Πάνε πάνω από δέκα χρόνια που επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά τη ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ στο τέρμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Πέραμα, πολύ κοντά στο σημείο όπου φεύγουν τα φέρι για Σαλαμίνα, και από τότε την τιμούμε μία δύο φορές το χρόνο, με ένα μικρό διάλειμμα κατά την περίοδο των lockdown.
Ο χώρος δεν έχει αλλάξει σε κάτι, είναι πάντα περιποιημένος, με μπλε τραπέζια και καρέκλες, και αξιοσημείωτα καθαρός. Τα τραπέζια ελαφρά στριμωχτά και σχεδόν πάντα γεμάτα, γιατί η ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ συγκεντρώνει κόσμο όχι μόνο από τα πέριξ, αλλά από όλη την Αθήνα, συνεπώς τις ημέρες αιχμής προνοήστε για κράτηση. Το σέρβις άμεσο, με σωστά κατανεμημένους ρόλους, άρα γρήγορο, και μπόλικο χαμόγελο, όπως θα το ήθελα σε όλες τις ψαροταβέρνες της επικράτειας. Η στάθμευση τα Σαββατοκύριακα που πηγαίνουμε δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα (4 στα 10).
Η ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ αυτοχαρακτηρίζεται «ουζερί», οπότε ξέρεις τι να περιμένεις. Ο κατάλογος πραγματικά εντυπωσιακός σε έκταση, με τους γνωστούς ουζομεζέδες, όλα τα θαλασσινά προϊόντα (σαρδέλες, γαύρους, γαρίδες, καραβίδες, χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, μύδια κτλ. ) μαγειρεμένα εν μέρει με ασυνήθιστες συνταγές, όπως βέβαια και μεγάλο ψάρι, το οποίο και φρέσκο είναι και κατά 10 ή και παραπάνω ευρώ φθηνότερο – τα πιο ακριβά στα 48 € το κιλό – σε σύγκριση με άλλα μαγαζιά.
Στα must order εντάσσονται σίγουρα τα όστρακα σε μεγάλη ποικιλία, γύρω στα 9 € τα περισσότερα, και ο παστουρμάς της θάλασσας (= καπνιστός μαριναρισμένος λεπτοκομμένος μπακαλιάρος) στα 6 € με κάπαρη, φρέσκο κρεμμυδάκι και καλό λάδι από πάνω. Μαστόρικα φτιαγμένοι και τραγανοτηγανισμένοι οι κολοκυθοανθοί με φέτα και μυζήθρα (5 €). Από σαλάτες όποια και να διαλέξετε δεν θα σας απογοητεύσει, ειδικά οι αρμύρες, ο ντάκος και η αγαπημένη μου η πολίτικη (5,50 €) με χοντροκομμένο λάχανο. Την τελευταία φορά ξεκολλήσαμε από το ανάμικτο σαχανάκι (γαρίδες + μύδια) γκρατινέ με κόκκινη σάλτσα και πήραμε σουπιά κρασάτη (8 €) και φρέσκια πεσκανδρίτσα στιφάδο (11 €), και τα δύο πιάτα μάς άρεσαν πολύ, καθώς ήταν μαγειρεμένα με «μαμαδίστικο» στιλ. Με χαρά είδα να πηγαινοέρχονται στα τραπέζια πιάτα με καλαμάρι γεμιστό και θράψαλο σε ροδέλες, την επόμενη φορά θα τα τιμήσουμε και πάλι, όπως βέβαια και τον κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά.
Ποτά τα γνωστά αποστάγματα, μπύρες και αρκετά καλό δικό τους λευκό. Νερό σε κανάτα και ψωμί χωρίς χρέωση. Στο τέλος κέρασμα το γλυκό που έχουν ετοιμάσει για την ημέρα.
Οι τιμές θα έλεγα συμβατές με την ποιότητα των παρασκευασμάτων και το μέγεθος των μερίδων, πληρώνεις δηλαδή ότι παραγγέλνεις. Για ένα πλήρες γεύμα δύο ατόμων υπολογίστε 35 έως 50 ευρώ.
Η ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη, ακόμα και από όσους μένουν λίγο μακριά. Στα συν και η ευχάριστη διαδρομή παράλληλα με τη θάλασσα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Πάνε πάνω από δέκα χρόνια που επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά τη ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ στο τέρμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Πέραμα, πολύ κοντά στο σημείο όπου φεύγουν τα φέρι για Σαλαμίνα, και από τότε την τιμούμε μία δύο φορές το χρόνο, με ένα μικρό διάλειμμα κατά την περίοδο των lockdown.
Ο χώρος δεν έχει αλλάξει σε κάτι, είναι πάντα περιποιημένος, με μπλε τραπέζια και καρέκλες, και αξιοσημείωτα καθαρός. Τα τραπέζια ελαφρά στριμωχτά και σχεδόν πάντα γεμάτα, γιατί η ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ συγκεντρώνει κόσμο όχι μόνο από τα πέριξ, αλλά από όλη την Αθήνα, συνεπώς τις ημέρες αιχμής προνοήστε για κράτηση. Το σέρβις άμεσο, με σωστά κατανεμημένους ρόλους, άρα γρήγορο, και μπόλικο χαμόγελο, όπως θα το ήθελα σε όλες τις ψαροταβέρνες της επικράτειας. Η στάθμευση τα Σαββατοκύριακα που πηγαίνουμε δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα (4 στα 10).
Η ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ αυτοχαρακτηρίζεται «ουζερί», οπότε ξέρεις τι να περιμένεις. Ο κατάλογος πραγματικά εντυπωσιακός σε έκταση, με τους γνωστούς ουζομεζέδες, όλα τα θαλασσινά προϊόντα (σαρδέλες, γαύρους, γαρίδες, καραβίδες, χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, μύδια κτλ. ) μαγειρεμένα εν μέρει με ασυνήθιστες συνταγές, όπως βέβαια και μεγάλο ψάρι, το οποίο και φρέσκο είναι και κατά 10 ή και παραπάνω ευρώ φθηνότερο – τα πιο ακριβά στα 48 € το κιλό – σε σύγκριση με άλλα μαγαζιά.
Στα must order εντάσσονται σίγουρα τα όστρακα σε μεγάλη ποικιλία, γύρω στα 9 € τα περισσότερα, και ο παστουρμάς της θάλασσας (= καπνιστός μαριναρισμένος λεπτοκομμένος μπακαλιάρος) στα 6 € με κάπαρη, φρέσκο κρεμμυδάκι και καλό λάδι από πάνω. Μαστόρικα φτιαγμένοι και τραγανοτηγανισμένοι οι κολοκυθοανθοί με φέτα και μυζήθρα (5 €). Από σαλάτες όποια και να διαλέξετε δεν θα σας απογοητεύσει, ειδικά οι αρμύρες, ο ντάκος και η αγαπημένη μου η πολίτικη (5,50 €) με χοντροκομμένο λάχανο. Την τελευταία φορά ξεκολλήσαμε από το ανάμικτο σαχανάκι (γαρίδες + μύδια) γκρατινέ με κόκκινη σάλτσα και πήραμε σουπιά κρασάτη (8 €) και φρέσκια πεσκανδρίτσα στιφάδο (11 €), και τα δύο πιάτα μάς άρεσαν πολύ, καθώς ήταν μαγειρεμένα με «μαμαδίστικο» στιλ. Με χαρά είδα να πηγαινοέρχονται στα τραπέζια πιάτα με καλαμάρι γεμιστό και θράψαλο σε ροδέλες, την επόμενη φορά θα τα τιμήσουμε και πάλι, όπως βέβαια και τον κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά.
Ποτά τα γνωστά αποστάγματα, μπύρες και αρκετά καλό δικό τους λευκό. Νερό σε κανάτα και ψωμί χωρίς χρέωση. Στο τέλος κέρασμα το γλυκό που έχουν ετοιμάσει για την ημέρα.
Οι τιμές θα έλεγα συμβατές με την ποιότητα των παρασκευασμάτων και το μέγεθος των μερίδων, πληρώνεις δηλαδή ότι παραγγέλνεις. Για ένα πλήρες γεύμα δύο ατόμων υπολογίστε 35 έως 50 ευρώ.
Η ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη, ακόμα και από όσους μένουν λίγο μακριά. Στα συν και η ευχάριστη διαδρομή παράλληλα με τη θάλασσα.