Αποτελεί χρόνια τώρα, αξιοθέατο της πόλης. Δεν υπάρχει περίπτωση να ρωτήσεις που θα πιεις τσίπουρο στον Βόλο και να μην σου αναφέρουν τον ‘’Νίκο και τη Γιάννα’’. Χαλαρά μέσα στην 5άδα. Πάντα γεμάτο, σχεδόν πάντα από παρέες που δεν πηγαίνουν για πρώτη φορά.
Βρίσκεται σε σημείο κομβικό, στην πλατεία των Παλιών, με μαζεμένη τη μισή διασκέδαση του Βόλου εκεί και είναι αδύνατο να μην πέσεις πάνω του κάνοντας βόλτα για να γνωρίσεις τις ομορφιές της πόλης.
Διακόσμηση δεν υπάρχει, μιας και μιλάμε για παραδοσιακό τσιπουράδικο, κλασσικό σε όλα του. Πας αποκλειστικά για τη νοστιμιά των μεζέδων.
Σερβιτόροι ενημερωμένοι, χαλαροί προτείνουν μετά από κάποια τσίπουρα εναλλακτικότητα μεζέδων, μιας και υπάρχουν και αυτοί που αποφεύγουν τα όστρακα, αλλά κατά βάση αρκετά αγχωμένοι. Όλοι εκτός της Γιάννας που κινείται με άλλον αέρα στην εξυπηρέτηση.
Ποικιλία σε τσίπουρα γνωστών παραγωγών αλλά και χύμα με ονομασία προέλευσης, στις τιμές που κυμαίνεται το τσίπουρο με μεζέ στον Βόλο.
Έχω φάει και άσχημα, έχω φάει και υπέροχα. Οι καλές στιγμές ξεκάθαρα είναι περισσότερες, για αυτό ξαναπάω. Δεν δικαιολογείται βέβαια το άσχημο και δη σε πελάτες, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα και άλλη ιστορία.
Το ψωμάκι έρχεται φρεσκότατο, ψημένο με λαδορίγανη και το τηγάνι είναι ανάλαφρο χωρίς ίχνος λαδίλας.
Εδώ ξεκινάμε πάλι με νοστιμότατο παστό, τηγανιτό μικρό ψαράκι κυρίως γαύρο, χταπόδι με τσιτσίραβλα συνήθως τουρσί και συνεχίζουμε ποικιλοτρόπως.
Έχω φάει εξαιρετικό σαλάχι και σουπιές, νόστιμα τηγανητά ψαράκια μεσαίου μεγέθους, μύδια αδιάφορα, ωραία ψημένο θράψαλο και καλαμάρι, εξαιρετικές καραβίδες, ωραία πατατοσαλάτα αλλά και γευστική Βολιώτικη κοκκινωπή τυροκαυτερή, ψητές πατάτες μόνο με βουτυράκι, χτένια και γυαλιστερές πεντανόστιμα –μου λεν οι άλλοι δεν τρώω- και αχαρακτήριστες γαρίδες που προσπαθώ να ξεχάσω.
Τελευταία κυκλοφορούν ελεύθεροι στα τραπέζια και γευστικότατοι κολιτσιάνοι, οι γνωστές θαλάσσιες ανεμώνες, super μεζές για τους ειδήμονες.
Ειδικά αν πας με μεγάλη παρέα η εναλλαγή και οι εκπλήξεις των μεζέδων δεν έχουν σταματημό και κάποια στιγμή θα αναρωτηθείς και θα ρωτήσεις ‘’μη μου πεις ότι έχεις και κάτι άλλο;’’
Στη ‘’Γιάννα’’ έχω κάνει το καλύτερο κλείσιμο τσιπουροτραπεζιού με εξαιρετικό παστουρμά και φυσικά με συνοδεία lager.
Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη, σίγουρα είναι μέσα στα καλύτερα του Βόλου, δεν έκανε αδίκως τόσα χρόνια το ‘’όνομα’’.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Αποτελεί χρόνια τώρα, αξιοθέατο της πόλης. Δεν υπάρχει περίπτωση να ρωτήσεις που θα πιεις τσίπουρο στον Βόλο και να μην σου αναφέρουν τον ‘’Νίκο και τη Γιάννα’’. Χαλαρά μέσα στην 5άδα. Πάντα γεμάτο, σχεδόν πάντα από παρέες που δεν πηγαίνουν για πρώτη φορά.
Βρίσκεται σε σημείο κομβικό, στην πλατεία των Παλιών, με μαζεμένη τη μισή διασκέδαση του Βόλου εκεί και είναι αδύνατο να μην πέσεις πάνω του κάνοντας βόλτα για να γνωρίσεις τις ομορφιές της πόλης.
Διακόσμηση δεν υπάρχει, μιας και μιλάμε για παραδοσιακό τσιπουράδικο, κλασσικό σε όλα του. Πας αποκλειστικά για τη νοστιμιά των μεζέδων.
Σερβιτόροι ενημερωμένοι, χαλαροί προτείνουν μετά από κάποια τσίπουρα εναλλακτικότητα μεζέδων, μιας και υπάρχουν και αυτοί που αποφεύγουν τα όστρακα, αλλά κατά βάση αρκετά αγχωμένοι. Όλοι εκτός της Γιάννας που κινείται με άλλον αέρα στην εξυπηρέτηση.
Ποικιλία σε τσίπουρα γνωστών παραγωγών αλλά και χύμα με ονομασία προέλευσης, στις τιμές που κυμαίνεται το τσίπουρο με μεζέ στον Βόλο.
Έχω φάει και άσχημα, έχω φάει και υπέροχα. Οι καλές στιγμές ξεκάθαρα είναι περισσότερες, για αυτό ξαναπάω. Δεν δικαιολογείται βέβαια το άσχημο και δη σε πελάτες, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα και άλλη ιστορία.
Το ψωμάκι έρχεται φρεσκότατο, ψημένο με λαδορίγανη και το τηγάνι είναι ανάλαφρο χωρίς ίχνος λαδίλας.
Εδώ ξεκινάμε πάλι με νοστιμότατο παστό, τηγανιτό μικρό ψαράκι κυρίως γαύρο, χταπόδι με τσιτσίραβλα συνήθως τουρσί και συνεχίζουμε ποικιλοτρόπως.
Έχω φάει εξαιρετικό σαλάχι και σουπιές, νόστιμα τηγανητά ψαράκια μεσαίου μεγέθους, μύδια αδιάφορα, ωραία ψημένο θράψαλο και καλαμάρι, εξαιρετικές καραβίδες, ωραία πατατοσαλάτα αλλά και γευστική Βολιώτικη κοκκινωπή τυροκαυτερή, ψητές πατάτες μόνο με βουτυράκι, χτένια και γυαλιστερές πεντανόστιμα –μου λεν οι άλλοι δεν τρώω- και αχαρακτήριστες γαρίδες που προσπαθώ να ξεχάσω.
Τελευταία κυκλοφορούν ελεύθεροι στα τραπέζια και γευστικότατοι κολιτσιάνοι, οι γνωστές θαλάσσιες ανεμώνες, super μεζές για τους ειδήμονες.
Ειδικά αν πας με μεγάλη παρέα η εναλλαγή και οι εκπλήξεις των μεζέδων δεν έχουν σταματημό και κάποια στιγμή θα αναρωτηθείς και θα ρωτήσεις ‘’μη μου πεις ότι έχεις και κάτι άλλο;’’
Στη ‘’Γιάννα’’ έχω κάνει το καλύτερο κλείσιμο τσιπουροτραπεζιού με εξαιρετικό παστουρμά και φυσικά με συνοδεία lager.
Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη, σίγουρα είναι μέσα στα καλύτερα του Βόλου, δεν έκανε αδίκως τόσα χρόνια το ‘’όνομα’’.