Site logo

Τα στέκια μας (Χαλάνδρι).

ΒΑΣΙΚΗ

Θυμάται ο Jim.

Το Χαλάνδρι των εφηβικών μου χρόνων.

Το Χαλάνδρι των φοιτητικών μου χρόνων.

Το Χαλάνδρι των οικογενειακών μου χρόνων.

Διαφορετικές περίοδοι της ζωής μου, διαφορετικά χρονικά διαστήματα παραμονής, διαφορετικοί φίλοι και στέκια, μα πάντα η ίδια χαλαρότητα, η ίδια ανεμελιά, η ίδια ζωντάνια.

Ένα τεράστιο μελίσσι, είτε βρίσκεσαι κάτω από την πλατεία Αγίου Νικολάου, είτε πάνω, στους πεζόδρομους της Ιφικράτους, της Ηρακλείου και της Θουκυδίδου είτε στα πλακόστρωτα της Χαϊμαντά και της Κατσουλιέρη, είτε στην Αγίου Γεωργίου, την πλατεία Δούρου και την Κολοκοτρώνη είτε στους μεγάλους δρόμους και τα πάρκα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπου και να βρίσκεσαι, όπου και να πας, για όποιον λόγο και αν είσαι έξω, θα περάσεις από το Sixteen. Είναι το κέντρο της κυψέλης.

Προσεγμένο με πολυεπίπεδη προσέγγιση, ατμοσφαιρικό και αυθεντικό, αρκετές μπάρες, stands και τραπέζια σε όλο το Εμπορικό, μουσικές επιλογές που ποικίλουν ανάλογα την ώρα και πολύ, μα πάρα πολύ, κόσμο. 

Το πρωί για χαλαρό καφεδάκι, μυρωδάτο διπλό espresso, κατά προτίμηση στο μπαλκόνι που λέω εγώ, το υπερυψωμένο κομμάτι του μαγαζιού, με αμφιθεατρική θέα, ησυχία, αναπαυτικά μαξιλάρια και αρκετή ηρεμία. Ο μικρός πάντα pancake υπερπαραγωγή με 3 στρώσεις ζύμης, τριμμένο μπισκότο και φουλ σοκολάτα.

Κλασσική η ατάκα της Ελένης, ‘’τι του κάνεις, δε θα φάει το μεσημέρι!!!’’

Λες και παίρνει από λόγια.

Το μεσημέρι χαλαρά με φίλους, για να σχολιάσουμε τα δρώμενα της περατζάδας –διότι όλο το Χαλάνδρι θα περάσει από τα στενά του Sixteen- πίνοντας πάντα παγωμένη βαρελίσια και συνοδεύοντας είτε χαλαρά με special ομελέτα, είτε με αυγά και μπέικον, είτε τελευταία, με Quesadilla με φιλεταρισμένο κοτόπουλο, μανιτάρια, σπανάκι και sauce γιαουρτιού.

2

Βόλτα το απόγευμα για ψώνια; Μετά το πέρας, στάση για έναν παγωμένο espresso, διπλή σοκολάτα και milk shake βανίλια για τον μικρό, χωρίς τίποτα μέσα, μας έχουν μάθει.

Το βράδυ ή ένταση της μουσικής δυναμώνει, η ώρα του rock έρχεται, η κυψέλη έχει γεμίσει, ασφυχτικά, από κόσμο που πλαισιώνει τα stands σε όλο το μήκος του εμπορικού και η διάθεση για κέφι ανεβαίνει. Πολύ ωραία τα cocktails, θα ξεχωρίσω το δροσιστικό και σπιρτόζικο zombie στο κλασικό πλέον ποτήρι tiki, το summer exotic bora bora, το extreme big papa στο κρανίο αλλά και το αρωματικό Anizeta για ποιο χαλαρές καταστάσεις. Εδώ η συνοδεία είναι refill ξηροκάρπια, εκτός αν έχουμε μια κάποια πείνα, οπότε θα χτυπήσουμε από κανένα tapas υπερπαραγωγή.

 

1

Παρότι στο Sixteen γίνεται το αδιαχώρητο αρκετές ώρες της ημέρας και δύσκολα θα το χαρακτηρίσει κάποιος στέκι, για μένα είναι το κέντρο του Χαλανδρίου και του παραδείσου, σημείο αναφοράς και ραντεβού, μέρος που δύσκολα το προσπερνάς ή σε αφήνει αδιάφορο.

Σίγουρα θα σε καλύψει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, θα σου φτιάξει το κέφι και θα σου προσφέρει αυτό που ακριβώς αναζητάς από μια βόλτα στο εξωτικό Χαλάνδρι, του έρωτα και των αναμνήσεων.

Sixteen bar, Πλάτωνος 16, Χαλάνδρι.

0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο