Site logo

Ιδού η Ρόδος… Τελεία.

Μας ταξιδεύει η Indulge.

Part 2

Δεν επισκεφθήκαμε πολλές παραλίες της Ρόδου. Είμαστε τύποι που εξερευνούμε, αλλά όταν βρούμε το ιδανικό για τις προτιμήσεις μας, αργοσβήνει η δίψα για εξερεύνηση. Ήμαστε τυχεροί, γιατί κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο νησί, οι άνεμοι που έπνεαν ήταν δυτικοί κι εμείς κινούμασταν αποκλειστικά στην ανατολική πλευρά, που πρακτικά σήμαινε αρκετό αέρα στην παραλία, αλλά καθόλου στη θάλασσα. Αποφασίσαμε να μη ρισκάρουμε το μεγάλο ταξίδι για το Πρασονήσι λόγω καιρικών συνθηκών, καθώς είναι το νοτιότερο σημείο της Ρόδου και μάθαμε ότι είναι αγαπημένη τοποθεσία για kite ή windsurfing. 

Επιπλέον, με τον covid19 και την απουσία της συνηθισμένης από περασμένα χρόνια μάζας τουριστών, θεωρήσαμε πιθανή την έλλειψη οργάνωσης στην παραλία, απαγορευτικό για εμάς που δεν κουβαλούσαμε ομπρέλα, καθώς ταξιδέψαμε αεροπορικώς.

Παραλία Αφάντου 

Αναδείχθηκε ομόφωνα η καλύτερη. Απέραντη (5km), πεντακάθαρη, με λεπτό βότσαλο, καθόλου τουριστική (κυρίως ντόπιους ακούγαμε), μερικώς οργανωμένη, με το beach bar Vammos (το τιμήσαμε δεόντως) να προσφέρει απλόχερα οτιδήποτε χρειαστείς. Ωραίοι καφέδες, κουβάδες με πάγο για τη συντήρηση νερών, ποτών ή αναψυκτικών, πεντανόστιμο club sandwich κι όχι μόνο, ουζομεζέδες για τους πιο μερακλήδες και μηδενική χρέωση σε ομπρέλες/ξαπλώστρες μόνο στους Έλληνες εκτός Κυριακής. Συνδύασέ τη με εκδρομή στις Επτά πηγές.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ (2)
Παραλία Αφάντου

Παραλία Αγίας Αγάθης

 Δεν μπορώ να παραβλέψω τον σύντομο μεν (~10min) πιο κακοτράχαλο δε δρόμο που συναντήσαμε στη Ρόδο, από το σημείο που εγκαταλείπεις τον κεντρικό δρόμο και μετά. Λεπτή χρυσαφένια άμμος στο πανέμορφο απάνεμο κολπάκι που βλέπεις από ψηλά ακριβώς πριν φτάσεις, εφόσον δε σπάσεις το αυτοκίνητο. Φέτος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, ήταν ανοργάνωτη. Συνδύασέ τη με επίσκεψη στη Λίνδο.

Παραλία Τσαμπίκα

 Αχανής. Νομίζεις ότι ο άνεμος θα φέρει μπροστά σου το κουβάρι με τα ξερόχορτα σαν ταινία φαρ-ουέστ. Τουλάχιστον τη μέρα που πήγαμε το κλίμα ήταν ακριβώς έτσι, περίμενα να εμφανιστεί ο Λούκυ Λουκ πάνω στην Ντόλυ από μακριά. Βασική διαφορά με την Αφάντου είναι η πολύ ψιλή άμμος. Στη μια άκρη της είναι ο ψηλός βράχος, όπου είναι χτισμένο το μοναστήρι της Παναγιάς Τσαμπίκας, εξ’ ου και το όνομά της. Οργανωμένη σε αρκετά σημεία της, χρεώνεται το σετ ομπρέλα-ξαπλώστρες. Διαθέσιμα water-sports.

Παραλία Άγιος Παύλος

Αυτή η ”καρδούλα” που βλέπεις από τον αρχαίο ναό της Λινδίας Αθηνάς στην ακρόπολη της Λίνδου. Συνέχισε να τη βλέπεις από εκεί. Από ψηλά δε φαίνονται τα όχι πολύ καθαρά νερά ή οι τσιμπημένες τιμές.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ (1)
Παραλία Άγιος Παύλος

Παραλία Φαληράκι

 Μακράν η πιο αδιάφορη παραλία. Μεγάλη, πολύ τουριστική, συνήθως η προέκτασή της προς την ξηρά ήταν πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Διαθέσιμα water-sports.

Παραλία Άντονι Κουίν 

Στο Φαληράκι κι αυτή, καμία σχέση με την προαναφερόμενη. Μικρή, γραφική, πεντακάθαρη, δεν τη λάτρεψε τυχαία ο διάσημος ηθοποιός.

Παραλία Πηγές Καλλιθέας

 Οι Πηγές Καλλιθέας διαθέτουν οργανωμένη παραλία με ψάθινες ομπρέλες και ξύλινες ξαπλώστρες. Το κομμάτι πραγματικής παραλίας είναι πολύ στενό και όλο το υπόλοιπο κολπάκι ουσιαστικά είναι διαμορφωμένο με μπετό και βράχια, δίνοντας τη δυνατότητα να βουτήξεις από μικρές εξέδρες στα μονίμως ήρεμα νερά. Δεν τρελάθηκα.

To be continued…

0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο