Site logo

Τσουρέκι, της Μ. Εβδομάδας το γλύκισμα

Τσουρέκι, της Μ. Εβδομάδας το γλύκισμα

Πίσω από τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, όλοι ξέρουμε ότι κρύβεται μια τρελή επιθυμία για τσουρέκια και παραδοσιακά κουλουράκια, που βάζουν φωτιά στην περίοδο της νηστείας. Λίγο πολύ όλοι έχουμε κρυμμένες συνταγές στο σεντούκι της γιαγιάς ή κάποιας θείας, μπορεί να ξυπνάει μέσα μας ένας μικρός σεφ, αλλά ας μη γελιόμαστε, στο τέλος καταλήγουμε να αγοράσουμε από μέρη που εμπιστευόμαστε, ή από κει που μας έχουν πει κάποιοι άλλοι.

Οι Εatingouters, 3 χρόνια τώρα έχουν αποδείξει ότι η αγάπη τους δεν είναι μόνο για το φαγητό, αλλά είναι πιο διευρυμένη, διότι εκτός από μεγάλη καρδιά έχουν και μεγάλο στομάχι. Έτσι λοιπόν, έκαναν για σας μεγάλη πασχαλινή έρευνα για τα πιο γευστικά τσουρέκια, για να μη φτάσετε σε πασχαλινό προορισμό και σας πιάσουν αδιάβαστους….

Προτείνουν οι EatingOuters

Γεύσεις Μαρασλή

340459098_619214666332227_929714733620415932_n
340457906_189197833921045_8619285271054462503_n

Απέναντι από τη Μαράσλειο, υπάρχουν οι Γεύσεις Μαρασλή. Ακόμα και να μην το εντοπίσετε, καθώς είναι μικρό, οι μυρωδιές που αναδύονται από το μικρό αυτό εργαστήρι, λειτουργούν ως ρινικό gps, που θα σας οδηγήσουν απευθείας στα σκαλοπάτια του. Δοκιμάστε τα πάντα, αλλά ένεκα των ημερών, τα τσουρέκια έχουν την τιμητική τους.

Οι άνθρωποι δουλεύουν πυρετωδώς για να ετοιμάσουν τα πιο μυρωδάτα, μαστιχωτά και αφράτα τσουρέκια, με τη ζύμη σε ίνες όπως πρέπει να είναι, σε ταψάκι ή παραδοσιακό. Προτιμήστε το μεγάλο, γιατί το κανονικό ποιος θα το πρωτοφάει? Επίσης, για τους λάτρες της σοκολάτας, υπάρχει και η επιλογή του γεμιστού.

Κάντια Ζαχαροπλαστείο

IMG-952455246b624a1ff82234e3484f6167-V

Πριν βγείτε στην Εθνική, για να αφήσετε πίσω σας την πολύβουη αυτή πόλη, σταματήστε στα Σεπόλια στην Κάντια, για να προμηθευτείτε τσουρέκια και παραδοσιακά κουλουράκια. Έτοιμα πακέτα σας περιμένουν αv δε θέλετε να περάσετε τις γιορτινές αυτές μέρες στην κουζίνα.

Τσουρέκια με επιλογή στη μέση του παραδοσιακού κόκκινου αυγού, μοσχομυριστά, με το μαχλέπι και τη μαστίχα να κυριαρχούν και να δημιουργούν αυτή την υπέροχη μυρωδιά που λες βάλε άλλο ένα κυρ Στέφανε!!! Σε δύο επιλογές, μισόκιλα και του ενός κιλού, αν και ποτέ κανένας δεν έφαγε μόνο ένα!

Κατσαρός Ζαχαροπλαστείο- Αρτοποιείο

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (8)
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (10)

Τον Κατσαρό τον είχα μάθει από τη φίλη μου, που συνήθιζε να μου φέρνει εκλεράκια όταν ερχόταν σπίτι μου. Τώρα τον έμαθα και από τα τσουρέκια του. Γενικά είμαι δύσκολη στα τσουρέκια, και από τότε που έχασα τη θεία μου που ήταν masterchef στα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια, δύσκολα θα έβρισκα αντικαταστάτη.

Έλα όμως που μια συνάδελφος μου έφερε τσουρέκι από τον Κατσαρό, και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Το τσουρέκι του είναι αφράτο, φρεσκότατο, ενώ το δίδυμο μαχλέπι- μαστίχα κάνουν την παρουσία τους αισθητή. Θα το βρείτε σε δύο μεγέθη, αλλά έχει και σε πιο μικρά, για τον καφέ ρε γαμώτο! Που θα τα βρείτε; Μια βόλτα προς Γλυφάδα να κάνετε και θα ανταμειφθείτε.

Αρτονοστιμιές Παυλόπουλος 1912

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (6)

Η αλήθεια είναι ότι τα τσουρέκια είναι ένα από τα γλυκά του γούστου μου. Γλυκό πολύ δεν είναι, συνοδεύει τα πάντα, οπότε είμαι από αυτούς που περιμένουν το Πάσχα για τα γλυκά του. Βέβαια εδώ και χρόνια αποτελεί ιεροτελεστία η παρασκευή τσουρεκιών για την οικογένεια μας, οπότε δεν έχω πολύ σφαιρική άποψη στην αγορά τους ή ό,τι έχω δοκιμάσει δεν ταιριάζει στα γούστα μου.

Ο φούρνος του Παυλόπουλου, στο Μοσχάτο, αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Μεγάλο μαγαζί με τεράστια ποικιλία προϊόντων. Ίσως σε αυτούς βρείτε τη μεγαλύτερη γκάμα σε ψωμιά όλων των ειδών, γύρω στα 75! Το τσουρέκι τους με μυρωδιά Μαστίχας Χίου, είναι αφράτο, και τόσο μαστιχωτό όσο πρέπει. Ένα αυγό δεσπόζει στη μέση, τις αντίστοιχες μέρες, αλλά θα το βρείτε όλο το χρόνο φρέσκο και σε μεγάλες ποσότητες. Υπάρχει σε ατομικό ή οικογενειακό μέγεθος, και γεμιστό με σοκολάτα ή χωρίς. Με ιστορία από το 1912, οι άνθρωποι κάτι κάνουν καλά, οπότε αν βρεθείτε στην περιοχή, δώστε τους μια ευκαιρία.

Όπου και αν βρίσκεστε, με όποιον και να είστε, σίγουρα θα βρείτε αφράτα τσουρέκια και σε άλλες περιοχές, καθώς η Αθήνα έχει πολλές επιλογές, για όλα τα γούστα. Εμείς δοκιμάσαμε για σας, χρεωθήκαμε και τα κιλά προκαταβολικά, για να σας δείξουμε ότι προνοούμε και δεν περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα για να παχύνουμε.

Από όλους εμάς, τη φαγανή ομάδα του Eatingout, ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Z17 rszmbpvls

Αρτονοστιμιές Παυλόπουλος 1912, Στρ. Μακρυγιάννη 78, τηλ. 21 0941 1293, Μοσχάτο

Γεύσεις Μαρασλή, Μαρασλή 37, τηλ. 21 0723 0543, Κολωνάκι

Κάντια Ζαχαροπλαστείο, Δράμας 86, τηλ. 21 0512 2062, Σεπόλια.

Κατσαρός Ζαχαροπλαστείο- Αρτοποιείο, Σάκη Καράγιωργα 56, τηλ. 2109630914 & Ελευθερίου Βενιζέλου 28, τηλ. 2109609528, Γλυφάδα.

 

0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο