Site logo

Έτσι είναι, ακόμη, κι αν δε νομίζετε…

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Luigi Pirandello

Έτσι είναι, ακόμη, κι αν δεν νομίζετε…

EatingOuters

Έτσι είναι, ακόμη, κι αν δε νομίζετε…

Φεύγετε για ταξίδι; Πεινάσατε την ώρα που κάνετε τα ψώνια της εβδομάδας; Ψάχνετε κάτι γρήγορο αλλά όχι πρόχειρο; Δε σας αρέσει το φαγητό που υπάρχει σπίτι; Δεν προλάβατε να μαγειρέψετε; Θέλετε να συμπληρώσετε με κάτι τις το τραπέζι σας;

Σας παίρνουμε μαζί σε μέρη, γνωστά και μη εξαιρετέα ή, γνωστά σε λίγους, στα οποία δοκιμάσαμε νόστιμο φαγητό, εκεί που δεν το περιμέναμε αποκαλύπτοντάς σας τα αγαπημένα πιάτα που ξεχωρίζουμε.

Οι EatingOuters προτείνουν.

TOMIE

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Σκλαβενίτης

Η σχέση μου με τα εστιατόρια του Σκλαβενίτη ξεκίνησε 3-4 χρόνια πριν όταν ένα μεσημέρι του καλοκαιριού ήθελα να συναντήσω μια φίλη στο κέντρο του Πειραιά για λίγο! Και μου πέταξε την ιδέα, ωραία θέα γρήγορο και νόστιμο φαγητό σε συνδυασμό με τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ που χρειαζόμουν. Η έκπληξη ήταν ευχάριστη, ποικιλία φαγητών για όλα τα γούστα, καλομαγειρεμένα που θυμίζουν, αρκετά  έως πολύ, μαμαδίστικες γεύσεις, σαλάτες, γλυκά.

Όταν δε, δοκίμασα τη βάφλα τους, πραγματικά, δεν το πίστευα. Από τότε πολλά μεσημέρια που βρίσκομαι στο δρόμο και δε θέλω να καταφύγω στις γνωστές λύσεις σουβλάκια, μπέργκερ κ. λπ είναι από τις πρώτες μου επιλογές. Το φαγητό μπαίνει σε ωραιότατο ταπεράκι, οι μερίδες είναι τίμιες και σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 5 ευρώ.    

Σκλαβενίτης, Ακτή Μουτσοπούλου 48, Πειραιάς (και σε πολλά άλλα σημεία).

JULIE05

BREAD FACTORY

Bread Factory

Τί είναι το καλό φαγητό; Είναι η γεύση; Η υφή; Οι πρώτες ύλες; Η παρέα; Ο χώρος; Έστω κι αν είναι όλα αυτά μαζί, τότε αν είμαστε μόνοι μας, και δεν έχουμε καμία διάθεση να μαγειρέψουμε, και πάρουμε κάτι απ’ έξω, σημαίνει ότι θα είναι κάτι στα όρια του αποδεκτού και απλά θα δαμάσουμε την πείνα μας; Μήπως να ξανά σκεφτόμασταν τις αλυσίδες φούρνων; Μήπως τελικά τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται, και μπορεί μια λάθος πεποίθηση να μας στερήσει ένα πραγματικά καλό γεύμα;

Το έχω κάνει συχνό στέκι, ειδικά όταν αλλάζω νομό πηγαίνοντας στο νησί της διπλανής πόρτας. Την τελευταία φορά παιδεύτηκα στο τι να διαλέξω, γιατί ομολογώ ότι είχε μεγάλη ποικιλία από ψάρια και λαδερά, μέχρι κεμπαμπάκια σε αραβική πίτα με τομάτα και ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Το ίδιο παίδεμα και με τις σαλάτες και τα συνοδευτικά. Άντε να επιλέξεις.

Πρόβλημα. Αυτό όμως που για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι το κοτόπουλο μπούτι σε ψωμί Burger και sweet chili sauce. Μεγάλη μερίδα που νομίζεις ότι θα σου  κρατήσει και για το βράδυ…. Αμ δε… Για όσους θέλουν να πάρουν φαγητό για το σπίτι, με φίλους ή χωρίς, για ταξίδι, για μεσημέρι – βράδυ, μια στάση στο Bread Factory στο Περιστέρι ενδείκνυται.

Bread Factory, Εθνάρχου Μακαρίου 2, Περιστέρι (και σε πολλά άλλα σημεία).

GENERAL

STRATIGOS (1)
STRATIGOS (4)

Saveur (Ο φούρνος του Μούντριχα)

Ψάχνοντας, τυχαία, διαδικτυακά για κάτι γρήγορο στις περιοχές Παλαιού Φαλήρου – Νέας Σμύρνης, έπεσε το μάτι μου στο Saveur. Βάσει ονομασίας, θεώρησα πως έχει γαλλικές επιρροές, μα τελικά προσέφερε κυρίως πίτσες, ζυμαρικά και πεϊνιρλί.

Προσανατολισμένο στην ιταλική κουζίνα.

Αφού παρήγγειλα την πρώτη φορά λαζάνια και πίτσα ιταλικού τύπου, βλέπω ότι προσφέρει και προϊόντα φούρνου. Σκέφτομαι πως, απλώς, θα είναι έτοιμα συσκευασμένα.

Η πίτσα tartufo με λευκή σάλτσα παρμεζάνας, φρέσκα μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί ήταν μοσχομυριστή. Καλή ποσοτικά γέμιση, αδιάφορη άκρη αλλά σαν τελικό αποτέλεσμα αρκετά ικανοποιητική και καθόλου βαριά. Κυριαρχούσε το λάδι τρούφας.

Νόστιμα και τα λαζάνια με γευστικό κιμά, θεωρώ όμως πως λίγο τυρί στην μπεσαμέλ θα έδινε ένα, ακόμη, καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Έδωσαν εντύπωση φρέσκιας παρασκευής και όχι ξαναζεσταμένου φαγητού.

Στη δεύτερη παραγγελία μου, προτίμησα take away. Ε λοιπόν, ήταν ο φούρνος του Μούντριχα, κοντά στις γραμμές του τραμ, στα παλιά στοκάδικα του Παλαιού Φαλήρου!

Έκπληξη; Μπορεί! Ακόμη πιο έκπληξη ήταν ότι προσφέρει και μαγειρευτά φαγητά,

Μιας και διάβασα, πρόσφατα, άρθρο από το Χρυσανθεμάκι με θέμα τον καφέ, να πω ότι προσφέρει και ελληνικό καφέ στη χόβολη (αν έχετε λίγη υπομονή να περιμένετε).

Η δεύτερη παραγγελία ήταν για πίτσα … ελληνικού τύπου. Η ζύμη πάνω κάτω η ίδια, με πλούσια υλικά, αν και πιο βαριά λόγω κίτρινων τυριών, είναι σίγουρα χορταστική. Με ένα αναψυκτικό ως συνοδευτικό, γίνεται ακόμη πιο ευχάριστη, ώστε να “γλιστρήσει” το πεπερόνι.

Κρίνω τίμια την πρόταση του Μούντριχα για ένα αξιοπρεπές φαγητό εκεί που δεν το περιμένεις. Στην προ covid εποχή, υπήρχαν σε εξωτερικό χώρο τραπεζάκια ώστε να ξαποστάσεις για λίγο και να φας με την ησυχία σου.

Ο φούρνος του Μούντριχα, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 253, Παλαιό Φάληρο.

ΤΖΙΑ

Αν δε μπορείς να αποφασίσεις μεταξύ δύο… γράψε και για τα δύο!

Πολύ διαφορετικής φιλοσοφίας και έκτασης μέρη που έχουν όμως το κοινό χαρακτηριστικό να προσφέρουν, εκτός των άλλων, αναπάντεχα, νόστιμο φαγητό. Οι μερίδες τους όχι μόνο μας έχουν ταΐσει εξολοκλήρου αλλά έχουν υπάρξει και σωτήριο συμπλήρωμα του καθημερινού, ή, γιορταστικού  τραπεζιού.

κρι κρι

Κρι κρι

Φούρνος που υπάρχει από το 1978 και του οποίου το όνομα μαρτυρά την καταγωγή του ιδιοκτήτη από την Κρήτη. Κάθε μέρα μπαίνουν δύο τσουκάλια με φαγητό τα οποία ψήνονται στον φούρνο σε πήλινες γάστρες. Από, ας πούμε, ταπεινά φαγάκια όπως λαδερά, όσπρια, καμιά σούπα στα κρύα, τα οποία, μόνο ταπεινά δεν είναι αφού βάζουν κάτω πολλά σπιτικά πιάτα, έως άπαιχτο παστίτσιο, μουσακά, γεμιστά, ψητό μπακαλιάρο με πατάτες.

Μελωμένα, νόστιμα, πάντα της μέρας και σε μικρή ποσότητα φτιαγμένα με μεράκι, εξαιρετικό λάδι και φρέσκα υλικά.

Εξαιρετικοί ντοματοκεφτέδες με ζωντανή ντομάτα, κόκκινη πιπεριά και μυρωδικά που δεν έχουν τραβήξει καθόλου λάδι, τρώγονται ευχάριστα και την επόμενη μέρα (αν μείνουν), χορτοκεφτέδες, πιταράκια με τυρί (λίγο μέλι από πάνω τα πάει σε άλλο επίπεδο), πρασόπιτα.

Ευγενέστατοι όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί και ψυχή του μαγαζιού ο κ. Γιώργος ο οποίος δε θα σας αφήσει να φύγετε χωρίς να σας κεράσει κάτι. Πάρτε και ψωμί φυσικά… θα σας χρειαστεί για βούτες! Δυστυχώς μόνο για Παγκρατιώτες επί του παρόντος αλλά αν στο μέλλον σας βγάλει ο δρόμος να το τιμήσετε.

Φούρνος Κρι κρι, Αστυδάμαντος 5, Παγκράτι.           

ΒΕΝΕΤΗΣ

Βενέτης

Ναι είναι αλυσίδα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν προσφέρει (και προ καραντίνας) νόστιμο φαγητό! Εδώ θα βρούμε πιο ιδιαίτερα πιάτα, το μενού της κάθε μέρας είναι καθορισμένο και μπορείτε να το δείτε αναρτημένο στο site τους.

Επικεφαλής chef ο Γιάννης Τζελέπης ο οποίος φροντίζει τα πιάτα να ακολουθούν την εποχή.

Αγαπημένο πιάτο οι σουπιές με κάρυ και λαχανικά (τρυφερές με ινδικά αρώματα), οι πιπεριές γεμιστές με πλιγούρι και κουκουνάρι (φωνάζουν Πόλη από μακριά), η πέρκα με λαδορίγανη, χόρτα κι εξαιρετική πατατοσαλάτα αλλά και τα, ζουμερά, μπιφτέκια γαλοπούλας (για τις μέρες της δίαιτας). Η πηλειορίτικη τυρόπιτά τους τα σπάει (παραγγέλνω ολόκληρο ταψί και νομίζουν όλοι ότι την έχω φτιάξει εγώ) και τα spring rolls τους είναι τα αγαπημένα της κόρης.

Αγαπώ το βυζαντινό τους καρβέλι και το καρυδόψωμο ενώ  θεωρώ τις λαγάνες τους από τις πλέον νόστιμες και ιδιαίτερες. Δεν έχω να πω παρά τα καλύτερα, για την εξυπηρέτηση που μόνο απρόσωπη δεν είναι. Συγκινητική η στιγμή τη μέρα που αποχαιρετούσα τη μητέρα μου. Όχι μόνο με συλλυπήθηκαν ειλικρινά αλλά και αρνήθηκαν να πάρουν χρήματα. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιο υποκατάστημα κοντά σας αλλά έχει και υπηρεσία delivery οπότε δοκιμάστε και πείτε μου την άποψή σας.

Φούρνος Βενέτη, Ευτυχίδου 32, Παγκράτι (και σε πολλά άλλα σημεία).

ΚΕΝΤΡΙΚΗ 1
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο