Site logo

Το δράμα της μικρομαμάς.

Διηγείται το Χρυσανθεμάκι.

Το δράμα της μικρομαμάς.

Και έρχεται επιτέλους η ευτυχία, σε μια συσκευασία τρίκιλη, με δυνατά πνευμόνια, και πιστεύεις ότι οι αλλοπρόσαλλες εξάρσεις θα πάψουν και θα επανέλθεις στην κανονικότητα. Μη φας, έχουμε γλαρόσουπα με το γλάρο ολόκληρο μέσα. Για να μην τρέφεις αυταπάτες, η μονομελής συντακτική μου ομάδα, σου παραθέτει όλες αυτές τις μικρές αλήθειες που σου κρύβει η μαμά σου, μέσα στον καημό της να γίνει γιαγιά.

1.  Οι ρουφιάνες οι λιγούρες δε σταματούν. Αλλάζουν κατεύθυνση αλλά το σώμα σου απαιτεί κατά κόρον! Ειδικά άμα θηλάζεις, εάν μπορούσες θα συνδεόσουν ενδοφλεβίως με τα κεντρικά του Τερκενλή για να μην χάνεις χρόνο με τη μάσηση. Δεν είναι πλέον οι μυρωδιές που σε τραβούν, είναι η ανάγκη για θερμιδοπόλεμο. Και επειδή ποντάρω ότι αυτό θα το διαβάσουν και μερικοί φίλοι, βρείτε μου ένα εύσχημο τρόπο να τους επικοινωνήσω ότι από φορμάκια μπουχτίσαμε, από πραλίνες όχι!

2.  Δεν θα υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα. Μέχρι βραστό αυγό θα φτάνει η μαγειρική σου δεινότητα. Ξέρεις γιατί; Γιατί τα μωρά όσο τα έχεις αγκαλιά είναι όμορφα, μυρωδάτα αγγελούδια. Δοκίμασε να τα ακουμπήσεις κάπου για να αλλάξεις βρακί και μετατρέπονται σε μωβ ωρυόμενες μπαλίτσες, τύφλα να ‘χουν οι σειρήνες της πυροσβεστικής. Γι’ αυτό…

3.  … πιάσε κολλητό τον ντελιβερά της περιοχής σου. Μην περιοριστείς στο ζεύγος πίτσα – σουβλάκι, όσο και αν σε τραβάνε απ’ τη μύτη θα βαρεθείς γρήγορα, βρες ένα μαγειρευτάδικο της γειτονιάς να σε εφοδιάζει με το γιουβαρλάκι ημών το επιούσιο. Γιατί, όσο και αν σου ακούγεται απίθανο, απ’ την κούραση και την αϋπνία μέχρι και οι μπάμιες θα σου φαίνονται βάλσαμο.

4.  Ένας ζεστός, διπλός καπουτσίνο θα σου φαίνεται η μεγαλύτερη πολυτέλεια. Θα τον ζητάς όπως ο έφηβος το iPhone. Με την ίδια μανία θα ζητάς και ένα κοκτέιλ, και ένα ζεστό μπάνιο, και 6 ώρες συνεχόμενου ύπνου… αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

5.  Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ θα είναι μαραθώνιος. Όταν έχεις νεογέννητο, ενάμιση χέρι είναι απασχολημένο στο μωρό, και με μισό χέρι τι να προκάνεις; Να σπρώξεις καρότσι, να διαλέξεις προϊόντα ή να μαζέψεις το καλτσάκι που μόλις έπεσε στο διάδρομο 3, ανάμεσα στα Kellogg’s; Όταν το μωρό μεγαλώνει λίγο και κάθεται πλέον στο καρότσι, χρειάζεσαι δυόμιση χέρια για να γυρνάς στα ράφια τα πράγματα που τα τσουπωτά του χουφτάκια βουτάνε από όπου φτάνουν.

6.  Ο θηλασμός είναι η απάντηση της φύσης στα κιλά της εγκυμοσύνης. Άσε τους υπόλοιπους να χτυπιούνται στο CrossFit και το σκοινάκι. Εσύ έχεις ένα μαϊμουδάκι που κρέμεται από το στήθος σου και ρουφάει τα κιλά σαν ηλεκτρική σκούπα. Αν μου το είχαν πει στην εγκυμοσύνη, θα είχα φάει τα ζαχαρωτά με τις χούφτες!

 

Το δράμα της μικρομαμάς.

Όπως μου έλεγε και μια ψυχή, κοιμήσου όσο προλαβαίνεις! Αφού γεννήσεις, ο ύπνος είναι ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό.

Άντε, με το καλό!

0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο