Εν’ όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, βρήκαμε την ευκαιρία για μονοήμερη εκδρομή σε φίλη που κατοικεί στην Πλατάνα. Η διαδρομή από την Αθήνα είναι κοντά στις 2.5 ώρες σε κακό οδικό δίκτυο. Δεν μας πτόησε βεβαίως, σημασία είχε να περάσουμε όμορφα.
Αφού ήπιαμε τον καφέ μας σε νέο beach bar της περιοχής που μαζεύει κόσμο όλων των ηλικιών (Tulum), σκεφτήκαμε τη λύση της κοντινής Κύμης για μπακλαβάδες. Η πείνα όμως είχε βαρέσει κόκκινο, οπότε με ένα πολύ μικρό περπάτημα, μιας και τμήμα της ασφάλτου έχει βρεθεί … στην θάλασσα, βρήκαμε 3-4 επιλογές.
Ο Ψαράς ήταν ομολογουμένως η πιο θελκτική επιλογή. Γεμάτος από κόσμο, αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τραπέζι για 45 λεπτά αργότερα, αααν άδειαζε κάποιο μάλιστα.
Τα τραπεζάκια βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, ευτυχώς εκείνη την ώρα ήταν αρκετά γαλήνια και βοήθησε να χαλαρώσουμε. Τραπεζοκαθίσματα, τα κλασικά του ουζερί. Δεν μας πείραξε στο ελάχιστο. Η παρέα ήταν καλή και σε σχέση με τη δυνατή μουσική στον καφέ μας, απολαύσαμε εδώ τις κουβέντες μας.
Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενική, με τόσο κόσμο όμως όπως ήταν λογικό, καθυστέρησαν στην παραγγελία περισσότερο ή σε κάτι έξτρα που ζητούσαμε. Τίποτα φοβερό όμως. Το σερβίρισμα των πιάτων έγινε σε καλούς χρόνους. Σε ό, τι αφορά την παραγγελία, ο κατάλογος ψιλοπήγε περίπατο, μιας και κάποια θαλασσινά είχαν τελειώσει. Προτιμότερο βέβαια αυτό, από το να σέρβιραν μετριότητες.
Η παραγγελία μας ήταν η εξής:
– Τυροκαυτερή, στα 3 ευρώ. Πλούσια ποσότητα, αρκετά καυτερή με μεγάλα κομμάτια φέτας. Πολύ καλή για τα γούστα μου.
– Πατάτες τηγανιτές, στα 2.5 ευρώ. Φρεσκότατες και χρυσαφένιες. Στανταράκι σε κάθε τραπέζι.
– Τυροπιτάρι, στα 4 ευρώ. Μεγάλο, ορθογώνιο κομμάτι. Στις άκρες του ήταν τραγανό, ωστόσο η γέμιση δεν ήταν επαρκής σε αντίθεση με το κεντρικό μέρος του. Ευχαριστήθηκα όμως το στεγνό ψήσιμο του και το ζυμάρι του.
– Λακέρδα, στα 4.5 ευρώ. Αλμυρή, πολύ καλή μερίδα για την τιμή της. Συνόδευε εξαιρετικά την μπύρα. Η αλήθεια είναι πως σκέφτηκα να παραγγείλω και δεύτερη μερίδα, καθώς μου άρεσε πολύ.
– Γαρίδες σαγανάκι, στα 7 ευρώ. Πολλά υποσχόμενο πιάτο σε σούπερ τιμή. Αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Σάλτσα χωρίς ένταση και κάπως νερουλή. Γενικά θα το χαρακτήριζα σαν άγευστο πιάτο. Υπήρξε μια ελπίδα να σωθεί από το τυρί αλλά όχι … Το τυρί που χρησιμοποιήθηκε είναι ιδανικό για το κανονικό σαγανάκι. Εδώ χρειαζόταν φέτα. Παρ’ολα αυτά, υπήρξε ο Jim Magg που χρησιμοποίησε όλο το διαθέσιμο ψωμί και λίγο λίγο, καθάρισε το πιάτο.
– Φλογέρες επί 2, στα 7 ευρώ. Τέσσερα τεμάχια, ωραίο και τραγανό φύλλο, χωρίς λαδίλα. Επικρατούσε το τυρί στη γέμιση σε σχέση με το ζαμπόν. Εύκολο και ωραίο πιάτο. Το τίμησα με το παραπάνω!
– Γόνος θράψαλα, στα 7 ευρώ. Ωραία τηγανισμένα, χωρίς να έχουν ποτίσει λάδι. Ήταν μαλακα και νόστιμα, τόσο νόστιμα που θέλαμε και δεύτερη μερίδα, αλλά είχαν ήδη σωθεί.
– Γαριδάκι Κύμης, στα 9. 5 ευρώ. Χρυσοτηγανισμένο, τρωγόταν σαν σνακ. Χωρίς λαδίλα, άρεσε αρκετά. Ήταν η εναλλακτική επιλογή μιας και ο γόνος …
– Ψωμί, στα 2 ευρώ.
– 6 μπύρες Μάμος, στα 15 ευρώ. Παγωμένες, άψογες για την περίσταση.
Σύνολο, 61.5 ευρώ για 4 άτομα.
Φάγαμε καλά, φάγαμε αρκετά! Ο Ψαράς μου άφησε άριστες εντυπώσεις, σε επόμενη εκδρομή μας θα τον επισκεφθώ ξανά.
Ήταν το ιδανικό κλείσιμο μιας πολύ ωραίας εκδρομής που παρ’όλη την κούραση και το GPS που είχε όρεξη για κόλπα, προσέφερε πολλές διαφορετικές εικόνες.
Αγαπημένα πρόσωπα, θάλασσα, νόστιμο φαγητό και χαλάρωση. Ναι, δεν είναι πολύ κοντά, όμως και πάλι αυτή την εκδρομή θα την επαναλάβουμε!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Εν’ όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, βρήκαμε την ευκαιρία για μονοήμερη εκδρομή σε φίλη που κατοικεί στην Πλατάνα. Η διαδρομή από την Αθήνα είναι κοντά στις 2.5 ώρες σε κακό οδικό δίκτυο. Δεν μας πτόησε βεβαίως, σημασία είχε να περάσουμε όμορφα.
Αφού ήπιαμε τον καφέ μας σε νέο beach bar της περιοχής που μαζεύει κόσμο όλων των ηλικιών (Tulum), σκεφτήκαμε τη λύση της κοντινής Κύμης για μπακλαβάδες. Η πείνα όμως είχε βαρέσει κόκκινο, οπότε με ένα πολύ μικρό περπάτημα, μιας και τμήμα της ασφάλτου έχει βρεθεί … στην θάλασσα, βρήκαμε 3-4 επιλογές.
Ο Ψαράς ήταν ομολογουμένως η πιο θελκτική επιλογή. Γεμάτος από κόσμο, αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τραπέζι για 45 λεπτά αργότερα, αααν άδειαζε κάποιο μάλιστα.
Τα τραπεζάκια βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, ευτυχώς εκείνη την ώρα ήταν αρκετά γαλήνια και βοήθησε να χαλαρώσουμε. Τραπεζοκαθίσματα, τα κλασικά του ουζερί. Δεν μας πείραξε στο ελάχιστο. Η παρέα ήταν καλή και σε σχέση με τη δυνατή μουσική στον καφέ μας, απολαύσαμε εδώ τις κουβέντες μας.
Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενική, με τόσο κόσμο όμως όπως ήταν λογικό, καθυστέρησαν στην παραγγελία περισσότερο ή σε κάτι έξτρα που ζητούσαμε. Τίποτα φοβερό όμως. Το σερβίρισμα των πιάτων έγινε σε καλούς χρόνους. Σε ό, τι αφορά την παραγγελία, ο κατάλογος ψιλοπήγε περίπατο, μιας και κάποια θαλασσινά είχαν τελειώσει. Προτιμότερο βέβαια αυτό, από το να σέρβιραν μετριότητες.
Η παραγγελία μας ήταν η εξής:
– Τυροκαυτερή, στα 3 ευρώ. Πλούσια ποσότητα, αρκετά καυτερή με μεγάλα κομμάτια φέτας. Πολύ καλή για τα γούστα μου.
– Πατάτες τηγανιτές, στα 2.5 ευρώ. Φρεσκότατες και χρυσαφένιες. Στανταράκι σε κάθε τραπέζι.
– Τυροπιτάρι, στα 4 ευρώ. Μεγάλο, ορθογώνιο κομμάτι. Στις άκρες του ήταν τραγανό, ωστόσο η γέμιση δεν ήταν επαρκής σε αντίθεση με το κεντρικό μέρος του. Ευχαριστήθηκα όμως το στεγνό ψήσιμο του και το ζυμάρι του.
– Λακέρδα, στα 4.5 ευρώ. Αλμυρή, πολύ καλή μερίδα για την τιμή της. Συνόδευε εξαιρετικά την μπύρα. Η αλήθεια είναι πως σκέφτηκα να παραγγείλω και δεύτερη μερίδα, καθώς μου άρεσε πολύ.
– Γαρίδες σαγανάκι, στα 7 ευρώ. Πολλά υποσχόμενο πιάτο σε σούπερ τιμή. Αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Σάλτσα χωρίς ένταση και κάπως νερουλή. Γενικά θα το χαρακτήριζα σαν άγευστο πιάτο. Υπήρξε μια ελπίδα να σωθεί από το τυρί αλλά όχι … Το τυρί που χρησιμοποιήθηκε είναι ιδανικό για το κανονικό σαγανάκι. Εδώ χρειαζόταν φέτα. Παρ’ολα αυτά, υπήρξε ο Jim Magg που χρησιμοποίησε όλο το διαθέσιμο ψωμί και λίγο λίγο, καθάρισε το πιάτο.
– Φλογέρες επί 2, στα 7 ευρώ. Τέσσερα τεμάχια, ωραίο και τραγανό φύλλο, χωρίς λαδίλα. Επικρατούσε το τυρί στη γέμιση σε σχέση με το ζαμπόν. Εύκολο και ωραίο πιάτο. Το τίμησα με το παραπάνω!
– Γόνος θράψαλα, στα 7 ευρώ. Ωραία τηγανισμένα, χωρίς να έχουν ποτίσει λάδι. Ήταν μαλακα και νόστιμα, τόσο νόστιμα που θέλαμε και δεύτερη μερίδα, αλλά είχαν ήδη σωθεί.
– Γαριδάκι Κύμης, στα 9. 5 ευρώ. Χρυσοτηγανισμένο, τρωγόταν σαν σνακ. Χωρίς λαδίλα, άρεσε αρκετά. Ήταν η εναλλακτική επιλογή μιας και ο γόνος …
– Ψωμί, στα 2 ευρώ.
– 6 μπύρες Μάμος, στα 15 ευρώ. Παγωμένες, άψογες για την περίσταση.
Σύνολο, 61.5 ευρώ για 4 άτομα.
Φάγαμε καλά, φάγαμε αρκετά! Ο Ψαράς μου άφησε άριστες εντυπώσεις, σε επόμενη εκδρομή μας θα τον επισκεφθώ ξανά.
Ήταν το ιδανικό κλείσιμο μιας πολύ ωραίας εκδρομής που παρ’όλη την κούραση και το GPS που είχε όρεξη για κόλπα, προσέφερε πολλές διαφορετικές εικόνες.
Αγαπημένα πρόσωπα, θάλασσα, νόστιμο φαγητό και χαλάρωση. Ναι, δεν είναι πολύ κοντά, όμως και πάλι αυτή την εκδρομή θα την επαναλάβουμε!