Το Chez Michel είναι ένα πολύ αγαπημένο μαγαζί στο Κολωνάκι. Τόσα χρόνια στην περιοχή, έπινα κάποιες φορές καφέ όταν ήθελα να κάνω ένα μικρό διάλειμμα από τη δουλειά, γιατί μου άρεσε παρά πολύ ο χώρος. Γενικά δεν είναι ένας μεγάλος χώρος, αλλά είναι βγαλμένος από μία άλλη εποχή. Αριστοκρατικός και φινετσάτος, νιώθεις να σε ταξιδεύει κάπου στο Παρίσι, ή αν θέλεις κάτι πιο κοντινό, σε πολύ παλιά και ένδοξη εποχή του Κολωνακίου.
Με τα χρόνια, όσα πράγματα και αν άλλαξαν στη ζωή μου, το Κολωνάκι σαν επαγγελματικός προορισμός παρέμεινε κλασικός και αναλλοίωτος, χωρίς απαραίτητα να μείνει αναλλοίωτη η γράφουσα. Έτσι το Chez Michel έγινε τόπος συνάντησης, όταν ήθελα να κάνω επαγγελματικά ραντεβού, ή να φάω brunch με αγαπημένους φίλους. Συνεπώς, έχω σχηματίσει και μια εικόνα για την εξυπηρέτηση, που ομολογώ είναι με εξάρσεις και υφέσεις. Αν και κρίνω ότι κάποιες φορές το service είναι αργό, ή ο υπεύθυνος δεν είναι ιδιαίτερα παρατηρητικός, στην τελευταία επίσκεψη, τα πράγματα κύλησαν σε καλά επίπεδα, αλλά μέχρι εκεί.
Όσον αφορά το γευστικό κομμάτι, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι και τα πιάτα τα επιστρέψαμε πραγματικά άδεια. Δοκιμάσαμε σαλάτα με κινόα και γαρίγες, τρεις στον αριθμό, με αβοκάντο και αρωματικά, που την απογείωσε. Για ορεκτικό δοκιμάσαμε ταρτάρ σολομού με μους αβοκάντο, και άνηθο, και λαιμ, το οποίο ήταν εξαιρετικό.
Στα κυρίως πιάτα επιλέξαμε ένα ψαρονέφρι με πουρέ γλυκοπατάτας που έδενε αρμονικά, ενώ το κρέας ήταν πολύ ωραία ψημένο, ένα ριζότο με κρόκο Κοζάνης, εξαιρετικά χυλωμένο, και από ζυμαρικά canelone με προσούτο και κρέμα παρμεζάνας. Οι μερίδες μεγάλες και χορταστικές και οι γεύσεις πραγματικά πολύ ωραίες.
Για γλυκό δοκιμάσαμε μους σοκολάτας, και μηλόπιτα μαζί με παγωτό, τα οποία ήταν πολύ ωραία στη γεύση, αν και η μους σίγουρα δε θα μπορούσε να φαγωθεί μόνο από έναν, καθώς τόση σοκολάτα πραγματικά από ένα σημείο και πέρα σε λιγώνει.
Μαζί με δύο αναψυκτικά και νερό, γιατί ακολουθούσε εργασία και χαρά, οπότε το αλκοόλ δεν ενδείκνυται, πληρώσαμε γύρω στα 35 ευρώ το άτομο και μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι. Γενικά, είναι ένα σημείο συνάντησης που προσωπικά μου αρέσει πολύ, το προτιμώ και θα συνεχίσω, γιατί μου είναι ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα, αφού μπορεί και με ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Το Chez Michel είναι ένα πολύ αγαπημένο μαγαζί στο Κολωνάκι. Τόσα χρόνια στην περιοχή, έπινα κάποιες φορές καφέ όταν ήθελα να κάνω ένα μικρό διάλειμμα από τη δουλειά, γιατί μου άρεσε παρά πολύ ο χώρος. Γενικά δεν είναι ένας μεγάλος χώρος, αλλά είναι βγαλμένος από μία άλλη εποχή. Αριστοκρατικός και φινετσάτος, νιώθεις να σε ταξιδεύει κάπου στο Παρίσι, ή αν θέλεις κάτι πιο κοντινό, σε πολύ παλιά και ένδοξη εποχή του Κολωνακίου.
Με τα χρόνια, όσα πράγματα και αν άλλαξαν στη ζωή μου, το Κολωνάκι σαν επαγγελματικός προορισμός παρέμεινε κλασικός και αναλλοίωτος, χωρίς απαραίτητα να μείνει αναλλοίωτη η γράφουσα. Έτσι το Chez Michel έγινε τόπος συνάντησης, όταν ήθελα να κάνω επαγγελματικά ραντεβού, ή να φάω brunch με αγαπημένους φίλους. Συνεπώς, έχω σχηματίσει και μια εικόνα για την εξυπηρέτηση, που ομολογώ είναι με εξάρσεις και υφέσεις. Αν και κρίνω ότι κάποιες φορές το service είναι αργό, ή ο υπεύθυνος δεν είναι ιδιαίτερα παρατηρητικός, στην τελευταία επίσκεψη, τα πράγματα κύλησαν σε καλά επίπεδα, αλλά μέχρι εκεί.
Όσον αφορά το γευστικό κομμάτι, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι και τα πιάτα τα επιστρέψαμε πραγματικά άδεια. Δοκιμάσαμε σαλάτα με κινόα και γαρίγες, τρεις στον αριθμό, με αβοκάντο και αρωματικά, που την απογείωσε. Για ορεκτικό δοκιμάσαμε ταρτάρ σολομού με μους αβοκάντο, και άνηθο, και λαιμ, το οποίο ήταν εξαιρετικό.
Στα κυρίως πιάτα επιλέξαμε ένα ψαρονέφρι με πουρέ γλυκοπατάτας που έδενε αρμονικά, ενώ το κρέας ήταν πολύ ωραία ψημένο, ένα ριζότο με κρόκο Κοζάνης, εξαιρετικά χυλωμένο, και από ζυμαρικά canelone με προσούτο και κρέμα παρμεζάνας. Οι μερίδες μεγάλες και χορταστικές και οι γεύσεις πραγματικά πολύ ωραίες.
Για γλυκό δοκιμάσαμε μους σοκολάτας, και μηλόπιτα μαζί με παγωτό, τα οποία ήταν πολύ ωραία στη γεύση, αν και η μους σίγουρα δε θα μπορούσε να φαγωθεί μόνο από έναν, καθώς τόση σοκολάτα πραγματικά από ένα σημείο και πέρα σε λιγώνει.
Μαζί με δύο αναψυκτικά και νερό, γιατί ακολουθούσε εργασία και χαρά, οπότε το αλκοόλ δεν ενδείκνυται, πληρώσαμε γύρω στα 35 ευρώ το άτομο και μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι. Γενικά, είναι ένα σημείο συνάντησης που προσωπικά μου αρέσει πολύ, το προτιμώ και θα συνεχίσω, γιατί μου είναι ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα, αφού μπορεί και με ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.