Site logo

Τα D της εστίασης…

Τα D της εστίασης…
Dine in
Τα D της εστίασης…
Delivery

Αν και η πανδημία θα μπορούσε να μας προσθέσει επάξια άλλο ένα D, αυτό του Dead end, εμείς σαν ομάδα θα κρατάμε καλά και θα συνεχίσουμε να αραδιάζουμε τις εμπειρίες μας και να αναστοχαζόμαστε, μέχρι να ανοίξει ξανά η εστίαση, και που θα πάει… στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε

Φιλοσοφικές πιρουέτες από την Julie05.

Μέχρι πριν την πανδημία, τα δυο D δεν αναιρούσαν το ένα το άλλο. Αντιθέτως, συνυπήρχαν αρμονικά, φέρνοντας τις αγαπημένες μας κουζίνες στο σπίτι μας, απλά επειδή έτσι θέλαμε. Επειδή όμως η ζωή δεν έχει δεδομένα, πλέον τα δυο D είναι σε διάσταση, και ποιος ξέρει πότε θα τα ξανά βρουν… Έτσι, μέχρι τότε, ο μόνος τρόπος να γευτούμε τις αγαπημένες μας γεύσεις ή αυτά που συνήθως δε θα μαγειρέψουμε, γιατί μεταξύ μας, όσο και αν μου αρέσει το σούσι, ε… δε θα μάθω να το φτιάχνω κιόλας, θα αρκεστούμε στο ένα από τα δυο D.

Και καλά μέχρι εδώ βρήκαμε λύσεις… εναλλακτικές… Καβάντζες… και αν το delivery είναι μια κακή διαφήμιση του αγαπημένου σου εστιατορίου; Άμα λέω εγώ ότι αναστοχαζόμαστε, να με ακούτε… ή μάλλον να με διαβάζετε.

Είναι γνωστή η αγάπη και η εκτίμηση που τρέφω για τις έθνικ κουζίνες. Αγαπημένη και με διαφορά η κινεζική, παρόλα αυτά όμως και οι υπόλοιπες έχουν γράψει πολλά μίλια στο ιδιαίτερο στομάχι μου, και πλέον φλερτάρουν με τη γαστριμαργική κορυφή. Όσο όμως και να ξεγελάσεις το στομάχι μου, εντάξει και να πονέσει, η φαρμακευτική έρευνα έχει κάνει θαύματα, και θα ισιώσει γρήγορα, αυτό που δε θα μπορέσεις να ξεγελάσεις είναι το μυαλό μου…

Assorted Chinese dishes in paper delivery boxes: sweet and sour chicken, dim sum, spring rolls, noodles, salad, rice, steamed buns, dips. Asian restaurant take away concept, top view

Έχω κάνει αρκετά delivery τον τελευταίο καιρό σε κινεζικά, σουσάδικα, ινδικά και ψητοπωλεία. Τα τελευταία δεν τα πιάνω, γιατί από μόνα τους είναι ένα κεφάλαιο, και ήταν η ιδέα της γέννησης του delivery, οπότε σεβασμός, και προχωράμε στο προκείμενο.

Οι περισσότερες γευστικές απολαύσεις είναι από μαγαζιά δοκιμασμένα για αυτό και θεώρησα ότι το delivery version θα είναι τουλάχιστον το ίδιο αξιόπιστη.

Κινεζικό που αποφάσισα να δώσω ευκαιρία, που με είχε απογοητεύσει στο παρελθόν, ενώ ήταν εξαιρετικό, μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε με τις γεύσεις και τις ποσοτικά καλές μερίδες του. Σούσι, δοκιμασμένο πολλάκις, με έβγαλε ασπροπρόσωπη σε γεύση και μερίδες, καθώς δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει τις dine in επισκέψεις μου. Προσπάθησα να γευτώ σούσι από καλό μαγαζί, που υπάρχει και το αδελφάκι του στο κέντρο, το οποίο είχα επισκεφτεί πριν κλείσει η εστίαση, και απλά απογοητεύτηκα. Τα μακι ήταν γευστικά ναι μεν, αλλά…. Οι μερίδες εκνευριστικά μικρές, λες και με πέρασαν για στρουμφάκι, και οι τιμές εξοργιστικά ακριβές.

7

Πού κατέληξα μετά από όλο αυτό; Σίγουρα δε θα αλλάξω την αγάπη μου για τις έθνικ κουζίνες και σίγουρα δε θα σταματήσω να πειραματίζομαι με μέρη που δεν ξέρω. Σίγουρα όμως σε τέτοιου τύπου καταστάσεις θα ορθώνω το γραφικό μου ανάστημα και θα εκφράζω πάντα τη γνώμη μου και κυρίως τη δυσαρέσκεια μου.

Σε μια κατάσταση πανδημίας που είναι πρωτόγνωρη και δεν έχουμε ανάλογη εμπειρία στο πώς να κινηθούμε, καλό θα ήταν οι επιχειρηματίες της εστίασης που προσπαθούν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά και να δίνουν τη δυνατότητα του delivery, όσο μικρό κέρδος και αν τους αφήνει, θα πρέπει να κρατάνε το επίπεδο τους σε ανάλογο ύψος. Είναι φυσικό οι τιμές να διαφοροποιούνται λίγο προς τα κάτω, γιατί μιλάμε για delivery, οι μερίδες όμως; Εντάξει μπορεί να προσέχουμε τη διατροφή μας, αλλά δεν τρεφόμαστε και σαν τη Στρουμφίτα!

Τα D της εστίασης…

Κάποια στιγμή θα επέλθει η κανονικότητα, και επειδή η πανδημία μας ανάγκασε να στραφούμε προς τα μέσα μας, και να μας δείξει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, τότε όλοι θα θυμόμαστε εκείνα τα deliveries της κοροϊδίας, και ναι έχει ο καιρός  γυρίσματα, και στα ίδια μέρη τελικά…

ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ…

0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο