Γλυκά μυστικά!

Ως αντίδοτο στην πίκρα των ημερών, αποφασίσαμε να σας συστήσουμε τα, ιδιαίτερα, γλυκά που προτιμούμε και τα ζαχαροπλαστεία, παλιά ή καινούργια, γνωστά ή άγνωστα στο ευρύ κοινό, στα οποία τα βρίσκουμε.

Ελπίζουμε να μας ξέρετε πλέον καλά, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να σας πούμε ότι το άρθρο, βασίζεται αποκλειστικά στις προσωπικές μας προτιμήσεις και δοκιμές….

Εκ βαθέων ανάλυση από τις Tomie και Tzia.

Tomie

Χίλια φύλλα.

ALMA

Ένα παλιομοδίτικο ζαχαροπλαστείο στη Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο, περιοχή γνωστή για τις Κωνσταντινουπολίτικες επιρροές της. Μαγαζί που έχει επιβιώσει εκεί τόσα χρόνια έχοντας σταθερή πελατεία είναι σίγουρα καλό. Όσα χρόνια θυμάμαι, παίρναμε από εκεί τα  πασχαλινά κουλουράκια μας (πλέον όλο τον χρόνο). Μια μέρα δοκίμασα το μιλφέιγ και μετάνιωσα για όλα τα χρόνια που δεν το είχα δοκιμάσει. 

Καταλαβαίνεις τη διαφορά στη χειροποίητη κρέμα τους (δεν υπάρχει θέση για έτοιμα μείγματα εδώ). Νοστιμότατη είναι και η τυρόπιτά τους που θα τη βρεις, μόνον, τις πρωινές ώρες. Περνώντας απέξω δε θα δώσεις σημασία. Σας προτρέπω όμως να μπείτε. Σίγουρα θα φάτε τόσο αυθεντικές γεύσεις που σε ελάχιστα μαγαζιά , θα βρείτε πλέον σε ολόκληρη την Αττική. Καλό θα ήταν να προπαραγγείλετε ότι θέλετε καθώς όλα είναι φρέσκα και παράγονται σε μικρές  ποσότητες.

Alma, Μεγάλου Αλεξάνδρου 56, Π.Φάληρο.


The old fashion way.

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Το δεύτερο ζαχαροπλαστείο που θα σας προτείνω ξεκίνησε από τον Κορυδαλλό και, εσχάτως, επεκτάθηκε και στο Αιγάλεω, με δεύτερο υποκατάστημα. Εξειδικεύεται σε γλυκά με κρέμα όπως το γαλακτομπούρεκο και το μιλφέιγ. Το μιλφέιγ το φτιάχνουν επί τόπου και θα σας εκπλήξει ευχάριστα.  Μεταξύ αυτών το δύο διαλέγω, απλά, και τα δύο. Μεγάλο πειρασμό αποτελούν και τα σιροπιαστά τους τα οποία είναι, επίσης,  φρεσκότατα και σε πληθώρα.

Βonus: φτιάχνουν κατά διαστήματα (όχι μόνο τις γιορτές) ωραιότατους κουραμπιέδες νηστίσιμους  που γευστικά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους βουτυρένιους.

Η μυρωδιά και μόνο θα σε τραβήξει να μπεις. Πρόσφατα πρόσθεσαν και υπηρεσία διανομής.

Παπαϊωάννου, Γρ. Λαμπράκη 190, Κορυδαλλός & Ιερά Οδός 330, Αιγάλεω.

Tzia

Ποιος ξέρει τα κουρκουμπίνια;

κουρκουμπίνια

Υπήρχαν σε σχεδόν κάθε βιβλίο που διάβαζα παιδί. Δεν ξέρω τι φανταζόμουν ότι είναι αλλά όταν τα πρωτοδοκίμασα απογοητεύθηκα φριχτά. Έλα όμως που πριν 2 χρόνια σε γιορτή της κολλητής είδα μια πιατέλα από χρυσαφένιες μπουκιές με άφθονα καβουρδισμένα αμύγδαλα επάνω τους. Καθότι ντράπηκα να φάω μόνο τα αμύγδαλα (στα οποία δε μπορώ να αντισταθώ) πήρα κι ένα κουρκουμπίνι για τα μάτια του κόσμου…

ΜΠΟΖΑΣ

Αυτό ήταν! Τραγανά, μελωμένα, κρατσανιστά, χωρίς λαδίλα. Πρέπει να έφαγα τα μισά μόνη μου χωρίς να ντρέπομαι καθόλου. Ρώτησα αμέσως για το ζαχαροπλαστείο και έκτοτε στέλνω τον καλόν μου σε κάθε ευκαιρία. Αν αγαπάτε τα λευκά γλυκά θα βρείτε επίσης την, πλέον, επική τούρτα αμυγδάλου, με γεύση ξεχασμένη από τον χρόνο!

ΜΠΟΖΑΣ, Κερκύρας και Παξών, Κυψέλη.

Γαλακτομπούρεκο κανείς;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζεστό γαλακτομπούρεκο με αφράτη βανιλένια  κρέμα, άρωμα βουτύρου, τραγανό φύλλο, σιρόπι όσο πρέπει? Εγώ πάντως όχι! Έχω δοκιμάσει όλα τα γνωστά και διάσημα αλλά τα τελευταία χρόνια το σκήπτρο της προτίμησής μου κρατά το συγκεκριμένο. Χρησιμοποιούν φρέσκιες πρώτες ύλες αυστηρά ελληνικές. Κάποιες από αυτές έρχονται από τη Λέσβο. 

Το παρασκευαστήριο είναι ανοιχτό και μπορείτε να δείτε τη διαδικασία παραγωγής. Αγαπημένο όχι μόνον δικό μου αλλά και της οικογένειας και όλων των φίλων στους οποίους το έχω πάει. Εξαιρετικά επίσης και τα σιροπιαστά του, ειδικά τα μπακλαβαδάκια και σαραγλάκια του. Τις γιορτινές μέρες προνοήστε να παραγγείλετε νωρίτερα!

Αθηναϊκό Γαλακτομπούρεκο Τριανταφύλλου, Ευτυχίδου 2, Πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι.

Το παγωτό είναι παντός καιρού!

marabou

Μικρό στο μάτι… μεγάλο στη γεύση. Παγωτό αποκλειστικά και μόνο. Ιταλικής τεχνοτροπίας με, αυστηρά, φρέσκα υλικά κι εποχικές γεύσεις. Μη ζητήσετε φράουλα, ας πούμε, τώρα δε θα τη βρείτε.  Ούτε δεκαπέντε γεύσεις θα βρείτε. Ξεχάστε, επίσης, τα  περίεργα toppings. Παγωτό σε μικρές ποσότητες ίσα για την ημέρα. Εναλλαγή γεύσεων. 

Προσωπικά αγαπημένα το Fior di latte που μοσχοβολά φρέσκο γάλα, το sorbet μαύρης σοκολάτας (ιδανικό για το κλείσιμο ενός γεύματος), η μόκα (που αντικαθιστά τέλεια έναν καφέ), το ρυζόγαλο (αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο) και, φυσικά, οτιδήποτε έχει να κάνει με φρούτα. Σας προτρέπω να δοκιμάσετε λίγο από όλες τις γεύσεις του, ακόμη κι αυτές που δε θα ήταν η πρώτη επιλογή σας. Οπλιστείτε με υπομονή… συνήθως έχει ουρά.

Maraboo Ice Cream, Αρχελάου 17, Παγκράτι.


0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο