Alice in Pizzaland.

Ήρθαν φίλοι στο σπίτι; Αποφασίσατε να δείτε ρομαντική ταινία με το έτερον ήμισυ ή με τις κολλητές; Οικογενειακή βραδιά με απανωτά επεισόδια της αγαπημένης σας, Netflix, σειράς; Έχει ματσάκι στην τηλεόραση κι η υπόθεση σηκώνει μπύρες;   

Ομολογήστε ότι το μυαλό σας πάει αμέσως σε πίτσα. Όχι βέβαια σ αυτές των γνωστών αλυσίδων (που κι αυτές έχουν τη χάρη τους) αλλά σε πιο ψαγμένες προτάσεις.

Οι EatingOuters ψάξανε και προτείνουν τις καλύτερες πίτσες της πρωτεύουσας.

Ο George G. τη Just Pizza.

JUST PIZZA 2

Πριν από λίγα χρόνια έμαθα από μια φίλη για ένα νέο κατάστημα διανομής φαγητού που είχε ανοίξει στη γειτονιά μας, στα Άνω Ιλίσια. Δύο άνθρωποι με εμπειρία, αρχικά ως βοηθοί και ύστερα, ως pizza chefs στο εξωτερικό, ο Αλέξης και ο Γιώργος, είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα εστιατόριο που θα παρασκεύαζε μόνο πίτσα, εξ ου και το όνομα…

Από την πρώτη φορά που δοκίμασα, εντυπωσιάστηκα! Λεπτή ζύμη, σωστά ψημένη σε ξυλόφουρνο, εξαιρετικής ποιότητας υλικά, πολλά από τα οποία έρχονται από την Ιταλία, συνιστούν το μυστικό της επιτυχίας στον γευστικό τομέα. Αν σε αυτά προστεθούν η ευγενική, πάντα με χαμόγελο, εξυπηρέτηση και η γρήγορη διανομή, έχουμε την εξήγηση για το success story του ‘’Just Pizza’’ και των ιδιοκτητών του που πια έχουν γίνει γνωστοί σε όλη την Αθήνα!

Ο κατάλογος μικρός και προσεγμένος: Καμιά δεκαριά πίτσες (σε δύο μεγέθη, ατομική και για 2-3:άτομα), δύο σκορδόψωμα και ένα γλυκό, το Choco Calzone με nutella, mascarpone και άχνη ζάχαρη. Από τις πίτσες ξεχωρίζω την απλή, μα τόσο γευστική, Margherita και την Signorella με κρέμα γάλακτος, mozzarella, μανιτάρια και μπέικον.

Οι τιμές είναι εξαιρετικά οικονομικές, η απλή ατομική Margherita κοστίζει 2,30 ευρώ. Να επισημάνω ότι, προ πανδημίας, υπήρχαν μόνο 3-4 stands, ώστε 10-12 άτομα να μπορούν να απολαύσουν επί τόπου την πίτσα που μόλις είχαν παραγγείλει. Αυτή την εποχή, γίνεται μόνο παραλαβή και διανομή.

Just Pizza, Χ. Μούσκου 21, Άνω Ιλίσια.

Η Tomie τη Marina Z. pizza & pasta.

Kαλές οι πίτσες με το λεπτό ιταλικό ζυμάρι, το λάδι τρούφας, το προσούτο ή τη ρόκα και υπάρχουν φορές που θα τις επιλέξω, αλλά αν με ρωτήσει κάποιος προτιμώ αυτές τις old school με το παχύ ζυμάρι, τα πληθωρικά υλικά και τη νόστιμη σάλτσα ντομάτας (που δύσκολα βρίσκει κανείς πια).

Δε θα σας εκπλήξω, για Πειραιά θα μιλήσω και την πιο γνωστή, διαχρονικά, πίτσα, την ‘’Πίτσα Ζέας’’. Αφράτο ζυμάρι, πλούσια υλικά, ακόμη και στη σπέσιαλ, που αποτελεί την αγαπημένη μου, δε σου αφήνει περιττή “λαδίλα” . Με μια πεντανόστιμη κι, ελαφρώς, γλυκίζουσα σάλτσα. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες και κρατούν, σθεναρά, εδώ και δεκαετίες, οπότε δε θα σας απογοητεύσει αφού τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι προσεγμένα και ποιοτικά. Δε θα πω κάτι άλλο, απλά, μια  δοκιμή θα σας πείσει.

Marina Z. Pizza & pasta, Ακτή Θεμιστοκλέους 36, Πειραιάς.

Η Ηummingbird τη GASTRONOMIA.

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου όλα τα μέλη της μαγειρεύουν εξαιρετικά! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σπιτικό φαγητό να μην απουσιάζει σχεδόν ποτέ. Όταν ο χρόνος ήταν περιορισμένος, η εύκολη λύση ήταν η πίτσα. Τι πίτσα όμως; Σπιτική, με το χειροποίητο, πεντανόστιμο ζυμάρι της και την πληθώρα υλικών.

Παρ’ όλα αυτά, όταν η παρέα επιθυμεί να παραγγείλουμε πίτσα βλέποντας ταινία, δεν μπορώ να της αντισταθώ! Το μαγαζί αυτό το γνώρισα τυχαία και σχετικά πρόσφατα, μέσα στην περίοδο της καραντίνας, αν και βρίσκεται κοντά στη γειτονιά μου. Ο λόγος για το Gastronomia” στο Παλαιό Φάληρο. Οι επιλογές που παρέχονται είναι ποικίλες ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό. Για να καταλάβετε η πίτσα σας μπορεί να έχει ζύμη κλασική, λεπτή, με μπουκιές mozzarella ή στεφάνι γεμιστό με τυρί. Ακόμα κι αν οι υπάρχοντες συνδυασμοί υλικών δεν είναι του γούστου σας, δίνεται η δυνατότητα να φτιάξετε τη δική σας πίτσα.

Προσωπικές αγαπημένες η Barbeque chicken (σάλτσα BBQ, τυρί edam, mozzarella, ψητό κοτόπουλο και μπέικον) και η a la crème (κρέμα γάλακτος, τυρί edam, mozzarella, ζαμπόν, μπέικον και μανιτάρια).Η γέμιση πλούσια και γευστική με μπόλικο λιωμένο τυρί. Όσον αφορά τη ζύμη τους, ένα είναι το σίγουρο…δεν θα μπορέσεις να αφήσεις τις “άκρες” στο πιάτο σου! Συνολικά (ζύμη και γέμιση) δίνουν ένα ζουμερό αποτέλεσμα στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς.

GASTRONOMIA, Δημοκρατίας 43, Παλαιό Φάληρο.

Η Tzia την Oh My Pinsa.

Oh My Pinsa

Η τελευταία μου ανακάλυψη. Μη μπερδεύεστε ακόμη κι αν ονομάζεται pinsa για πίτσα πρόκειται. Λίγο διαφορετική κι όμως ίδια. Θα σας έρθει σε οβάλ σχήμα. Ζυμάρι, από διαφορετικά αλεύρια που ωριμάζει για 72 ώρες. Τραγανό και με αρώματα. Απίστευτα ελαφρύ. Μπορείτε να φάτε όσο αντέχετε χωρίς να βαρύνετε καθόλου.

Υπάρχουν προτάσεις για όλα τα γούστα αλλά η αγαπημένη μου είναι η απλή, απλούστατη, κι όμως τόσο δύσκολη στην επιτυχία, margherita τους. Υπέροχη mozzarella bufalla που μοσχοβολά. Απαλή σάλτσα ντομάτας. Φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού που τη δροσίζουν δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στη γεύση. Αν συγκρατηθείτε και δεν τη φάτε όλη να πάρετε ότι περισσέψει την επόμενη μέρα στο γραφείο για κολατσιό.

Τρώγεται θαυμάσια!     

Oh My Pinsa, Ευφράνορος 21, Παγκράτι .

Αλλά και την Cupola.  

CUPOLA

Λεπτή ζύμη στο κέντρο, φουσκωτή και ζυμαρένια στο στεφάνι. Ψημένη στον ειδικό φούρνο από Ιταλό chef που κατέχει την τέχνη. Απίστευτη ισορροπία υλικών. Όλα, τόσο, όσο πρέπει, χωρίς κάποιο να καλύπτει τα υπόλοιπα. Αγαπημένη η piccante τους με mozzarella, spianata piccante, gorgonzola dolce, σάλτσα τομάτας San Marzano & pecorino.

Δικαιώνει, απόλυτα, το όνομά της μιας και είναι όντως καυτερή. Ξεκινάω πάντα από την άκρη. Μετά τυλίγω σε ρολάκι το κέντρο, έχω απόθεμα από χαρτοπετσέτες δίπλα μου και πίνω μπύρες, πίνω μπύρες, πίνω μπύρες…

Να την απολαύσετε καυτή!

Cupola, Ευφορίωνος 13, Παγκράτι.

 

0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο