Σήμερα θα σας πάω βόλτα στο νότιο τμήμα της Νάξου. Στη διαδρομή προς τα εκεί θα διασχίσετε το πεδινό κέντρο του νησιού και θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τον Πύργο Μπαζαίου, όπου κάθε καλοκαίρι γίνεται το Φεστιβάλ Νάξου, τον αρχαίο Ναό της Δήμητρας, το μεσαιωνικό Κάστρο του Απαλύρου και ένα σωρό ωραίες μικρές εκκλησίες. Ο δρόμος, χωρίς πολλές στροφές, καταλήγει στην Αγιασσό, μια από τις πιο ωραίες ακτές της Νάξου με καθαρά γαλάζια νερά και λίγους επισκέπτες.
Μετά το μπανάκι, όταν το στομάχι αρχίσει να διαμαρτύρεται, η λύση είναι μία: Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΣΟΥ στη δεξιά πλευρά του μεγάλου κόλπου, κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα, με τρία τεράστια αρμυρίκια μπροστά της, και κόσμο, πολύ κόσμο, που, όπως συνηθίζουμε εμείς οι Έλληνες, έρχεται να φάει την ίδια μεσημεριανή ώρα. Το προσωπικό είναι δυστυχώς φιλότιμο μεν αλλά ανεπαρκές. Εμείς προλάβαμε το προτελευταίο τραπέζι, πέρασε όμως πάρα πολλή ώρα, μέχρι να αρχίσουν να έρχονται στο τραπέζι όσα παραγγείλαμε.
Ο κατάλογος είναι εντυπωσιακά μεγάλος για το μέγεθος της επιχείρησης, προσφέρει όλα του κόσμου τα καλά. Εμείς είχαμε βάλει στόχο τα θαλασσινά, έτσι δοκιμάσαμε τα εξής: Αρχικά μια απλή ντοματοσαλάτα “ορφανή”, αρωματισμένη με ναξιώτικο λάδι και ναξιώτικη ρίγανη (5 €) και κατόπιν φρεσκοτηγανισμένους τραγανούς τυρολουκουμάδες με συνοδεία ντοματομαρμελάδας (9 €), που θα την ήθελα λίγο πιο πικάντικη.
Ακολούθησε τριλογία θαλασσινών: μαριδάκι, όνομα και πράγμα στα 10 €, καλαμαράκια τηγανιτά στα 12 €, πολύ μαλακά και σωστά τηγανισμένα, πλήν όμως μάλλον μικρή μερίδα, και μύδια σαχανάκι με μπόλικη φέτα και νοστιμότατη σάλτσα ντομάτας στα 14 €. Ευχάριστη νότα η αγαπημένη μου σαλονικιώτικη μπίρα ΝΥΜΦΗ, που βάζει τα γυαλιά στις περισσότερες ντόπιες και ξένες μάρκες. Στα αρνητικά οφείλω να σημειώσω την απουσία κάποιου κεράσματος στην αρχή ή στο τέλος του γεύματος.
Ο λογαριασμός ίσα που σκαρφάλωσε στα 60 €, μάλλον πολλά θα έλεγα λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Σήμερα θα σας πάω βόλτα στο νότιο τμήμα της Νάξου. Στη διαδρομή προς τα εκεί θα διασχίσετε το πεδινό κέντρο του νησιού και θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τον Πύργο Μπαζαίου, όπου κάθε καλοκαίρι γίνεται το Φεστιβάλ Νάξου, τον αρχαίο Ναό της Δήμητρας, το μεσαιωνικό Κάστρο του Απαλύρου και ένα σωρό ωραίες μικρές εκκλησίες. Ο δρόμος, χωρίς πολλές στροφές, καταλήγει στην Αγιασσό, μια από τις πιο ωραίες ακτές της Νάξου με καθαρά γαλάζια νερά και λίγους επισκέπτες.
Μετά το μπανάκι, όταν το στομάχι αρχίσει να διαμαρτύρεται, η λύση είναι μία: Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΣΟΥ στη δεξιά πλευρά του μεγάλου κόλπου, κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα, με τρία τεράστια αρμυρίκια μπροστά της, και κόσμο, πολύ κόσμο, που, όπως συνηθίζουμε εμείς οι Έλληνες, έρχεται να φάει την ίδια μεσημεριανή ώρα. Το προσωπικό είναι δυστυχώς φιλότιμο μεν αλλά ανεπαρκές. Εμείς προλάβαμε το προτελευταίο τραπέζι, πέρασε όμως πάρα πολλή ώρα, μέχρι να αρχίσουν να έρχονται στο τραπέζι όσα παραγγείλαμε.
Ο κατάλογος είναι εντυπωσιακά μεγάλος για το μέγεθος της επιχείρησης, προσφέρει όλα του κόσμου τα καλά. Εμείς είχαμε βάλει στόχο τα θαλασσινά, έτσι δοκιμάσαμε τα εξής: Αρχικά μια απλή ντοματοσαλάτα “ορφανή”, αρωματισμένη με ναξιώτικο λάδι και ναξιώτικη ρίγανη (5 €) και κατόπιν φρεσκοτηγανισμένους τραγανούς τυρολουκουμάδες με συνοδεία ντοματομαρμελάδας (9 €), που θα την ήθελα λίγο πιο πικάντικη.
Ακολούθησε τριλογία θαλασσινών: μαριδάκι, όνομα και πράγμα στα 10 €, καλαμαράκια τηγανιτά στα 12 €, πολύ μαλακά και σωστά τηγανισμένα, πλήν όμως μάλλον μικρή μερίδα, και μύδια σαχανάκι με μπόλικη φέτα και νοστιμότατη σάλτσα ντομάτας στα 14 €. Ευχάριστη νότα η αγαπημένη μου σαλονικιώτικη μπίρα ΝΥΜΦΗ, που βάζει τα γυαλιά στις περισσότερες ντόπιες και ξένες μάρκες. Στα αρνητικά οφείλω να σημειώσω την απουσία κάποιου κεράσματος στην αρχή ή στο τέλος του γεύματος.
Ο λογαριασμός ίσα που σκαρφάλωσε στα 60 €, μάλλον πολλά θα έλεγα λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών.