Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι σίγουρα ένα από τα πιο ελκυστικά παραλιακά μέρη της Αθήνας. Εύκολη πρόσβαση, σχετικά εύκολο παρκάρισμα, άνεση χώρου, καθαριότητα και μεγάλη ποικιλία σε κάθε είδους χώρους εστίασης, από απλή καφετέρια μέχρι ψιλογκουρμέ εστιατόριο. Την επισκεπτόμαστε συχνά και πάντα ευχαριστιόμαστε τη βόλτα μας μέχρι την άκρη της διαδρομής, με το λιμάνι του Πειραιά, την Καστέλα, το ΣΕΦ, το Αβέρωφ και το Κέντρο Πολιτισμού Σ. Νιάρχος παρατεταγμένα απέναντι.
Η ΝΗΣΟΣ βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της μεγάλης εστιατορικής ευθείας που οδηγεί στη μαρίνα με τα εντυπωσιακά κότερα, τα τραπέζια της είναι, ιδίως όταν έχει σουρουπώσει, σχεδόν πάντα όλα γεμάτα. Η πελατεία πολυπληθής και πολυποίκιλη, μια και η απόφαση να καθίσεις για ένα ουζάκι ή κάτι περισσότερο παίρνεται συνήθως αυθόρμητα, βάσει διάθεσης και διαθεσιμότητας Το προσωπικό είναι πολύ φιλικό, επαγγελματικά προπονημένο και λειτουργεί σαφώς με σύστημα 5Φ (= Φίλε Φέρε Φίλους, Φάγετε, Φύγετε). Τα τραπέζια αδειάζουν και ξαναστρώνονται για τους επόμενους στο πι και φι, τα πιάτα έρχονται στο τραπέζι εντυπωσιακά γρήγορα, κέρασμα εισαγωγικό ή αποχαιρετιστήριο δεν υπάρχει.
Ο κατάλογος, αν και αρκετά φθαρμένος εξωτερικά από τη συχνή χρήση, είναι πραγματικά εντυπωσιακός σε μέγεθος και ικανός να εξυπηρετήσει την όρεξη και τα γούστα κάθε παρέας. Η κουζίνα από την άλλη βάζει τα δυνατά της, ώστε τα πιάτα να δικαιολογούν στο μέτρο του δυνατού τις υψηλές τιμές στις οποίες σερβίρονται, όπου βέβαια συμπεριλαμβάνεται και το bonus θέας. Με το που καθίσαμε στο στρωμένο τραπέζι ήρθαν οι κατάλογοι, το εμφιαλωμένο νερό και το πανεράκι με τέσσερις, μετρημένες, φέτες ψωμιού. Ένα, το πολύ, λεπτό αφού δώσαμε τη μικρή παραγγελία μας, ήρθε το τσίπουρο της επιλογής μας (ΗΔΩΝΙΚΟ από τη Δράμα, 12 €) και το πρώτο από τα τρία πιάτα, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα (9 €), σίγουρα ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας, γιατί ούτε καπνίλα απέπνεε και ήταν, σερβιρισμένη από το ψυγείο, σαφώς πιο κρύα από όσο χρειάζεται, το μετανιώσαμε που δεν επιλέξαμε ταραμοσαλάτα όπως η παρέα στο διπλανό τραπέζι. Στα δύο λεπτά κατέφθασαν τα κεφτεδάκια πεσκανδρίτσας (15 €, τεμάχια 6), τοποθετημένα σε τσιγκούνικα λεπτό στρώμα μαρμελάδας ντομάτας. Γευστικά έχω την αίσθηση ότι δίκαια κέρδισαν την προκριματική μάχη με τις κροκέτες μπακαλιάρου, αντιλαμβάνομαι βέβαια από την άλλη ότι σε τέτοιου μεγέθους και προσανατολισμού μαγαζιά η κουζίνα αναγκαστικά στηρίζεται σε προκάτ συνταγές.
Κακά τα ψέματα, άλλη γεύση έχει ο κρύος κεφτές, είτε είναι με ψάρι είτε με κιμά, και άλλη ο ζεστός.Το τελευταίο πιάτο ήταν σεβίτσε τσιπούρας (17 €), με διαφορά το καλύτερο από όσα δοκιμάσαμε. Σωστά κομμένο το ψάρι, άψογη η σάλτσα στην οποία κολυμπούσε, spicy τόσο όσο, μας χάρισε μια αξέχαστη γεύση στο φινάλε. Γενικά στη ΝΗΣΟ φάγαμε όπως περιμέναμε. Θα την ήθελα λιγότερο αυτοματοποιημένη και ένα κλικ φθηνότερη. Όμως η θέση της είναι ασυναγώνιστη, οπότε σαφώς θα την επισκεφτούμε ξανά καιρού επιτρέποντος.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι σίγουρα ένα από τα πιο ελκυστικά παραλιακά μέρη της Αθήνας. Εύκολη πρόσβαση, σχετικά εύκολο παρκάρισμα, άνεση χώρου, καθαριότητα και μεγάλη ποικιλία σε κάθε είδους χώρους εστίασης, από απλή καφετέρια μέχρι ψιλογκουρμέ εστιατόριο. Την επισκεπτόμαστε συχνά και πάντα ευχαριστιόμαστε τη βόλτα μας μέχρι την άκρη της διαδρομής, με το λιμάνι του Πειραιά, την Καστέλα, το ΣΕΦ, το Αβέρωφ και το Κέντρο Πολιτισμού Σ. Νιάρχος παρατεταγμένα απέναντι.
Η ΝΗΣΟΣ βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της μεγάλης εστιατορικής ευθείας που οδηγεί στη μαρίνα με τα εντυπωσιακά κότερα, τα τραπέζια της είναι, ιδίως όταν έχει σουρουπώσει, σχεδόν πάντα όλα γεμάτα. Η πελατεία πολυπληθής και πολυποίκιλη, μια και η απόφαση να καθίσεις για ένα ουζάκι ή κάτι περισσότερο παίρνεται συνήθως αυθόρμητα, βάσει διάθεσης και διαθεσιμότητας Το προσωπικό είναι πολύ φιλικό, επαγγελματικά προπονημένο και λειτουργεί σαφώς με σύστημα 5Φ (= Φίλε Φέρε Φίλους, Φάγετε, Φύγετε). Τα τραπέζια αδειάζουν και ξαναστρώνονται για τους επόμενους στο πι και φι, τα πιάτα έρχονται στο τραπέζι εντυπωσιακά γρήγορα, κέρασμα εισαγωγικό ή αποχαιρετιστήριο δεν υπάρχει.
Ο κατάλογος, αν και αρκετά φθαρμένος εξωτερικά από τη συχνή χρήση, είναι πραγματικά εντυπωσιακός σε μέγεθος και ικανός να εξυπηρετήσει την όρεξη και τα γούστα κάθε παρέας. Η κουζίνα από την άλλη βάζει τα δυνατά της, ώστε τα πιάτα να δικαιολογούν στο μέτρο του δυνατού τις υψηλές τιμές στις οποίες σερβίρονται, όπου βέβαια συμπεριλαμβάνεται και το bonus θέας. Με το που καθίσαμε στο στρωμένο τραπέζι ήρθαν οι κατάλογοι, το εμφιαλωμένο νερό και το πανεράκι με τέσσερις, μετρημένες, φέτες ψωμιού. Ένα, το πολύ, λεπτό αφού δώσαμε τη μικρή παραγγελία μας, ήρθε το τσίπουρο της επιλογής μας (ΗΔΩΝΙΚΟ από τη Δράμα, 12 €) και το πρώτο από τα τρία πιάτα, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα (9 €), σίγουρα ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας, γιατί ούτε καπνίλα απέπνεε και ήταν, σερβιρισμένη από το ψυγείο, σαφώς πιο κρύα από όσο χρειάζεται, το μετανιώσαμε που δεν επιλέξαμε ταραμοσαλάτα όπως η παρέα στο διπλανό τραπέζι. Στα δύο λεπτά κατέφθασαν τα κεφτεδάκια πεσκανδρίτσας (15 €, τεμάχια 6), τοποθετημένα σε τσιγκούνικα λεπτό στρώμα μαρμελάδας ντομάτας. Γευστικά έχω την αίσθηση ότι δίκαια κέρδισαν την προκριματική μάχη με τις κροκέτες μπακαλιάρου, αντιλαμβάνομαι βέβαια από την άλλη ότι σε τέτοιου μεγέθους και προσανατολισμού μαγαζιά η κουζίνα αναγκαστικά στηρίζεται σε προκάτ συνταγές.
Κακά τα ψέματα, άλλη γεύση έχει ο κρύος κεφτές, είτε είναι με ψάρι είτε με κιμά, και άλλη ο ζεστός.Το τελευταίο πιάτο ήταν σεβίτσε τσιπούρας (17 €), με διαφορά το καλύτερο από όσα δοκιμάσαμε. Σωστά κομμένο το ψάρι, άψογη η σάλτσα στην οποία κολυμπούσε, spicy τόσο όσο, μας χάρισε μια αξέχαστη γεύση στο φινάλε. Γενικά στη ΝΗΣΟ φάγαμε όπως περιμέναμε. Θα την ήθελα λιγότερο αυτοματοποιημένη και ένα κλικ φθηνότερη. Όμως η θέση της είναι ασυναγώνιστη, οπότε σαφώς θα την επισκεφτούμε ξανά καιρού επιτρέποντος.