Site logo

Ένα γλυκάκι επιβάλλεται…

Ένα γλυκάκι επιβάλλεται…

Οι Tzia, Tommie, Indulge και Jim μοιράζονται μαζί σας τα αγαπημένα τους γλυκά για τις γιορτινές μέρες.    

 

Ναι θα φάμε πολύ! Αυτό είναι το μόνο βέβαιο! Όπως βέβαιο είναι ότι κάτι θέλουμε μετά να αλλάξει η γεύση μας από τα αρνιά, κατσίκια, κοκορέτσια κ.λπ!

Είτε θα είμαστε οι οικοδεσπότες του πασχαλινού τραπεζιού, είτε μας καλέσουν φίλοι, ή ακόμη περάσουμε για έναν καφέ διότι όλες αυτές οι μέρες έχουν απίστευτο πηγαινέλα κάτι πρέπει να έχουμε σπίτι ή να πάμε ως δώρο…

Οι Eatingouters μοιράζονται μαζί σας τα αγαπημένα τους γλυκά για τις γιορτινές μέρες!

Η Tzia πρεσβεύει ότι “ο παλιός είναι αλλιώς”… Όπου παλιός ο ‘’Μικές’’

μικε

Αγαπημένο ζαχαροπλαστείο – θρύλος από τα παιδικά μου χρόνια. Το πλέον αγαπημένο γλυκό το οποίο είναι φορτωμένο με πάμπολλες αναμνήσεις είναι η μπαβαρουάζ του! Ανάλαφρο, σχεδόν ανεπαίσθητο, παντεσπάνι στη βάση. Μια βανιλένια κρέμα ενδιάμεσα με κομματάκια ανανά στην κορυφή.

Το όλον καλύπτεται από ζελέ πορτοκάλι και το σύνολο είναι τόσο όσο πρέπει γλυκό κι εξίσου δροσερό! Σαφώς παλαιάς κοπής κι αισθητικής γλυκό του οποίου η γοητεία αντέχει στα χρόνια. Ο νοσταλγικός επίλογος της μέρας του Πάσχα.

Ο “νέος (απ’ την άλλη) είναι ωραίος”… Όπου νέος ο ‘’Antonis Selekos Conceptual Desserts’’

πανετονε

Μην μπερδεύετε το panettone με το τσουρέκι. Είναι ένα κατ’ εξοχή χριστουγεννιάτικο γλυκό της γείτονος χώρας. Ο Αντώνης Σελέκος όμως (ο οποίος έχει δατελέσει pastry chef του βραβευμένου με 2 αστέρια michellen fanky gourmet) αποφάσισε να το βάλει στον “γλυκό” μας χάρτη all year round! Ξεχάστε ότι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα και αφεθείτε στο πυκνό, αρωματικό γλυκό ψωμί.

Τα panettone ετοιμάζονται μόνον κατόπιν παραγγελίας (γιαυτό προνοήστε άμεσα) και σε εποχικούς συνδυασμούς. Θαυμάσιο αυτό με Ιταλική μαρέγκα, κουμκουάτ, λευκή σοκολάτα, μοσχολέμονο και πιο ιδιαίτερο αυτό με σοκολάτα gianduja, καραμελωμένα φουντούκια, αλμυρή καραμέλα και ανθό αλατιού. Για τους πιο ψαγμένους αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για το, πρωινό ή απογευματινό, εορταστικό καφεδάκι.

Η Tommie προτιμά ‘’Πετράκης Bakery’’

Ένα γλυκάκι επιβάλλεται…

Ο “Πετράκης” βρίσκεται επί της οδού Γρ.Λαμπρακη στο Κερατσίνι σε αρκετά κομβικό σημείο. Όλα του τα προϊόντα είναι αρκετά ποιοτικά, χειροποίητα και φρέσκα!

Στα γουστα μου ξεχωρίζει το παγωτό με πρωτότυπες γεύσεις που ανανεώνεται συχνά και τα κρητικά καλτσουνια (όντως κρητικά και χειροποίητα). Ένα όμως προϊόν αποτελεί την ναυαρχίδα τους το κρουασανακι σοκολάτας. Πωλούνται σε συσκευασίες μισού και ενός κιλού και είναι αφράτα σαν τσουρεκάκι(αλλά όχι τόσο γλυκό),πασπαλίζονται με χοντρή ζάχαρη.

 Τρώγονται με συγκεκριμένο τρόπο ξεκινήστε δαγκώνοντας την πλευρά που έχει το αμύγδαλο και μια λάβα παχύρρευστης σοκολάτας θα ξεχυθεί. Οι ιδιοκτήτες είναι αρκετά δραστήριοι, έχουν αρκετά προϊόντα αρτοποιίας αλλά και catering.

Ο Jim επιλέγει ‘’La Fete du Chocolat’’

Ένα γλυκάκι επιβάλλεται…

Στη ‘’Γιορτή της σοκολάτας’’ θα ανακαλύψεις πως πρέπει να είναι ένα κατάστημα οτιδήποτε και αν πουλάει. Περιποιημένος ο εξωτερικός χώρος, ευγενικό το προσωπικό που σε κερδίζει αμέσως, νοσταλγικός ο εσωτερικός χώρος ντυμένος σε χαρούμενα χρώματα, με τη μουσική να διαμορφώνει το κλίμα πριν ακόμα κοιτάξεις τις βιτρίνες. Φρέσκα υλικά για τις πειραγμένες γεύσεις με σημασία στη λεπτομέρεια. Δεν θα φύγεις χωρίς ένα κομμάτι American cake με το red velvet – οι νιφάδες bitter σοκολάτας και το γλάσο λεμόνι το ανεβάζει level- να σε ξελογιάζει.

 

Τάρτες με βάση από βάφλα, είτε με φρούτα ανάλογα την εποχή και βανίλια Μαδαγασκάρης είτε με αλμυρή καραμέλα, ευφάνταστη Πάβλοβα, παιγνιδιάρικο μιλφέιγ. Δοκιμάστε και τα νηστίσιμα γλυκά με κρέμα από γάλα αμυγδάλου με βανίλια Ταϊτής αλλά και γεύσεις παγωτών που δεν τις έχετε ξανασυναντήσει.

Η Indulge διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την ‘’Αναστασία’’

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

‘’Στο όνομά σου Αναστασία κρεμασμένα λες χίλια τάματα’’, λέει το άσμα. Μωρέ και χίλια και ένα εκατομμύριο τάματα γι’ αυτό το millefeuille! Πήγαινε, μην το σκεφτείς, χαλάλι ο δρόμος μέχρι εκεί, θα το πας κέρασμα το Πάσχα και θα σε λατρέψουν. Ελαφρύ με υπέροχο άρωμα κανέλας, να σφάζονται οικογένειες!

Λένε ότι έχει και τρομερό προφιτερόλ, αλλά δεν έχει ελπίδα να το δοκιμάσω, εφόσον γνωρίζω τη γεύση του millefeuille.

 

‘’Μικέ’’, Δημ. Σούτσου 9 Πλατεία Μαβίλη Αθήνα, 2106463091.

‘’Antonis Selekos Conceptual Desserts’’, Εριφύλης 2 Παγκράτι, 2107248888.

‘’Πετράκης bakery’’, Γρ. Λαμπράκη 586 Κερατσίνι, 210 4005151.

‘’La Fete du Chocolat’’, Λεωφ. Πεντέλης 118 Χαλάνδρι, 2114117979.

‘’Αναστασία’’, Νεύτωνος 23 Ηλιούπολη, 2109950504.

0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο