Site logo

Τα στέκια μας (Κορυδαλλός).

Τα στέκια μας (Κορυδαλλός).

Στα βήματα της Tomie.

Στην αρχή σκέφτηκα ότι, μάλλον, δεν έχω, αυτό που λέμε, στέκια. Μπορεί να κολλάω με μαγαζιά για ένα χρονικό διάστημα, μικρό ή μεγάλο, αλλά κάποια στιγμή, χωρίς προφανή λόγο, οι επιλογές μου αλλάζουν.

Στη συνέχεια το ξανασκέφτηκα και αποφάσισα ότι υπάρχουν τελικά λίγα και καλά μαγαζιά, τα οποία αποτελούν σταθερή αξία, αντέχουν στον χρόνο άρα τους αξίζει ο χαρακτηρισμός.

Ένα από αυτά είναι το καφενείο ‘’Παράταιρο’’ στον Κορυδαλλό, το οποίο αποδεικνύεται ότι αποτελεί σταθερό στέκι της παρέας μας τα τελευταία χρόνια.

Τα στέκια μας (Κορυδαλλός).
Τα στέκια μας (Κορυδαλλός).

Είναι το μαγαζί που τελειώνοντας την προπόνηση  θα πάμε να πιούμε ένα ρακόμελο, χαλαρά και στα γρήγορα, τον χειμώνα. Εκεί θα συναντηθούμε για να κανονίσουμε τις διακοπές μας κι εκεί θα βρεθούμε, για να πούμε τα νέα, τις ιστορίες και τα απαραίτητα κουτσομπολιά, μετά το καλοκαίρι, πίνοντας μια μπυρίτσα και τσιμπολογώντας μια ποικιλία. Γενικά, αποτελεί την πρώτη μας, εύκολη, οικονομική και γρήγορη επιλογή για πολλούς λόγους.

Μικρό μαγαζάκι με 5-6 τραπέζια μέσα και καμιά δεκαριά έξω στο πεζοδρόμιο. Ένα μπαρ που μπορούν να κάτσουν 4-5 άτομα και μια μικρούτσικη κουζίνα ανοιχτή, στην οποία ετοιμάζονται τα απαραίτητα συνοδευτικά μεζεδάκια. Δεν έχει καμία φοβερή διακόσμηση αλλά όλα είναι φτιαγμένα με γούστο και μεράκι δημιουργώντας ένα χαριτωμένο και πάνω από όλα φιλικό κι άνετο περιβάλλον. Κρατήστε στα υπόψη σας ότι μιλάμε για  μια κολεκτίβα εργασίας στα πλαίσια του αστικού συνεταιρισμού γεγονός που το κάνει, ας πούμε, πιο ιδιαίτερο.

Όσοι δουλεύουν εκεί είναι ευγενέστατοι δημιουργώντας μια ζεστή αίσθηση  φιλοξενίας που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα.

Προμηθεύονται ποτά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς είτε συσκευασμένα, είτε χύμα. Ότι και όσο να πιούμε, ποτέ δεν έχουμε ξυπνήσει με πονοκέφαλο την επόμενη και, πιστέψτε με, υπάρχουν πολλές φορές που η συζήτηση ‘’σήκωνε’’ αρκετό αλκοόλ. Εκεί έχω δοκιμάσει, για πρώτη φορά, κάποιες μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, που δύσκολα θα βρει κανείς αλλού στις γύρω περιοχές.

Τα μεζεδάκια τους ετοιμάζονται επί τόπου, με ‘’μαμαδίστικο’’ τρόπο.

Περνώντας τα χρόνια έχουν προσθέσει αρκετές επιλογές και πλέον μπορείς να φας κανονικά. Συνήθως επιλέγουμε κάποια από τις ποικιλίες τους (για 2 άτομα 10ευρώ). Νοστιμότατος είναι κι ο ντάκος που αποτελεί την αμέσως επόμενη επιλογή μας. Δε θα βρεις περίεργα και πολύπλοκα πιάτα όμως θα βρεις κλασικά ελληνικά μεζεδάκια όπως, κεφτεδάκια, σαγανάκι τυρί, λουκανικάκια κ.λπ.

Αν, απλά, θέλετε να πιείτε, δε θα σας αφήσουν έτσι. Θα σας φέρουν αρκετό, χειροποίητο  και ζεστό ποπ κορν, το οποίο και θα ανανεώσουν, άμεσα, μόλις τελειώσει.

Ορίστε τώρα… Με έπιασε νοσταλγία… Ας ελπίσουμε να επιστρέψουμε γρήγορα στις παλιές μας συνήθειες, να ανοίξουν τα μαγαζιά που αγαπάμε και να βρεθούμε γύρω από τα τραπέζια τους με τους δικούς  μας ανθρώπους.

Παράταιρο καφενείο, Αγίου Γεωργίου 30, Κορυδαλλός.

0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο