Τον εαυτό μου θα τον χαρακτήριζα Έλληνα που αγαπά την πατρίδα του με τα καλά της και τα κακά της και τη διαφημίζει όποτε του δοθεί ευκαιρία. Δεν αγαπάω όμως τους κακούς Έλληνες. Τους Έλληνες του ωχαδερφισμού, του εύκολου χρήματος, της κουτοπονηριάς και των στερούμενων ιδεών. Από την άλλη θεωρώ ότι οι φρέσκες ιδέες, αυτές που γίνονται με μεράκι, καθώς και οι τολμηρές, θα πρέπει να επιβραβεύονται.
Μια τέτοια αποτελεί τα τελευταία χρόνια το “Belga” πάνω στην πλατεία Χαλανδρίου, δίπλα στα 2 παραδοσιακά bistrots της περιοχής. Η ιστορία έχει ως εξής:
Το ζευγάρι του Belga Gaufrerie & Café, με τον σύζυγο να έχει ζήσει χρόνια στις Βρυξέλλες, παρατηρώντας τον χαμό που γίνεται στη χώρα του Τεν – Τεν με τις βάφλες, αποφάσισε να φέρει το αυθεντικό προϊόν στην Ελλάδα. Έτσι ένα ανοιξιάτικο πρωινό, άνοιξε στο Χαλάνδρι μια όμορφη Gaufrerie (gaufre = βάφλα).
Σε έναν κουκλίστικο χώρο όπου κυριαρχεί το γαλάζιο στην πρόσοψη και το απαλό εκρού στους τοίχους πλαισιωμένο από όμορφα διακοσμητικά, καθρέφτη, προθήκες, ρολόι, φυτά, απλά φωτιστικά, ανεμιστήρα vintage, έχουν τοποθετηθεί όμορφες λευκές καρέκλες, με ξύλινα τετράγωνα τραπεζάκια κλασσικού bistrot. Πλάι τους τον χώρο πλαισιώνει ένας vintage σιέλ καναπές. Στη γωνιά των παρασκευών όπου τον κυρίαρχο ρόλο έχει η σύζυγος του ζευγαριού, κυριαρχεί η ευταξία, η καθαριότητα και η διακόσμηση με ακατέργαστο τούβλο στην αριστερή γωνιά του τοίχου.
Στην εξωτερική πλευρά, έχουν τοποθετηθεί τα κλασσικά σιδερένια τραπέζια και καθίσματα μαζί με μικρό γλαστράκι σε κάθε τραπέζι κι έναn όμορφο κατάλογο.
Ότι ξέρατε για τις, μέχρι τώρα, βάφλες ξεχάστε το. Δεν υπάρχει έτοιμο μείγμα ή έτοιμες κατεψυγμένες βάφλες.
Το κύριο προϊόν αποτελεί η χειροποίητη βάφλα σε 2 εκδοχές.
Βρυξελλών η παραλληλόγραμμη, με κυρίαρχο συστατικό τη μαρέγκα, ανάλαφρη και τραγανή υφή και Λιέγης η οβάλ, με κυρίαρχο συστατικό τις πέρλες ζάχαρης, γλυκιά και καραμελωμένη γεύση.
Προτείνονται κάποιες έτοιμες λύσεις για τους αναποφάσιστους, αλλά μπορείς να δημιουργήσεις και τον συνδυασμό που θέλεις.
Η lemon pie με βάφλα Λιέγης, ξεγελάει λόγω σχήματος αλλά είναι αρκετά χορταστική. Απαλή και γευστική κρέμα λεμόνι, ξύσμα από lime, δυόσμο και μαρέγκα καψαλισμένη.
Η πραλίνα με βάφλα Βρυξελλών, παίρνει από τη γλύκα της υπέροχης σκουρόχρωμης κρέμας, παίζει με το τριμμένο φουντούκι και ανεβαίνει επίπεδο με την καραμέλα βουτύρου.
Για άτομα που προσέχουν τη διατροφή τους, η Βρυξελλών με φρέσκα φρούτα, μούρα, ξύσμα lime και κρέμα γιαουρτιού είναι η καταλληλότερη.
Τώρα αν σου έχει πέσει το ζάχαρο και θες να το ανεβάσεις άμεσα, υπάρχει η snickers με κρέμα φιστικοβούτυρο, καραμέλα βουτύρου, σοκολάτα γάλακτος και φιστίκια.
Στην τελική, διαλέγεις βάση και παίζεις με τα υλικά που θες επάνω.
Εκείνο που θα εκπλήξει και δε νομίζω να σερβίρεται αλλού στην πρωτεύουσα, είναι οι αλμυρές βάφλες!!!
Βάση η Βρυξελλών και πάνω ότι χωράει ο νους σου. Δοκίμασα, καπνιστή γαλοπούλα, scrambled eggs, τσαλαφούτι, σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά. Να γλύφεις τα δάκτυλα σου.
Από την εξυπηρέτηση ιδιοκτητών και σερβιτόρου δεν έχω κανένα παράπονο με κάλυψαν πλήρως.
Οι τιμές είναι πολύ νορμάλ για το προϊόν που προσφέρουν. Η βάση είναι ελαφρώς τσιμπημένη σε σχέση με αυτές που πουλιούνται πέριξ της Grand Place στις Βρυξέλλες. Τα υλικά όμως που διαλέγεις, είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα των Βρυξελλών.
Ο κατάλογος περιέχει εκτός από βάφλες και καφέδες, παγωτά (special η αλμυρή καραμέλα), φρέσκους χυμούς και φρέσκα smoothies.
Μένει ακόμα να δούμε, χωνάκι γεμάτο με Belgian fries και πικάντικη mayo sauce.
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, που αψηφώντας κόπο και χρόνο, ρίσκαραν και πήραν δικαίως μερίδιο της πιάτσας του Χαλανδρίου.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Τον εαυτό μου θα τον χαρακτήριζα Έλληνα που αγαπά την πατρίδα του με τα καλά της και τα κακά της και τη διαφημίζει όποτε του δοθεί ευκαιρία. Δεν αγαπάω όμως τους κακούς Έλληνες. Τους Έλληνες του ωχαδερφισμού, του εύκολου χρήματος, της κουτοπονηριάς και των στερούμενων ιδεών. Από την άλλη θεωρώ ότι οι φρέσκες ιδέες, αυτές που γίνονται με μεράκι, καθώς και οι τολμηρές, θα πρέπει να επιβραβεύονται.
Μια τέτοια αποτελεί τα τελευταία χρόνια το “Belga” πάνω στην πλατεία Χαλανδρίου, δίπλα στα 2 παραδοσιακά bistrots της περιοχής. Η ιστορία έχει ως εξής:
Το ζευγάρι του Belga Gaufrerie & Café, με τον σύζυγο να έχει ζήσει χρόνια στις Βρυξέλλες, παρατηρώντας τον χαμό που γίνεται στη χώρα του Τεν – Τεν με τις βάφλες, αποφάσισε να φέρει το αυθεντικό προϊόν στην Ελλάδα. Έτσι ένα ανοιξιάτικο πρωινό, άνοιξε στο Χαλάνδρι μια όμορφη Gaufrerie (gaufre = βάφλα).
Σε έναν κουκλίστικο χώρο όπου κυριαρχεί το γαλάζιο στην πρόσοψη και το απαλό εκρού στους τοίχους πλαισιωμένο από όμορφα διακοσμητικά, καθρέφτη, προθήκες, ρολόι, φυτά, απλά φωτιστικά, ανεμιστήρα vintage, έχουν τοποθετηθεί όμορφες λευκές καρέκλες, με ξύλινα τετράγωνα τραπεζάκια κλασσικού bistrot. Πλάι τους τον χώρο πλαισιώνει ένας vintage σιέλ καναπές. Στη γωνιά των παρασκευών όπου τον κυρίαρχο ρόλο έχει η σύζυγος του ζευγαριού, κυριαρχεί η ευταξία, η καθαριότητα και η διακόσμηση με ακατέργαστο τούβλο στην αριστερή γωνιά του τοίχου.
Στην εξωτερική πλευρά, έχουν τοποθετηθεί τα κλασσικά σιδερένια τραπέζια και καθίσματα μαζί με μικρό γλαστράκι σε κάθε τραπέζι κι έναn όμορφο κατάλογο.
Ότι ξέρατε για τις, μέχρι τώρα, βάφλες ξεχάστε το. Δεν υπάρχει έτοιμο μείγμα ή έτοιμες κατεψυγμένες βάφλες.
Το κύριο προϊόν αποτελεί η χειροποίητη βάφλα σε 2 εκδοχές.
Βρυξελλών η παραλληλόγραμμη, με κυρίαρχο συστατικό τη μαρέγκα, ανάλαφρη και τραγανή υφή και Λιέγης η οβάλ, με κυρίαρχο συστατικό τις πέρλες ζάχαρης, γλυκιά και καραμελωμένη γεύση.
Προτείνονται κάποιες έτοιμες λύσεις για τους αναποφάσιστους, αλλά μπορείς να δημιουργήσεις και τον συνδυασμό που θέλεις.
Η lemon pie με βάφλα Λιέγης, ξεγελάει λόγω σχήματος αλλά είναι αρκετά χορταστική. Απαλή και γευστική κρέμα λεμόνι, ξύσμα από lime, δυόσμο και μαρέγκα καψαλισμένη.
Η πραλίνα με βάφλα Βρυξελλών, παίρνει από τη γλύκα της υπέροχης σκουρόχρωμης κρέμας, παίζει με το τριμμένο φουντούκι και ανεβαίνει επίπεδο με την καραμέλα βουτύρου.
Για άτομα που προσέχουν τη διατροφή τους, η Βρυξελλών με φρέσκα φρούτα, μούρα, ξύσμα lime και κρέμα γιαουρτιού είναι η καταλληλότερη.
Τώρα αν σου έχει πέσει το ζάχαρο και θες να το ανεβάσεις άμεσα, υπάρχει η snickers με κρέμα φιστικοβούτυρο, καραμέλα βουτύρου, σοκολάτα γάλακτος και φιστίκια.
Στην τελική, διαλέγεις βάση και παίζεις με τα υλικά που θες επάνω.
Εκείνο που θα εκπλήξει και δε νομίζω να σερβίρεται αλλού στην πρωτεύουσα, είναι οι αλμυρές βάφλες!!!
Βάση η Βρυξελλών και πάνω ότι χωράει ο νους σου. Δοκίμασα, καπνιστή γαλοπούλα, scrambled eggs, τσαλαφούτι, σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά. Να γλύφεις τα δάκτυλα σου.
Από την εξυπηρέτηση ιδιοκτητών και σερβιτόρου δεν έχω κανένα παράπονο με κάλυψαν πλήρως.
Οι τιμές είναι πολύ νορμάλ για το προϊόν που προσφέρουν. Η βάση είναι ελαφρώς τσιμπημένη σε σχέση με αυτές που πουλιούνται πέριξ της Grand Place στις Βρυξέλλες. Τα υλικά όμως που διαλέγεις, είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα των Βρυξελλών.
Ο κατάλογος περιέχει εκτός από βάφλες και καφέδες, παγωτά (special η αλμυρή καραμέλα), φρέσκους χυμούς και φρέσκα smoothies.
Μένει ακόμα να δούμε, χωνάκι γεμάτο με Belgian fries και πικάντικη mayo sauce.
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, που αψηφώντας κόπο και χρόνο, ρίσκαραν και πήραν δικαίως μερίδιο της πιάτσας του Χαλανδρίου.