τα ζαχαροπλαστεία, κάθε χώρο εστίασης γενικά, όπου μπορείς να βρεθείς με φίλους για ένα ποτό ή ένα γεύμα, να περάσεις καλά και να φας ακόμα καλύτερα.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μας αρέσει να διαβάζουμε, αλλά και να γράφουμε κριτικές για εστιατόρια, αληθινές κι αμερόληπτες, που βασίζονται στις προσωπικές εμπειρίες καθενός από εμάς. Ανάμεσά μας δεν υπάρχει κανένας επαγγελματίας κριτικός γεύσης, είμαστε όλοι απλά εραστές της γεύσης και της καλής παρέας.

Τι θέλουμε να πετύχουμε;

Μέσα από το “Eating Out” θέλουμε να αναδείξουμε τα καλά, αλλά και τα μεμπτά σημεία των εστιατορίων, και όχι μόνον, της Αττικής αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Επιθυμούμε μέσα από την αλληλεπίδραση, τη συνεχή και γόνιμη κριτική να βάλουμε ένα λιθαράκι στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των εστιατόρων και των πελατών τους, να παρακινήσουμε τα εστιατόρια να γίνουν καλύτερα και να αυξήσουν την πελατεία τους στηριζόμενα στην κριτική από στόμα σε στόμα.

Περιηγηθείτε λοιπόν στο “Eating Out” και γνωρίστε το. Θα ανακαλύψετε από την πρώτη στιγμή ότι είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση του, ενώ θα βρείτε κι άλλες ενότητες κι ενδιαφέροντα πεδία συζήτησης . Εδώ δε θα βρείτε μόνον κριτικές φαγητού κι εστιατορίων. Θα διαβάσετε την γνώμη μας για τη γαστρονομία γενικότερα. Θα βολτάρουμε παρέα στις πόλεις και γειτονιές που ζούμε αποκαλύπτοντας τα μικρά γευστικά μυστικά τους. Θα ταξιδέψουμε παρέα στους τόπους καταγωγής μας, στα μέρη των εκδρομών μας και θα σας γνωρίσουμε μέρη που είναι γνωστά μόνο στους ντόπιους. Θέλουμε φυσικά να μας πάρετε κι εσείς παρέα στα δικά σας ταξίδια, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές κι αναδεικνύοντας τα μέρη και μαγαζιά που αγαπάτε. Αν πάλι προτιμήσετε να γράψετε ένα άρθρο με θέμα παρεμφερές προς την εστίαση, και αυτό θα είναι ευπρόσδεκτο.

Γιατί πιστεύουμε ότι το “EatingOut” είναι ξεχωριστό κι ίσως μοναδικό, τουλάχιστον στην Ελλάδα;

Σίγουρα όλοι έχουμε διαβάσει κριτικές που εξυμνούν εστιατόρια και χώρους εστίασης και μας πείθουν να τα επισκεφθούμε έχοντας μεγάλες προσδοκίες. Δυστυχώς, κάποιες φορές, αντί για την υπέροχη γευστική κι όχι μόνον εμπειρία που μας έχουν υποσχεθεί, μας περιμένει μια μεγάλη απογοήτευση, λύπη για τα χρήματα που χαλάσαμε, ενώ τίθεται το υπαρξιακό ερώτημα ”Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;”

Αυτό είναι το σημείο στο οποίο φιλοδοξούμε να κάνουμε τη διαφορά. Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε το μοναδικό site που θα δημοσιεύει αληθινές κριτικές κι εμπειρίες από πραγματικούς πελάτες με σάρκα και οστά, τίποτε κατευθυνόμενο. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το “EatingOut” δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα. Δεν προχωρήσαμε στη δημιουργία του προσεγγίζοντας π.χ. εστιατόρια με στόχο το οικονομικό κέρδος. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανεξάρτητη κοινότητα ανθρώπων οι οποίοι μοιράζονται την αγάπη, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με το φαγητό.

Εν τη ενώσει η ισχύς

Για όλους τους παραπάνω λόγους σάς καλούμε να γίνετε μέλη της παρέας μας. Να μας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Να μας συστήσετε τα αγαπημένα σας στέκια μέσω της προσωπικής σας ματιάς κι αφήγησης. Να μας υποδείξετε νέα εστιατόρια, να μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας και να μας επιτρέψετε να κάνουμε το ίδιο. Πάνω απ’ όλα θέλουμε να είμαστε ανοικτοί και ειλικρινείς. Μικρές ή μεγάλες, όλες οι κριτικές θα γίνονται δεκτές, φθάνει να είναι τίμιες κι αληθινές.

Σας ζητάμε να τηρείτε τους λίγους, σαφείς κανόνες που ρυθμίζουν τον τρόπο λειτουργίας του “EatingOut” και θα τους βρείτε εδώ. Να γράφετε με το χέρι στην καρδιά, χωρίς προκατάληψη. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε συνεπείς στην επικοινωνία μας, χωρίς καθυστερήσεις και αδικαιολόγητες παρεμβάσεις στα γραφόμενά σας.

Δεν είμαστε οι ”τρεις φίλοι που τρώνε το σταφύλι”, είμαστε η – όχι υποχρεωτικά πάντα γλυκιά – ”συμμορία των 6”. Πιστεύουμε ότι ”Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει”, αλλά πάνω απ’ όλα ασπαζόμαστε το απόφθεγμα του Μαρσέλ Προυστ:

”Το ταξίδι της ανακάλυψης δεν σημαίνει να ψάχνεις καινούρια μέρη, αλλά να έχεις καινούρια μάτια”.

Ελάτε μαζί μας!