Η εξερεύνηση στα τσιπουράδικα της πόλης συνεχίζεται.
Αυτή τη φορά ο δρόμος μας έφερε στα κεντρικά της Νέας Ιωνίας. Στην πρώτη μας επιλογή ατυχήσαμε, –ήμασταν και αρκετοί 45 δάσκαλοι κι 60 μαθητάδες- οπότε καθίσαμε στον ‘’Στράτο’’.Ωραίος ο χώρος για τσιπουράδικο, γεμάτος μέσα, οπότε πιάσαμε τραπέζια σχεδόν σε όλο το πεζοδρόμιο. Οι ετικέτες συγκεκριμένες, προτιμήσαμε το κλασικό στο τετράγωνο μπουκαλάκι με το ‘’γαργαλιστικό’’ όνομα και τις νότες καλοκαιρινών φρούτων που δεν μας έχει προδώσει ποτέ. Φάγαμε καλά; Δεν φάγαμε άσχημα, αλλά με τα φιαλίδια που κατανάλωσε το τραπέζι θα μπορούσαμε και καλύτερα.
Στα συν του, το φρυγανισμένο ψωμάκι, περασμένο από λάδι, τραγανό και νόστιμο μαζί με ένα όμορφο πιατάκι με αλίπαστα, μαριναρισμένο γάυρο, πολύχρωμες slices πιπεριές και νόστιμη Φλωρίνης.
Πολύ καλή επιλογή η ποικιλία πολλών πιάτων μαζί για αρχή, για να ανοίξει κατάλληλα η όρεξη. Πατάτα βραστή με κρεμμυδάκι, άνετα και χωρίς κόπο θα μπορούσε να γίνει πατατοσαλάτα και να κερδίσει τα εύσημα, μαζί με το κλασσικό στα περισσότερα τσιπουράδικα, πλοκάμι αυτή τη φορά με λαχανοσαλάτα.
Το πλοκάμι ήθελε λίγη φροντίδα παραπάνω αφού ‘’κρατούσε’’ αρκετά. Σαφρίδια για τα οποία δεν τρελαίνομαι, νόστιμα μαζί με χόρτα συνοδευτικά και κολοκυθάκια τηγανιτά τα οποία είχαν μείνει παραπάνω στο τηγάνι με αποτέλεσμα να είναι πέραν του δέοντος crispy και να έχουν απορροφήσει λάδι. Νόστιμες γαριδούλες ξαπλωμένες σε μαρούλι ψιλοκομμένο, αδιάφορα καλαμαράκια και σαγανάκι με ωραία κρούστα.
Τέλος, το πιάτο που κατά γενική ομολογία ήταν το κλου του μεσημεριού, κριθαράκι με γαρίδες, άψογα μαγειρεμένο, καθαρισμένες οι γαρίδες, πιάτο γεμάτο αρώματα και εντάσεις. Το service ήταν της υπομονής που εν μέρει δικαιολογείται λόγω των γεμάτων τραπεζιών. Βέβαια για όλα υπάρχουν λύσεις. Οι τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα των τσιπουράδικων του Βόλου. Στο τραπέζι αν και πήγαμε να ξεφύγουμε, αποφύγαμε τις εντάσεις και περάσαμε ένα όμορφο και ευχάριστο μεσημέρι Σαββάτου. Κλείνω όπως ξεκίνησα.
Για τα τσίπουρα που είδα φεύγοντας στο τραπέζι, θα περίμενα περισσότερους μεζέδες και με ανοδική πορεία. Αντ’ αυτού υπήρχε ένα σχετικό μπέρδεμα το οποίο βέβαια άλλοι το βλέπουν, σε άλλους περνά απαρατήρητο. Εξαρτάται πάντα από την οπτική γωνία και από του τι ζητάς από μία έξοδο για ποτό και φαγητό.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Η εξερεύνηση στα τσιπουράδικα της πόλης συνεχίζεται.
Αυτή τη φορά ο δρόμος μας έφερε στα κεντρικά της Νέας Ιωνίας. Στην πρώτη μας επιλογή ατυχήσαμε, –ήμασταν και αρκετοί 45 δάσκαλοι κι 60 μαθητάδες- οπότε καθίσαμε στον ‘’Στράτο’’. Ωραίος ο χώρος για τσιπουράδικο, γεμάτος μέσα, οπότε πιάσαμε τραπέζια σχεδόν σε όλο το πεζοδρόμιο.
Οι ετικέτες συγκεκριμένες, προτιμήσαμε το κλασικό στο τετράγωνο μπουκαλάκι με το ‘’γαργαλιστικό’’ όνομα και τις νότες καλοκαιρινών φρούτων που δεν μας έχει προδώσει ποτέ. Φάγαμε καλά;
Δεν φάγαμε άσχημα, αλλά με τα φιαλίδια που κατανάλωσε το τραπέζι θα μπορούσαμε και καλύτερα.
Στα συν του, το φρυγανισμένο ψωμάκι, περασμένο από λάδι, τραγανό και νόστιμο μαζί με ένα όμορφο πιατάκι με αλίπαστα, μαριναρισμένο γάυρο, πολύχρωμες slices πιπεριές και νόστιμη Φλωρίνης.
Πολύ καλή επιλογή η ποικιλία πολλών πιάτων μαζί για αρχή, για να ανοίξει κατάλληλα η όρεξη. Πατάτα βραστή με κρεμμυδάκι, άνετα και χωρίς κόπο θα μπορούσε να γίνει πατατοσαλάτα και να κερδίσει τα εύσημα, μαζί με το κλασσικό στα περισσότερα τσιπουράδικα, πλοκάμι αυτή τη φορά με λαχανοσαλάτα.
Το πλοκάμι ήθελε λίγη φροντίδα παραπάνω αφού ‘’κρατούσε’’ αρκετά. Σαφρίδια για τα οποία δεν τρελαίνομαι, νόστιμα μαζί με χόρτα συνοδευτικά και κολοκυθάκια τηγανιτά τα οποία είχαν μείνει παραπάνω στο τηγάνι με αποτέλεσμα να είναι πέραν του δέοντος crispy και να έχουν απορροφήσει λάδι. Νόστιμες γαριδούλες ξαπλωμένες σε μαρούλι ψιλοκομμένο, αδιάφορα καλαμαράκια και σαγανάκι με ωραία κρούστα.
Τέλος, το πιάτο που κατά γενική ομολογία ήταν το κλου του μεσημεριού, κριθαράκι με γαρίδες, άψογα μαγειρεμένο, καθαρισμένες οι γαρίδες, πιάτο γεμάτο αρώματα και εντάσεις.
Το service ήταν της υπομονής που εν μέρει δικαιολογείται λόγω των γεμάτων τραπεζιών. Βέβαια για όλα υπάρχουν λύσεις.
Οι τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα των τσιπουράδικων του Βόλου. Στο τραπέζι αν και πήγαμε να ξεφύγουμε, αποφύγαμε τις εντάσεις και περάσαμε ένα όμορφο και ευχάριστο μεσημέρι Σαββάτου. Κλείνω όπως ξεκίνησα.
Για τα τσίπουρα που είδα φεύγοντας στο τραπέζι, θα περίμενα περισσότερους μεζέδες και με ανοδική πορεία. Αντ’ αυτού υπήρχε ένα σχετικό μπέρδεμα το οποίο βέβαια άλλοι το βλέπουν, σε άλλους περνά απαρατήρητο. Εξαρτάται πάντα από την οπτική γωνία και από του τι ζητάς από μία έξοδο για ποτό και φαγητό.