Site logo

Παραδοσιακό, θεϊκό και γαλακτομπούρεκο.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Ποιος θα αντισταθεί;

Ένα, απόλυτα παραδοσιακό, ελληνικό γλυκό.

Συνυφασμένο με μέρες χαράς ανεξαρτήτως εποχής. Το κλείσιμο ενός γιορτινού τραπεζιού. Η υπέροχη ευωδιά του βουτύρου. Τα λίγα καραμελωμένα φύλλα που σπάνε στο δόντι. Η γαλατένια κρέμα με αρώματα βανίλιας, πορτοκαλιού ή ακόμα και λεμονιού.

Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν ζαχαροπλαστεία που ειδικεύονται μόνο σε αυτό.

Οι Eatingouters σας παραθέτουν τις τεκμηριωμένες απόψεις τους για αυτά που ξεχωρίζουν… 

Τα στανταράκια.

Τzia

ΣΤΑΜΟΥ (1)

Η νέα ανακάλυψη. Κι όταν λέω νέα εννοώ για μένα, εφόσον η φίρμα Στάμου υπάρχει από το 1964.

Εδώ και, πολύ, λίγους μήνες άνοιξε και στο Παγκράτι οπότε είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το γαλακτομπούρεκό τους.

Υπέροχα τραγανό φύλλο με αίσθηση καραμελωμένου. Πυκνό σιρόπι που είναι όσο, ακριβώς, πρέπει. Θαυμάσια δεμένη κρέμα, στην οποία κυριαρχεί η απίστευτη μυρωδιά και γεύση του φρέσκου γάλακτος με μια υποψία βανίλιας. Ευωδιά από φρέσκο βούτυρο το οποίο όμως δεν ισοπεδώνει τις υπόλοιπες γεύσεις.

Ότι πιο κοντινό σε σπιτικό έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι και την επόμενη μέρα διατήρησε τη φρεσκάδα του χωρίς το ενοχλητικό μούλιασμα των φύλλων.

Η αξία του είναι στα 13 ευρώ ενώ την επόμενη μέρα πωλείται στο μισό της τιμής του.

Πιστεύω ειλικρινά ότι του αξίζει μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα του είδους και σας προτείνω να το δοκιμάσετε.

Στάμου, Ευτυχίδου 28-30, Παγκράτι (και σε άλλες περιοχές).

GeorgeG.

Παραδοσιακό, θεϊκό και γαλακτομπούρεκο.
GEORGE G 2

Υπάρχουν πολλά και γνωστά για το πολύ νόστιμο γαλακτομπούρεκο ζαχαροπλαστεία και γαλακτοπωλεία στην περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά και πολλοί υποστηρίζουν με φανατισμό την επιλογή τους.

Προσωπικά έχω υπόψη μου τουλάχιστον 4-5 εξαιρετικά νόστιμα γαλακτομπούρεκα που, όταν έχω την ευκαιρία να τα γευτώ, πραγματικά το απολαμβάνω. Επέλεξα να γράψω για αυτό του Μαστρονικόλα, γιατί έχει ίσως αν όχι την πιο γευστική, σίγουρα πάντως την πιο πλούσια κρέμα από το προσωπικό μου top-5.

Λίγες στρώσεις τραγανού φύλλου πάνω-κάτω και στο ενδιάμεσο μια εύγευστη, σωστά δεμένη, γερή δόση κρέμας. Κρέμα με έντονη γεύση φρέσκου γάλακτος (έχουν δική τους παραγωγή), αλλά και με διακριτά τα αρώματα του σιροπιού, η οποία πλημμυρίζει το στόμα, από την πρώτη μέχρι την τελευταία πιρουνιά.

Θα το βρείτε πάντα φρέσκο, καθώς η κατανάλωση είναι πολύ μεγάλη, σε πολύ καλές τιμές και με ευγενική και ταχύτατη εξυπηρέτηση από τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες. Όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει, δώστε μία ευκαιρία και εκτιμώ ότι θα γίνετε λάτρεις του γαλακτομπούρεκου του Μαστρονικόλα!

Μαστρονικόλας, Καραολή & Δημητρίου 68, Πειραιάς.

Χρυσανθεμάκι

ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Ξέρεις ότι ένα σιροπιαστό είναι αμάν αμάν και Παναγιά μου όταν, ενώ δουλεύεις σε ζαχαροπλαστείο, σου φέρνουν εν μέσω βάρδιας, κουτί απ το Κοσμικόν και τα πλήθη αλαλάζουν.

Αν, δε, αυτό το κουτί έχει αυτό που ελπίζεις, δηλαδή το απίστευτο, ζεστό γαλακτομπούρεκο τους, με το κρουστό φύλλο και την παχύρρευστη, απίστευτη σιμιγδαλένια κρέμα, που μοιράζει εγκεφαλικά μέχρι και σε ανεγκέφαλους, πετάς το πιρούνι και ορμάς στο ταψί όπως ο Καμπαμαρού στα μακαρόνια.

Μόνο από την παχιά, βουτυράτη μυρωδιά ξέρεις ότι εισπνέεις θερμίδες και καθόλου δε σε νοιάζει. Όλοι ξέρουν ότι οι θερμίδες της αμβροσίας δε μετράνε!

Κοσμικόν, Χαλανδρίου 34, Αγία Παρασκευή (και σε άλλες περιοχές).

Η έκπληξη.

General

STRATIGOS (2)
STRATIGOS (1)

Υπάρχουν ζαχαροπλαστεία τα οποία έχουν γίνει πασίγνωστα για το συγκεκριμένο γλυκό, όμως ο φούρνος του Ψυχάλη κάνει την έκπληξη. Πολύ κοντά στο δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, δε θα σου γεμίσει το μάτι, η αλήθεια είναι, όταν μπεις  για τα γλυκά του. 

Την ανακάλυψή του την οφείλω στον πατέρα μου ο οποίος το πρότεινε και πραγματικά αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη. Κάθε Πέμπτη φέρνει ειδικευμένο ζαχαροπλάστη, ο οποίος  ετοιμάζει διάφορα σιροπιαστά για το 3ημερο όπως κανταΐφι, καρυδόπιτες κ.λπ. 

Ε, το γαλακτομπούρεκο του με φύλλο κανταΐφι είναι, απλά,  εξαιρετικό. Συναγωνίζεται, μην πω ξεπερνάει πολλά άλλα γνωστά και μη εξαιρετέα. Αρκετή κρέμα, λίγο περισσότερο σιρόπι, χωρίς να υπερβάλλει. Το φύλλο του τραγανό  διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση και την επόμενη μέρα. Η μία μερίδα δε θα σε φουσκώσει, αντέχεις και δεύτερη χωρίς … καούρες. 

Όσο για την τιμή… θα εκπλαγείτε ευχάριστα! Πολύ κάτω από τα 10 ευρώ, κάτω από τα 7 … Ακόμη πιο κάτω … 

Η ίδια τιμή ισχύει για όλα τα ταψάκια του! 

Ψυχάλης Κωνσταντίνος: Καραολή και Δημητρίου 26, Κερατσίνι.

0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο