Τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά τα έχω φάει σε μέρη που είναι μακριά από τη θάλασσα. Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν μαζί μου, χωρίς κανείς να μπορεί να δικαιολογήσει τον λόγο που συμβαίνει αυτό. Ένα το κρατούμενο.
Ο Γέρακας για μένα, αποτελεί από τις πιο παρεξηγημένες περιοχές της πρωτεύουσας, σε θέματα εστίασης. Ίσως γιατί δεν τον ξέρω, ίσως γιατί δεν έχει κάτι που να μου κινήσει την προσοχή. Δύο τα κρατούμενα.
Όταν λοιπόν έπεσε η πρόταση από αγαπημένες φίλες, για εξαιρετικά θαλασσινά στον Γέρακα το μόνο που με κράτησε να μην αντιδράσω ήταν, η άποψη που έχω για τις γαστρονομικές τους επιλογές.
Να σου λοιπόν στον ‘’Γέρακα’’ για θαλασσινά, με καιρό που παρέπεμπε σε βροχή –έβρεξε τελικά- αλλά ευχάριστη διάθεση.
Το μαγαζί κλασσικό μεζεδοπωλείο με θαλασσινούς μεζέδες και αντίστοιχη λυτή διακόσμηση. Ο μέσα χώρος λόγω covid κατάστασης άδειος, με τραπεζοκαθίσματα κλασσικά στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και στο δρόμο.
Οι επιλογές αρκετές. Κινηθήκαμε με μεζέδες στη μέση συνοδεία αποστάγματος, με πολλές επιλογές για κάθε γούστο.
Για αρχή τυροκαυτερή όνομα και πράμα, αρκετά spicy για τα γούστα μου, αλλά νοστιμότατη. Ήρθε σε ένα ωραίο μεταλλικό σκεύος, αρκετή σε ποσότητα, κόκκινη –βασικό για τυροκαυτερή- και έντονα τυρένια. Φαγώθηκε τάχιστα και επιβεβαίωσε ότι τελικά, πιάτα που περιέχουν τυρί ταιριάζουν με θαλασσινά.
Τα παντζάρια του τίμια, η δε πατατοσαλάτα με το χταπόδι εξαιρετική, σωστά αρτυμένη και με τέλεια χρήση μυρωδικών και πρασινάδας.
Το σεβίτσε λαβράκι υπερπαραγωγή, σωστό σε λάδι και σφαίρες κόκκινου πιπεριού, ο δε κόλιανδρος νομίζω το πάει ένα επίπεδο πάνω.
Η σαρδέλα σαγανάκι ήταν ένα πιάτο όνειρο. Αν και δεν δοκίμασα, ήταν εξαιρετικό σε στήσιμο. Μόνο η μυρωδιά σε απογείωνε. Δοκίμασα τα περιφερειακά του πιάτου, πιπεριά, μαζί τα μυρωδικά, ήταν τόσο όσο spicy και αποθεωτικό.
Τα καλαμαράκια του αν και ήρθαν λίγο αρπαγμένα στο ψήσιμο, δεν αλλοίωσαν τη γεύση και τη νοστιμιά.
Τέλος το γαριδάκι – πατατάκι, πολύ όμορφο πιάτο, αφού ήρθε ένα σύμπλεγμα από λωρίδες πατάτας μαζί με γαρίδες τηγανισμένα όλα μαζί. Εδώ βέβαια θα μπορούσε να ανέβει επίπεδο το πιάτο και οι γαρίδες να είναι καθαρισμένες, αφού κάποιος που δεν τρώει ολόκληρη την γαρίδα έπρεπε να προσέξει τι πιάνει με το πιρούνι του.
Η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά καλή με επεξηγήσεις σε ότι χρειάστηκε. Θα προτιμούσα βέβαια τα πιάτα να έρχονται πιο σιγά στο τραπέζι, αφού κάποια στιγμή δεν ξέραμε που θα τα χωρέσουμε.
Οι τιμές είναι κάτι τις τσιμπημένες, όχι όμως απαγορευτικές αν συνυπολογίσεις το μέγεθος των μερίδων και το γεγονός ότι τρως θαλασσινά ή ψάρια.
Με αυτά και με αυτά, τελείωσε ευχάριστα και με κέρασμα νόστιμη πανακότα, μια γευστική βραδιά στον υποτιμημένο Γέρακα.
Το ραντεβού ανανεώθηκε, οπότε νέα γευστικά ταξίδια ακολουθούν. Stay tuned.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά τα έχω φάει σε μέρη που είναι μακριά από τη θάλασσα. Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν μαζί μου, χωρίς κανείς να μπορεί να δικαιολογήσει τον λόγο που συμβαίνει αυτό. Ένα το κρατούμενο.
Ο Γέρακας για μένα, αποτελεί από τις πιο παρεξηγημένες περιοχές της πρωτεύουσας, σε θέματα εστίασης. Ίσως γιατί δεν τον ξέρω, ίσως γιατί δεν έχει κάτι που να μου κινήσει την προσοχή. Δύο τα κρατούμενα.
Όταν λοιπόν έπεσε η πρόταση από αγαπημένες φίλες, για εξαιρετικά θαλασσινά στον Γέρακα το μόνο που με κράτησε να μην αντιδράσω ήταν, η άποψη που έχω για τις γαστρονομικές τους επιλογές.
Να σου λοιπόν στον ‘’Γέρακα’’ για θαλασσινά, με καιρό που παρέπεμπε σε βροχή –έβρεξε τελικά- αλλά ευχάριστη διάθεση.
Το μαγαζί κλασσικό μεζεδοπωλείο με θαλασσινούς μεζέδες και αντίστοιχη λυτή διακόσμηση. Ο μέσα χώρος λόγω covid κατάστασης άδειος, με τραπεζοκαθίσματα κλασσικά στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και στο δρόμο.
Οι επιλογές αρκετές. Κινηθήκαμε με μεζέδες στη μέση συνοδεία αποστάγματος, με πολλές επιλογές για κάθε γούστο.
Για αρχή τυροκαυτερή όνομα και πράμα, αρκετά spicy για τα γούστα μου, αλλά νοστιμότατη. Ήρθε σε ένα ωραίο μεταλλικό σκεύος, αρκετή σε ποσότητα, κόκκινη –βασικό για τυροκαυτερή- και έντονα τυρένια. Φαγώθηκε τάχιστα και επιβεβαίωσε ότι τελικά, πιάτα που περιέχουν τυρί ταιριάζουν με θαλασσινά.
Τα παντζάρια του τίμια, η δε πατατοσαλάτα με το χταπόδι εξαιρετική, σωστά αρτυμένη και με τέλεια χρήση μυρωδικών και πρασινάδας.
Το σεβίτσε λαβράκι υπερπαραγωγή, σωστό σε λάδι και σφαίρες κόκκινου πιπεριού, ο δε κόλιανδρος νομίζω το πάει ένα επίπεδο πάνω.
Η σαρδέλα σαγανάκι ήταν ένα πιάτο όνειρο. Αν και δεν δοκίμασα, ήταν εξαιρετικό σε στήσιμο. Μόνο η μυρωδιά σε απογείωνε. Δοκίμασα τα περιφερειακά του πιάτου, πιπεριά, μαζί τα μυρωδικά, ήταν τόσο όσο spicy και αποθεωτικό.
Τα καλαμαράκια του αν και ήρθαν λίγο αρπαγμένα στο ψήσιμο, δεν αλλοίωσαν τη γεύση και τη νοστιμιά.
Τέλος το γαριδάκι – πατατάκι, πολύ όμορφο πιάτο, αφού ήρθε ένα σύμπλεγμα από λωρίδες πατάτας μαζί με γαρίδες τηγανισμένα όλα μαζί. Εδώ βέβαια θα μπορούσε να ανέβει επίπεδο το πιάτο και οι γαρίδες να είναι καθαρισμένες, αφού κάποιος που δεν τρώει ολόκληρη την γαρίδα έπρεπε να προσέξει τι πιάνει με το πιρούνι του.
Η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά καλή με επεξηγήσεις σε ότι χρειάστηκε. Θα προτιμούσα βέβαια τα πιάτα να έρχονται πιο σιγά στο τραπέζι, αφού κάποια στιγμή δεν ξέραμε που θα τα χωρέσουμε.
Οι τιμές είναι κάτι τις τσιμπημένες, όχι όμως απαγορευτικές αν συνυπολογίσεις το μέγεθος των μερίδων και το γεγονός ότι τρως θαλασσινά ή ψάρια.
Με αυτά και με αυτά, τελείωσε ευχάριστα και με κέρασμα νόστιμη πανακότα, μια γευστική βραδιά στον υποτιμημένο Γέρακα.
Το ραντεβού ανανεώθηκε, οπότε νέα γευστικά ταξίδια ακολουθούν. Stay tuned.